Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parę dni temu do skierniewickiego schroniska ktos przyniósł malutką sunie wraz z jej dzieciaczkiem:placz: :placz: :placz:

Człowiek to podobno brzmi dumnie.

To nie ludzie, to potwory. Jak mozna było takie świnstwo im teraz szzegolnie zrobic. Suce karmiącej małego i małemu, który co dopiero poznaje swiat:placz: :placz: Ten "opiekun' powiedział, ze suczka się przybłakała i sie oszczeniła i cztery maluchy zabił, polskim zwyczajem oczywiscie:angryy: :angryy: :angryy: a jednego malucha suni zostawil. Bajki,bajki bajki. Oddał napewno swoja sunie, bo rodzenie jej go przerosło:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad: I teraz te dwa maleństwa-sunia wilkosci kota sa przerazone w przepełnionym do granic schronisku. RATUNKU!:placz: :placz: :placz:
Narazie sunia z małym jest w kontenerze duzym ale i tak to nie jest miejsce dla rozwijajacego sie malucha i biednej mamy-suni:placz: :placz: :placz:
I tak to tylko chwilowo będa w kontenerze a potem moga trafic na wybieg, RATUNKU!!:placz: :placz: :placz:
Bardzo ładnie prosimy o allegro i banerki.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Błagamy o pomoc!!! Sunia jest przerażona, spójrzcie w te ogormne oczy pełne strachu...:( A szczeniaczek jest naprawdę mikroskopijny, bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Jest przezabawny! Kręci całą dupką bo ogonek ma zbyt krótki:) HELP!!!

Posted

[quote name='auraa']ile tygodni ma szczeniak? czy długo sunia będzie go karmiła?
Ja nie potrafię ocenić na oko, ale to maleństwo jest:( Może niech dziewczyny się wypowiedzą co do wieku. Tak czy inaczej sprawa pilna bo pieski są wydawane u nas jak leci i niestety nie mamy wpływu na to jakiemu człowiekowi spoobają się te miniaturki... Ratunku:-(

Kiche_wilczyca zrobiła wstępny bannerek, dziękujemy!:loveu: Niestety nie potrafimy podlinkować, czy ktoś mógłby się tym zająć?

Posted

auraa napisał(a):
ile tygodni ma szczeniak? czy długo sunia będzie go karmiła?

Jak ich zobaczyłam to mnie zatkalo, zmrozilo, zszokowało,załamało. Nawet nie zapytalam -dowiem sie. Nawet nie wiem czy to piesek czy suczka ale stawiam na pieska i ze w wieku juz chyba nawet do zabrania. Dowiem sie czy juz sam je. Jak ma te 6 tygodni to trzeba go moze juz zabierac. A moze oboje bys zabrala jak myslisz o malcu i z domu szukac dla suni domku.Tak mi ich straaaaaasznie zal oboje:placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='Lemoniada']Ja nie potrafię ocenić na oko, ale to maleństwo jest:( Może niech dziewczyny się wypowiedzą co do wieku. Tak czy inaczej sprawa pilna bo pieski są wydawane u nas jak leci i niestety nie mamy wpływu na to jakiemu człowiekowi spoobają się te miniaturki... Ratunku:-(

Kiche_wilczyca zrobiła wstępny bannerek, dziękujemy!:loveu: Niestety nie potrafimy podlinkować, czy ktoś mógłby się tym zająć?

Kasiu, to jest malenstwo bo mama jest maciupka i on te bedzie maciupki. czyli chlopczyk,rozumiem:lol:

Posted

domu stałego szybko nie znajdziecie :shake: w grę wchodzi raczej tymczas a domy tymczasowe są zapsione i zakocone. Nie wiadomo jak sunia reaguje na inne psy i koty. Moze bronic malucha.

Posted

auraa napisał(a):
domu stałego szybko nie znajdziecie :shake: w grę wchodzi raczej tymczas a domy tymczasowe są zapsione i zakocone. Nie wiadomo jak sunia reaguje na inne psy i koty. Moze bronic malucha.

Tak wszystko to wiemy ale wierzymy tez w cuda;)
A maly jest jak kotek ok. 3 m-c:loveu:

Posted

auraa napisał(a):
Obydwoje są cudowni :loveu: A sunia jaki ma charakter?

Wiesz narazie ciezko jest powiedziec i wogole ciezko jest powiedziec o psiaku, kotry jest w schronisku. Widzialam ja parę minut, na rękach p.Ewy ze schroniska, poza tym siedzi w transporterku ze swoim malym. To jest schronisko i bardzo przepelnione. Sunia byla przerazona, trafila pare dni temu do schronu:-(

Posted

akteris napisał(a):
Piękny maluszek, zakochałam się:) Biedna mamusia:( Kto jest chętny na mikroskopijne szczęście u swego boku ??

To bardzo wazne aby maluch znalazl domek, szybko. To straszne cierpienie dla psiakow jak musza załatwic sie tam gdzie spią:-( A one sa w kontenerku i nie dobrze, ze maly uczy sie siuu pod siebie:-( :placz: :placz: To takie straszne cierpienie dla psow.
Dziecinstwa nie powinno spedzac sie w schronisku:placz: :placz: :placz:

Posted

No to pięknie ARKA-a ja biorę na tymczas właśnie maleństwo z PWP-ma coś z błędnikiem-widzisz-cholera jaki pech:-( jeszcze godzinę wcześniej wczoraj-będę tu często zaglądać:-(

Posted

będziesz miała "naprawiony" banerek-poprosiłam Misiaczek-speckę
Niech ktoś się zlituje z ludzi-taki szczeniak jak świnka morska i jego mama jak kotek!!!:placz: nie mają szans w schronisku=maluszek padnie:Help_2: :Help_2: ...

Posted

Maleństwo to chłopaczek - zgadza się:)
I już nie siedzą w kontenerze, pani Ewa zamknęła je w tym ciemnym pokoju bez okien obok biura, tam z boku gdzie są te rupiecie.
Charakter suni - nie wiemy! Jest zbyt przerażona:shake: Ale na ręce dała się wziąć bez problemu, choć cały czas się trzęsła i wytrzeszczała oczka:( Zwróćcie uwagę na to drugie zdjęcie suni - widzicie jakie ma przerośnięte pazurki?:( Cały czas Ania (nasza nowa cudna koleżanka-wolontariuszka, która trzymała ją do zdjęcia) przemawiała do niej kojąco i w pewnym momencie suczka zamerdała ogonkiem:) ale trwało to chwilę, potem znów zrobiła wielkie oczy...:placz:

Posted

ciotki,cały czas myślę ale nie chcę zeby to co napiszę było zobowiązujące. Pytam o charakter suni bo mam 2 psy (wykastrowane) i 2 koty. Atosik wazy 2,6 kg jest bardzo mały ale z charakterkiem:cool3: . Muszę dbać o jego bezpieczeństwo. Fred większy ale spokojniejszy.
Muszę uzgodnic to z rodziną co nie będzie proste. Syn już się krzywi :shake: . Sunia na razie musiała by być na ganku ciepłym, jasnym. Nie orzystamy z niego , wchodzimy innym wejsciem więc miałaby spokój. Jednak 10 sierpnia wyjeżdżamy na ponad tydzień i co wtedy ? Na dogo jest szczeniak też w wielkiej potrzebie i zasanawiam się nad nim .7 tyg. bez matki w Ostródzie.
Muszę to przemyślec i obgadac. Szukajcie dalej a ja do wieczora mam nadzieję będę wiedziała co dalej. Niestety nie zależy to tylko ode mnie.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Dostałam dzisiaj zapytanie z ogłoszenia malutkiej suni, która znalazła już domek. Szukam coś Pani podesłać w zamian

Wando, podeślij naszą sunię, prosimy! A skąd jest ta pani? Wiesz coś o niej? Wielkie dzięki za pamięć! :loveu:

Posted

[quote name='Lemoniada']Kiche_wilczyca zrobiła drugi, nieco mniejszy i wygodniejszy bannerek - wielkie dzięki!:loveu:

Kasiu, ja sie nie znam na tym ale jak sie klika na banerki, inne, to sie przechodzi do watku o psiaku z bannerka a u nas nie:-(