Murka Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Ze mną pani nie rozmawiała, dopiero dziś pierwszy raz dzwoniła, żeby umówić się na odbiór Riko (wstępnie piątek). O domku dowiedziałam się od Toli :) A ja robię rozliczenie: [B]Wpłaty:[/B] +48 zł pozostałość po Horynce +53,35 zł Havanka (bazarek) +165,65 zł Fundacja ZEA [B]Razem: +267 zł[/B] [B]Koszty:[/B] -255 zł hotelowanie -8 zł odrobaczenie podwójne -4 zł Fiprex [B]Razem: -267 zł[/B] +267 zł - 267 zł = 0 zł [COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 3 sierpnia wynosi 0 zł.[/B][/COLOR] Quote
Tola Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 (edited) [quote name='Murka']Ze mną pani nie rozmawiała, dopiero dziś pierwszy raz dzwoniła, żeby umówić się na odbiór Riko (wstępnie piątek). O domku dowiedziałam się od Toli :) [/QUOTE] To nie wiem z kim pani rozmawiała, a na pewno rozmawiała, bo dowiedziała się o wizycie i wymogach adopcji:razz: Ale to już nieważne, teraz trzymajmy za szczęśliwa adopcję Riko, bo mu się to wreszcie należy. Edited August 6, 2014 by Tola Quote
terra Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Zaglądam i zaciskam kciuki ze wszystkich sił. Quote
Jolanta08 Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Pewnie że trzymamy kciuki za domek dla Riko i oby to był ten domek.Riko mam nadzieję,że Twoje tułactwo dobiega końca :thumbs: Quote
Murka Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Wyjazd jest już ustalony na sobotę, bo Państwo mają problem z zorganizowaniem transportu; poza tym Riko musiałby być w Lublinie, a dopiero potem jechać do DS do Radzynia Podlaskiego. Tak więc TZ w sobotę zawiezie malucha prosto do Radzynia, a Państwo mają zwrócić koszty. Quote
Havanka Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 No to chyba jeszcze lepsze rozwiązanie. Powodzenia maluszku ! Quote
terra Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Już niedługo sobota, zaciśnięte kciuki za podróż Rika do domku. Quote
Murka Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [B]Riko już od godziny w DS[/B] :) Od razu panu wskoczył na kolana :) a pan wziął go na ręce :) Został też od razu przedstawiony kotu, który olał go jak na kota przystało. Ogólnie super się zapowiada :) Pani oczywiście zwróciła koszt transportu. Quote
mari23 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Murka'][B]Riko już od godziny w DS[/B] :) Od razu panu wskoczył na kolana :) a pan wziął go na ręce :) Został też od razu przedstawiony kotu, który olał go jak na kota przystało. Ogólnie super się zapowiada :) Pani oczywiście zwróciła koszt transportu.[/QUOTE] jaka cudowna wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Havanka Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Murka'][B]Riko już od godziny w DS[/B] :) Od razu panu wskoczył na kolana :) a pan wziął go na ręce :) Został też od razu przedstawiony kotu, który olał go jak na kota przystało. Ogólnie super się zapowiada :) Pani oczywiście zwróciła koszt transportu.[/QUOTE] Początek w nowym domu bardzo optymistyczny ! Oby tak dalej ! Rikuś, nie zmarnuj tej szansy ! Quote
terra Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Oby Riko i Pan zapałali do siebie bezgraniczną miłością, powodzenia psiaczku. Quote
Tola Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Ja tez bardzo się cieszę i mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok. Pani dzwoniła około 19; Riko zjadł z apetytem, parę razy był wyprowadzony na ogród, zwiedzał, załatwił się, a w trakcie rozmowy siedział sobie w fotelu:) Jest trochę wystraszony, ale myślę, że po pierwszej nocy strach minie. Quote
terra Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Jeśli tylko przekona się, że to jego dom, strach minie i będzie nareszcie cieszył się życiem u boku kochanego i kochającego człowieka :) Quote
Tola Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 (edited) U Riko wszystko dobrze - rozmawiałam wczoraj i dzisiaj z jedną z pań. Maluch zaklimatyzował się świetnie; rodzina i starszy pan bardzo zadowoleni. Nadal wyprowadzany jest na smyczy na posesję, ale już świetnie zna swój teren i zaczyna szczekać na osoby z zewnątrz. Wczoraj nie bardzo miał apetyt, ale dzisiaj wszystko wróciło do normy. Sam wskakuje do pana na kolana, ale zdecydowanie woli damskie towarzystwo; pan ma nadzieję, że niedługo Riko będzie równie mocno cieszył się na jego widok. Pani opowiadała, ze psiak jest wielkim pieszczochem,a wieczorem najlepiej zasypia na kolanach i jest póżniej przenoszony do posłanka;) Za parę dni czeka go wizyta u znajomego weta, bo trzeba zrobić zapoznanie. Wczoraj było 1 sikanie w domu. Edited August 11, 2014 by Tola Quote
terra Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Oh, Rikuś, zaznacz raz teren i odpuść. Bardzo dobre wieści, jak Riko zostanie sam z Panem, przestanie dzielić swoje przywiązanie i miłość :lol: Teraz pewnie Pancie dają jeść, głaszczą, wyprowadzają na spacerek i jak tu się zorientować, kto jest najważniejszy ;) Quote
Havanka Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Mam nadzieję, ze Rikuś już nie znajdzie powodów do ucieczek;). Spanie na kolanach swojej Pani, to szczyt marzeń każdego psa ! [SIZE=2]Maluszku, tylko nie sikaj w domu:shake:.[/SIZE] Quote
Murka Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Wrzucam rachunek za szczepienia Riko z ubiegłego tygodnia (zdążyliśmy go zaszczepić parę dni przed wyjazdem do DS), koszt to 45 zł + 2,70 zł częściowe koszty dojazdu weta: [URL]http://images67.fotosik.pl/89/86e4b8a91be8e9d4gen.jpg[/URL] I rozliczenie końcowe: [B]Stan konta na 3 sierpnia wynosił 0 zł[/B] [B]Koszty:[/B] -51 zł hotelowanie (4-9.08) -47,70 zł szczepienia wraz z dojazdem weta [B]Razem: -98,70 zł[/B] [B]Wpłaty: +98,70 zł Fundacja ZEA[/B] [COLOR=#ff0000][B]Pozostałość po hotelowaniu Riko wynosi 0 zł.[/B][/COLOR] Mam nadzieję, że wszystko ok u niego. Quote
Tola Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 [quote name='Murka']Wrzucam rachunek za szczepienia Riko z ubiegłego tygodnia (zdążyliśmy go zaszczepić parę dni przed wyjazdem do DS), koszt to 45 zł + 2,70 zł częściowe koszty dojazdu weta: [URL]http://images67.fotosik.pl/89/86e4b8a91be8e9d4gen.jpg[/URL] I rozliczenie końcowe: [B]Stan konta na 3 sierpnia wynosił 0 zł[/B] [B]Koszty:[/B] -51 zł hotelowanie (4-9.08) -47,70 zł szczepienia wraz z dojazdem weta [B]Razem: -98,70 zł[/B] [B]Wpłaty: +98,70 zł Fundacja ZEA[/B] [COLOR=#ff0000][B]Pozostałość po hotelowaniu Riko wynosi 0 zł.[/B][/COLOR] [B]Mam nadzieję, że wszystko ok u niego[/B].[/QUOTE] U Riko wszystko dobrze, a nawet bardzo dobrze:) Świetnie odnajduje się w mieszkaniu, świetnie dogaduje się z kotem, przesypia całe noce, zostawiony sam w domu również czuje się bardzo dobrze:) Riko jednak wyrażnie boi się mężczyzn i wolniej przekonuje się do swojego pana. Panie wyjeżdżały na jeden dzień no i psiak był troszkę zagubiony, ale myślę, że czas będzie działał na pana korzyść, bo Riko już przesiaduje u niego na kolanach;) Riko ma juz swoje rytuały - jest tulony do snu i dopiero potem idzie na swoje posłanko, ma swój fotel, który czasami zajmuje kot i wtedy Riko błagalnie patrzy na panie, sam ciagnie do domu gdy ma już dość spacerów;). Jedyny problem, który się pojawił to ponowny stan zapalny skóry na zadku - Riko był u weta, ma antybiotyk i dostał jakiś dodatek do karmy. Może to wynik stresu? Jutro mam obiecane zdjęcia:) Quote
Havanka Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Prędzej czy później, Riko przekona się do pana, tym bardziej, ze lubi jego kolana;). Czekamy na zdjęcia ! Quote
terra Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Też myślę, że czas zrobi swoje i Riko całkowicie zaufa Panu. Fajnie, że jest rozpieszczany przez swoich ludzi :) Kurcze Rikuś nie choruj teraz. Quote
Tola Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 Pani nie przysłała zdjęć, może jutro... Quote
Recommended Posts