Tyśka) Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Miodzia ma wydarzenie na fejsbuku oraz wątek na miau? Quote
Tyśka) Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Znalazłam ogłoszenie Ząbka. Może warto dodać krótsze? Pominęłabym całą historię, ją przedstawiłabym dopiero w rozmowie telefonicznej. Zostawiłabym tylko najważniejsze informacje, coś takiego: Cytuj Ząbek ma ok. 13msc, wiecznie oklapnięte uszko i waży 17kg :) To jeszcze szczeniak: uwielbia szaleć, biegać i czuć wiatr w sierści. Radosny, towarzyski i ciekawy świata, jest wspaniałym zastrzykiem pozytywnej energii. Ząbek wspaniale dogaduje się z dziećmi, jest łagodny i przyjacielski. Wobec psów nie okazuje agresji, za to nie powinien mieszkać w domu z małymi zwierzętami (koty, drób). Jako psie dziecko, uczy się dopiero życia, ale w mig łapie zasady: ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu. Przy odpowiednim podejściu i dawce ruchu będzie wspaniałym przyjacielem aktywnej rodziny. Ząbek posiada aktualne szczepienia i książeczkę zdrowia. Jest już wykastrowany. Przy adopcji zostanie spisana umowa adopcyjna. W miarę naszych możliwości, pomożemy z transportem. Więcej informacji pod nr telefonu: Ludzi dużo treści odstrasza. ;) Nie lubią czytać, a w obecnym opisie ciężko jest wyłowić najistotniejsze informacje. Czasem zmiana opisu pomaga znaleźć dom. I może zmiana zdjęcia głównego oraz tytułu pomoże? Może te również się opatrzyły? Mnie osobiście porusza to zdjęcie: Gdyby nie koty i rychła przeprowadzka, chłopak byłby już mój :p 1 Quote
Murka Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Sara już u nas: Sara świetnie odnajduje się pośród innych psów, jest bardzo uległa i zabawowa: Quote
Murka Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 I jeszcze filmik z koteckiem, bo kudlataja prosiła, żeby sprawdzić czy suńka nie zjada kotów. Nie zjada:) Quote
ala123 Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 13 godzin temu, Tyś napisał: Miodzia ma wydarzenie na fejsbuku oraz wątek na miau? Na miau nie ma, na fb miała razem z Wyciorkiem, też z białaczką, o którym chyba tutaj nie pisałam jeszcze. Musze sprawdzić, czy jest aktualne, niezbyt się znam na fb. Quote
ala123 Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 13 godzin temu, Tyś napisał: Znalazłam ogłoszenie Ząbka. Może warto dodać krótsze? Pominęłabym całą historię, ją przedstawiłabym dopiero w rozmowie telefonicznej. Zostawiłabym tylko najważniejsze informacje, coś takiego: Ludzi dużo treści odstrasza. ;) Nie lubią czytać, a w obecnym opisie ciężko jest wyłowić najistotniejsze informacje. Czasem zmiana opisu pomaga znaleźć dom. I może zmiana zdjęcia głównego oraz tytułu pomoże? Może te również się opatrzyły? Mnie osobiście porusza to zdjęcie: Gdyby nie koty i rychła przeprowadzka, chłopak byłby już mój :p Jeżeli chcesz ogłaszać, zmień tekst wg swojego uznania, :) Myślę,że kudlataja będzie tego samego zdania. Quote
Tyśka) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Ogłosiłam Sarę i Ząbka na olx na Warszawę ;) 1 Quote
gluchypies Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Z mojego bazarku: przelałam właśnie na konto Murki 73 złote dla Malwiny, Hugo i Pucka. Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarku, gdy dojdą. Quote
Tyśka) Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 O 17.06.2016 o 15:15, Tyś napisał: Ogłosiłam Sarę i Ząbka na olx na Warszawę ;) http://olx.pl/oferta/wspanialy-zabek-mix-akita-CID103-IDga5Sl.html http://olx.pl/oferta/owczarkowata-przyjacielska-sara-CID103-IDga6TR.html PS: W przypadku Ząbka całkowicie wyszłam przed szereg i dodałam go na "chrząszczy". Są tam ludzie, którzy stale udostępniają psiaki i myślę, że może tam ktoś go wypatrzy. Za własną inicjatywę, przepraszam. Jeśli trzeba, to Ząbka usunę ze strony. 1 Quote
handzia Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 O 16.06.2016 o 18:07, Tyś napisał: Miodzia ma wydarzenie na fejsbuku oraz wątek na miau? Wydarzenie Miodzi https://www.facebook.com/events/557758174426962/?active_tab=posts Quote
handzia Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Magda super, że jesteś :) Od razu inaczej na wątku się zrobiło. Zrobiłaś wspaniały opis "swoich" psiaków. Można będzie go uzyc do wydarzenia :) A teraz wstawiam na pierwszą stronę, bo juz dawno miałam ją uaktualnić :) Quote
Tyśka) Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Byłam pewna, że jestem na wydarzeniu, a tu patrzę i mnie nie ma. Nie wiem jak to się stało, ale już to nadrobiłam. 1 Quote
Tyśka) Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 Podmieniłam w ogłoszeniu Sary zdjęcie i opis dałam zdecydowanie krótszy. Także zmieniłam dzielnicę Warszawy - postanowiłam sobie, że co tydzień będe dokonywała jakiś zmian, by ktoś ją zauważył. Dziewczyny, a co z Hugo? Nie widziałam jego nowych ogłoszeń, a przecież zasiedział się u Murki... Mogę mu zrobić ogłoszenia, ale potrzebuję informacji: wiek, charakter, jakieś najładniejsze zdjęcia do ogłoszeń. Quote
Murka Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 Hugiem interesuje się od dłuższego czasu pewien pan z Warszawy, był nawet zobaczyć Huga dwa tygodnie temu (specjalnie po to przyjechał ze stolicy). Od początku mówił, że chciałby go adoptować, ale dopiero w wakacje. Czy coś z tego będzie - czas pokaże. 2 Quote
Tyśka) Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 Brzmi obiecująco. W takim razie mocno trzymam kciuki. I dziękuję za wieści, Kasiu :) Quote
Murka Posted June 25, 2016 Posted June 25, 2016 Zaszczepiliśmy Malwinę na wściekliznę a Sarę kompletem (wścieklizna + wirusówki); koszt dla Malwiny to 20 zł + 3,50 zł częściowe koszty dojazdu weta (25 zł na 7 szczepionych psów), a dla Sary 48 zł + 3,50 zł. http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d1d72de2ebeef3ad Quote
ala123 Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Wczoraj wieczorem kudlataja zadzwoniła do mnie z płaczem,że jadąc do znajomych, spotkała po drodze wyrzuconą suczkę z wyciągniętymi sutkami. Suczynka pchała się do samochodu, chciała z nią jechać.... To wszystko nas przerasta, nie damy rady pomóc wszystkim psom, ale z drugiej strony, jak nie pomóc w takiej sytuacji . Suczka jest łagodna, lgnie do ludzi, pobiegła z Magdą do domu, gdzie ta poszła zapytać, czy to może czyjś pies. Oczywiście niczyj, baba pogoniła suczynę z okrzykiem "buda"... Quote
gluchypies Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 I co teraz z tą sunią? Biedna psina, ludzie naprawdę są bez serc... Quote
kudlataja Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 3 godziny temu, gluchypies napisał: I co teraz z tą sunią? Biedna psina, ludzie naprawdę są bez serc... Byłam tam dzisiaj, niestety okoliczni mieszkańcy suni nie chcą, już dzwonili do zamojskiego schroniska, jutro planują zgłosić do gminy. Jest bardzo mało czasu na pomoc, ona tak trochę da się podciągnąć pod onkę, pisałam właśnie na skarpecie owczarkowej, prosiłam wszystkie koleżanki..sunia jest starsza, wyeksploatowana szczeniakami w schronisku sobie nie poradzi. Dowiedziałam się, że została wczoraj wyrzucona z samochodu, ktoś widział, chwilę przed tym jak ja tamtędy przejeżdżałam. Zastałam sunię idącą środkiem szosy, po prostu wyszła mi przed samochód..nie wiem co robić szukam pomocy, dziewczyny mają coś ruszyć na fejsbuku, ale czasu jets naprawdę mało, żeby suńkę zabezpieczyć, w hoteliku u Murki nie ma miejsca, trudna sytuacja.. Jakby ktoś miał pomysł jak pomóc suni to jestem pod telefonem 695384442 Dziękuję wszystkim z aktywność na wątku, nie mam nawet czasu poodpisywać, wszystkie moje ogłoszenia można dowolnie modyfikować (to do Tyśki), wiem że ogłoszenie Ząbka jest za długie i trochę koślawe, ale to nie jest taki łatwy psiak i do specyficznego wyrozumiałego domu i chciałam w nim jak najwięcej opowiedzieć..można skracać i zmieniać oraz zamieszczać gdzie się da:) bardzo dziękuję za zaangażowanie. Quote
Recommended Posts