Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maron86']
Jakie puszki deklarują samo mięso z mięśni? :razz:[/QUOTE]
[url]http://bp-wa.de/fleisch.htm[/url] - na stronie producenta ;)
Co będzie na puszce to zobaczę, jak przyjdzie ;)
Do dosmaczania suchego można samemu przygotować sosik z mięs i podrobów taki, jak pies lubi, i pomrozić w małych pojemniczkach, np. po serkach itp.

Posted

[quote name='filodendron'][URL]http://bp-wa.de/fleisch.htm[/URL] - na stronie producenta ;)
Co będzie na puszce to zobaczę, jak przyjdzie ;)
Do dosmaczania suchego można samemu przygotować sosik z mięs i podrobów taki, jak pies lubi, i pomrozić w małych pojemniczkach, np. po serkach itp.[/QUOTE]

Owszem, ale na wyjeździe już się to nie sprawdzi. Wyjeżdżamy w połowie sierpnia dlatego już teraz szukam jakiś puszek ;)

BioPure mieliśmy, przyznam że nie chciała pinda jeść jej. My mieliśmy z marchewką i mięsem.

Posted

Mojej zdecydowanie najbardziej pasują tacki NatureDiet. Miałyśmy łososia, teraz pożera ostatnią z jagnięciną. Łosoś o dziwo jako jedna z nielicznych puszek ma bardzo dużo ryby - cuchnie niesamowicie. Zupełnie inaczej niż np animonda, której wersja z rybą ma jako główny składnik wołowinę.
Zamówiłyśmy Lukullusa - też jej bardzo smakuje :)

Posted

[quote name='Maron86']Owszem, ale na wyjeździe już się to nie sprawdzi. Wyjeżdżamy w połowie sierpnia dlatego już teraz szukam jakiś puszek ;)[/QUOTE]
Aa, no to podobnie jak my. Też już kompletuję "wyprawkę" na różne "bezlodówkowe" sytuacje i stąd ten biopur na wszelki wielki wypadek.

Posted

Gdzie najtaniej kupujecie biopur? Szukam w sklepach podanych na stronie producenta, ale trafiam na same gdzie jest wybrakowany asortyment i tylko coś dla rybek.

Posted

A próbowałaś karmy Biopur albo ZiwiPeak?
one posiadają dużą zawartość białka i nie posiadają zbóż w składzie :)

np biopur:
[B]Składniki:[/B] bio-mięso wołowe (30%), bio-wątroba wołowa, bio-ryż (36%), bio-marchewka (21%), bio-olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, minerały.
[B]Analiza:[/B] białko surowe 8%, tłuszcz surowy 5%, włókno surowe 2%, popiół surowy 3%, wilgotność 71%, wapń 0,31%, fosfor 0,19%.

Posted

[quote name='isabelle301']A od kiedy ryż nie jest zbozem?[/QUOTE]

nie o takie zboża chodzi , chodzi o zboża, które dodaje się do karm jako wypełniacze np pszenica czy kukurydza :)
To jest z najwyższej półki, tzw bezzbożowa karma. To jest klasa karmy Super Premium, najwyższa półka.

Inna, którą przytoczyłam wcześniej to ZiwiPeak, a skład pierwszej lepszej to np:
[B](zawartość mięsa min. 78%, zawartość ryby min.12%)[/B]: dziczyzna - mięso, ryby, dziczyzna - wątroba, dziczyzna - płuco, dziczyzna - żołądki, dziczyzna-serca i nerki, nowozelandzkie małże zielone (min. 3%), lecytyna, inulina (cykoria), suszone wodorosty, pietruszka, witaminy, minerały. Naturalnie konserwowane mieszaniną tokoferoli.
To jest karma ultra Premium, najwyższa półka

;)

Posted

Mogę jeszcze polecić Renske :) to też jest klasa Super Premium :
[COLOR=#cc0000][B]Skład:[/B][/COLOR] [COLOR=#000000]świeży indyk (62%), świeża kaczka (18%), groszek (3%), brązowy ryż (2%), marchew (1%), olej z łosiosia (0,50%), wyciąg z wodorostów (0,45%), zioła: rozmaryn, pietruszka i czosnek (0,10%), prebiotyki: frukto-oligosacharydy (0,50%), glukozamina (0,05%), chondroityna (0,05%)

To są naprawdę dobre karmy.
Brit też jest dobrą karmą , to też jest klasa Premium.

[/COLOR]

Posted

Niestety metodą prób i błędów, należy psiakowi dać 1, 2 i 10 karmę i niech je co mu smakuje, i to mu kupować. Oczywiście z tych lepszych. Tańsze mają w składzie mało mięsa, dużo pszenicy np . Na dłuższą metę mogą zaszkodzić.

Posted

Przeczytałem temat z ciekawością i nie znalazłem wpisu o ROYAL CANIN dla szczeniaków owczarków niemieckich - ROYAL CANIN German Shepherd Junior.
Aż tak nie warta uwagi ?

Posted

Moim zdaniem Royal byłby ok gdyby jego cena była w granicach 120zł, bo w takich cenach są karmy o podobnym składzie.

Posted

[quote name='GlodnyZwierzak_pl']nie o takie zboża chodzi , chodzi o zboża, które dodaje się do karm jako wypełniacze np pszenica czy kukurydza :)
To jest z najwyższej półki, tzw bezzbożowa karma. To jest klasa karmy Super Premium, najwyższa półka.[/QUOTE]

Ryż jak najbardziej spełnia w karmie rolę bezużytecznego wypełniacza. Myślę, że mało kogo interesuje to, czy karma nazywana jest super premium, ultra premium czy hiper premium, liczy się skład a suche, w którym około 50% to roślinki w tym 36% prawie czystej skrobii (ryż) dla psa nijak się nadaje

Posted

Dobrze, że zamówiłem tylko 1 KG na spróbowanie. Przestudiuję dokładnie forum którą najlepiej kupić dla 6 miesięcznego owczarka niemieckiego długowłosego chyba, ze napiszecie tutaj, która jest najlepsza dla psiaka tej rasy w tym wieku.

Posted

Nikt Ci nie napisze niestety co się najlepiej sprawdzi. Czasem jak nam się wydaje najlepszy wybór wcale nie służy psiakowi.
Ja rozważam 3 karmy dla młodej suczy - Sam's Field Junior Large, Bento Kronen Growth Maxi i Brit Care Junior Large. Są to karmy przyzwoitej jakości i w dość dobrej cenie. Jakoś nie jestem przekonana co do karmy wysokobiałkowej dla szczeniaka.
Zaopatrz się dodatkowo w preparat na stawy (my teraz mamy Arthromax - ma bardzo dobry skład, a jest o połowę tańszy od Arthroflexu).

• 9 months later...
Posted

Jestem wrogiem Royal Canin i wielu innych karm, w których jest przede wszystkim pszenica i kukurydza a mięso to jakieś odpady bezwartościowe.

Nie lepiej karmić psa naturalnie czyli mięsem z dodatkiem warzyw, ryżu czy płatków. Mięso jest dużo tańsze a pies przyswaja wszystko bo jest mięsożercą. Karmy bezzbożowe takie jak Orijen, Acana czy Taste of the Wild są dobre ale drogie. A ja mięso dla psów - czysta wołowina lub indyk kupuję po 2,60 czy 3,50 i mam szczęśliwe i zdrowe psy. A mam trzy i emeryturę i jakoś mnie stać. I nie wiem co to alergie, dolegliwości żołądkowe i inne problemy.

Posted

My niedawno kupiliśmy owczarka niemieckiego i zastanawiam się jaka karma będzie dla niego najlepsza... Trafiłam dzisiaj na tą http://allezoo.com.pl/sucha-karma/7844-PURINA-PRO-PLAN-Adult-Light-LAMB-14kg-7613033217470.html i rozważam jej zakup. Co myślicie? Warto ją kupić? Nasz psiak jest dość duży i ruchliwy dlatego chciałabym aby w jedzeniu otrzymał wszystkie najważniejsze witaminy i minerały. Moja babcia stwierdziła że mam mu dawać resztki z obiadu ale mnie jeszcze rozum nie opuścił :P

A ja na  forum dla kotów widziałam tą osobę jako lilka91 :) teksty bardzo podobne tylko pisane o kocie z babcią karmiącą resztkami z obiadu w tle ;)

• 3 weeks later...
Posted

Link nie chce się otworzyć,więc jeżeli możesz to podaj o jaką karmę dokładnie Ci chodzi,co do Royal Canin to akurat nie przedstawia się źle,jesto to chyba jedna z tych najbardziej popularnych karm,co prawda jakoścowo znacznie gorsza niż Acana i inne bezzbożowe,ale nie każdego stać na ich zakup.

• 2 weeks later...