edek Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 A ja już nie wiem która to która, mi się wydawało inaczej niż Sylwiaso. Ale ta z klapniętymi uszkami była od początku bardziej wycofana. Quote
elik Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Sylwiasko też pomyliła imiona suczek, chyba, że na obu zdjęciach to ta sama sunia. To zdjęcie oraz kilka innych (zgrupowane) sylwiasko podpisała: Usia nasza pięknotka A następną grupkę zdjęć: To jest sunia Usia,która jest bardziej wycofana,ale jak się ją weżmie na ręce to już wie,że bardzo się ją kocha. Czy to ta sama sunia, czy dwie ? A tak w ogóle, to jak ma na imię ta druga sunia ? Jest to gdzieś na wątku, ale nie znoszę szukania zwłaszcza, że teraz można się cofać tylko po trzy strony :madgo: Quote
elik Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Przyszłam donieść, że w wyniku bazarku imiennego ( http://www.dogomania.com/forum/topic/143160-zako%C5%84czony-bazarek-cegie%C5%82kowo-imienny-na-dwie-male%C5%84kie-sierotki/) sunie dostały następujące imiona: ta ze stojącymi uszkami - Usia a jej siostrzyczka z uszkami oklapłymi Melinda, w skrócie Mela :) Z bazarku będzie dla sierotek 80zł, jak tylko wszystko wpłynie na moje konto przeleję całą kwotę do ewu :) Mam, znalazłam :laugh2_2: Usia - odważniara Mela - strachuś Quote
edek Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 To ta sama sunia :). Wydaje mi się, że Usia to miała być ta z odstającymi uszkami ( tak ją ochrzciłam ), a Mila to ta z klapniętymi. Sylwiaso musi powiedzieć jasno która to która.... Quote
elik Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 ...Wydaje mi się, że Usia to miała być ta z odstającymi uszkami ( tak ją ochrzciłam ), ... Ładnie :) ... a Mila to ta z klapniętymi... Ta bardziej wycofana. Napisałam sprostowania na fb. Zobaczymy co będzie. Quote
Marysia R. Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 To ta sama sunia :). Wydaje mi się, że Usia to miała być ta z odstającymi uszkami ( tak ją ochrzciłam ), a Mila to ta z klapniętymi. Sylwiaso musi powiedzieć jasno która to która.... Zgadza się, takie imiona dostały sunie w wyniku bazarku ale sądząc po tym, że osoba na filmiku woła "Miluniu" do odważniejszej suni (ze sterczącymi uszkami) to chyba musiało dojść gdzieś w międzyczasie do zamiany imion ;) Quote
Nutusia Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 O mamo, jaki kocioł! Mi Ewu powiedziała, że ogłaszać mamy Milę - dlatego takie imię wpisałam w tekście. W sumie imię nieważne tak bardzo - ważniejsze, żeby w ogłoszeniach poszły właściwe zdjęcia! ;) Quote
elik Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 O mamo, jaki kocioł! Mi Ewu powiedziała, że ogłaszać mamy Milę - dlatego takie imię wpisałam w tekście. W sumie imię nieważne tak bardzo - ważniejsze, żeby w ogłoszeniach poszły właściwe zdjęcia! ;) Masz rację, imie to najmniejszy problem :) Na zdjęciach powinna być sunia ze stojącymi uszkami, ta śmielsza. Napisałam na FB prośbę o sprostowanie: Usia to Ta śmielsza, ze stojącymi uszkami P.Sylwio bardzo prosimy o kilka zdjęć Usi takich do ogłoszeń. Niestety ludzie w pierwszej kolejności patrzą na urodę pieska. Musi ich "ująć" swoją urodą lub jej brakiem Dobrze byłoby zrobić zdjęcie Usi przy człowieku, tak żeby było widać, że jest niewielka. Na tych zdjęciach, które są, wydaje się być nie taka znowu mała. Jak na razie nie ma odzewu. Quote
Nutusia Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Szkoda :( Bo teraz jest dobry czas na ogłoszenia - ludzie mają trochę więcej czasu w długi weekend... Quote
elik Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Szkoda :( Bo teraz jest dobry czas na ogłoszenia - ludzie mają trochę więcej czasu w długi weekend... Może warto spróbować ogłosić Usię z takimi zdjęciami jakie są, a jak będą lepsze, to się podmieni lub doda. Quote
elik Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Hotel sylwiasko był tak reklamowany, a tu.... Nie dość, że nie ma odpowiedzi na moja prośbę o zdjęcia Usi i sprostowanie imion suniek, to jeszcze ten post zniknął. Ostatnia informacja o suniach z 29 października :( Terasz napisałam następną prośbę o zdjęcia. Ciekawe jaki będzie sklutek. Kopia z fb Nie wiem z jakiego powodu znikł mój wpis: "Usia to Ta śmielsza, ze stojącymi uszkami P.Sylwio bardzo prosimy o kilka zdjęć Usi takich do ogłoszeń. Niestety ludzie w pierwszej kolejności patrzą na urodę pieska. Musi ich "ująć" swoją urodą lub jej brakiem Dobrze byłoby zrobić zdjęcie Usi przy człowieku, tak żeby było widać, że jest niewielka. Na tych zdjęciach, które są, wydaje się być nie taka znowu mała." Pani Sylwio prosimy o zdjęcia Usi, które chcemy załączyć do ogłoszeń. Na zdjęciach poniżej to Mela, ta która jeszcze nie nadaje się do adopcji. To pilne. Nie mamy kasy na hotel, a ogłoszenia bez zdjęć to strata czasu. Quote
ania75 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 ..... hm nie wiadomo co o tym myśleć -miejmy nadzieję, że zdjęcia wkrótce się pojawią Quote
elik Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 ..... hm nie wiadomo co o tym myśleć -miejmy nadzieję, że zdjęcia wkrótce się pojawią Zdjęcia i krótka charakterystyka, taka, jaka jest potrzebna do ogłoszeń :) Dostałam od Basi 2 filmiki, ale one nie nadają się do ogłoszeń. Usia nauczyła się wychodzić z kojca po ogrodzeniu. To nie jest dobry znak :( https://www.youtube.com/watch?v=2NIPz2Ekrec&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=FiPD9uQXLps&feature=youtu.be Quote
ewu Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Dziewczyny sorki ale przez tą akcję z wyciąganiem 6 psiaków od kilku dni nie miałam czasu i głowy do niczego. Na zdjęciach-portrecikach są obie siostry. Usia i Milunia. Sylwia tę ze stojcymi uszkami Sylwia nazywa Milunią a tę z położonymi Usią. Milunia jest odważna i śmiało można ją ogłaszać. Milunia jest w tej chwili w domu u Sylwii, gdzie nauczy się czystości. Usia na razie jest strachulcem w stosunku do obcych. Nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji, Sylwia w miarę swoich możliwości czasowych stara się z nią pracować ale to nie jest takie proste. To Milunia na filmiku wyłazi z kojca jak kot:) Quote
ewu Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Może to zdjęcie mogłoby być do ogłoszeń Na tym zdjęciu jest śliczna :) Hmmmm, ale to chyba dwie różne sunie. Bez pomocy sylwiasko, nie rozbierzemy tego :( Milunia to ta ze stojącymi uszkami i ją można ogłaszać. Usia to ta z położonymi i ona na razie nie bardzo się nadaje do ogłaszania. Milunia jest na dolnym zdjęciu. Ja je nazywam tak jak Sylwia bo inaczej nie wiem o , której mowa. Quote
ewu Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Może to zdjęcie mogłoby być do ogłoszeń Na tym zdjęciu jest śliczna :) Milunia - do ogłoszeń ładne zdjęcie. Quote
elik Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 ... To Milunia na filmiku wyłazi z kojca jak kot:) Milunia to ta ze stojącymi uszkami i ją można ogłaszać. Usia to ta z położonymi i ona na razie nie bardzo się nadaje do ogłaszania. Milunia jest na dolnym zdjęciu. Ja je nazywam tak jak Sylwia bo inaczej nie wiem o , której mowa. Basiu, że odważniejsza jest ta ze stojącymi uszkami, to wiemy. Tak było od początku. Ale nadal nie mamy jej kilku ładnych zdjęć i nic o niej nie wiemy. Było o niej kilka słów na fb, ale nie wiem z jakiego powodu zniknęły, podobnie jak moja prośba o kilka ładnych zdjęć. Milunia - do ogłoszeń ładne zdjęcie. Tak, ładne, ale jedno zdjęcie to za mało, żeby zainteresować Usią czytających ogłoszenia :( Quote
ewu Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 O kurcze nie mam pojęcia... Jak może coś znikać na FB????? Nie jestem na FB i niie wiem jak to działa. Może napiszę do Sylwii maila z konkretnymi pytaniami. Quote
elik Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 O kurcze nie mam pojęcia... Jak może coś znikać na FB????? Nie jestem na FB i niie wiem jak to działa. Może napiszę do Sylwii maila z konkretnymi pytaniami. Basieńko, bardzo Cię o to proszę. Bardzo mi te sunie leżą na sercu :loveu: Quote
elik Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Próbujemy sklecić ogłoszenie. Nutusiu wykorzystuję Twój tekst, dzięki :) :kiss_2: Mila - oddajcie mi moje dzieciństwo !!! Mila ma około 5 miesięcy. Jest malutka (ok. 35 cm w kłębie i 6 kg wagi) - wdała się w mamusię. Urodziła się na tzw. wsi zabitej deskami, jako kolejny, nikomu niepotrzebny pies. I pewnie podzieliłaby los tych wszystkich "wiejskich Burków", czyli zostałaby utopiona, ewentualnie uwięziona na łańcuchu przy rozwalającej się budzie, gdyby nie ktoś, kto postanowił, że taki scenariusz w tym przypadku się nie sprawdzi ! W tej chwili Milusia przebywa w psim hotelu, gdzie poznaje uroki dzieciństwa. Ma kontakt z ludźmi i innymi psami. Wobec obcych początkowo jest nieco nieśmiała, ale szybko przełamuje dystans i wychodzi z niej psie dziecko. Milcia jest zdrowa, zaszczepiona, bardzo lubi dzieci. Do pełni szczęścia brakuje jej już tylko domu - takiego prawdziwego, odpowiedzialnego i kochającego. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Proponowane zdjęcia Quote
Nutusia Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 O - i to już jest OK do ogłoszeń, można ruszać, moim zdaniem! :) Nie ma na co czekać, pieniądze na hotel nie rosną na drzewach :( Quote
elik Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 ...pieniądze na hotel nie rosną na drzewach :( A szkoda. Nasadziłabym tych drzew, oj nasadziła, że cho cho, a może i więcej :) Quote
Nutusia Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Też żałuję... Tym bardziej, że mam gdzie sadzić! ;) Quote
elik Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Ogłosiłam ją i wyróżniłam na OLX - dawna tablica http://olx.pl/oferta/mila-malutka-slodka-sunia-spragniona-czlowieka-CID103-ID7NEAf.html Witaj Elżbieta, Dziękujemy za wybranie opcji wyróżnienia. Twoje ogłoszenie Mila - malutka, słodka sunia, spragniona Człowieka jest już wyróżnione na liście ogłoszeń w OLX.pl (dawniej Tablica.pl). Dodałam też na gumtree http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/mila-malutka-slodka-sunia-spragniona-czlowieka-614038026 Quote
Recommended Posts