San_(jagodowa:) Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [LEFT]Bułeczko,bądź szczęśliwa w nowym domku! Wspaniała wiadomość!:loveu::loveu::loveu: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::multi::multi::multi::multi::multi: Oktawio,nie smuć się,pamiętaj,że teraz kolejna bida będzie miała szansę u Ciebie:lol::loveu: [/LEFT] Quote
pajunia Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Ale TZ - a Oktawii nie zjadla, a ja taka mialam nadzieje:placz: Mimo wszystko zycze Buleczce wspanialego zycia w nowym domku. :multi: :multi: :multi: :lol: Quote
sava Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Bardzo sie ciesze, ze Buleczka znalazla dom - i oby tak zostalo. A Ty, Oktawio, jak odetchniesz i zaczniesz sie znowu rozgladac, komu by tu pomoc, mozesz na mnie liczyc:lol: Quote
aniac50 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Już się COŚ u Oktawii szykuje !Ponoć od czwartku ........ Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 sava napisał(a): Bardzo sie ciesze, ze Buleczka znalazla dom - i oby tak zostalo. A Ty, Oktawio, jak odetchniesz i zaczniesz sie znowu rozgladac, komu by tu pomoc, mozesz na mnie liczyc:lol: ............cicho...........jutro już jutro-nic więcej teraz nie napiszę byście mnie kołem łamały:cool1: :cool1: :cool1: Quote
Zosia4 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Bułeczko - samych szczęśliwych dni życzę. Oktawia - choć słówko. Nie będziemy Cię łamać - naprawdę. Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 SanJagodowa-w Twoch szeleczkach pojechała:eviltong: Pajunia-dzięki to super mała-do kostek i od kostek:evil_lol: Zosia4 nic nie powiem:motz: :motz: :cool1: jutro...... Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='ARKA'] suczka czy piesek?:evil_lol: dobrze-to sunia:-?- powiem Ci, że z Viktorią to miałam szczęście-przeszła szereg badań itd. bo staruszka i specjalnej troski potem termin itd. więc po 3 tygodniach została wysterylizowana lub 4-nie-nic więcej nie powiem:zly7: Quote
AniaB Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 tak sie cieszę!!:multi: Oktawio:loveu: - wielkie wielkie dzieki za opiekę i ten najlepszy wyszukany dom dla Bułasia!!!:loveu: :loveu: Quote
ARKA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='oktawia6']Książeczka badań oraz wyniki bad. morfologii i bioch. poszły razem z nią-pieniążki na sterylizację są u mnie-za 2 miesiące odbędzie się sterylizacja w klinice na Nałęczowskiej. ;) rozumiem, ze p.Czempik,włascicielka schroniska, zgodnie z jej deklaracjami, sterylizacja, pokrywa koszt zabigu, chociaz częsciowo?;) Swoja drogą ludzie sie wyprzedają, zalezy im na losie zwierząt, dokladają, aby sunie nie rozmnazać a Ci co mają ten obowiazek, obowiazek moralny-prowadzą dzialalnosc-mają zyski dla siebie-schronisko dla zwierząt komercyjne-mają to "w głebokim powazaniu":shake: :shake: :shake: Quote
oktawia6 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='ARKA'];) rozumiem, ze p.Czempik,włascicielka schroniska, zgodnie z jej deklaracjami, sterylizacja, pokrywa koszt zabigu, chociaz częsciowo?;) Swoja drogą ludzie sie wyprzedają, zalezy im na losie zwierząt, dokladają, aby sunie nie rozmnazać a Ci co mają ten obowiazek, obowiazek moralny-prowadzą dzialalnosc-mają zyski dla siebie-schronisko dla zwierząt komercyjne-mają to "w głebokim powazaniu":shake: :shake: :shake: no coś Ty Aniela....:roll: :roll: :shake: . i zapraszam też jak robic by nie karmic śrutą, ....a co może jeszcze ta pani miałby zwróci za badania krwi? ja wszystko monituję:oops: Wiesz nie mam do nikogo pretensji..... Quote
Jaśmina Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Witam wszystkich :) Nazywam się Jaśmina. To do mnie powędrowała Bułeczka. Jest już w domku i czuje się coraz lepiej. Bardzo grzecznie podróżowała. Przez jakiś czas było bardzo ciężko, bo bardzo się przywiązała do swojej poprzedniej Pani (pozdrawiam Panią Oktawię :)), Bułeczka robiła sie smutna bardzo. Ale myslę, że będzie coraz lepiej, to w gruncie rzeczy bardzo, bardzo radosny piesek. Dzisiaj już jest dobrze, bardzo chętnie wychodzi. Oczarowała mnie i moją mamę, pierwszą noc spędzała z nami obiema i bardzo stanowczo położyła się między nami pod kołderką i spała tylko tak, z łebkiem na poduszce. Dziś nastąpiło jej pierwsze spotkanie z moim udomowionym kotem i naprawdę straszliwie żałuję, że nie mogę pokazać Wam zdjęć z tego "zajścia". Bułka po prostu oszalała na punkcie kici. Kicia jest bardzo nieufna, chowa się i na razie nie jest chętna do integracji (to bardzo spokojny kot, głównie jej obroną jest ucieczka a najgorsze co może zrobić to pacnąć łapką, bez wysuwania pazurków), a pies jest tak rozkoszny, że aż brak słów. Najpierw postawiłam kota w transporterze na podłodze. Było dobrze, więc po chwili otworzyłam transporterek, a Bułka po prostu położyła się na przeciwko wejścia kici i była tak ciekawa, że w końcu wsadzila tam cały łepek - kicia niestety udawała obrażoną, ale nie atakowała w żaden sposób. Na razie mają trochę czasu żeby się ze sobą oswoić. Jednym słowem Bułeczka oczarowała wszystkich, ja to wprost szaleję na jej punkcie :) Jest bardzo kontaktowa, grzeczna, reaguje na swoje imię i nie można po prostu się na nią skarżyć. Resztę napiszę w ciągu najbliższych dni, będę zdawać relację z aklimatyzacji pieska. Pozdrawiam :) Quote
oktawia6 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Witaj Jaśmino!!!:hand: byłam pewna, że Bułeczka będzie płakac za mną-tak ją rozpieściłam małego naleśnika:eviltong: Dozujesz jej karmę jak Ci poleciłam? Kupiłaś jej wyprawkę? Kupiłaś identyfikator? (taki jak Ci pokazywałam za wzór?) zdarzyło się Bułeczce siknąc w nocy? ja przecież i o 4-tej w nocy pod klatkę z nią na małe siu wyłaziłam-czego oczywiście Ci Broń Boże nie sugeruję! bo to przesada:evil_lol: . Zamówię Ci śliczny avatar:cool3: zapraszamy częściej-codziennie nawet! zdjęcia zrób i prześli na mój mail-to obrobię i wstawię na jej wątek;) . Quote
oktawia6 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='aniac50'] Już się COŚ u Oktawii szykuje !Ponoć od czwartku ........ i tak też jest-dyskretnie zapraszam do poznania mojej nowej podopiecznej z Sopotu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76360 Quote
aniac50 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Brawo Oktawio !!!!!Wiedziałam,że u ciebie Bułka długo nie będzie!Teraz następne cudo !!!!!Masz kobieto WIELKIE SERCE !!!! Quote
Zosia4 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Oktawia - a Ty co znowu za historyjkę sprzedałaś, czy sprzedaż TŻ-towi, bo ja już naprawdę nie wiem co jeszcze można sensownego wymyślić ? Albo może inaczej - może TŻ już wie, że jest skazany na spanko z coraz to innym psiakiem co miesiąc lub dwa miesiące ? Quote
oktawia6 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='Zosia4'] Oktawia - a Ty co znowu za historyjkę sprzedałaś, czy sprzedaż TŻ-towi, bo ja już naprawdę nie wiem co jeszcze można sensownego wymyślić ? Albo może inaczej - może TŻ już wie, że jest skazany na spanko z coraz to innym psiakiem co miesiąc lub dwa miesiące ? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong: Jaśmina to jest avatar dla Ciebie: Instrukcja ;-) Skopiuj avek na dysk -wejdź w panel użytkownika -następnie edytuj avatar -tam masz opcje przeglądaj -szukasz avka na swoim dysku -jak znajdziesz,zaznaczasz myszką i klikasz otwórz,w okienku pokazuje się adres -klikasz zapisz zmiany i już :smile:. Quote
Aganiok Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Wspaniałe informacje! Czekamy Jasmina na dalsze opowieści o Bułeczce :multi: Quote
oktawia6 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 [quote name='malagos'] no coś Ty, mój ratlerek jest rasowy :eviltong: :evil_lol: (oczywiscie żartuję). Lubię te małe jędzopy. Pewnie dlatego znajomi zwracaja sie do mnie by poszuakać ratlerka do wziecia.... ponawiam....Bułeczka jest nadal do adopcji-poproszę o ponowne wystawienie Bułeczki na allegro-Israela-bo z jego grzeczności korzystałam.....bo "Bułeczka nie dogaduje się z 4 miesięcznym kotkiem w domu i wyje jak zostaje sama"..... do czasu znalezienia jej naprawdę już bez takich jaj odpowiedzialnego domu będzie przebywac u Jaśminy-pies to nie rzodkiewka, że będzie się ją przesadzac co chwilę..... Ty Malagos jeśli masz możliwośc to też po znajomych zapytaj-tylko bez małych dzieci i kotków bez króliczków na wszelki wypadek i innych "zwierzaczków" mały piesek oczywiście może byc! przecież u mnie była z 3 psami i jakoś sobie radę dawałam. ponownie poproszę o reaktywację zmianę tytułu wątku oraz dodatkowo przeniesienia mojego kochanego moda Maupę4 czy Misiaczek na PWP. Quote
misiaczek Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Miałam wolną aukcję po Kubusiu,który za tydzień idzie do nowego domu. Więc szkoda,żeby aukcja przepadła (jest ważna jeszcze 5 dni) i w porozumieniu z Oktawią zamieniłam na Bułeczkę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226880446 Quote
ARKA Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 [quote name='oktawia6'].bo "Bułeczka nie dogaduje się z 4 miesięcznym kotkiem w domu i wyje jak zostaje sama"..... W środe pojechala sunia Buba a w nowym domu nazwana Fanta. Pojechała do nowego domu gdzie jest i pies i ..KOTY!! Oto info dzisiejsze z nowego domu. " Witam! Dzisiaj był znowu dzień pełen wrażeń. Dwa psy, mój mąż i syn grali w piłkę. Fanta ganiała za piłką szczekając przeraźliwie, Czadan(pies) biegał za Fantą łapiąc ją za ogon , a przynajmniej próbował. Śmiechu było multum. Kondycyjnie „wysiedli” wszyscy z wyjątkiem suni. Teraz zmęczona śpi na swoim posłanku i przeżywa mecz łapkami, noskiem i wąsami. Koty gania nadal lecz pracujemy nad nią wszyscy. I nawet nikt nie mysli, ze to jest powod aby oddac. To jest NORMALNA sytuacja aby zwierzęta sie zapoznaly i poukladaly swoje relacje. A to ze wyje, wyje bo nowy dom i nowy czlowiek, musi poczuc sie pewnie,ze nie zmini domu, nie zmieni czlowieka, ze to juz do konca zycia. No coz, szkoda,ze Ci co adoptuja nie sa przygotowani tak naprawde na to, ze pierwszy okres z nowym zwierzakiem to czas wspolnego zapoznawania i budowania relacji, więzi. To są zywe istoty,czujące, to straszna krzywda dla psa, kiedy kolejny raz zawiódł go człowiek, straszna krzywda....... Quote
oktawia6 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 [quote name='ARKA'] Oktawia, gdzie jest banerek Bułeczki???? oto banerek: tylko trzeba zmodyfikowac tytuł na "Bułeczka z Miedar znowu szuka domu" Tylko ciekawe co by było jakby ta dziewczyna wzięła psa ze schroniska a zastanawiała się wcześniej nad tym.....nad Celestynowem...:shake: Misiaczek dziękuję Ci za wystawienie malutkiej na allegro. Mogłabyś zmodyfikowac powyższy banerek o ten tytuł? Quote
Recommended Posts