Ayam1980 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [FONT=Helvetica]Małe miasteczko w poł-wsch Polsce. Mentalność ze średniowiecza. Dzwoni do mnie koleżanka "Błagam, pomóż! MAMY DWA DNI!". Uratowała młodą suczkę. Jej właściciel już jej nie chce. Chciał ją wywieźć do lasu. Nie wiemy skąd ta nienawiść do suki[/FONT][FONT=Helvetica], ale młoda już bezpieczna. Nie na długo. Za dwa dni musi opuścić swoje tymczasowe lokum. Tylko GDZIE? Suczka jest młoda i choć była bita, szybko się otwiera na człowieka. Niezwykle kochana, czuła i przyjacielska... tak chce zaufać człowiekowi... Uwielbia drapanko po brzuszku, uwielbia ludzi i psy. To jeszcze psie dziecko - jest w stanie do wielu rzeczy się nauczyć i przyzwyczaić. Zwłaszcza, że jest pojętna. Tylko nie mamy czasu... co się z nią stanie za dwa dni? Pomóżcie. Udostępniajcie. Suczka jest odrobaczona. Domek otrzyma karmę oraz może liczyć na moją pomoc w szkoleniu i wychowaniu!!!!! Kontakt przeze mnie : 782 221 876 [/FONT] Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Melduję się jako osoba, która dostała info o psie... Sytuacja jest naprawdę patowa, a u mnie znów skończyłoby się awanturą, gdybym miała ją wziąć do siebie :shake: Quote
Ayam1980 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Prosimy o pomoc w ogłoszeniu psiaka!!! Może ktoś ze znajomych? Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Na razie pospamowałam na niektórych wątkach. Pojawiła się ew. opcja, jeszcze niepewna na śląsku. Tylko jak załatwić transport? Na razie ew. DT nic nie obiecuje, ale jeśli będzie taka możliwość... szkoda by było, by mała z niej nie skorzystała tylko z powodu odległości. Quote
handzia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Zapisuję się u sunieczki. Mam nadzieję, że szybko coś się dla niej znajdzie. Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Dziękujemy za obecność. Suczka jest na olx, dogo, forum miasta, a przez fejsbuk niemal u wszystkich moim znajomych się przewija. Mam nadzieję, że szturm zostanie zauważony i ktoś jej pomoże. Quote
Elisabeta Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jestem z zaproszenia Ty$ki. Biedna śliczna sunia... :sad: Tylko ja nie mam pomysłu, jak jej pomóc. :sad: Oj, szturmujesz, Ty$ko. Cała Ty... Na ilu wątkach już dzisiaj przeczytałam Twój post o suni... Quote
Jo37 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jakiej wielkości jest sunia ? Ze zdjęć nie można się zorientować. Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Dziękuję za obecność. Jo37, dopytam się, bo sama jej nie widziałam. Wydaje mi się, że jest średnia, tak do kolana, ale się upewnię. Będzie raczej większa niż mniejsza. Quote
Ayam1980 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Myślę, że jest do kolan, ale nie będzie większa niż suczka owczarka niemieckiego :) w razie jakichkolwiek pytań, prosze dzwonić pod nr [FONT=Helvetica]782 221 876 :) ja pomagam w ogłaszaniu również!! jeżeli znajdzie się domek tymczasowy na śląsku to również proszę dzwonić pod ten nr! najwyżej zrobi się małą składkę na fb. tu jeszcze bezpośredni link do osób opiekujących się teraz suczką! [/FONT] https://www.facebook.com/pages/Gamonius-pospolitus/449061291893009 Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jakby ktoś nie pojął - Gamonius pospolitus na fb to ja. Kochani, odwołuję alarm ;) Tzn. suczka dalej szuka domu, ale obecny DT zadeklarował, że może zostawić małą u siebie do czasu aż nie znajdzie się DS. Tylko pytanie czy to jest dobre skoro sąsiadują z tym psycholem? Mam nadzieję, że pomożecie w znalezieniu dla małej DS. Suczka ma ok 45cm w kłębie. Quote
Ayam1980 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Ojej, sorki, że się nie kapnęłam :P a ja zamieściłam ostatnie wpisy na fb, że psiaka zamieściłam na olx.pl :) kurcze, nie skapowałam się, bo chciałam wszystkim szybko napisać o niej :) zostawiam w każdym razie ogłoszenie na olx.pl na lubelskie :) i wrzuciłam na dogomanie na podkarpackie :) pozdrawiam ciepło Maja Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Nic się nie dzieje ;) Grunt to dobrze działać., Dziękuję Ci za pomoc, Maju, Twoja pomoc jest nieoceniona. Dziękuję. Quote
Ayam1980 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Nie ma za co :-) jutro ogarnę jeszcze kilka for :-) <3 Quote
elik Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Na fb jest informacja, że DT przetrzyma sunię dopóki będzie trzeba. Obecnie jest poszukiwany DS. Super, że sunia już jest bezpieczna i może spokojnie czekać na dobry dom. Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 elik napisał(a):Na fb jest informacja, że DT przetrzyma sunię dopóki będzie trzeba. Obecnie jest poszukiwany DS. Super, że sunia już jest bezpieczna i może spokojnie czekać na dobry dom. O, elik trzyma rękę na pulsie. Tak, i tu na wątku napisałam o tym, tylko nie ja prowadzę ten wątek, więc nie mogę edytować pierwszgeo postu. Tak czy inaczej naprawdę wątpię, by była bezpieczna. Ten jej były właściciel mieszka obok niej i generalnie sytuacja jest nie za ciekawa... chce ją wywieźć do lasu, choć nie powinno go przecież już to obchodzić czy ma dom, czy nie... Quote
Elisabeta Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 A ja myślę, że facet będzie zadowolony, ze ma problem z głowy... Mnie bardziej przeraża los psiej Mamy... :sad: I to że będą tam kiedyś następne szczeniaki... :sad: Quote
Ty$ka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Elisabeta z psycholami nigdy nic nie wiadomo... :( No niestety, u nas już taki los jest psów. Zero wiedzy o sterylce. Ludzie albo topią psy, albo zabijają, albo oddają, a jak nie uda się to wyrzucają... non stop znajduję w lesie jakiegoś psa :( Quote
Ty$ka Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Rozgłaszajcie ją, gdzie się da, młoda jest naprawdę urocza. Mam nadzieję, że niedługo ją poznam. Quote
Ty$ka Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Jestem totalne beztalencie, jeśli chodzi o grafikę, ale częstujcie się... Quote
handzia Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 elik napisał(a):Na fb jest informacja, że DT przetrzyma sunię dopóki będzie trzeba. Obecnie jest poszukiwany DS. Super, że sunia już jest bezpieczna i może spokojnie czekać na dobry dom. Dzięki Bogu...super wiadomość :) Quote
Ty$ka Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 handzia napisał(a):Dzięki Bogu...super wiadomość :) Tak czy inaczej jak znam ten DT (a znam) to nie są oni świadomi, że niektóre psy czekają miesiącami, a nawet latami. Są pewni, że skoro się zrobił szum o małej to lada dzień, góra za 2tyg. znajdzie dom. I żeby nagle się nie okazało, że zostajemy z niczym, że lecę po małą i nie mam gdzie ją wsadzić. To tylko moje odczucia rzecz jasna, niestety do tej sprawy podchodzę pesymistycznie... Quote
Havanka Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Tą cudowną suczkę, nazwałam roboczo Kruszynką i zrobiłam jej trochę ogłoszeń na Kraków, z tym tekstem: Kruszynka szuka bezpiecznego domu ! Kruszynka jest młodziutką suczką. Mieszkała u człowieka, który nie szczędził jej kopniaków i przekleństw. Chciał ją wywieźć do lasu i tam zrobić z nią porządek. Na szczęście udało się w porę zabrać ją do bezpiecznego domu. Dzięki temu przeżyła. Mimo, że była bita, szybko otwiera się na człowieka, jest kochana, czuła i przyjacielska...tak chce zaufać człowiekowi. To jeszcze psie dziecko, które do tej pory nie zaznało psiego, szczęśliwego dzieciństwa. Została już odrobaczona. Szukamy dla niej wyjątkowego domu, który weźmie pod uwagę jej przeszłość i da jej poczucie bezpieczeństwa i miłość. W sprawie Kruszynki, kontakt tylko telefoniczny, pod podanym numerem. Tel. [FONT=Helvetica]782 221 876[/FONT] Quote
Recommended Posts