Dea Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Na pewno dobry, co do sterylki nie wiem, ale się dowiem. Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia [B]18 nowym psom[/B]:placz: Nic tylko siąść i się załamać. Herspri tego Twojego złapanego też robiłam. Są dwie czarne spanielki, jednej za nic w świecie nie chciałabym oddawać starym właścicielom. Jest z Ustronia, wiem gdzie mieszkała, często błąkała się sama. Dom to budynek socjalny, towarzystwo różne. Sunia bita nie była, ale jest tak zaniedbana, że głowę ledwo unosi tak ma zdredowaną sierść na uszach. Jeden wielki kamień, nic tylko wygolić. Podobnie zresztą jak reszta sierści. Do tego to już starsza suczka, około 8 lat. A do adopcji poszło zaledwie 5... Quote
Pandisia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Dea'] Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia [B]18 nowym psom[/B]:placz: Nic tylko siąść i się załamać. ..[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye: straszne i to przed samą zimą :-( Quote
Asia & Ginger Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 [quote name='Dea']Na pewno dobry, co do sterylki nie wiem, ale się dowiem. Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia [B]18 nowym psom[/B]:placz: Nic tylko siąść i się załamać. Herspri tego Twojego złapanego też robiłam. [B]Są dwie czarne spanielki[/B], jednej za nic w świecie nie chciałabym oddawać starym właścicielom. Jest z Ustronia, wiem gdzie mieszkała, często błąkała się sama. Dom to budynek socjalny, towarzystwo różne. Sunia bita nie była, ale jest tak zaniedbana, że głowę ledwo unosi tak ma zdredowaną sierść na uszach. Jeden wielki kamień, nic tylko wygolić. Podobnie zresztą jak reszta sierści. Do tego to już starsza suczka, około 8 lat. A do adopcji poszło zaledwie 5...[/QUOTE] Poproszę zdjęcia i opisy, zrobię spanielkom im Allegro. ;) Quote
Dea Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Asiu prześlę Ci tą starszą, młodszą na szczęście wczoraj po południu odebrał właściciel:p Quote
Asia & Ginger Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 [quote name='Dea']Asiu prześlę Ci tą starszą, młodszą na szczęście wczoraj po południu odebrał właściciel:p[/QUOTE] Super! :multi: Zrobiłam Allegro czarnulce: [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=809488106]Fajniutka sunia cocker spaniel czeka na domek!!! (809488106) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
Dea Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Dzięki Asiu!:loveu: Wczoraj zaktualizowałam stronę schronu, dodałam nowe psy, zapraszam na [URL="http://www.schronisko.cieszyn.pl"]www.schronisko.cieszyn.pl[/URL] Quote
Florentynka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Zapraszam na wątek zbiorczy psów typu "parówa". Jeśli są takie w waszym schronisku - wrzucajcie je z krótkim opisem, zdjęciami i linkiem do wątku ( jeśli jest). Mamy nadzieję, że wyłowienie paróweczek i zgromadzenie w jednym miejscu ułatwi szukanie im domów [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/[/url] Quote
Dea Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='Asia & Ginger']Poproszę zdjęcia i opisy, zrobię spanielkom im Allegro. ;)[/QUOTE] Asiu bardzo bardzo miło mi donieść, że czarna staruszka spanielka, ta zaniedbana pojechała dzisiaj do nowego domu w okolice Łodzi!:-) Pojechała do fufu z dogomanii. Cudna cioteczka już jej powycinała większość dredów, jutro idą do weta. Niestety w trakcie robót fryzjerskich zlokalizowała guza na sutku. Trzymajcie kciuki aby nie byl złośliwy! Quote
leni356 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Czy Niszka i Tofik już adoptowane? bo muszę aktualizować wątek kudłaczy. I jeszcze co z Zuzią i Fanką? są na stronie Quote
jade Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 z seterem w boksie siedzi taki czarny kudłacz (kudłaczka? ) możesz Dea powiedzieć coś więcej o tym psie? Quote
apcik Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 mógłby mi ktoś podać linka do drugiego cieszyńskiego wątku? bo po tych zaweiorwaniach na dogo nie umiem go znaleźć a link w podpisie Dea nie działa.. dzieki! Quote
Herspri Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Chol*rna dogomania ... :/ Link do 2giego wątku : [url]http://www.dogomania.pl/threads/116932-ZwierzAE-ta-cierpiAE-bo-ludzie-nie-myA-lAE-aktualizacja-str-1-i-2/page55[/url] mam nadzieję że zadziała ;) Quote
Dea Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Co znowu nie działa? Kurcze nie przekonuje mnie to nowe dogo, albo coś nie działa, albo w ogóle czegoś znaleźć nie mogę. Ja to się przyzwyczajam do starego i wszelakie wątpliwe unowocześnienia tylko mi życie komlikują... No na przykład emitki gdzie są??? A w schronie piękny nowy haszczak, i onki, zaglądacie? Quote
Dea Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 I niech mi ktoś powie jak ja mam teraz edytować swój podpis??? (tak żeby na nowo linki wpisać) Quote
Herspri Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Tego to ja nie wiem w ogóle beznadziejne to nowe dogo, rzadko wchodzę bo nie chce mi się z tym forum walczyć. Niby mam listę subskrypcji ale jest jakaś dziwna ... Quote
Dea Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 [quote name='Herspri']Tego to ja nie wiem w ogóle beznadziejne to nowe dogo, rzadko wchodzę bo nie chce mi się z tym forum walczyć. Niby mam listę subskrypcji ale jest jakaś dziwna ...[/QUOTE] No właśnie, ja chcę stare dobre znane dogo!!! Quote
Axa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ja w ogóle nie mogłam dotrzeć do tego wątku ani żadnego innego, strasznie ciężko się szuka, linki nie działają, wyszukiwarka kłamie, przenosi mnie na jakieś dziwne strony - czy to tak już zawsze będzie? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Wejdź na panel kontrolny - ustawienia itd. sygnatura, niestety musisz wcześniej skopiować link strony - dopiero wtedy działa [quote name='Dea']I niech mi ktoś powie jak ja mam teraz edytować swój podpis??? (tak żeby na nowo linki wpisać)[/QUOTE] Quote
Dea Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Jutro wyżełek dzięki Tanitce jedzie do hoteliku w Tarnowskich Górach:-) Ruda spanielka poszła do adopcji ze schroniska, a czarna spanielka ma się u fufu wspaniale!:-) No i super wiadomość - Hestia, suczka która była już w schronie bardzo dlugo ma nowy dom! Elżbietka czytasz?! Co prawda z tego co wiem, będzie mieszkała w budzie, ale raz rozmawiałam z ludźmi przez telefon (dzwonili zapytać czy taka suczka dalej jest), robili wrażenie ok. Zrobię kontrolę poadopcyjną. Jamnikowatego Gizmo po dwóch miesiącach odnalazł wlaściciel. Najbardziej pomocy potrzebuje teraz Frania - wpadła w depresję:-( Quote
Anashar Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ja zapraszam do powrzucania ONków na [URL="http://www.owczarki.eu"]www.owczarki.eu[/URL] bo już można samemu, a dobków wiesz gdzie :evil_lol: bo też zautomatyzowana. Jak oczywiście jakieś macie ;) Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Dea!!! to dla mnie super wiadomość!!! rewelacja!! Ależ mam uciechę!!![quote name='Dea']Jutro wyżełek dzięki Tanitce jedzie do hoteliku w Tarnowskich Górach:-) Ruda spanielka poszła do adopcji ze schroniska, a czarna spanielka ma się u fufu wspaniale!:-) No i super wiadomość - Hestia, suczka która była już w schronie bardzo dlugo ma nowy dom! Elżbietka czytasz?! Co prawda z tego co wiem, będzie mieszkała w budzie, ale raz rozmawiałam z ludźmi przez telefon (dzwonili zapytać czy taka suczka dalej jest), robili wrażenie ok. Zrobię kontrolę poadopcyjną. Jamnikowatego Gizmo po dwóch miesiącach odnalazł wlaściciel. Najbardziej pomocy potrzebuje teraz Frania - wpadła w depresję:-([/QUOTE] Quote
Asia & Ginger Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 [quote name='Dea']Asiu bardzo bardzo miło mi donieść, że czarna staruszka spanielka, ta zaniedbana pojechała dzisiaj do nowego domu w okolice Łodzi!:-) Pojechała do fufu z dogomanii. Cudna cioteczka już jej powycinała większość dredów, jutro idą do weta. Niestety w trakcie robót fryzjerskich zlokalizowała guza na sutku. Trzymajcie kciuki aby nie byl złośliwy![/QUOTE] Fufu jest też na spanielowym, prowadzi tam galerię sunieczki. :) Sunia dostała na imię Esme. To ja może wkleję fotki z nowego domku: [IMG]http://img403.imageshack.us/img403/2899/dsc00159fc.jpg[/IMG] [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/6387/050tl.jpg[/IMG] Quote
Kinia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Gratuluję nowego domu dla suni! Przeczytałam dzisiaj artykuł w głosie i się lekko pogubiłam. Podobno w schronisku nie ma wolontariatu (oprócz DT), a tam napisano: "...i wolontariusze, choćby tylko do wyprowadzania i karmienia psów..." czyli jak to w końcu jest? Quote
Zofija Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='Kinia']Gratuluję nowego domu dla suni! Przeczytałam dzisiaj artykuł w głosie i się lekko pogubiłam. Podobno w schronisku nie ma wolontariatu (oprócz DT), a tam napisano: "...i wolontariusze, choćby tylko do wyprowadzania i karmienia psów..." czyli jak to w końcu jest?[/QUOTE] Oczywiście, ze działa wolontariat, a DT to co jak nie wolontariat? Potrzebne są osoby, które będa wyprowadzały piesy, które wyciagamy na tymczas. Ostatnio była Subnia i 8 szczeniąt wzieła ją Kasia, która ma 2-kę małych dzieci ona i mąż pracuje i ja byłam jedyną osobą, która mogła do nich chodzić w ciągu dnia i je karmić. Teraz są 2 piesy na tymczasie i obie dziewczyny są po 12 godzin w pracy. Też potrzebny jest ktoś kto im pomoże je wyprowadzać. W schronisku od 3 lat co tydzień jest Kasia, która robi zdjęcia piesom i wystawia je na stronkę z opisem, dzięki czemu możemy im robić ogłoszenia , a te najbiedniejsze wyciągac. Potrzebni są wolontariusze do robienia ogłoszeń- 90% domów znajdujemy dzięki ogłoszeniom. Wyprowadzać piesy nie wolno bo nie ma na to terenu koło schronu, ale można robić mnóstwo innych rzeczy dzięki, którym co jakiś czas znajdujemy nowy dom Quote
Zofija Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Myślę, ze tymczasy działały by sprawniej gdyby znaleźli się wolontariusze, którzy pomogą osobom bioracym na tymczas piesy. Każda pomoc się liczy Quote
Recommended Posts