Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olekg18']
BeaC-halti to tylko niepotrzebny zakup.Moje leżą w szafie ,nieużywane.Kaja ciągnęła jak parowóz a haltaczu.A Czarek mało co sobie łba nie wykręcił rwąc się do kota

hej Olku...próbowałam już wszystkiego..........dosłownie ma szeli oroę różnego rodzaju łańcuszek, kolczatke wywaliłam, bo se nie dała na łeb włożyć, dostawała świra z kolczatka........niezaciśnięta...........smaczki piszczące piłeczki na punkcie których ma hopla.i nic......zupełnie nic
bardzo uparty bulterier, wszystko inne robi, przeszłam z nia tresurę.......na tresurze równaj bezbłędnie, ze smyczą i bez bo nie ma....szczekaczy ................nienawidzi ich:cool1:

Posted

[quote name='Paula_']

Witanko i pozdrowianko :loveu:

Cześć :multi::multi::multi:

[quote name='BeaC']hejka..wiesz ja też kupiłam Lusce halti ale ono na moja francę nie skutkuje prędzej se łeb wykręci niż stanie............na nią nic nie skutkuje.......... tak chodzi w miarę ładnie ale słowo na Q jest najlepszą komenda............ale jak widzi zapłotowce niewielkie........masakra total głuchnie i nic........................ kiedyś surowe mięcho wzięłam i jej podstawiłam......dodam że szaleje za surowizna..i wiesz co NIC.......nawet nie spojrzała:-(

http://lh6.google.com/jonQuilla123/RznsXRw_wVI/AAAAAAAAAKY/X2Nfuhxq6tU/DSC01202.JPG?imgmax=512

jaka duperełka:loveu:

Witam :multi::multi:
Salsa nie rwie na halti do kotów...próbuje ale jak czuje opór to staje i rezygnuje z dalszej walki...cieszy mnie to niezmiernie :multi:

[quote name='Alicja']Masakra z tą maturą ....Qba też wrócił zdruzgotany :razz::razz:

A ja dziś z gościem ...

Cześć mamuniu :multi::multi::multi:
cieszę się że nie tylko naszą szkołe zaskoczyła matura :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dziękuje za gościa :loveu::loveu:

Dzisiaj pisałam angielski :evil_lol::evil_lol:
tak jak mówiłam...poezja, pisało mi się tak dobrze jakbym pisała o własnych wakacjach po polsku ;) :evil_lol::evil_lol:

Rozumienie ze słuchu - kiepsko
Czytanie ze zrozumieniem - średnio
Własne wypociny - tragedia

Były dwa zadania do napisania
1) ogłoszenie że szukamy mieszkania w Anglii...takie króciutkie coś
2) list do znajomego że zmieniliśmy prace, czemu ją zmieniliśmy, co u nas słychać, podać mu swój adres maila itd....od 120 do 150 słów
Napisałam do każdego po dwa zdania i pokreśliłam ;) :evil_lol:

Śmiać mi się chce z tej całej próbnej matury...toć to jedna wielka pomyłka :) :evil_lol:

Posted

Witam :multi::multi::multi:

Wróciłam jakieś 40 minut temu z ostatniej części matury próbnej i stwierdzam że powinni mi dać Nobla :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
za co? za umiejętność ściemniania :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Otóż jako dodatkowy przedmiot wybrałam sobie biologię :eviltong: i już pierwsze pytanie sprawiło że szczęka opadłaby mi do samej ziemi gdyby nie ławka :evil_lol:
Było narysowane mitochondrium i w nim były 4 rzeczy zaznaczone a my mieliśmy je nazwać...oczywiście zaznaczyłam tylko błonę zewnętrzną i wewnętrzną...reszta nic mi nie mówiła :evil_lol::evil_lol:
Kolejne zadania wcale nie były prostsze...trochę genetyki, trochę witamin, trochę o konsumentach, destruentach, producentach itd...co nie co o układzie oddechowym, pokarmowym, mięśniach, stawach i jakieś inne dziwne rzeczy.
Odpowiedziałam na większość pytań ale wszystko ładnie pozmyślałam :evil_lol::evil_lol: na nie liczne pytania znałam odpowiedzi :)
No cóż...płakać z tego powodu nie będę ;) chociaż może powinnam :evil_lol:

Byłam z Salsą dzisiaj w lesie mimo że ciągle padało.
Salsie specjalnie nie zdejmowałam halti z mordki żeby się nauczyła nie zwracać uwagi na to że ma coś na pysku...no i było świetnie :)
Jak się bawiła patykami to w ogóle nie przeszkadzało jej halti, czasami tylko głowę trzepała na boki.
Jak patyka zgubiła to zaczynała trzeć pyskiem po liściach i łapami próbowała zdjąć sobie halti...ale jak mówiłam zostaw to zostawiała ;)
Kiedy wzięłam ją w drodze powrotnej na smycz to ocierała pychol o moje nogi na początku, ale później grzecznie szła...jak zobaczyła psa nadchodzącego z przeciwka to widać było że chętna jest rwać do niego ale troszkę poszła do przodu, kiedy poczuła opór zrezygnowała i poszła w stronę gdzie miała iść :) :loveu::loveu:

Jestem dumna z tej mojej glizdy :) :loveu:

Chciałam zabrać na spacer aparat ale baterie padły i dupa :roll:

Posted

wpadan na prędce... gratuluje pracy nad Salsą z halti...
ja przeleciałam wszystkie zoologiczne w Jebiu i wszędzie na moje pytanie robili tak :crazyeye::crazyeye:
więcej pytań nie miałam... zasrana dziura- zologiczne= rybki, chomiczki papużki... nawet kaganiec z Czech wiosłam.. bo u nas nie było takich rozmiarów... po halti może tez do Czech uderze :hmmmm:

Posted

[quote name='clockwork']wpadan na prędce... gratuluje pracy nad Salsą z halti...
ja przeleciałam wszystkie zoologiczne w Jebiu i wszędzie na moje pytanie robili tak :crazyeye::crazyeye:
więcej pytań nie miałam... zasrana dziura- zologiczne= rybki, chomiczki papużki... nawet kaganiec z Czech wiosłam.. bo u nas nie było takich rozmiarów... po halti może tez do Czech uderze :hmmmm:

Może weź to inaczej nazwij w zoologicznym bo u mnie babka też gapiła się na mnie jak na kopniętą jak spytałam o halti...no to jej mówię ze taki namordnik, coś na styl kantara dla koni a ona chwile pomyślała i mówi "aaa...taki kaganiec z kółeczkiem pod pyskiem" :roll:
Był to duży zoologiczny sklep w centrum handlowym więc ludzie powinni wiedzieć co i jak się nazywa w takim miejscu.

Z takich halti jak ma Salsa największy ma rozmiar:
28-38 cm/28-33 cm
a z tej firmy też jest takie halti --> http://www.obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=526

Posted

:multi:siemanko

obrerwój krostke.. Tigrze taka krostka zrobila sie na fafelku .... potem rosla rosla i niestety bez zabiegu sie nie obylo:shake: to moze byc zapalenie mieszka wlosowego.

Posted

[quote name='jonQuilla']Może weź to inaczej nazwij w zoologicznym bo u mnie babka też gapiła się na mnie jak na kopniętą jak spytałam o halti...no to jej mówię ze taki namordnik, coś na styl kantara dla koni a ona chwile pomyślała i mówi "aaa...taki kaganiec z kółeczkiem pod pyskiem" :roll:
Był to duży zoologiczny sklep w centrum handlowym więc ludzie powinni wiedzieć co i jak się nazywa w takim miejscu.

Z takich halti jak ma Salsa największy ma rozmiar:
28-38 cm/28-33 cm
a z tej firmy też jest takie halti --> http://www.obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=526

tłumaczyłam, pokazywałam.... nie mają .... nie dziwi mnie to... powaga u nas zoologiczne to poracha... dla legwancia jakbym liczyła na nasze zoologiki- to już dawno padłby z głodu, w zimnie i bez witamin :evil_lol: ale rybki- bynajmniej te pospolite- a jakże .... ;) pojade z Klockiem do Czech... wole mierzyć na miejscu ;)

Posted

[quote name='evaxon']:multi:siemanko

obrerwój krostke.. Tigrze taka krostka zrobila sie na fafelku .... potem rosla rosla i niestety bez zabiegu sie nie obylo:shake: to moze byc zapalenie mieszka wlosowego.

Cześć :multi::multi:

Na łapie od wewnętrznej strony też ma taką krostkę...nie bolą jej te krostki...jak dotykałam wczoraj to się powiększyły ale dzisiaj są już mniejsze.
Jeśli nie znikną albo nie będą się pomniejszać to pójdziemy do weterynarza.

[quote name='clockwork']tłumaczyłam, pokazywałam.... nie mają .... nie dziwi mnie to... powaga u nas zoologiczne to poracha... dla legwancia jakbym liczyła na nasze zoologiki- to już dawno padłby z głodu, w zimnie i bez witamin :evil_lol: ale rybki- bynajmniej te pospolite- a jakże .... ;) pojade z Klockiem do Czech... wole mierzyć na miejscu ;)

W sumie to masz nie daleko do Czech :) ja bym miała problem jakbym musiała do Szwecji śmigać po coś ;) :evil_lol::evil_lol: chociaż wpław kilka godzinek to kusząca wizja ;)

Mam nadzieję że uda się znaleźć halti odpowiednie dla Czarnulka :)
Ja też wolę kupować osobiście niż przez neta takie rzeczy...w sklepie co prawda Salsa ze mną nie była ale mieszkam blisko tego sklepu więc się spytałam czy byłaby możliwość zwrócenia jeśli będzie zły rozmiar.

Posted

[quote name='clockwork']... po halti może tez do Czech uderze :hmmmm:

tak se też pomyślałam ze Czechy bliżej cywilizacji :razz::razz:i tam masz szansę prędzej kupić HALTI ...bo wczoraj to była żenada żeby pani tłumaczyć co to jest i do czego służy :crazyeye::crazyeye:

:evil_lol::evil_lol:widzę ze nie tylko Qba przyszedł z dziwna miną do domu po próbnej ;)

Posted

[quote name='jonQuilla']Cześć :multi::multi:

W sumie to masz nie daleko do Czech :) ja bym miała problem jakbym musiała do Szwecji śmigać po coś ;) :evil_lol::evil_lol: chociaż wpław kilka godzinek to kusząca wizja ;)

hahahhaha.... ja bym na Twoim miejscu popłynęła :evil_lol::evil_lol:

Mam nadzieję że uda się znaleźć halti odpowiednie dla Czarnulka :)
Ja też wolę kupować osobiście niż przez neta takie rzeczy...w sklepie co prawda Salsa ze mną nie była ale mieszkam blisko tego sklepu więc się spytałam czy byłaby możliwość zwrócenia jeśli będzie zły rozmiar.

no właśnie.. dlatego chce tu.. bo czarnuch ma ten pysk niewymiarowy... z kagańcami mieliśmy problemo.. bo albo za wąski, albo za krótki.... albo za luźny... nadal ma niedopasowany... bo na ten czeski miał uczulenie.... ale i tak nie nosi więc pal licho- byle był ;)

[quote name='Alicja']tak se też pomyślałam ze Czechy bliżej cywilizacji :razz::razz:i tam masz szansę prędzej kupić HALTI ...bo wczoraj to była żenada żeby pani tłumaczyć co to jest i do czego służy :crazyeye::crazyeye:

a dziś byłam w czterech kolejnych- czyli obskoczyłam wszystkie w Jebiu... reakcja prawidłowa sprzedawcy w zoologiku :crazyeye::crazyeye: :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='clockwork']
a dziś byłam w czterech kolejnych- czyli obskoczyłam wszystkie w Jebiu... reakcja prawidłowa sprzedawcy w zoologiku :crazyeye::crazyeye: :evil_lol::evil_lol:

no tak.....ja byłam taka durna ze sobie myślałam ze idąc do ZOOloga pani będzie mi w stanie doradzić .....poinstruować ...Na naszym osiedlu w zoologu pracuje babeczka która panicznie boi sie psów i jak ona ma pomóc wlaścicielowi psiaka kupującego kaganiec , obrożę bądź szelki :razz::razz:...masakra...:shake::shake:

Posted

[quote name='clockwork']no właśnie.. dlatego chce tu.. bo czarnuch ma ten pysk niewymiarowy... z kagańcami mieliśmy problemo.. bo albo za wąski, albo za krótki.... albo za luźny... nadal ma niedopasowany... bo na ten czeski miał uczulenie.... ale i tak nie nosi więc pal licho- byle był ;)

przyjdzie taki dzień że znajdziesz na swojego Czarnucha wszystko co dusza zapragnie :)

[quote name='Alicja']
no tak.....ja byłam taka durna ze sobie myślałam ze idąc do ZOOloga pani będzie mi w stanie doradzić .....poinstruować ...Na naszym osiedlu w zoologu pracuje babeczka która panicznie boi sie psów i jak ona ma pomóc wlaścicielowi psiaka kupującego kaganiec , obrożę bądź szelki :razz::razz:...masakra...:shake::shake:

to się nazywa kompetentna obsługa :evil_lol::evil_lol:
do takich sklepów powinni brać osoby, które chociaż trochę są zaznajomione z tematyką zwierzęcą

Kiedyś kolega poszedł do zoologicznego bo chciał kupić szelki dla Nowofunlanda i mówi do babki czy ma takie, które będą na tą rasę pasować...babka zrobiła zdziwioną minę i twardo udaje że wie o co chodzi. Przywlekła jakieś szelki, kolega spojrzał i się roześmiał...bo szelki były w wielkości jak na psa do kolan.
Jeśli nie wiedziała co to za rasa to mogła spytać a nie ściemniać że wie co to za pies. :roll:

Posted

[quote name='jonQuilla']

Kiedyś kolega poszedł do zoologicznego bo chciał kupić szelki dla Nowofunlanda i mówi do babki czy ma takie, które będą na tą rasę pasować...babka zrobiła zdziwioną minę i twardo udaje że wie o co chodzi. Przywlekła jakieś szelki, kolega spojrzał i się roześmiał...bo szelki były w wielkości jak na psa do kolan.
Jeśli nie wiedziała co to za rasa to mogła spytać a nie ściemniać że wie co to za pies. :roll:

uehehehe:evil_lol: to tak jak u mnie kiedys było podobnie:

Jakoś miesiac temu byłam w zoologicznym pod miastem a to taki sklep gdzie mozna tez kupic siodło, lejce itp dla koni i tak taka starsza babka pracuje i ja do niej pytam czy mają może Halti? A ta mi przynosi jakieś miski:roll: No to ja do niej mówie ze to obroza uzdowa, to mi przyniosła....

Uzde dla konia:evil_lol: to sie uśmiałam i powiedziałam ze poszukam gdzie indziej:evil_lol:

Bry wieczorek siostro:multi::loveu:

Posted

Witanko :multi: Uśmiałam się przy lekturze o próbnej biologii :grin: Co Cię podkusiło, żeby ten przedmiot wybrać :evil_lol: ;)

http://lh6.google.com/jonQuilla123/R1gsfJChWVI/AAAAAAAAA7U/QPIWdGkAFzM/DSC04271.JPG?imgmax=576 bzusio i guziczki :loveu:

[quote name='jonQuilla']1. Salsie włączyło się automatyczne szczekanie po tym jak przyszedł pan naprawić nam pralkę...gotowała sie jak tylko słyszała jego głos
http://pl.youtube.com/watch?v=c_fgO-aDEeo

2.Oto jak moja psina reaguje jak mi telefon dzwoni :evil_lol::evil_lol:
http://pl.youtube.com/watch?v=B9j7boPJLDs

Haha :D Super filmiki :multi:
1.Sis mówiła, że przy tym filmiku Axa wskoczyła jej na kolana i poburkiwała tak samo jak Salsa na monitorku :grin:
A Maksiu spał, jak włączyłam otworzył oko :evil_lol:

2.Jak słodko główkę przekrzywia :loveu: Nagraj ją kiedyś z przodu :razz: W sumie to się nie dziwię, że tak reaguje, dzwonek masz masakryczny :evil_lol: ;)

Posted

Bereczek Córcia :multi::loveu::multi:

A wracając do sklepików ZOO ....mimo wszystko ktoś tam pracujący powinien mieć pojęcie o tym co sprzedaje...no ale niestety ...dziś szczypiorek jutro zloto u jubilera :diabloti:

Posted

[quote name='emdziolek']uehehehe:evil_lol: to tak jak u mnie kiedys było podobnie:

Jakoś miesiac temu byłam w zoologicznym pod miastem a to taki sklep gdzie mozna tez kupic siodło, lejce itp dla koni i tak taka starsza babka pracuje i ja do niej pytam czy mają może Halti? A ta mi przynosi jakieś miski:roll: No to ja do niej mówie ze to obroza uzdowa, to mi przyniosła....

Uzde dla konia:evil_lol: to sie uśmiałam i powiedziałam ze poszukam gdzie indziej:evil_lol:

eeeeeeeeee.... i to było by to co potrzebuje klockowi :multi::multi::evil_lol:

[quote name='Paula_']Witanko :multi: Uśmiałam się przy lekturze o próbnej biologii :grin: Co Cię podkusiło, żeby ten przedmiot wybrać :evil_lol: ;)

dział... rozmnażanie :diabloti::evil_lol:

hahhaha... filmiki przednie... dziewiczy szczek Salsy :loveu::loveu:
a dzwonek :mdleje: sama tak zareagowałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='clockwork']
hahhaha... filmiki przednie... dziewiczy szczek Salsy :loveu::loveu:
a dzwonek :mdleje: sama tak zareagowałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:crazyeye::crazyeye:..też kręcilas główką :razz::razz:......

wpadłam napisać że filmiki widzialam ino zapomniało mnie sie napisać :oops::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='emdziolek']uehehehe to tak jak u mnie kiedys było podobnie:

Jakoś miesiac temu byłam w zoologicznym pod miastem a to taki sklep gdzie mozna tez kupic siodło, lejce itp dla koni i tak taka starsza babka pracuje i ja do niej pytam czy mają może Halti? A ta mi przynosi jakieś miski No to ja do niej mówie ze to obroza uzdowa, to mi przyniosła....

Uzde dla konia to sie uśmiałam i powiedziałam ze poszukam gdzie indziej

Bry wieczorek siostro

dobrze że Ci siodła nie przyniosła ;) :evil_lol:
Cześć :multi:

[quote name='Paula_']Witanko :multi: Uśmiałam się przy lekturze o próbnej biologii :grin: Co Cię podkusiło, żeby ten przedmiot wybrać :evil_lol:

ja jestem dupa i nic mi nie wchodzi do łba :oops: ...jedyny przedmiot jaki w miarę lubię i przy którym mogę przysiąść i coś poczytać to właśnie biologia więc nawet nie miałam zbyt wielkiego wyboru jeśli chodzi o dodatkowy na mature :grin:

Haha :D Super filmiki :multi:
1.Sis mówiła, że przy tym filmiku Axa wskoczyła jej na kolana i poburkiwała tak samo jak Salsa na monitorku :grin:
A Maksiu spał, jak włączyłam otworzył oko :evil_lol:

:evil_lol: jak ja puszczam ten filmik na kompie to Salsa też od razu przy mnie :evil_lol:

2.Jak słodko główkę przekrzywia :loveu: Nagraj ją kiedyś z przodu :razz: W sumie to się nie dziwię, że tak reaguje, dzwonek masz masakryczny :evil_lol:

nagram, od pewnego czasu próbuje nagrać ją jak kiwa tą głową...a teraz i tak już lekko bo się z dzwonkami zapoznała...jak puściłam pierwszy raz to uchem prawie dotykała szyi z boku ;) :evil_lol:

Cześć :multi:

[quote name='Alicja']Bereczek Córcia :multi::loveu:
dziś szczypiorek jutro zloto u jubilera :diabloti:

Cześć Mamuniu :loveu: :multi:

pięknie to ujęłaś :)