AMIGA Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Bo miałam dziś telefon o dziewczynkę kocią (najchętniej szyldkretową - czy szylkretową - kompletnie nie znam się na kotach) Quote
Nutusia Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Szylkretka to musi mieć rude znaczenia, np. jak nasza Helenka (chyba, bo ja też się nie znam na kotach, choć mam dwa) ;) Quote
AMIGA Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 To wiedziałam, tylko nie wiedziałam, czy to jest szylkretka, czy szyldkretka Quote
Rudzia-Bianca Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 Olu dziś albo w poniedziałek do gabinetu przyjeżdża 6 kociaków :( może tam będzie jakaś szylkretowa dziewczynka . Póki co takiej nie mamy . Quote
Nutusia Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Oluś - wyślij temu komuś fotki wszystkich maluchów. Moi Przyjaciele też chcieli burego chłopaczka z białymi skarpetkami (tylko żeby nie miał różowego noska), a wzięli biednego, chorego na białaczkę jednookiego Miłoszka - biało-czarnego z noskiem różowym - a jakże! Spróbować zawsze warto ;) Quote
Kropcia Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Co z tymi maluchami, przyjechały już dziś? :) Te maciupeńkie kochane strasznie... :) Quote
AMIGA Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Oluś - wyślij temu komuś fotki wszystkich maluchów. Moi Przyjaciele też chcieli burego chłopaczka z białymi skarpetkami (tylko żeby nie miał różowego noska), a wzięli biednego, chorego na białaczkę jednookiego Miłoszka - biało-czarnego z noskiem różowym - a jakże! Spróbować zawsze warto ;) Co z tymi maluchami, przyjechały już dziś? :) Te maciupeńkie kochane strasznie... :) Nutusiu - nie musze już wysyłać, fotek, bo zainteresowana osoba właśnie tu już się pojawiła :-) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 Oluś - wyślij temu komuś fotki wszystkich maluchów. Moi Przyjaciele też chcieli burego chłopaczka z białymi skarpetkami (tylko żeby nie miał różowego noska), a wzięli biednego, chorego na białaczkę jednookiego Miłoszka - biało-czarnego z noskiem różowym - a jakże! Spróbować zawsze warto ;) Ciekawe za czyją sprawką :) Co z tymi maluchami, przyjechały już dziś? :) Te maciupeńkie kochane strasznie... Witaj Kropciu, nie jeszcze nie , chyba w poniedziałek przyjadą . Na pewno wstawię zdjęcia jak tylko się pojawią :) Zaglądam wieczorem do ślicznotek. :) Nutusiu - nie musze już wysyłać, fotek, bo zainteresowana osoba właśnie tu już się pojawiła Kropcia znaczy się :) ? Maluchy Szambkiem i Kupkiem roboczo nazywane dziś miały gorszy dzień :( Brzuchy wielkie, koopa nie chciała wyjść mimo masowania brzusia :( mam nadzieję ,że one to wszystko przeżyją :( Hela i Franka rozkręcają się , cudnie się bawią bzikują w klatce, dziś zostały drugi raz odrobaczone . Quote
Handzia55 Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Węgielkową trzeba koniecznie tutaj ściągnąć. Ona na własnej piersi takiego kociego niemowlaka wychowała. :evil_lol: I jest niesamowicie skuteczna w szukaniu domów dla kociastych ;-) Ale na tym nowym dogo nie wiem jak to zrobić :niewiem: Quote
Kropcia Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Haha, sama nie wiem, że to o mnie chodziło, ale chyba tak :P P. Olu, kicię szylkretową to już mam dorywczo, teraz potrzebne coś maleńkiego, byle dziewczynka. Moim marzeniem od zawsze był rudzielec. Niestety 2 mce temu pożegnałam moją najukochańszą Sunię i teraz tej pustki w domu już nie da się znosić :(. Pomyślałam wiec o kocie, nawet niedługo jestem umówiona z Panią z pewnej fundacji, no zobaczymy jak to się zakończy... Quote
AMIGA Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Tak, tak to o Tobie Kropciu właśnie pisałam. Zyczę powodzenia w poszukiwaniach. Choć ja bym natentychmiast wybrała tą kicię Lusię, bo jest niesamowita w umaszczeniu, no i zaczyna naukę tańca na rurze :evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Lusia, Teodor i Maciuś - kociaki od Moniki to koty super socjalizowane, uczone przez Monikę wszystkiego , bez żadnych schiz , oznak lęku . Świetnie dogadują się z ludźmi i innymi zwierzakami . Śmiejemy się że dawno nie było do wydania kociaków po psim przedszkolu :) Rudzielce mają przyjechać w poniedziałek , jak tylko będę miała ich zdjęcia to wstawię . Maluchami Kupkiem i Szambkiem bardzo się martwię :( to takie maleństwa i tyle już przeszły złego :( Kąpiel w szambie na pewno pozostawiła jakiś ślad na ich młodziutkich organizmach . Z tego co się udało ustalić to siedziały tam ok 2-3 godzin :( Mam nadzieję że uda się je odchować i będą szczęśliwymi kociakami . Quote
AMIGA Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Trzymam mocno kciuki za maluszki. Słyszałam, że opieka nad takimi kocimi maluszkami jest o wiele trudniejsza niż nad szczylkami Quote
AMIGA Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 I ja zaglądam. Czekamy na wieści :-) Same pomyślne najlepiej. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Kociaki Szambek i Kupek wczoraj w nocy pojechały do DT . Teraz jeszcze trzeba znaleźć coś dla Heli i Franki . Ma ktoś jakiś pomysł ? Quote
Nutusia Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Ech, pomysł to może i by jakiś do głowy przyszedł - gorzej z realizacją :( Quote
Kamila Proc Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Szambek i Kupek, mimo nieadopcyjnych imion, juz w domu!!!!!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Kamila co o tym wiesz , bo ja nie wiem nic ??? Wiem że były w DT ;) A dziś do gabinetu przyjechało 7 cudaków - 4 rude chłopiny , 1 whiskasik chłopak i dwie whiskasiki dziewczynki ... Quote
Rudzia-Bianca Posted October 7, 2014 Author Posted October 7, 2014 Kropciu , maluchy w ilości 7 sztuk - 4 kocurki rude, 1 kocurek whiskasikowy i 2 kociczki whiskasikowe są w Dobrym Weterynarzu w Myślenicach , Lusia , Teodor i Maciuś w DT u Psiej Szkoły a Kupek i Szambek są w DT . Hela i Franka są w tym samym gabinecie co siódemka wspaniałych ( których zdjęcia wstawię wieczorem - przygotujcie się na odlot ) Kupek i Szambek pozdrawiają wszystkich :) edit zdjęcia nie chcą mi się załadować :( dodam wieczorem . Będą wszystkie dzieciaki gabinetowe :) Quote
Kropcia Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Ojeju, jak cudownie wcina mleczko :D słodziak :) Quote
Recommended Posts