Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hund napisał(a):
jutro rano jedziemy do schronu , zdamy relację.

popatrz do kociarni, prosze.... moze jakies nowe kociaki beda, bo ja dzisiaj zabralam cala SIODEMKE, ta, z czetrech zrobilo sie siedem, doszly cztery ale jeden z buraskow o ktore si etak martwilam, ten o ktorym napisalam ze siedzi smutny w koszyczku, ten kociaczek odszedl za TM ;( ;( ;(
spij malutki, przepraszam.... ['] ['] [']

nowe kociaczki to dwie koteczki-tygryski i dwa czarnulki, dziewczynka i chlopczyk :)
kotki obfocilam, postaram sie jeszcze dzisiaj wstawic zdjecia

Posted

nowe kociaczki szukajace domow

te kotki, to czworka maluchow zabrana ze stajni, nie byly nigdy w schronisku, obecnie przebywaja na tymczasie w Bytomiu
mama kociakow, cudna szylkretka, jest juz "umowiona" na sterylke!

mam zdjecia tylko trojki bo czwarty spal sobie smacznie pod szafka, nie majac zamiaru wyjsc na sesje fotograficzna :roll:
kociaki sa zadbane, to slodkie wykarmione kuleczki :)

przedstawiam:

- tygryske, o ciekawym umaszczeniu, niby tygryska ale przebija gdzie niegdzie rudy kolorek, a jaka mruczasta! a ponoc najbardziej fukala podczas zabierania do pudelka :)

a na ponizszym zdjeciu z czarnym koteczkiem ktorego zdjecia wkleje w kolejnych postach

- Bialo-burego koteczka/koteczke nr1 (co do pci pozostalych kotkow nie jestem pewna :oops: uzupelnie te informacje po konsultacjach)
ta kicia jest mniej odwazna niz buraska, ale mysle ze to tylko kwestia czasu ;)

- Bialo-burego koteczka/koteczke nr2 (plec?)
rozniez mniej odwazna niz tygrysia

Posted

A ponizej zdjecia szesciu maluszkow, ktore w sobote zabralam ze schronu.
Kociaki sa juz bezpieczne na DT. Szukaja domkow.
Zdjecia trojki z nich wkleilam juz kilka dni temu, z czworki przezyly wlasnie te trzy :( ale doszly jeszcze cztery inne: dwa czarne, kocurek i koteczka i dwie tygryski

maluchy

czarne i jedna z tygrysek :)

druga tygryska :)

z Ola :)

czarne, ona i on :)

tygrysek nr 1 :)

tygrysek nr2, w bialych skarpetkach :)

i wspolne zdjecia:

tygryska i tygrysek podczas zabawy :lol:

dwaj panowie :wink:

a tutaj maluszki tygryski i buro-bialy podrostek :D

Posted

a ponizej najswiezsze zdjecia podrostkow, ktore nadal szukaja domkow!
to 6 kocurkow, ktore rowniez przebywaja na DT

czarny kocurek, przywieziony w sobote, ogromny przytulak! :)

Buro-bialy kocurek, przywieziony wczesniej na DT, przyjazny :)

a kocurki kotre ponizej przedstawie sa bardzo plochliwe, wszystkie powoli ucza sie zaufania do ludzi, w tak duzej gromadzie jest to mozolna praca, potrzebne sa domki, gdzie kociaki na pewno szybciej przekonaja sie do ludzi

FILIP, bardzo plochliwy kotek, juz bardzo dlugo na DT, poczatkowo wychodzil z ukrycia tylko gdy pozostawal sam w pomieszczeniu, teraz odwazniejszy ale nadal bardzo na dystans, potrzebuje cierpliwego, kochajacego domu, ktory pomoze mu wygrac z jego lekiem

czarno-bialy kocurek, chyba najbardziej zamkniety w sobie kotek, nie ukrywa sie przed czlowiekiem, ale zlapanie go jest sztuka, powoli powoli uczy sie obcowania z czlowiekiem

Buro-bialy kocurek z chora lapka, kociak mial wyrwany pazur, paluch juz sie goi
kotek jest plochliwy :(

rudo-bialy kocurek, u niego przemiana jest widoczna, ale nadal trzeba wykorzystac podstep do zlapania

a tak towarzyszy podczas mycia podlogi :lol:
pracus!

i wspolne zdjecia:
buro-bialy podrostek, rudy i czarno-bialy
ostroznie, z daleka by nie stresowac kotkow :(

Posted

Święty Franciszek jest z Was dumny na pewno!!!
Zakochałam się, możecie mi ją podrzucić...
tygryske, o ciekawym umaszczeniu, niby tygryska ale przebija gdzie niegdzie rudy kolorek, a jaka mruczasta! a ponoc najbardziej fukala podczas zabierania do pudelka :smile:

a na ponizszym zdjeciu z czarnym koteczkiem ktorego zdjecia wkleje w kolejnych postach

Posted

Na szczęście maluszków nie ma . Zostali starzy rezydenci :( najbardziej mi żal starego czarno białego kota :( zawsze z boku, zawsze smutny , z połamanymi zębami :(
Nikt nie chce kotka staruszka??

Posted

halbina napisał(a):
:roll: słowo się rzekło, ale kobyłka jeszcze nie u płota... :evil_lol:
ani dzisiaj ani jutro nie dostarcze kobyłki:evil_lol:może w srode zabiore ja do pracy na nockę a ciocia podejdzie po dziewczynkę;)

Posted

halbina napisał(a):
Oj, nie kuś, Cioteczko, nie kuś...
A do której pracujesz? :cool3:
raczej od której :evil_lol:w srode ide do pracy na 19 00 , mogłabym delikwentkę autobusem przywieżc , musiałabyś ja o 19 00 odebrać , na 100 procent , miałam juz w dyzurce nawet boksera Szero , ale nie mogę przeginać:razz:

Posted

tia... to może i Ty, Bianko, weźmiesz w tej super promocji... kilkanaście za darmo... zrobi się bardziej kolorowo u Ciebie, bo te czarne cuś depresyjnie na Ciebie zaczynają działać... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

halbina napisał(a):
tia... to może i Ty, Bianko, weźmiesz w tej super promocji... kilkanaście za darmo... zrobi się bardziej kolorowo u Ciebie, bo te czarne cuś depresyjnie na Ciebie zaczynają działać... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Żebyś wiedziała , że faktycznie mam czarne myśli :diabloti:
Dobrze , że moje stałe koty nie są czarne :lol:
Halbinko , jak weżmiesz od Wandul dwa , to ja ci dołożę trzeciego w ramach bonusu . :loveu:

Posted

Hund napisał(a):
Na szczęście maluszków nie ma . Zostali starzy rezydenci :( najbardziej mi żal starego czarno białego kota :( zawsze z boku, zawsze smutny , z połamanymi zębami :(
Nikt nie chce kotka staruszka??

i o nim ciagle mysle, o pozostalych tez.....

o nim:

i o nim

i o innych... :(

marze, by tak jak Bunia i Malwinka znalazly kochajace domy
dzisiaj dzwonila do mnie ich Nowa Pani. Przekazala, ze obie kotki czuja sie swietnie! :) Bunia juz mamkuje ok. 3-4 miesiecznej koteczce znalezionej na ulicy (to taka kocia "siostra milosierdzia" ;) ). Obie kicie jeszcze z niesmialoscia, ale juz zapoznaly sie z dwoma pismi rezydentami (onki).

Posted

Jola_K napisał(a):

marze, by tak jak Bunia i Malwinka znalazly kochajace domy
dzisiaj dzwonila do mnie ich Nowa Pani. Przekazala, ze obie kotki czuja sie swietnie! :) Bunia juz mamkuje ok. 3-4 miesiecznej koteczce znalezionej na ulicy (to taka kocia "siostra milosierdzia" ;) ). Obie kicie jeszcze z niesmialoscia, ale juz zapoznaly sie z dwoma pismi rezydentami (onki).

Oj, a jak odebralas pania ? ? ? Przemila, prawda ? ? ?
Obie kicie naprawde trafily do wspanialego domku :lol:.