Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na pewno dobry, co do sterylki nie wiem, ale się dowiem.

Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia [B]18 nowym psom[/B]:placz: Nic tylko siąść i się załamać. Herspri tego Twojego złapanego też robiłam. Są dwie czarne spanielki, jednej za nic w świecie nie chciałabym oddawać starym właścicielom. Jest z Ustronia, wiem gdzie mieszkała, często błąkała się sama. Dom to budynek socjalny, towarzystwo różne. Sunia bita nie była, ale jest tak zaniedbana, że głowę ledwo unosi tak ma zdredowaną sierść na uszach. Jeden wielki kamień, nic tylko wygolić. Podobnie zresztą jak reszta sierści. Do tego to już starsza suczka, około 8 lat.
A do adopcji poszło zaledwie 5...

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dea']

Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia [B]18 nowym psom[/B]:placz: Nic tylko siąść i się załamać. ..[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye: straszne i to przed samą zimą :-(

Posted

[quote name='Dea']Na pewno dobry, co do sterylki nie wiem, ale się dowiem.

Byłam dzisiaj w schronie, zrobiłam zdjęcia [B]18 nowym psom[/B]:placz: Nic tylko siąść i się załamać. Herspri tego Twojego złapanego też robiłam. [B]Są dwie czarne spanielki[/B], jednej za nic w świecie nie chciałabym oddawać starym właścicielom. Jest z Ustronia, wiem gdzie mieszkała, często błąkała się sama. Dom to budynek socjalny, towarzystwo różne. Sunia bita nie była, ale jest tak zaniedbana, że głowę ledwo unosi tak ma zdredowaną sierść na uszach. Jeden wielki kamień, nic tylko wygolić. Podobnie zresztą jak reszta sierści. Do tego to już starsza suczka, około 8 lat.
A do adopcji poszło zaledwie 5...[/QUOTE]
Poproszę zdjęcia i opisy, zrobię spanielkom im Allegro. ;)

Posted

[quote name='Dea']Asiu prześlę Ci tą starszą, młodszą na szczęście wczoraj po południu odebrał właściciel:p[/QUOTE]
Super! :multi:

Zrobiłam Allegro czarnulce:
[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=809488106]Fajniutka sunia cocker spaniel czeka na domek!!! (809488106) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Dzięki Asiu!:loveu:
Wczoraj zaktualizowałam stronę schronu, dodałam nowe psy, zapraszam na [URL="http://www.schronisko.cieszyn.pl"]www.schronisko.cieszyn.pl[/URL]

Posted

Zapraszam na wątek zbiorczy psów typu "parówa".
Jeśli są takie w waszym schronisku - wrzucajcie je z krótkim opisem, zdjęciami i linkiem do wątku ( jeśli jest). Mamy nadzieję, że wyłowienie paróweczek i zgromadzenie w jednym miejscu ułatwi szukanie im domów

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/[/url]

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Poproszę zdjęcia i opisy, zrobię spanielkom im Allegro. ;)[/QUOTE]
Asiu bardzo bardzo miło mi donieść, że czarna staruszka spanielka, ta zaniedbana pojechała dzisiaj do nowego domu w okolice Łodzi!:-) Pojechała do fufu z dogomanii. Cudna cioteczka już jej powycinała większość dredów, jutro idą do weta. Niestety w trakcie robót fryzjerskich zlokalizowała guza na sutku. Trzymajcie kciuki aby nie byl złośliwy!

Posted

mógłby mi ktoś podać linka do drugiego cieszyńskiego wątku? bo po tych zaweiorwaniach na dogo nie umiem go znaleźć a link w podpisie Dea nie działa.. dzieki!

Posted

Chol*rna dogomania ... :/
Link do 2giego wątku : [url]http://www.dogomania.pl/threads/116932-ZwierzAE-ta-cierpiAE-bo-ludzie-nie-myA-lAE-aktualizacja-str-1-i-2/page55[/url] mam nadzieję że zadziała ;)

Posted

Co znowu nie działa? Kurcze nie przekonuje mnie to nowe dogo, albo coś nie działa, albo w ogóle czegoś znaleźć nie mogę. Ja to się przyzwyczajam do starego i wszelakie wątpliwe unowocześnienia tylko mi życie komlikują... No na przykład emitki gdzie są???
A w schronie piękny nowy haszczak, i onki, zaglądacie?

Posted

[quote name='Herspri']Tego to ja nie wiem w ogóle beznadziejne to nowe dogo, rzadko wchodzę bo nie chce mi się z tym forum walczyć. Niby mam listę subskrypcji ale jest jakaś dziwna ...[/QUOTE]
No właśnie, ja chcę stare dobre znane dogo!!!

Posted

Ja w ogóle nie mogłam dotrzeć do tego wątku ani żadnego innego, strasznie ciężko się szuka, linki nie działają, wyszukiwarka kłamie, przenosi mnie na jakieś dziwne strony - czy to tak już zawsze będzie?

Posted

Jutro wyżełek dzięki Tanitce jedzie do hoteliku w Tarnowskich Górach:-) Ruda spanielka poszła do adopcji ze schroniska, a czarna spanielka ma się u fufu wspaniale!:-) No i super wiadomość - Hestia, suczka która była już w schronie bardzo dlugo ma nowy dom! Elżbietka czytasz?! Co prawda z tego co wiem, będzie mieszkała w budzie, ale raz rozmawiałam z ludźmi przez telefon (dzwonili zapytać czy taka suczka dalej jest), robili wrażenie ok. Zrobię kontrolę poadopcyjną. Jamnikowatego Gizmo po dwóch miesiącach odnalazł wlaściciel.
Najbardziej pomocy potrzebuje teraz Frania - wpadła w depresję:-(

• 2 weeks later...
Posted

Ja zapraszam do powrzucania ONków na [URL="http://www.owczarki.eu"]www.owczarki.eu[/URL] bo już można samemu, a dobków wiesz gdzie :evil_lol: bo też zautomatyzowana. Jak oczywiście jakieś macie ;)

Posted

Dea!!! to dla mnie super wiadomość!!! rewelacja!! Ależ mam uciechę!!![quote name='Dea']Jutro wyżełek dzięki Tanitce jedzie do hoteliku w Tarnowskich Górach:-) Ruda spanielka poszła do adopcji ze schroniska, a czarna spanielka ma się u fufu wspaniale!:-) No i super wiadomość - Hestia, suczka która była już w schronie bardzo dlugo ma nowy dom! Elżbietka czytasz?! Co prawda z tego co wiem, będzie mieszkała w budzie, ale raz rozmawiałam z ludźmi przez telefon (dzwonili zapytać czy taka suczka dalej jest), robili wrażenie ok. Zrobię kontrolę poadopcyjną. Jamnikowatego Gizmo po dwóch miesiącach odnalazł wlaściciel.
Najbardziej pomocy potrzebuje teraz Frania - wpadła w depresję:-([/QUOTE]

Posted

[quote name='Dea']Asiu bardzo bardzo miło mi donieść, że czarna staruszka spanielka, ta zaniedbana pojechała dzisiaj do nowego domu w okolice Łodzi!:-) Pojechała do fufu z dogomanii. Cudna cioteczka już jej powycinała większość dredów, jutro idą do weta. Niestety w trakcie robót fryzjerskich zlokalizowała guza na sutku. Trzymajcie kciuki aby nie byl złośliwy![/QUOTE]
Fufu jest też na spanielowym, prowadzi tam galerię sunieczki. :)
Sunia dostała na imię Esme.

To ja może wkleję fotki z nowego domku:

[IMG]http://img403.imageshack.us/img403/2899/dsc00159fc.jpg[/IMG]

[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/6387/050tl.jpg[/IMG]

Posted

Gratuluję nowego domu dla suni!

Przeczytałam dzisiaj artykuł w głosie i się lekko pogubiłam. Podobno w schronisku nie ma wolontariatu (oprócz DT), a tam napisano:
"...i wolontariusze, choćby tylko do wyprowadzania i karmienia psów..." czyli jak to w końcu jest?

Posted

[quote name='Kinia']Gratuluję nowego domu dla suni!

Przeczytałam dzisiaj artykuł w głosie i się lekko pogubiłam. Podobno w schronisku nie ma wolontariatu (oprócz DT), a tam napisano:
"...i wolontariusze, choćby tylko do wyprowadzania i karmienia psów..." czyli jak to w końcu jest?[/QUOTE]

Oczywiście, ze działa wolontariat, a DT to co jak nie wolontariat? Potrzebne są osoby, które będa wyprowadzały piesy, które wyciagamy na tymczas. Ostatnio była Subnia i 8 szczeniąt wzieła ją Kasia, która ma 2-kę małych dzieci ona i mąż pracuje i ja byłam jedyną osobą, która mogła do nich chodzić w ciągu dnia i je karmić. Teraz są 2 piesy na tymczasie i obie dziewczyny są po 12 godzin w pracy. Też potrzebny jest ktoś kto im pomoże je wyprowadzać. W schronisku od 3 lat co tydzień jest Kasia, która robi zdjęcia piesom i wystawia je na stronkę z opisem, dzięki czemu możemy im robić ogłoszenia , a te najbiedniejsze wyciągac. Potrzebni są wolontariusze do robienia ogłoszeń- 90% domów znajdujemy dzięki ogłoszeniom. Wyprowadzać piesy nie wolno bo nie ma na to terenu koło schronu, ale można robić mnóstwo innych rzeczy dzięki, którym co jakiś czas znajdujemy nowy dom