Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też kciukuję :)

Niech telefon się rozdzwoni.

Kibicuję Balbince, Daktylowi, Tosi, Bryskowi!

Kim jest Tosia?

Posted

Ta pani zdecydowała się na jednego z przedstawionych przeze mnie piesków :) Wszystko brzmi obiecująco i czy coś z tego wyjdzie okaże się w przyszłym tygodniu.

A póki co Daktylek pozdrawia prawie zimowo:

f60242014cdf5ef8gen.jpg

dcaa8c4233c5131egen.jpg

3849af7430901918gen.jpg

b4ef924a42c815f9gen.jpg

30705adcd28e4c09gen.jpg

Posted
8cbe21b1dfa38750gen.jpg

cee8b24916718174gen.jpg

39f32bc2763d0fa5gen.jpg

On ma taki wytarty pychol na górze i przy okazji guzka pytałam weta co to jest (bałam się czy nie jakiś grzybek np.) i on powiedział, że to wygląda na obtarcie. Daktyl faktycznie często wciska pychol przez kraty do sąsiedniego psa i to pewnie stąd.
Posted

Jeszcze nic nie wiadomo, bo do nas mimo czasu przedświątecznego wciąż zgłaszają się osoby chętne na adopcje.

A Boże Narodzenie w tym roku psiaki będą mieć wypasione, bo od cioci jess mamy wielką pakę zabawek i gryzaków :)

• Upvote 1
Posted

monikapf, Daktylek został już odjajczony jakiś czas temu :)

Próbowaliśmy dać mu trochę luzu i najpierw biegał swobodnie pod kontrolą (stąd ostatnie fotki bez smyczy), a od ok. tygodnia biegał po terenie przy domu nieco dłużej (lukaliśmy przez okna czy nic nie kombinuje). Ale to koniec luzowania Daktylkowi, bo dzisiaj się przed południem podkopał i jeszcze koleżankę wyprowadził. Suczkę zlokalizowaliśmy pierwszą po kilkunastu minutach (chodziła wzdłuż płotu i szukała wejścia z powrotem na posesję ;) ), a Daktylka po ok. pół godzinie na łąkach naprzeciwko naszego domu. O dziwo jak wyszłam na łąki i go wołałam, to przyszedł i się cieszył :) Dostał smaczka i zgarnęłam do domu.

Także DS dla Daktyla to albo mieszkanie w bloku, albo posesja z solidnym ogrodzeniem.

A do domu do tej starszej Pani pojechał od nas Benek - piesek o posturze i wielkości Daktyla, ale duużo spokojniejszy... Daktyl to ma motorek w doopce ;)

f65de2add7e872a2gen.jpg