kudlataja Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='Ty$ka']Spokojnie, Karolek jest w nowym miejscu, boi się, ale powinien się stopniowo zaklimatyzować. Do tego czasu faktycznie trzeba go zabezpieczyć przed ucieczką, bo będzie robił wszystko, by wrócić do swojego miejsca, do swojego azylu. I polecam na wszelki wypadek założyć mu obrożę zaciskową, z tej nie ucieknie, ze zwykłej już może. Szelki często powodują u takich dzikusków panikę, choćby Tali nie umiała się w nich ruszyć i była totalnie spanikowana, dlatego na razie przyzwyczajanie do nich bym sobie odpuściła, a skupiła się na stworzeniu Karolkowi azylu, by poczuł się bezpieczny. Na działce już tak było, bo na filmiku wygląda na całkiem zrelaksowanego. Trzymam kciuki za Miszę i Karolka.[/QUOTE] Miszka to na pewno już zrelaksowany, pani Kaja napisała wczoraj, że cieszy się życiem z leonami, nie wyje, nie ucieka i wylkeguje na tarasie przed domem:) Teraz pora na Karola. Ja na działce bardzo się strałam, żeby psiaki miały jak najmniej stresów, dużo spokoju, smakołyków i miłości. Fajnie, ze coś z tego było widac na filmiku:) Quote
kudlataja Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='mdk8']na pewno Karolek jest jeszcze przerażony przeprowadzką ale mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie coraz lepiej.[/QUOTE] Dziękuję, ja także mam taką nadzieję. Tyle sie juz dobrego wydarzyło, że musi być już tylko lepiej. Zaczynam marzyć o dobrym domu dla Karola w przyszłości... Quote
kudlataja Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='Maciek777']Mam to samo zdanie i nadzieję:p[/QUOTE] Dzięki za dobre słowa:) Quote
kudlataja Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='AgaG']handziu ponieważ rozpuszczam wieści wśród przyjaciół, to właśnie kochana OlaK spoza dogo zaproponowała, że mu wyśle karmę. Podaj mi proszę na pw adres Karola do wysyłki, to przekażę Oli. Obiecuję też wkrótce bazarek dla psów. Na razie gromadzę fanty :)[/QUOTE] To może ja prześlę adres do Karola na pw, dziękuję bardzo Tobie i OliK:) Quote
kudlataja Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='azalia']Zaglądam do piesków.[/QUOTE] Witam u chłopaków:) Quote
handzia Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 [quote name='AgaG']handziu ponieważ rozpuszczam wieści wśród przyjaciół, to właśnie kochana OlaK spoza dogo zaproponowała, że mu wyśle karmę. Podaj mi proszę na pw adres Karola do wysyłki, to przekażę Oli. Obiecuję też wkrótce bazarek dla psów. Na razie gromadzę fanty :)[/QUOTE] Aguś wiem, że jesteś znudzona dziękowaniem ode mnie, ale w Twoim przypadku nie da się inaczej :) Więc dzięki bardzo, bardzo wielkie!!!!:loveu: Quote
AgaG Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='kudlataja']Tak u Pati jest zabezpieczenie pod ogrodzeniem i Karolek juz porzucił próby podkopowe, zniechęcił sie chyba. Za to nadal wyje każdej nocy. Poza tym bez zmian, do psiaków jest bardzo otwarty, natomiast ludzi boi się panicznie, chociaż ostatnio jak Pati wróciła z pozostałymi psiakami ze spaceru to witał sie z nimi radośnie i nawet obecność Pati nie przeszkadzała mu i nie uciekał na jej widok. To już jakiś plus..Pati pozytywnie nastawiona, więc staram sie nia martwić na zapas.[/QUOTE] w sumie więc wieści pozytywne! Całe szczęście, ze posesja dobrze zabezpieczona i że Karolek tak polubił psiaki u Pati. Pewnie Karolek nigdy nie będzie taki jak psy socjalizowane od małego, ale najważniejsze, by czuł się szczęśliwy. Quote
handzia Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 [quote name='kudlataja']Miszka to na pewno już zrelaksowany, pani Kaja napisała wczoraj, że cieszy się życiem z leonami, nie wyje, nie ucieka i wylkeguje na tarasie przed domem:) Teraz pora na Karola. Ja na działce bardzo się strałam, żeby psiaki miały jak najmniej stresów, dużo spokoju, smakołyków i miłości. Fajnie, ze coś z tego było widac na filmiku:)[/QUOTE] Cudowne wieści o Miszce :) Quote
AgaG Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 [quote name='handzia']Aguś wiem, że jesteś znudzona dziękowaniem ode mnie, ale w Twoim przypadku nie da się inaczej :) Więc dzięki bardzo, bardzo wielkie!!!!:loveu:[/QUOTE] hi hi hi.. Tobie wszystko wolno względem mnie, przecież miałam od Ciebie mojego ukochanego nieodżałowanego Pomponika. :) a tak poważnie, to wiem, że pewno czasem bardzo się niepokoicie o to, co będzie dalej, zwłaszcza z finansami, bo przecież Karolek może długo szukać domu. I dlatego tak ważne jest, byście nie były z tymi problemami same. Mam nadzieję, że tu na wątku będzie nas coraz więcej i wspólnymi siłami uda się doholować finansowo Karolka do tego dnia, gdy znajdzie wspaniały dom.:) Quote
handzia Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 Tak, dokładnie. Nigdy nie zapomnę tego, co zrobiłaś dla Pomponika :Rose: Bardzo żal mi Magdy (Kudlatej) widzę, jak martwi się o te psiaki, dosłownie się zadręcza. Do tego zajęła się teraz jeszcze kotami, tam też płaci pieniądze, których nie ma...:shake: zapożycza się, zadłuża (mam nadzieję, że mi głowy nie urwie za to, że piszę ;)) Nie wiem jak mam ją pocieszyć, próbowałam pomóc zakładając wątek, dzięki niemu jesteście Wy kochane dziewczyny... Ale to Ona, czyli Madzia odwala najcięższą robotę...oprócz Karolka i Miszki na działce została jeszcze niezbyt adopcyjna Suczi i jej synek Lisek...no i Nelka :( Quote
Madie Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Damy radę i z nimi. Wszystko powoli i uda się. Kudlata nie jest sama:) Quote
handzia Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 Dzięki dziewczyny :) To naprawdę pomaga, kiedy wiemy, że nie jesteśmy same :) Quote
Elisabeta Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='handzia']Dzięki dziewczyny :) To naprawdę pomaga, kiedy wiemy, że nie jesteśmy same :)[/QUOTE] Nie jesteście same. :):) Pieniądze dla Karolka poleciały i mają być na miejscu dzisiaj. Handziu, nie chcę się wymądrzać, ale może zapisujcie w pierwszym poście również wydatki i stan konta... Czasem ktoś szuka miejsc na Dogo, gdzie są psy w największej potrzebie. Żeby pomóc. A u Karolka są same wpłaty. Chłopak wygląda na magnata. ;);) Kudlataja wymieniła na 18 str w poście 431 wydatki i stan konta, które zmniejszyło się do 481 zł... Quote
Elisabeta Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='kudlataja']Miszka to na pewno już zrelaksowany, pani Kaja napisała wczoraj, że cieszy się życiem z leonami, nie wyje, nie ucieka i wylkeguje na tarasie przed domem:) Teraz pora na Karola. Ja na działce bardzo się strałam, żeby psiaki miały jak najmniej stresów, dużo spokoju, smakołyków i miłości. Fajnie, ze coś z tego było widac na filmiku:)[/QUOTE] Kudlataja, jakie piękne wieści o Miszce... :):) Tak. Teraz Karolek zaczyna nowe życie... :) Quote
handzia Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 [quote name='Elisabeta']Nie jesteście same. :):) Pieniądze dla Karolka poleciały i mają być na miejscu dzisiaj. Handziu, nie chcę się wymądrzać, ale może zapisujcie w pierwszym poście również wydatki i stan konta... Czasem ktoś szuka miejsc na Dogo, gdzie są psy w największej potrzebie. Żeby pomóc. A u Karolka są same wpłaty. Chłopak wygląda na magnata. ;);) Kudlataja wymieniła na 18 str w poście 431 wydatki i stan konta, które zmniejszyło się do 481 zł...[/QUOTE] O widzisz, to moja wina, zapomniałam tego dopisać ...:oops: Już się poprawiam :) Dzięki!!! Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='handzia']Tak, dokładnie. Nigdy nie zapomnę tego, co zrobiłaś dla Pomponika :Rose: Bardzo żal mi Magdy (Kudlatej) widzę, jak martwi się o te psiaki, dosłownie się zadręcza. Do tego zajęła się teraz jeszcze kotami, tam też płaci pieniądze, których nie ma...:shake: zapożycza się, zadłuża ([B]mam nadzieję, że mi głowy nie urwie za to, że piszę[/B] ;)) Nie wiem jak mam ją pocieszyć, próbowałam pomóc zakładając wątek, dzięki niemu jesteście Wy kochane dziewczyny... Ale to Ona, czyli Madzia odwala najcięższą robotę...oprócz Karolka i Miszki na działce została jeszcze niezbyt adopcyjna Suczi i jej synek Lisek...no i Nelka :([/QUOTE] No chyba jednak urwę, ale dziękuję Aneczko że się o mnie martwisz..pieniądze to nie wszystko..,spotykam wiele życzliwych osób w tej szarpaninie z rzeczywistością, a moje zwierzaki dają mi w zamian chyba o wiele więcej.. Co do Suczi, Liska i Meli, to własnie siedzę nad ogłoszeniami dla nich. Ogłoszenia psiaczki dostały od Madie, w "spadku" po Animce, która ich już na szczęście nie potrzebuje - 26.08.14 pędzi do swojego ds. Do tej pory się zabrać za te ogłoszenia jednak nie mogłam, bo ciągle gdzieś jeździłam, ale teraz się uparłam i nie spocznę;) Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Madie']Damy radę i z nimi. Wszystko powoli i uda się. Kudlata nie jest sama:)[/QUOTE] Widzę to i czuję dobra energię:) Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Teraz postaram sie zamieścić pierwsze zdjęcia Karola z hoteliku, powoli się ładują więc pewnie pójdą w kilku postach, to foty z dzisiaj. Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [IMG]http://i59.tinypic.com/2l9o6jp.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/10or1qf.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/2s7z320.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.tinypic.com/ml2r6t.jpg[/IMG] [IMG]http://i62.tinypic.com/2w2jvo5.jpg[/IMG] [IMG]http://i59.tinypic.com/nofsbc.jpg[/IMG] [IMG]http://i61.tinypic.com/e96o35.jpg[/IMG] Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Jednak załadowały sie pomyślnie za jednym razem:), a teraz komantarz. Dziś, chwilę temu dostałam smsa od Pati: "Karolek szalał dziś na podwórku z całym stadem:)latał z zabawką w mordce, ganiały się, aż miło było popatrzeć. Niestety na mój widok uciekł. Rano też była fajna sytuacja jak Pepe (rezydent z pierwszego zdjęcia,m.) wyszedł z domu-Karol podszedł do niegomachając ogonem, tak radośnie i spolegliwie- ewidentnie się z nim witał:) Porobiłam dziś trochę zdjęć, nie są najcudowniejsze, bo Karolek jest mega ostrożny.." Karol oswaja otoczenie, następnym krokiem musi być kontakt z człowiekiem, bo wszystkie psiaki przepadają za Pati.. Quote
azalia Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Będzie dobrze,potrzeba jeszcze trochę czasu. Karolek chce się otworzyć,robi chłopak postępy. Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Elisabeta'][B]Nie jesteście same.[/B] :):) [B] Pieniądze dla Karolka poleciały i mają być na miejscu dzisiaj.[/B] Handziu, nie chcę się wymądrzać, ale może zapisujcie w pierwszym poście również wydatki i stan konta... Czasem ktoś szuka miejsc na Dogo, gdzie są psy w największej potrzebie. Żeby pomóc. A u Karolka są same wpłaty. Chłopak wygląda na magnata. ;);) Kudlataja wymieniła na 18 str w poście 431 wydatki i stan konta, które zmniejszyło się do 481 zł...[/QUOTE] dziękuję jutro już sprawdzę konto, chcę dokończyć ogłosznia dla psiaków, dlatego żegnam sie już i do jutra, pozdrawiam, całuję, magda:) P.S Jutro jadę z kociakami do Lublina, więc wpadnę wieczorem, jak już wszystko pozałatwiam. a tak na marginesie to własnie pomyślałąm, że nie podziękowałam funi za wybór hoteliku. To ona od początku obstawała przy Pati, ja byłam zupełnie zielona w tej kwestii.[B] Dzięki funiu, Karol dziękuje[/B]:loveu: AgaG przesyłam na pw adres do Karolka, do przesłania karmy, jeszcze raz dzieki,m.[/QUOTE] Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Havanka']Sporo nerwów kosztowała Was ta przeprowadzka Karolka do Hoteliku. Najważniejsze, ze bezpiecznie tam dotarł. Teraz z kolei boję się, ze kiedyś Karolkowi uda się i zwieje. Wciąż jednak mam nadzieję, ze do tego czasu trochę oswoi się z nową sytuacją, pozna inne psy, może nawet będzie się od nich uczył wielu rzeczy i odechce mu się uciekać. A maluszek wyrósł na pięknego psa i z pewnością bym go już nie poznała, bo bardzo się zmienił. Dobrze, ze trafił do dobrego domu.[/QUOTE] Gdzieś mi umknął twój post przez chwilę, czasem mi coś umknie.. Karol nie zwieje, w tej kwestii ufam Pati, a jak zwieje to go znajdziemy:) Już nam kiedyś uciekł, na samym początku i wrócił tzn był w okolicy i znalazł się, złapałm go:evil_lol:. Myślę, ze u Pati czuje sie coraz lepiej, a on bardzo przywiązuje sie do miejsca i to go tam zatrzyma, tak długo jak będzie trzeba. bardziej martwię się, ża jak już sie otworzy na Pati to później będzie mu znów trudno, no ale to czas pokaże, pozdrawiam Quote
kudlataja Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='azalia'][B]Będzie dobrze,potrzeba jeszcze trochę czasu. Karolek chce się otworzyć,robi chłopak postępy.[/B][/QUOTE] No nie mogę się rozstać z wątkiem:) też tak myśle i na to liczę, pa Quote
Recommended Posts