Murka Posted August 10, 2016 Posted August 10, 2016 Zakupiłam dla Mary Polfilin (koszt 52 zł): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/aeca2b839909db75 Zamówiłam także krem na ogon: Lorinden N, jutro będę mieć wraz z fakturą. Co do kosztów, to jeszcze zaszczepiliśmy Malwinę na wirusówki, koszt 24 zł + 4,10 zł dojazd weta (częściowe koszty): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/764d9e53d99c6f3c http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/72866f9df33aed99 Quote
ala123 Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Przedwczoraj udało mi się zredukować ubiegłoroczny dług za kocięta w szpitaliku z 700zł do 500zł. Wpłaciłam 200zł, z czego 58zł uzyskałam ze sprzedaży kilku ciuchów, które dostałam od Kroook na bazarek. Dziękuję Kroook :) Pozostałą większość rzeczy wystawię na bazarku, mam nadzieję,że wkrótce. Quote
Tyśka) Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Powoli do przodu... mam nadzieję, że niedługo dług będzie wspomnieniem. Chciałabym Was wesprzeć, ale naprawdę na razie nie mam jak. Ciocie, jest jakiś odzew w ogłoszeniach? Quote
Murka Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 A ja niestety znów z kosztami: krem Lorinden N dla Mary, koszt 28,30 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/69dbff68e7fbf6da Quote
ala123 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Odzewu na ogłoszenia nie ma żadnego, niestety :( Nikt nie dzwoni... Quote
ala123 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Na konto Chełmskiej Straży Ochrony Zwierząt wpłynęło 10zł dla Viniego od Pani Beaty Anny P. z Bezrzecza, dziękujemy pięknie :) Quote
ala123 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 A mój mały, czarny tymczasek dzisiaj pomagał mi w robieniu zdjęć na bazarek :) Cały czas szuka domu. Leczenie kataru zakończone, po niedzieli czeka go odrobaczenie i może iść do domku . 1 Quote
Tyśka) Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Jest uroczy :) Trzymam kciuki za domek! Ja z kolei jutro łapię sunię dziką na sterylkę. Już jest zaawansowaną ciężarówką... i nie wiem jak ją złapiemy, ale stoimy pod ścianą, musi się udać. :( Jeśli ktoś z okolic Zamościa dałby radę podjechać jutro popołudniu i pomóc nam w łapance, byłabym bardzo wdzięczna. Quote
Murka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 4 godziny temu, ala123 napisał: A mój mały, czarny tymczasek dzisiaj pomagał mi w robieniu zdjęć na bazarek :) Cudny pomocnik bazarkowy:) Moje kociaste, choć dużo starsze, też lubią pomagać:) Quote
Murka Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Rozliczenie Sary: Stan konta na 13 lipiec wynosił -536,50 zł Wpłaty: +536,50 zł Katarzyna K. +200 zł jess Razem: +200 zł Koszty: -360 zł hotelowanie -10 zł odrobaczenie II Razem: -370 zł +200 zł - 370 zł = -170 zł Stan konta na 12 sierpień wynosi -170 zł. Quote
Tyśka) Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Nie rozumiem tej ciszy w ogłoszeniach :( Zarówno Sara, jak i Mara powinny raz-dwa znaleźć domek. Kiciuś również. Quote
ala123 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 W sprawie kocurka miałam kilka telefonów, jeden nawet zdecydowany na adopcję, ale ja nie jestem do końca przekonana, zaczekam jeszcze. Tyśko, a co z suczką? Udało się ją złapać? Quote
Tyśka) Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 14 minut temu, ala123 napisał: Tyśko, a co z suczką? Udało się ją złapać? Niestety, dzisiaj łapanka się nie udała :( Możemy próbować dopiero we wtorek, bo wtedy weci mogą małą przyjąć. Boję się, że do tego czasu sunia zacznie rodzić. Nie wiem, jak sobie z tym poradzi skoro ona taka mała, a potencjalny tatuś duży. Do tego nie najmłodsza, niemająca sił za bardzo... :( I jak my znajdziemy i odbierzemy od niej szczeniaki, by uśpić? Przerasta mnie to. Miodzia jest przecudna. Jaki ma charakterek? Coś DT może o niej opowiedzieć? Quote
kolejna kobietka Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 O 12.08.2016 o 20:17, ala123 napisał: Na konto Chełmskiej Straży Ochrony Zwierząt wpłynęło 10zł dla Viniego od Pani Beaty Anny P. z Bezrzecza, dziękujemy pięknie :) Czy to ktoś z dogo czy z fb? nie wiem czy na wydarzeniu też umieścić to podziękowanie? Quote
kolejna kobietka Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 18 godzin temu, ala123 napisał: W sprawie kocurka miałam kilka telefonów, jeden nawet zdecydowany na adopcję, ale ja nie jestem do końca przekonana, zaczekam jeszcze. Tyśko, a co z suczką? Udało się ją złapać? Ja od siebie już jakiś czas temu wystawiłam też ogłoszenia na olx i gumtree, a potem jeszcze z drugiego konta na olx: na Kraków i Warszawę. Chętni na pewno będą można poczekać na dobry domek :) Quote
Murka Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Miałam wczoraj tel. w sprawie Mary z Poznania. Pani ma dzwonić za ok. tydzień po podjęciu ostatecznej decyzji. Bardzo spodobała się jej sunia, tylko tam jest kot i jeśli zapadnie decyzja o adopcji to będziemy musieli sprawdzić jak Mara reaguje na koty. Trochę się tego obawiam, bo na drób za siatką patrzy jak zahipnotyzowana... Quote
konfirm31 Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Niedobrze z tymi kotami, bo ona owczarkowata. Z drugiej strony, kot w domu, to zupełnie inny kot, niż (nawet ten sam), na dworze. Quote
ala123 Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 O 14.08.2016 o 16:15, Tyś napisał: Niestety, dzisiaj łapanka się nie udała :( Możemy próbować dopiero we wtorek, bo wtedy weci mogą małą przyjąć. Boję się, że do tego czasu sunia zacznie rodzić. Nie wiem, jak sobie z tym poradzi skoro ona taka mała, a potencjalny tatuś duży. Do tego nie najmłodsza, niemająca sił za bardzo... :( I jak my znajdziemy i odbierzemy od niej szczeniaki, by uśpić? Przerasta mnie to. Miodzia jest przecudna. Jaki ma charakterek? Coś DT może o niej opowiedzieć? Tyś, przeczytałam o suczce na wątku "Twoich" psów, wiem,że urodziła... Podłamać się można, ale to przejdzie i dalej trzeba coś próbować. Tylko co. Nie potrafię Ci powiedzieć... Miodzia jest łagodną kotką, cichą i spokojną, spokoju też potrzebuje. Quote
ala123 Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 11 godzin temu, kolejna kobietka napisał: Czy to ktoś z dogo czy z fb? nie wiem czy na wydarzeniu też umieścić to podziękowanie? Właśnie nie wiem, podziękowałam również na wydarzeniu. Quote
ala123 Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 7 godzin temu, Murka napisał: Miałam wczoraj tel. w sprawie Mary z Poznania. Pani ma dzwonić za ok. tydzień po podjęciu ostatecznej decyzji. Bardzo spodobała się jej sunia, tylko tam jest kot i jeśli zapadnie decyzja o adopcji to będziemy musieli sprawdzić jak Mara reaguje na koty. Trochę się tego obawiam, bo na drób za siatką patrzy jak zahipnotyzowana... Cytuj konfirm Niedobrze z tymi kotami, bo ona owczarkowata. Z drugiej strony, kot w domu, to zupełnie inny kot, niż (nawet ten sam), na dworze. Trzymajmy kciuki, może się uda! Faktycznie tak jest,że psy inaczej reagują na koty biegające po dworze, a inaczej na te domowe. Najgorzej jest zwykle na początku, potem jak pies już wie, że to "jego" kot, to daje sobie spokój z polowaniem na niego. Quote
Tyśka) Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 To Miodzia taka, jak moja Zdrapka - wiem, ile taki kot daje szczęścia. Ale przydałyby się zdjęcia. ładne, do ogłoszeń. Da radę? Ja się podłamałam, to nie na moje nerwy... :( Quote
Murka Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Plus jest taki, że ta zainteresowana Marą pani ma dom z ogrodem (zawsze to więcej możliwości manewru), dla Mary przewidziany jest pobyt w domu (pani nie wyobraża sobie psa w ogrodzie). Minus taki, że to bardzo daleko... no, ale zobaczymy czy się pani jeszcze odezwie. Martwię się trochę, bo Mara nie tyje...mimo, że ma apetyt i sporo je to jej wciąż lekko żebra widać:( Dobre wieści u Huga: Państwo będą na Roztoczu 18-23.08 i w tych dniach planują zabrać psiaka:) Quote
Tyśka) Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Wspaniałe wieści dla Hugo. I trzymam za decyzję Pani - to cudowna szansa dla Mary :) Kurcze, to nietycie oby nie było związane z chorobą, np trzustką :( Quote
kolejna kobietka Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 11 godzin temu, ala123 napisał: Właśnie nie wiem, podziękowałam również na wydarzeniu. Ahhh właśnie widzę, ok :) musiałam przeoczyć powiadomienie. Quote
Recommended Posts