agusiazet Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Witaj Mimi i ja Cię podrzucę na pierwszą!!! Mój pies już w domu, córka mówi, że schudł z tęsknoty, ale to mu nie zaszkodzi, był lekko grubiutki!!! Quote
sacred PIRANHA Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 hihihi lekko grubiutki? ...moj zawsze jest lekko chudy, jak to na wyzla przystalo mimo wieku ( 8lat) energii ma tyle co szczeniak...i chyba wszystko co zjada spala w oka mgnieniu...zreszta ma to po pani, bo ponoc psy sie we wlascicieli wdaja:) Quote
sacred PIRANHA Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 a ja postanowilam sprobowac znalezc chwile czasu i wyprowadzić Mimi na spacer, porobic jej zdjęcia i namowic tą panią jednak na sunie...pani jest po prostu cudowna, widac ze kocha psy i podchodzi do calej tej sprawy bardzo rozsądnie ( rozmawialam z nią wielokrotnie o warunkach w jakich mieszkaja, trybie pracy, odwiedzinach znajomych, dluzszych wyjazdach...w koncu wszyztsko trzeba brac pod uwagę) ...sama sie zakochalam w tej suni, ale jak wezmę ją to nie pomoge nawet tymczasowo tej starszej kruszynce...a Mimi jest mloda wiec latwiej jej znalezc domek... Quote
sacred PIRANHA Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 nie wiem czy dobrze mysle?...ciezka sprawa z tymi wyborami:( Quote
agusiazet Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Jest dużo prawdy w tym, co piszesz, a Mimi jest śliczna, więc może Pani się skusi!!! Quote
sacred PIRANHA Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 juz sama nie wiem, czy chce zeby sie skusila czy nie chce...ale pani mieszka bliziutko mnie wiec mialabym ją na oku:) oki,w sobote tam pojade, sprobuje dogadac sie z pracownikami, zeby wyprowadzic Mimi na spacer ( na trawce zawsze wychodzą ladniejsze zdjęcia, no i sprawdze co nieco jak sie poza klatka i na smyczy zachowuje)...jak bedzie pan kierownik to moze mnie pamieta ze znalazlam dom ONce wiec jest szansa ze pojdzie na ten uklad:) teraz szukam pieska dla tej pani, a natepna jest juz w kolejce...jak to moja babcia mowi "interes sie kreci" i oby jak najdluzej bo tyyyyyle psiakow czeka na domki a ja mam zamiar pomagac ile tylko sil bede miala:)....troche rodzinka marudzi, ze czas swoj poswiecam albo na wizyty w schronisku albo na wielogodzinne rozmowy z przyszlymi wlascicielami, ale ja nie potrafie sobie wyobrazic mojego zycia bez pomagania bezdomnym psiakom, oni tego nie podzielają ale muszą zaakceptowac bo to jest to co kocham:) Mimi szykuj sie na domek malutka!! Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 nie ma...wstyd sie przyznac ale ja jestem po prostu laikiem komputerowym...nie potrafie tutaj zrobic nic procz pisania postow hihihi najchteniej to bym chciala zeby sie znalazla taka osoba , ktora bedzie zakladac watki za mnie, wklejac zdjecia aja bede pracownikiem 'terenowym" czyli ciagle wypady do schroniska, robienie zdjec, zdawanie relacji na dogo itp:) Quote
carolinascotties Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 trzeba poszukać - kogoś, kto móglby zrobic allegro... przydaloby sie :) Niki Lidka - umieszczanie ogłoszen nie jest trudne :) ja nauczyłam się metodą prób i błedów :) Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 na razie to ja sie musze wybrac do schronu ( w sobote pojde jak wieczorem wstane) wyciagnac ja z boksu bo siedzi zawsze w kąciku w cieniu i zdjecia mi nie wychodza!! porobic fajne zdjęcia na trawce i sprawdzic pania, ktora mnie poprosila o pomoc w wyborze psiaka, czy sie nie zakocha w niej tak jak ja od pierwszego zdjęcia zobaczenia...bo byc moze domek bedzie juz miec:) Quote
carolinascotties Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 oby , oby - będę trzymać kciuki :):loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 a trzymaj przyda sie:) pani jest zdecydowana wziasc psiaka ze schroniska, wiec nawet jak nie Mimi to jakis inny szczesliwiec powedruje uszczesliwic Pańcie...ale tej pani tak jak jej poprzednikom polecono mnie w wyborze pieska i w pelni mi zaufala w wyborze wlasciwego, wiec juz ja zadbam zeby Mimi sie pokazala od jak najlepszej strony...a ja Mimi musze domek znalezc, bo ja juz ją kocham!! Quote
carolinascotties Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 :loveu: nie dziwię się... piękna mordka... mam wielki sentyment do brodatych mordeczek :) Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ta brodatka z avataru to sznaucer? Quote
carolinascotties Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Terier Szkocki :) Uszko - moja ukochana :) oprócz niej mamy jeszcze jej Siostrę, MAmę i Babcię :) trzy pokolenia :) Kiedyś miałam sznaucerkę olbrzymkę - i to dzięki niej tracę głowę dla brodatych stworzeń :) ( nie dotyczy homo sapiens) Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ja trace glowe dla wszystkich ( tylko i wyłacznie dotyczy psow) ktore jak to moja kumpela mowi "nawet stalo kolo szorstkowlosego, brodatego itp"...mam do nich slabosc...wiec jak moglam sie nie zakochac we wlochatej Mimi? tak samo znalazlam w schronie malutkie szorstkie starusie juz psiątko...i pwadlam znow:) a terierki fajne psiaki, ukladalam jednego w lublinie (podgryzal dziecko Pańci)...miło wspominam zarowno prace z psem jak i z wlascicielami:) Quote
carolinascotties Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 :) oj terierki to charakterki :) moje Uszko nie lubi dzieci - nie wiedzieć czemu... może dlatego, ze w najbliższym otoczeniu nie ma takich małych ludzi, któzy śmiesznie chodzą, piszczą i robią masę innych rzeczy, których duzi ;) nie robią :) A Mimi - znajdzie domek...musi !!! Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 no w tamtym przypadku to akurat bylo wiecej winy dziecka, a ja nie pomagam ludziom w ukladaniu i dogadaniu sie z ihc dziecmi tylko z psami, powiedzialam Pani, ze problem w duzej mierze tkwi w zachowaniu dziecka ( czesto sie tak zdarza i wtedy czesto zostaje z mniejszym lub wiekszym wrzaskiem wyproszona) i pani udala sie do psychologa po porade jak wychowywac swoje dziecko...wiec podesla do tego bardzo spokojnie i odpwiedzialnie, ostatnio dostalam od niej zdjecie jak Kirka ( Sunia) spi z malym Olkiem (6 lat) i Adą ( 2 lata) w jednym lozku...wszyscy ze smoczkami w buziach(pyskach)...chwile kiedy wiesz ze to co robisz ma sens:) Quote
agusiazet Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Chciałabym zobaczyć tego psiaka ze smokiem jak śpi. Hit miesiąca - jak dla mnie. Allegro Mimi zrobię bardzo chętnie, ale bez ładnych zdjęć ani rusz - więc NIki aparat i do boju. Trzeba by też coś wiedzieć o charakterze Mimi, żeby ją ładnie zareklamować, a ja ją znam tylko z tego wątku. Poproszę o tekst i zdjęcia, a Allegro masz jak w banku! Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 hyhy jutro wybieram sie do schroniska (mam nadzieje ze pogoda dopisze, bo dzis to nie bardzo) i planuje sesje Mimi, Mikrusi i jednego liska...sprobuje dogadac sie z panem kierownikiem wlasnie co do wyprowazdenia psiakow z klatki, wiec bede wiedziec cos wiecej o zachowaniu poza boksami i stadkiem:) Quote
Tola Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Wróciłam ze schronu; padał deszczyk wiec większosc psów była pochowana:roll: No a Mimi nie ma.... Niki - lidka - czy jak byłas ostatnio to Mimi była w pierwszym boksie naprzeciw wejscia? To wazne, bo pare minut przed nami z tego boksu pani adoptowałą sunię, mijałam sie z nia przy wjezdzie. Z opisu pracownika to byłą Mimi. Teraz nie wiem, bo jesli Mimi była przeniesiona wczesniej gdzis do innego boksu to znaczy ze nadal jest w schronie tylko schowana w budzie. Quote
Tola Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Pani sunia bardzo sie podobała:loveu: Tylko czy to Mimi? Mozemy sie cieszyc? Niki - lidka - napisz Quote
sacred PIRANHA Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 tak Mimi byla w pierwszym boksie naprzeciwko wjazdu ...byla tam na sto procent jeszcze w piatek jak odbieralam ONke bo mam nawet zdjęcia;] Quote
Tola Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 :multi: :multi: :multi: :multi: To znaczy ze Mimi pojechała dzisiaj do super domku! Quote
Recommended Posts