Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ARKA napisał(a):
Kasiu, ja sie nie znam na tym ale jak sie klika na banerki, inne, to sie przechodzi do watku o psiaku z bannerka a u nas nie:-(

No tak, stąd prosiłam o pomoc w podlinkowaniu:) Marta też nie umie tego zrobić, zrobiła więc przynajmniej bannerek. Ponawiamy apel, czy ktoś mógłby podlinkować? A najlepiej gdyby ktoś mnie tego wreszcie nauczył, ale ta osoba musiałąby wykazać się anielską cierpliwością, bo ja jestem informatycznie zacofana;)

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

auraa napisał(a):
ciotki,cały czas myślę ale nie chcę zeby to co napiszę było zobowiązujące. Pytam o charakter suni bo mam 2 psy (wykastrowane) i 2 koty. Atosik wazy 2,6 kg jest bardzo mały ale z charakterkiem:cool3: . Muszę dbać o jego bezpieczeństwo. Fred większy ale spokojniejszy.
Muszę uzgodnic to z rodziną co nie będzie proste. Syn już się krzywi :shake: . Sunia na razie musiała by być na ganku ciepłym, jasnym. Nie orzystamy z niego , wchodzimy innym wejsciem więc miałaby spokój. Jednak 10 sierpnia wyjeżdżamy na ponad tydzień i co wtedy ? Na dogo jest szczeniak też w wielkiej potrzebie i zasanawiam się nad nim .7 tyg. bez matki w Ostródzie.
Muszę to przemyślec i obgadac. Szukajcie dalej a ja do wieczora mam nadzieję będę wiedziała co dalej. Niestety nie zależy to tylko ode mnie.

Dzieki!!!!! Czekamy cierpliwie. Wiem ze to sa dylematy, ktory bardziej potrzebuje pomocy no i rozne inne przyczyny za i przeciw.

Teraz wakacje wiec naprawdę to jak wrozenie z fusow czy domki by sie znalazly do 10 sierpnia i wogole tak szybko!

Mysle,ze kazda sunia bedzie bronila malego, przed 'obcymi', niestety:shake: :shake: :shake: ale nie mozemy powiedziec, ze na 100%. A jesli chodzi o kota tez na poczatku moze poprostu pogonic:shake: jak i ja kot zaatakowac;) Jutro zadzwonie do p.Ewy czy cokolwiek moze powiedziec o jej zachowani szczegolnie jak ma malucha.

Ja mam dwa psy(suka i pies) i trzy koty(dwie kotki i kocur) i na poczatku roznie to bylo z zapoznawaniem sie ale zadnej tragedii. Calym stadem rządzi najmniejsza kotka Fiona( 4 kg). Suka, Fela, 28kg czuje tylko respekt przed nia a wogole jest bardzo pro-kocia. Ale Fiona czasami, dla zasady, musi przypomniec kto rządzi;) A jak Fela przyszla to pogonila Fionę, napewno z ciekawosci tylko i Fiona byla w szoku przez 3 tygodnie-tak bała sie Felki ale jak juz poczula,ze ten pies to nasz i musi tu byc to dala jej doslownie; w pysk łapa- i juz sie jej nie bala i dalej rządzi wszystkimi;)

Posted

ja sie nie boje o koty tylko o psa. On jest bardzo maly i strasznie zazdrosny. Na pewno bedzie walczyl:cool3: . to taki Pan Wolodyjowski ;)

Posted

auraa napisał(a):
ja sie nie boje o koty tylko o psa. On jest bardzo maly i strasznie zazdrosny. Na pewno bedzie walczyl:cool3: . to taki Pan Wolodyjowski ;)

Jak taki maly to sunia mu 'podpasuje' wielkoscią, no chyba taka 'wiśnia' nie jest ze sunie by atakował:evil_lol: Mysle, ze ona go by szybko ustawiła;)

Posted

Koło 22 mogę nauczyć podlinkowywania :p
Banerek widzę jest, więc nie potrzeba..
Moje gg - 5171218, dla ludzi spoza listy niedostępna, ale jestem zawsze po 22..

Posted

Folen napisał(a):
Koło 22 mogę nauczyć podlinkowywania :p
Banerek widzę jest, więc nie potrzeba..
Moje gg - 5171218, dla ludzi spoza listy niedostępna, ale jestem zawsze po 22..

Folen - Wielkie dzięki! Ostrzegam, że bierzesz na swoje barki wyjątkowy ciężar, ja naprawdę niekumata i trzeba mi jak krowie na rowie tłumaczyć:p Aha i nie wiem, czy do tego potrzebne jakieś specjalne programy, bo jeśli tak, to obawiam się, że nie mam:(

A bannerek nie jest podlinkowany, odsyła do imageshackaa:shake:

Posted

Ze mnie żadna nauczycielka, więc powinnyśmy się dogadać :p
Zresztą już kilka dziewczyn przeszkoliłam na dogo, więc jakoś damy radę ;)
Programów nie trzeba, wystarczy odrobina cierpliwości, więc do usłyszenia..

Posted

Allegro psiaków - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=213954187

Jak wstawic bannerek?

Na początku musisz wejść w opcje "szybkie menu" -> "edytuj podpis"

Pozniej klikasz na ikonkę obrazka (żółty kwadracik z górami i znaczkiem) i wklejasz tam link do obrazka. Musi być on już wgrany na serwerze. Polecam http://imageshack.us

Drugi i ostatni krok. Zaznaczasz myszką obrazek który się pojawił. Klikasz ikonkę hiperłącza (niebieska kula ziemska i łańcuszek na dole) i wklejasz link do strony do której obrazek ma odsyłać.

Zatwierdzasz i masz już gotowy bannerek ;)

2 sposób z kodem:
[ url = adres, do ktorego będzie wysłany, ten kto kliknie w obrazek ][ img ]adres obrazka[ / img ] [ / url ]

I to wszystko :)

Posted

[quote name='oktawia6']
czy dobrze rozumiem, że weźmiesz ją ARKA na tymczas z maluszkiem?:multi: :p

:shake:nie. Auraa sie zastanawia;) Gdybym ich miała zabrać na tymczas to juz bylby u mnie, nie oglaszala bym ich tak, ze pilna sprawa:placz:

Posted

część rodziny sie zgodziła a resztę mam gdzieś;) . Zawiesza mi sie komputr dlatego podałam swój nr.telefonu w sprawie omówienia szczeguuów.

Posted

Bosko! Mogę dowieźć pociągiem w razie czego, powinny się szkraby zmieścić do kociego transporterka:) A jak nie to sunię na kolanach, a małego w transporterku. Auraa:loveu:

Posted

Acha to jednak Auraa-tak właśnie dzisiaj do swego TZ mówiłam (a źle jednak doczytałam), jak ta ARKA musiała nad swym TZ pracować, że się zgodził:evil_lol: a jednak nie-Auraa. Auroo a masz w domu jakieś inne pieski/suczki lub kotki?

Posted

mam 2 wykastrowane psy , pisałam wyzej, kota kastrata i koteczkę jeszcze do sterylizacji. Chce to zrobić na dniach korzystając z urlopu. Dzis musze z kocurkiem iść do wet. bo od 4 dni wymiotuje.Zachowuje się normalnie, ma apetyt. Na początku myślałam że trawą prowokuje wymioty ale dziś szybko biegniemy nie ma na co czekać. Martwię sie. :shake:

Posted

Lemoniada napisał(a):
Wando, podeślij naszą sunię, prosimy! A skąd jest ta pani? Wiesz coś o niej? Wielkie dzięki za pamięć! :loveu:

Wczoraj źle się czułam i nie doczytałam wpisu. Pani jest z Opola. Czy malec już może zostać sam, czy powinien jechać z mamą?

A co ze sterylką mamy?