elik Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Jak słodko śpi ten morderca owiec :) Niesamowity słodziak Quote
ewu Posted August 15, 2017 Author Posted August 15, 2017 Figuniu cudne te zdjęcia. Maluch nawet nie wie ile dla niego robisz. Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Na szczęście Elu, Oskarzatko sporo śpi w ciągu dnia. Na szczęście - bo jak nie śpi, to tak rozrabia, szaleje, ze powiedziałabym, ze to szczeniak z adhd... Słodki jest przy tym, przytulasny i rozkoszny. Nie da się go nie lubić. Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 4 minuty temu, ewu napisał: Figuniu cudne te zdjęcia. Maluch nawet nie wie ile dla niego robisz. Nie wie, to prawda, Basiu! Nawet chyba ma do mnie wielki żal. Od jakiegoś czasu nie chce wracać po spacerze do domu. Zapiera się wszystkimi łapkami i ani go ruszyć. Stoję przed gankiem z tym uparciuchem i co się naproszę, to moje. Jeszcze niedawno choć niechętnie, z przerwami, ale maszerowal po schodach do góry. Ostatnio już go muszę wnosić... A tak sie cieszyłam, ze w koncu mam psa, który będzie wprost smigal po schodach, bez konieczności noszenia, bo mlodziutki, zdrowy... Lubi w zabawie mnie podgryzać, rękę traktuje jak swoją kość. Myślę, ze to z zemsty za to uwięzienie. Tylko by spacerowal, węszyl, szukał towarzystwa. Quote
ewu Posted August 15, 2017 Author Posted August 15, 2017 2 minuty temu, Figunia napisał: Nie wie, to prawda, Basiu! Nawet chyba ma do mnie wielki żal. Od jakiegoś czasu nie chce wracać po spacerze do domu. Zapiera się wszystkimi łapkami i ani go ruszyć. Stoję przed gankiem z tym uparciuchem i co się naproszę, to moje. Jeszcze niedawno choć niechętnie, z przerwami, ale maszerowal po schodach do góry. Ostatnio już go muszę wnosić... A tak sie cieszyłam, ze w koncu mam psa, który będzie wprost smigal po schodach, bez konieczności noszenia, bo mlodziutki, zdrowy... Lubi w zabawie mnie podgryzać, rękę traktuje jak swoją kość. Myślę, ze to z zemsty za to uwięzienie. Tylko by spacerowal, węszyl, szukał towarzystwa. Figuniu teraz jest okres cieczkowy, myślę ,że mu hormony buzują. Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Też tak mi sie wydaje. Oby w czwartek juz doktor zrobił mu rachu-ciachu... I oby dobrze to zniósł. Ja też... Quote
Poker Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Jaki on jest podobny do Koli, jak klon i w zachowaniu też.Może one są faktycznie z jednej rodziny. Quote
ewu Posted August 15, 2017 Author Posted August 15, 2017 1 minutę temu, Poker napisał: Jaki on jest podobny do Koli, jak klon i w zachowaniu też.Może one są faktycznie z jednej rodziny. Rzeczywiście:) Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Ponieważ udało mi się wkleić zdjęcia Oskarka, to jeszcze wrzucę Misiunie, ze swojego cudnego domku. Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Ten tydzień spędzony z Misia był cudowny, taki wypoczynek sam na sam z sunieczka... 3 Quote
ewu Posted August 15, 2017 Author Posted August 15, 2017 Cudna jest:) Ja dzisiaj dostałam MMSa z jej domku:) Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 22 minuty temu, Poker napisał: Jaki on jest podobny do Koli, jak klon i w zachowaniu też.Może one są faktycznie z jednej rodziny. Muszę odszukać wątek Koli, bo ciekawam bardzo tego podobieństwa. Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Misiuni nigdy dość. Cudo utkane z puchu i slodyczy... 2 Quote
Figunia Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 24 minuty temu, ewu napisał: Cudna jest:) Ja dzisiaj dostałam MMSa z jej domku:) Misia dziś została zaszczepiona na "wirusowki". Za miesiąc znowu się zobaczymy, bo Pani Kasia i Pan Wojtek przyjadą do doktora wyczyścić jej ząbki z kamienia. Panienka wazyla dzisiaj 7,2 kg. Przytyła równe 2 kg!!! Oskarek, choć dużo mniejszy od Misi, też waży podobnie, bo 7,1 Quote
ewu Posted August 15, 2017 Author Posted August 15, 2017 4 minuty temu, Figunia napisał: Misia dziś została zaszczepiona na "wirusowki". Za miesiąc znowu się zobaczymy, bo Pani Kasia i Pan Wojtek przyjadą do doktora wyczyścić jej ząbki z kamienia. Panienka wazyla dzisiaj 7,2 kg. Przytyła równe 2 kg!!! Oskarek, choć dużo mniejszy od Misi, też waży podobnie, bo 7,1 Misiunia niedługo będzie ja kluseczka:) Quote
Poker Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Cudna Misiunia. Bardzo się cieszę ,że ma wspaniały domek. Czy imię zostało ? Quote
Figunia Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 9 godzin temu, Poker napisał: Cudna Misiunia. Bardzo się cieszę ,że ma wspaniały domek. Czy imię zostało ? Na razie jest nadal Misia. Ale nie wiem, czy to się nie zmieni, bo Państwo na pierwszym spotkaniu zastanawiali się nad nowym i padło nawet imię Zuzia... Co do podobieństwa Koli do Oskarka (lub odwrotnie), to masz rację, to ta sama rodzinka Słodkich Choler...:) , cholerek raczej, z uwagi na ich rozmiar... Tylko Oskar wydaje mi sie znacznie szczuplejszy (kostki wszędzie wystają) i wyższy. Ma bardzo długie, cienkie łapki, chodzi jak na szczudelkach. Charakter b. podobny. Wszystkich kocha, wita, chce sie bawić. Taki nieutemperowany, rozbrykany, słodki ale trochę draniowaty szczeniak. Właśnie rozgryza i mamle róg poduszki, bo jest bardzo sfrustrowany, gdyż nie pozwoliłam mu wsadzić pysia do kubka z kawą. Jak on się na coś uprze, to nie ma siły, jest niezmordowany. Ale czasem ta nierówną walkę wygrywam. Wtedy bierze w obroty właśnie poduszkę lub kapcia, bo zemsta musi byc... :) 1 Quote
Figunia Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 10 godzin temu, ewu napisał: Misiunia niedługo będzie ja kluseczka:) Bardzo możliwe, bo sunia kocha jedzonko, a Państwo nieba by jej przychylili. Ale wierzę, ze jednak Misiaczka nie utuczą , bo jej dobro bedzie na pierwszym miejscu. Quote
elik Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 1 godzinę temu, Figunia napisał: Dla Cioci elik Misia raz jeszcze :) Nie ma Misi, nie ma Quote
anica Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Suuper fota! http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2017_08/20170807_134900.thumb.jpg.cc65663448e81c0e8a04fcac30c56b6e.jpg Quote
Figunia Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 3 godziny temu, elik napisał: Nie ma Misi, nie ma Przez chwilę była, cóż, spróbujemy jeszcze raz... 1 Quote
Figunia Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 3 godziny temu, anica napisał: Suuper fota! http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2017_08/20170807_134900.thumb.jpg.cc65663448e81c0e8a04fcac30c56b6e.jpg Witaj Aniu!!!! Quote
Recommended Posts