Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia][/FONT]

[FONT=Georgia]zarąbiste to mam nadzieje że dopiero będą jak się wdrążę w temat ;) te mi program przerobił więc żadna sztuka ale i tak fajnie się kombinuje ze zdjęciami :)

[/FONT]

jakiego programiku uzywasz do takich zabaw ??? bo ja sobie szukalam ale jakos dziwne sa te ktore sciaglam i jakos nie potrafie sie w nich odnalezc :shake:

Posted

Tengusia napisał(a):
jakiego programiku uzywasz do takich zabaw ??? bo ja sobie szukalam ale jakos dziwne sa te ktore sciaglam i jakos nie potrafie sie w nich odnalezc :shake:

[FONT=Georgia]Machinery 1.3
do normalnej obróbki zdjęć najczęściej używam photoshopa
[/FONT]

Posted

[FONT=Georgia]Byłyśmy z Salsą na polance pobawić się frisbee, wzięłam aparat ale z samej zabawy nie mam żadnego zdjęcia a potem tylko kilka zrobiłam. Na całej polanie byłam tylko ja i kilku pijanych dresiarzy. Poszłyśmy na boisko z Salsą bo tylko tam szkieł nie było a oni właśnie tam siedzieli. Bałam się wyjąć aparat, tym bardziej że po chwili zaczęli zaczepiać Salsę i potem mnie. Nie odzywałam się więc uznali że nie warto i zajęli się sobą a my zabawą. Później przeniosłyśmy się daleko od nich ale tam już nie rzucałam jej frisbee w obawie że wdepnie na jakąś butelkę.

Jak wracałyśmy do domu to znów musiałyśmy przejść koło tych kolesi i jak na złość dwóch z nich szło do sklepu tą samą drogą co my :angryy: Jeden zabrał Salsie frisbee, zaczął się z nią bawić. Mówił że też miał kiedyś amstaffa więc niby ok ale potem jak Salsa nie chciała mu oddać zabawki to zaczął na nią krzyczeć i widać było że się go bała. Wzięłam ją na smycz i zwolniłam maksymalnie żeby mnie wyprzedzili i sobie poleźli w pizdu. Nie będzie mi jakiś byle nieudacznik na psa krzyczał :mad:

[/FONT]

Posted

[FONT=Georgia]i to by było w zasadzie na tyle :roll:
ale jutro też jest dzień oby było ładnie :) dzisiaj niby słońca nie ma a bardzo ciepło jest, duszno wręcz
[/FONT]

Posted

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia]tak to pierwszy polski program do tego typu obróbki ;)
bezpłatnie dostępne jest tylko demo
proszę bardzo oto link ---> http://marekduda.pl/machinery/demo.php
[/FONT]

wielkie dzieki kochana :loveu::loveu::loveu:

Ewcia38 napisał(a):
http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC03604.jpg?t=1272183039

oj cosik wyrosły zwierzaczki z koszyczka:evil_lol:
Moze im "ulepić" troszkę większy:lol::lol::lol::lol::lol:

no widzisz ?????.........zrób im prezenta na dzien dziecka :evil_lol: juz niedługo :eviltong:

No cóż niby miłosierdzia bożego i goopty ludzkiej mamy w nadmiarze :diabloti:

Posted

[FONT=Georgia]Powtarzam że kosza już nie ma, trafił na śmietnik i Rudzielce muszą zadowolić się kocykiem. Niestety posłania przy Teodorze nie mają racji bytu :roll: bo albo je gryzie albo załatwia tam swoje potrzeby:mad:

Dzisiaj straszny gorąc u nas więc wybrałyśmy się z Salsą znów na polanę z frisbee
Ruda teraz śpi jak kamień a ja wrzucę zdjęcia bo dziś udało mi się zrobić więcej :cool3:

[/FONT]

Posted

Podziwiam, bo ja bym spitalała od tych pijoków na wrotkach. Boję sie takich ludzi, bo są nieobliczalni.

Salsa ma mega genialną figurę, same mięśnie. Taka napakowana pitbulka.

Posted

WeronikaM napisał(a):
super zdjęcia :loveu:
ale frisbee śmiesznie nosi

[FONT=Georgia]to jak niesie dysk zależy od tego jak go podniesie z ziemi, najczęściej normalnie ale zdarza się właśnie też tak[/FONT]

Magda25 napisał(a):
Podziwiam, bo ja bym spitalała od tych pijoków na wrotkach. Boję sie takich ludzi, bo są nieobliczalni.

Salsa ma mega genialną figurę, same mięśnie. Taka napakowana pitbulka.

[FONT=Georgia]Też się boję takich ludzi ale tu gdzie mieszkam cudem jest na takich nie trafić. Gromadzą się wszędzie a najwięcej właśnie w ustronnych miejscach takich jak ta polana. Jest to jedno z nielicznych miejsc w mojej okolicy gdzie plebs może się spotkać, popić i nie martwić się że zaraz policja przyjedzie.
Kiedyś też wolałam się oddalić od razu ale teraz staram się ocenić sytuację, jeśli są zbyt natrętni i za długo trwają zaczepki to odchodzę ale z reguły kiedy widzą że nie zwracam na nich uwagi, bawię się z psem i nawet nie patrzę w ich stronę to zajmują się sobą. Jednak zawsze zachowuję bezpieczną odległość a oczy i uszy mam szeroko otwarte. No ale aparatu nie wyjmuję wtedy.

Wet, do którego chodzę z nią od początku zawsze się zachwyca jej figurą. Mówi że to jeden z nielicznych jego amstaffowatych pacjentów, który nie wygląda jak wieprz. Był zdziwiony jak mu powiedziałam że nic szczególnego nie robię, że miska stoi cały dzień pełna a ona po prostu je tyle ile potrzebuje żeby przeżyć...zaskoczyło go to bo wie że była kiedyś głodzona więc teoretycznie powinna wsuwać tyle ile się jej da.
[/FONT]

Posted

Mieszkam na takim osiedlu gdzie żyją młodzi ludzie tzw blockersi. Piją, palą ćpają, przesiadują na ławkach i drą sie w nocy jak pokopani. Boje sie ich, bo zaczepiają, krzyczą i różne dziwne rzeczy strzelają im do głowy. Potrafią zmasakrowawszy samochód który stał po prostu obok chodnika, którym idą. Wybijają szyby, szczają na klatkach. Jak wychodzę z psem po zmroku, to mam pełne gacie strachu. Dziś widziałam ślady po kulach w szycie, na klatce schodowej w moim bloku. Dlatego podziwiam Cię, że nie wiejesz od nich i nie boisz się, że podejdą i bedą Cie zaczepiać.

A Salsa nie jest chuda, jest szczupła i umięśniona. Świetnie wygląda. Weszłam ostatnio na stronę forum astów i innych typu bull... bosh te psy są upasione, karmione na maxa, bo mają być wielkie i potężne. A stają sie kupą tłuszczu

Posted

http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC09831640x480.jpg?t=1272640903
Kolejne zdjęcie typu - Zmęczony pies to szczęśliwy pies :cool1:!
http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC09825640x480.jpg?t=1272640325
I, że jeszcze to frisbee żyje przy takich szczękach :diabloti:
http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC09818640x480.jpg?t=1272640049
A figure ma rzeczywiście cudną :loveu:

A u mnie na szczęście nie ma takich blokersów, którzy pod klatką się drą itd. chociaż kilka lat temu tak było. Mieszkam w takim bloku gdzie ludzie są w miarę spokojni i jak mają się napić to pod śmietnik pójdą albo do kanciapy i tam siedzą, chociaż czasami trafią się tacy debile, którzy tłuczą butelki pod klatką, jedzą itd. a potem wielki syf na podwórku.

Posted

[FONT=Georgia]U mnie dzieje się to samo. Chociażby pode mną jest melina, obecnie mieszka tam dwóch braci (w tym jeden młodszy o rok ode mnie)...obaj ćpają i sprzedają więc ciągle naszurane towarzystwo mijam na klatce schodowej a co najgorsze to wydaje mi się że dzieciaki z podwórka w wieku gimnazjalnym dla nich sprzedają w szkole narkotyki :roll:
No i to nie jest odosobniona sprawa bo takich tu na pęczki. Niestety nie mam możliwości pojechać gdzieś za miasto gdzie nie będzie tego motłochu, mogłabym z nią iść do parku ale tam albo ona się nie wybiega bo jest mnóstwo innych psów, których właściciele mają je w tyle albo jak już spuszczę to ja nie czerpię przyjemności ze spaceru bo stale się rozglądam czy ktoś lub coś do nas nie idzie i co chwilę muszę Salsę wołać bo za daleko odbiegła a może tam się pojawi ktoś i nie zdążę zareagować. Takie uroki posiadania psa nieprzewidywalnego.
[/FONT]

Posted

Kashdog napisał(a):

http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC09825640x480.jpg?t=1272640325
I, że jeszcze to frisbee żyje przy takich szczękach :diabloti:

A u mnie na szczęście nie ma takich blokersów, którzy pod klatką się drą itd. chociaż kilka lat temu tak było. Mieszkam w takim bloku gdzie ludzie są w miarę spokojni i jak mają się napić to pod śmietnik pójdą albo do kanciapy i tam siedzą, chociaż czasami trafią się tacy debile, którzy tłuczą butelki pod klatką, jedzą itd. a potem wielki syf na podwórku.

[FONT=Georgia]
to frisbee jest wytrzymałe chociaż nie mogę jej spuścić z oka nawet na chwilkę gdy się nim bawi :evil_lol:
[/FONT]

[FONT=Georgia]powiem tylko że masz szczęście, ja już nie pamiętam czym jest normalne podwórko...psa na swoim nie puszczam a miałaby gdzie biegać bo jest bardzo duże i kiedyś było ładne, teraz wygląda jak wysypisko śmieci[/FONT]

Moniek193 napisał(a):
Witam się po raz pierwszy :loveu: Masz superaśnego psa, ale króliś to mój faworyt :D

[FONT=Georgia]
witam również :loveu:
dziękuję w imieniu obu rudzielców :)
[/FONT]

Shel napisał(a):

[FONT=Georgia]szaleję, szaleję ;)
mam jeszcze zdjęcia z wczoraj do wrzucenia a dzisiaj ze spaceru też troszkę przytachałam :cool3:
nie pamiętam kiedy ostatnio tyle fot miałam w zanadrzu ;)
[/FONT]