ARKA Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Parę dni temu do skierniewickiego schroniska ktos przyniósł malutką sunie wraz z jej dzieciaczkiem:placz: :placz: :placz: Człowiek to podobno brzmi dumnie. To nie ludzie, to potwory. Jak mozna było takie świnstwo im teraz szzegolnie zrobic. Suce karmiącej małego i małemu, który co dopiero poznaje swiat:placz: :placz: Ten "opiekun' powiedział, ze suczka się przybłakała i sie oszczeniła i cztery maluchy zabił, polskim zwyczajem oczywiscie:angryy: :angryy: :angryy: a jednego malucha suni zostawil. Bajki,bajki bajki. Oddał napewno swoja sunie, bo rodzenie jej go przerosło:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad: I teraz te dwa maleństwa-sunia wilkosci kota sa przerazone w przepełnionym do granic schronisku. RATUNKU!:placz: :placz: :placz: Narazie sunia z małym jest w kontenerze duzym ale i tak to nie jest miejsce dla rozwijajacego sie malucha i biednej mamy-suni:placz: :placz: :placz: I tak to tylko chwilowo będa w kontenerze a potem moga trafic na wybieg, RATUNKU!!:placz: :placz: :placz: Bardzo ładnie prosimy o allegro i banerki. Quote
Lemoniada Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Błagamy o pomoc!!! Sunia jest przerażona, spójrzcie w te ogormne oczy pełne strachu...:( A szczeniaczek jest naprawdę mikroskopijny, bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Jest przezabawny! Kręci całą dupką bo ogonek ma zbyt krótki:) HELP!!! Quote
Lemoniada Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Prosimy, czy naprawdę nikt nie chce takich ślicznych mini-piesków formatu kieszonkowego?? Quote
kiche_wilczyca Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 kolejna psiana dla której pobyt w schronisku to niewyobrażalny koszmar............... Czy są gdzieś odpowiedzialni ludzie, którzy mogliby zaopiekować się tą malutką rodzinką?? Quote
auraa Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 ile tygodni ma szczeniak? czy długo sunia będzie go karmiła? Quote
Lemoniada Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 [quote name='auraa']ile tygodni ma szczeniak? czy długo sunia będzie go karmiła? Ja nie potrafię ocenić na oko, ale to maleństwo jest:( Może niech dziewczyny się wypowiedzą co do wieku. Tak czy inaczej sprawa pilna bo pieski są wydawane u nas jak leci i niestety nie mamy wpływu na to jakiemu człowiekowi spoobają się te miniaturki... Ratunku:-( Kiche_wilczyca zrobiła wstępny bannerek, dziękujemy!:loveu: Niestety nie potrafimy podlinkować, czy ktoś mógłby się tym zająć? Quote
halbina Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 kilku specjalistów już mamy: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6256523&postcount=1 Quote
ARKA Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 auraa napisał(a):ile tygodni ma szczeniak? czy długo sunia będzie go karmiła? Jak ich zobaczyłam to mnie zatkalo, zmrozilo, zszokowało,załamało. Nawet nie zapytalam -dowiem sie. Nawet nie wiem czy to piesek czy suczka ale stawiam na pieska i ze w wieku juz chyba nawet do zabrania. Dowiem sie czy juz sam je. Jak ma te 6 tygodni to trzeba go moze juz zabierac. A moze oboje bys zabrala jak myslisz o malcu i z domu szukac dla suni domku.Tak mi ich straaaaaasznie zal oboje:placz: :placz: :placz: Quote
ARKA Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 [quote name='Lemoniada']Ja nie potrafię ocenić na oko, ale to maleństwo jest:( Może niech dziewczyny się wypowiedzą co do wieku. Tak czy inaczej sprawa pilna bo pieski są wydawane u nas jak leci i niestety nie mamy wpływu na to jakiemu człowiekowi spoobają się te miniaturki... Ratunku:-( Kiche_wilczyca zrobiła wstępny bannerek, dziękujemy!:loveu: Niestety nie potrafimy podlinkować, czy ktoś mógłby się tym zająć? Kasiu, to jest malenstwo bo mama jest maciupka i on te bedzie maciupki. czyli chlopczyk,rozumiem:lol: Quote
auraa Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 domu stałego szybko nie znajdziecie :shake: w grę wchodzi raczej tymczas a domy tymczasowe są zapsione i zakocone. Nie wiadomo jak sunia reaguje na inne psy i koty. Moze bronic malucha. Quote
ARKA Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 auraa napisał(a):domu stałego szybko nie znajdziecie :shake: w grę wchodzi raczej tymczas a domy tymczasowe są zapsione i zakocone. Nie wiadomo jak sunia reaguje na inne psy i koty. Moze bronic malucha. Tak wszystko to wiemy ale wierzymy tez w cuda;) A maly jest jak kotek ok. 3 m-c:loveu: Quote
auraa Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Obydwoje są cudowni :loveu: A sunia jaki ma charakter? Quote
akteris Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Piękny maluszek, zakochałam się:) Biedna mamusia:( Kto jest chętny na mikroskopijne szczęście u swego boku ?? Quote
ARKA Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 auraa napisał(a):Obydwoje są cudowni :loveu: A sunia jaki ma charakter? Wiesz narazie ciezko jest powiedziec i wogole ciezko jest powiedziec o psiaku, kotry jest w schronisku. Widzialam ja parę minut, na rękach p.Ewy ze schroniska, poza tym siedzi w transporterku ze swoim malym. To jest schronisko i bardzo przepelnione. Sunia byla przerazona, trafila pare dni temu do schronu:-( Quote
ARKA Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 akteris napisał(a):Piękny maluszek, zakochałam się:) Biedna mamusia:( Kto jest chętny na mikroskopijne szczęście u swego boku ?? To bardzo wazne aby maluch znalazl domek, szybko. To straszne cierpienie dla psiakow jak musza załatwic sie tam gdzie spią:-( A one sa w kontenerku i nie dobrze, ze maly uczy sie siuu pod siebie:-( :placz: :placz: To takie straszne cierpienie dla psow. Dziecinstwa nie powinno spedzac sie w schronisku:placz: :placz: :placz: Quote
oktawia6 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 No to pięknie ARKA-a ja biorę na tymczas właśnie maleństwo z PWP-ma coś z błędnikiem-widzisz-cholera jaki pech:-( jeszcze godzinę wcześniej wczoraj-będę tu często zaglądać:-( Quote
oktawia6 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 będziesz miała "naprawiony" banerek-poprosiłam Misiaczek-speckę Niech ktoś się zlituje z ludzi-taki szczeniak jak świnka morska i jego mama jak kotek!!!:placz: nie mają szans w schronisku=maluszek padnie:Help_2: :Help_2: ... Quote
Lemoniada Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Maleństwo to chłopaczek - zgadza się:) I już nie siedzą w kontenerze, pani Ewa zamknęła je w tym ciemnym pokoju bez okien obok biura, tam z boku gdzie są te rupiecie. Charakter suni - nie wiemy! Jest zbyt przerażona:shake: Ale na ręce dała się wziąć bez problemu, choć cały czas się trzęsła i wytrzeszczała oczka:( Zwróćcie uwagę na to drugie zdjęcie suni - widzicie jakie ma przerośnięte pazurki?:( Cały czas Ania (nasza nowa cudna koleżanka-wolontariuszka, która trzymała ją do zdjęcia) przemawiała do niej kojąco i w pewnym momencie suczka zamerdała ogonkiem:) ale trwało to chwilę, potem znów zrobiła wielkie oczy...:placz: Quote
Lemoniada Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Kiche_wilczyca zrobiła drugi, nieco mniejszy i wygodniejszy bannerek - wielkie dzięki!:loveu: Quote
auraa Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 ciotki,cały czas myślę ale nie chcę zeby to co napiszę było zobowiązujące. Pytam o charakter suni bo mam 2 psy (wykastrowane) i 2 koty. Atosik wazy 2,6 kg jest bardzo mały ale z charakterkiem:cool3: . Muszę dbać o jego bezpieczeństwo. Fred większy ale spokojniejszy. Muszę uzgodnic to z rodziną co nie będzie proste. Syn już się krzywi :shake: . Sunia na razie musiała by być na ganku ciepłym, jasnym. Nie orzystamy z niego , wchodzimy innym wejsciem więc miałaby spokój. Jednak 10 sierpnia wyjeżdżamy na ponad tydzień i co wtedy ? Na dogo jest szczeniak też w wielkiej potrzebie i zasanawiam się nad nim .7 tyg. bez matki w Ostródzie. Muszę to przemyślec i obgadac. Szukajcie dalej a ja do wieczora mam nadzieję będę wiedziała co dalej. Niestety nie zależy to tylko ode mnie. Quote
wanda szostek Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Dostałam dzisiaj zapytanie z ogłoszenia malutkiej suni, która znalazła już domek. Szukam coś Pani podesłać w zamian Quote
Lemoniada Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 wanda szostek napisał(a):Dostałam dzisiaj zapytanie z ogłoszenia malutkiej suni, która znalazła już domek. Szukam coś Pani podesłać w zamian Wando, podeślij naszą sunię, prosimy! A skąd jest ta pani? Wiesz coś o niej? Wielkie dzięki za pamięć! :loveu: Quote
ARKA Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 [quote name='Lemoniada']Kiche_wilczyca zrobiła drugi, nieco mniejszy i wygodniejszy bannerek - wielkie dzięki!:loveu: Kasiu, ja sie nie znam na tym ale jak sie klika na banerki, inne, to sie przechodzi do watku o psiaku z bannerka a u nas nie:-( Quote
Recommended Posts