Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do celów ewidencji proszę zgłaszających o podawanie na wątku danych występujących w poniższej tabeli.

Jeśli niem jest to możliwe w chwili zgłoszenia, to proszę o uzupełnienie, gdy dane te będą już wiadome.

image.png.3308ead2667dd2a308c0ade92e50dac9.png

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 26.03.2018 o 09:15, elik napisał:

Możesz sterylizować. Na wątku podaj prosze imię suni i koszt sterylizacji.

Czy masz już lokum dla tej suni po zabiegu ?

Wypełnij dokumenty i prześlij do AS.

Na wątku podaj prosze imię suni oraz datę i koszty zabiegu.

Akcja Sterylizacja 3.odt

image.thumb.png.d29ce509e41eca001c8895f3fc2e36dc.png

Wstawiam wypełniony formularz Akcji Sterylizacji. Kwota za zabieg 250zł, data 22.03.2018

Formularz wysłałam na adres e-mail Ostatniej Szansy. Jeżeli chodzi o lokum dla suni, to Krystyna już coś znalazła.

Czy wiesz coś może o płatności za sterylkę Weny w Krasnymstawie ? Wetka do tej pory nie odnotowała przelewu.

Posted
24 minuty temu, ala123 napisał:

Wstawiam wypełniony formularz Akcji Sterylizacji. Kwota za zabieg 250zł, data 22.03.2018

Formularz wysłałam na adres e-mail Ostatniej Szansy. Jeżeli chodzi o lokum dla suni, to Krystyna już coś znalazła.

Czy wiesz coś może o płatności za sterylkę Weny w Krasnymstawie ? Wetka do tej pory nie odnotowała przelewu.

Witaj :)  Dobrze, że znalazłyście lokum dla suni po zabiegu :)

Zgłaszałaś do sterylizacji dwie sunie. Domyślam się, że sterylka, którą podajesz dotyczy suni zgłoszonej 22.03. czy tak ?

A czy odbyła się sterylizacja, której termin był wyznaczony na 28.03. ? Jeśli tak, to jaki był jej koszt.

image.png.6e0170f3409b8b8085dd4c95e1094ca9.png

O zwrot za sterylizację Weny dopytam i odpowiem, albo odpowie Psiaszansa, ale obawiam się, że sprawa jeszcze nie jest załatwiona.

Faktura wystawiona była 10.03.  a Ty 20.03. pisałaś na wątku, że wyślesz fakturę. Jak wiadomo poczta nie jest najszybszym operatorem, a w dodatku po drodze były święta. Myślę, że bezzwłoczne przesłanie faktury do Fundacji znacznie przyspieszyłoby zapłatę za zabieg.

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Witaj :)  Dobrze, że znalazłyście lokum dla suni po zabiegu :)

Zgłaszałaś do sterylizacji dwie sunie. Domyślam się, że sterylka, którą podajesz dotyczy suni zgłoszonej 22.03. czy tak ?

A czy odbyła się sterylizacja, której termin był wyznaczony na 28.03. ? Jeśli tak, to jaki był jej koszt.

image.png.6e0170f3409b8b8085dd4c95e1094ca9.png

O zwrot za sterylizację Weny dopytam i odpowiem, albo odpowie Psiaszansa, ale obawiam się, że sprawa jeszcze nie jest załatwiona.

Faktura wystawiona była 10.03.  a Ty 20.03. pisałaś na wątku, że wyślesz fakturę. Jak wiadomo poczta nie jest najszybszym operatorem, a w dodatku po drodze były święta. Myślę, że bezzwłoczne przesłanie faktury do Fundacji znacznie przyspieszyłoby zapłatę za zabieg.

Sterylka, która miała odbyć się 28 marca niestety nie odbyła się. Suczka zaginęła w niewyjaśnionych okolicznościach. Z powodu braku innego miejsca, nadal przebywała na tej posesji. Kobieta otrzymała karmę dla niej, sunia była też spuszczana z łańcucha. Któregoś wieczora musiała chyba wyjść poza ogrodzenie i od tamtej pory nikt jej nie widział. Szukamy jej, ale na razie bez rezultatu. Wcześniej apelowałam także na FB o dt dla niej, nikt nie zaoferował pomocy.

22 marca została wysterylizowana suczka znaleziona przez Krystynę, w formularzu napisałam,że  jest bezimienna.

Posted

Biedactwo :( Nam nadzieję, że jednak nic złego się jej nie stało i uda się Wam ją odnaleźć. W takim razie anuluję to zgłoszenie, gdy sunia się odnajdzie, proszę zgłoś ją ponownie.

image.png.7a97399d056b5f4bd1770df0297fa15c.png

Posted
Dnia 6.04.2018 o 20:02, elik napisał:

Biedactwo :( Nam nadzieję, że jednak nic złego się jej nie stało i uda się Wam ją odnaleźć. W takim razie anuluję to zgłoszenie, gdy sunia się odnajdzie, proszę zgłoś ją ponownie.

image.png.7a97399d056b5f4bd1770df0297fa15c.png

Ta mała suczka odnalazła się :) Być może miała cieczkę i dlatego uciekła.  Mam nadzieję,że nie zniknie znowu, bo zarezerwowałam kolejny  termin sterylizacji - 26 kwietnia.

Posted
21 minut temu, ala123 napisał:

Ta mała suczka odnalazła się :) Być może miała cieczkę i dlatego uciekła.  Mam nadzieję,że nie zniknie znowu, bo zarezerwowałam kolejny  termin sterylizacji - 26 kwietnia.

Może trzeba byłoby ją próbować złapać na kilka dni przed ustalonym terminem zabiegu, żeby znowu nie zniknęła właśnie w tym dniu. Jak będzie wiadomy koszt zabiegu, to bardzo proszę podaj na wątku, a fakturę oczywiście prześlesz do Fundacji.

Wypełnij dokumenty i prześlij do Fundacji.

image.png.79d4c22570710fae4bebd32c7050848e.png

Posted
Dnia 10.04.2018 o 16:22, elik napisał:

Może trzeba byłoby ją próbować złapać na kilka dni przed ustalonym terminem zabiegu, żeby znowu nie zniknęła właśnie w tym dniu. Jak będzie wiadomy koszt zabiegu, to bardzo proszę podaj na wątku, a fakturę oczywiście prześlesz do Fundacji.

Wypełnij dokumenty i prześlij do Fundacji.

image.png.79d4c22570710fae4bebd32c7050848e.png

Dokumenty wypełnię i wyślę, ale z przetrzymaniem suczki będzie problem, bo nie mam jej gdzie umieścić niestety. Mam nadzieję,że tym razem nie ucieknie.

Czy wiesz coś może o płatności sterylkę Weny z Krasnegostawu? Wetka obawia się,że nie otrzyma pieniędzy, chociaż zapewniam ją, że Fundacja z całą pewnością zapłaci.

Posted
6 godzin temu, ala123 napisał:

Dokumenty wypełnię i wyślę, ale z przetrzymaniem suczki będzie problem, bo nie mam jej gdzie umieścić niestety. Mam nadzieję,że tym razem nie ucieknie.

Czy wiesz coś może o płatności sterylkę Weny z Krasnegostawu? Wetka obawia się,że nie otrzyma pieniędzy, chociaż zapewniam ją, że Fundacja z całą pewnością zapłaci.

Będę trzymać kciuki, żeby tym razem nie uciekła. A co będzie po zabiegu ? Też nie będzie dla niej miejsca na choćby kilka dni ?

Rozmawiałam z Psiaszansa i jeśli tylko faktura dotarła do Fundacji, to będzie zapłacona.

Następnym razem wyślij fakturę od razu po jej otrzymaniu :)

Posted
10 godzin temu, elik napisał:

Będę trzymać kciuki, żeby tym razem nie uciekła. A co będzie po zabiegu ? Też nie będzie dla niej miejsca na choćby kilka dni ?

Rozmawiałam z Psiaszansa i jeśli tylko faktura dotarła do Fundacji, to będzie zapłacona.

Następnym razem wyślij fakturę od razu po jej otrzymaniu :)

Jeżeli chodzi o psy, to w Zamościu mamy tylko jeden szpitalik, w którym mogłabym umieścić sunię. Jednak tam jest bardzo drogo, dlatego sterylizacji również nie chcę tam robić. 

Zrobiłam suni ogłoszenia na OLX, ale cisza zupełna :(

Posted
2 godziny temu, ala123 napisał:

Jeżeli chodzi o psy, to w Zamościu mamy tylko jeden szpitalik, w którym mogłabym umieścić sunię. Jednak tam jest bardzo drogo, dlatego sterylizacji również nie chcę tam robić. 

Zrobiłam suni ogłoszenia na OLX, ale cisza zupełna :(

Czyli po zabiegu sunia zostanie wypuszczona na ulicę ? Wetka robi zabieg laparoskopowo ?

Posted

Chciałabym zgłosić do Akcji PESTKE z Radys. Jestem deklarowiczem.

Sunia będzie sterylizowana w przyszłym tygodniu w Kętach.

Czy będe mogła liczyć na pokrycie kosztów ze środków Akcji??

443757878_pestka4(2).JPG.fb98df3376e785a54a593e43bf259c6c.JPG

EDIT. Termin juz ustalony na wtorek 24.04.2018, koszt 300 zł, lecznica Kęty ul. Jana Kantego 14,

Proszę o odpowiedź.

Posted
Dnia 21.01.2018 o 22:45, Poker napisał:

zapiszę adres mejlowy.Dzięki.

Poker, podaj mi proszę ten adres email. Tutaj na wątku wszędzie gdzie patrze jest zamieniony na "email protected"...nie widze go:( a chce zapytać o Pestke bo czas ucieka...

Dzieki

Posted
Dnia 17.04.2018 o 20:37, kiyoshi napisał:

Chciałabym zgłosić do Akcji PESTKE z Radys. Jestem deklarowiczem.

Sunia będzie sterylizowana w przyszłym tygodniu w Kętach.

Czy będe mogła liczyć na pokrycie kosztów ze środków Akcji??

443757878_pestka4(2).JPG.fb98df3376e785a54a593e43bf259c6c.JPG

EDIT. Termin juz ustalony na wtorek 24.04.2018, koszt 300 zł, lecznica Kęty ul. Jana Kantego 14,

Proszę o odpowiedź.

Dnia 20.04.2018 o 19:20, kiyoshi napisał:

halo, halo:) proszę o zielone światło dla Pestki:)

Przepraszam za brak odpowiedzi. Od 14-tego do dzisiaj byłam poza krajem bez dostępu do netu.

Oczywiście masz zielone światło :)

Posted
15 godzin temu, elik napisał:

Przepraszam za brak odpowiedzi. Od 14-tego do dzisiaj byłam poza krajem bez dostępu do netu.

Oczywiście masz zielone światło :)

Dziekuje! 

Posted
3 godziny temu, kiyoshi napisał:

ELU, sprostowanie- STERYLKA PESTKI KOSZTOWAŁA 200 zł!! i na tyle wystawiono fakture:)

Super :) Zaoszczędzone 100,00 zł gratuluję  :)

Wyślij fakturę do Fundacji jak najszybciej. Im szybciej wyślesz, tym szybciej będzie zwrot :)

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Dzisiaj przywiozłam na sterylizację kolejną suczkę.  Wniosku nie zdążyłam złożyć. Suczka błąkała się po wsi w jednej z gmin pod Zamościem od jesieni, zimą oszczeniła się w stodole u kobiety, która jako jedyna nie przegoniła jej. Teraz znowu była w ciąży :(

Koszt zabiegu - 250zł