Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie moi kochani. Dawno nie pisałam, ale ostatnio rzadziej bywam na dogo. Moje dziewczynki bezpieczne w domku, więc i na wątek nie wchodzę tak często. Jednak pamietam o husiach slicznychh. :)

Posted

CZy ktoś oglądął film "Przebudzenie"? Z Robertem DeNiro? Polecam w każdym razie. Akcja dzieje się w szpitalu opieki długoterminowej, co ja bym nazwała w psychiatryku. Robin Williams robi tam za niedoświadczonego lekarza psychiatrii, jednak ma doświadczenie naukowe... Chyba jako jedyny lekarz w tym szpitalu nie ma jeszcze znieczulicy na cierpienie pacjentów i widzi w nich ludzi, a nie tylko poruszające się zidiociałe twory. I postanawia wrócić im człowieczeństwo i przebudzić ich z letargu w jakim są. Można by rzec, że przeprowadza na nich pewne doświdczenie z nowym lekiem. Daje to pewien skutek..a jaki, zocazcie sami. :roll:

Posted

Bianka, a oglądałaś film "Czarna żmija" z Rowenem Etkinsonem? Matko jedyna co za paranoja...:crazyeye: Przez pierwsze pół godziny filmu miałam cheć go wyłączyć. A potem mi przeszło i nawet się śmiałam. Chyba to typowy angielski humor, bo nie zawsze kumałam.

Posted

Hala napisał(a):
Bianka, a oglądałaś film "Czarna żmija" z Rowenem Etkinsonem? Matko jedyna co za paranoja...:crazyeye: Przez pierwsze pół godziny filmu miałam cheć go wyłączyć. A potem mi przeszło i nawet się śmiałam. Chyba to typowy angielski humor, bo nie zawsze kumałam.

Chyba nie , ale nie przysięgne . Wiesz .....ta skleroza :shake:

Posted

Wczoraj stałam do zabiegu amputacji goleni. Wiecie co...ja teraz mówię tylko i wyłącznie ze strony instrumentariuszki... To już nie to co bbyło kiedys. Krwawienie owszem duże, ale zabieg sam w sonie (jak wspomniała dla personelu) nie jest aż tai traumatyczny. Ja osobiscie stałam po raz pierwszy do czegoś takiego i spodziewałam się że padnę. A jdnak...nie. Były chwile zwątpienia..gdy nacinano już kości i noga po prostu odpadłą...i wysiałan kawałku skóry. Jednak dałam radę.

Nie poruszę tu psychicznego stanu pacjenta, po prostu nie wyobrażam sobie tego. U nas nie ma psychologa, za mały szpital. Bez wsparcia rodziny będzie trudno...

Posted

Idę obejrzeć świetny francuzki film "pan od muzyki". pOlecam gorąco. jeśli mnie ktoś nauczy wstawiać muzykę...na dogo, to was zarzucę pięknymi kazałkami. ;)

Posted

Halbinka, sorki, nie zauważyłam. Od kiedy Constancja była u suczek i zobaczyła, że zyją i mają sie świetnie, uspokoiłam się. :roll: I tak często tu nie zagladam. Carmen i Olcia na zawsze zostaną w mym serduchu.
Jednak nie chcę na siłę podbijać wątku...

• 2 weeks later...
Posted

Witaj Halu....
Przepraszam, że zaśmiecam Ci wątek.... ale mój Ukochany Przyjaciel odszedł dzisiaj w nocy... spędziliśmy razem 8 lat życia... ostatnie trzy doby stawałam na uszach żeby mu ulżyć, pomóc... niestety nie udało mi się... i dzisiaj o 2:50 przeszedł za TM...
a ja nie mogę się pozbierać...
choć wiem, że taka jest kolej rzeczy....
jakoś tak nie mogę się z tym pogodzić... zwłaszcza ze wszystko zaczęło się tak nagle... i już go nie ma...

piszę tutaj bo chciałam się z Wami tym podzielić... choć nie jest to radosna nowina... to myślę, że Wy zrozumiecie mnie najlepiej....

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...