Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.11.2017 o 22:58, Aldrumka napisał:

oj jakie saldo:(  a bazarki słabo idą

Cytat

Olena84

Ale sunie już w ds wiec będzie lepiej

Bazarki słabo idą, nie mam też już fantów :(

Dwie suczki w ds, ale obawiam się,że Bojka vel Fobia może wrócić z adopcji. Jestem w kontakcie z domem, jest ciężko: suczka boi się wszystkiego, kłapie na mamę dziewczyny, zdarza jej się zsikać w domu, i kupa się zdarzyła :(  Bojka najbardziej lubi tatę, dziewczynę traktuje obojętnie. Najbardziej bezpiecznie czuje się w domu na kanapie, tam ucieka w razie niebezpieczeństwa. Niby są jakieś postępy, ale ludzie wymiękają :( Dają suczce miesiąc,jeżeli przez ten czas nic się nie zmieni, to niestety będzie zwrot do hoteliku :( Ds chętnie skorzystałby z pomocy profesjonalisty, może ktoś zna behawiorystę z okolic Gliwic?

Zapraszam na bazarek:

Posted
18 minut temu, Aldrumka napisał:

trzymamy kciuki za Bojkę - niech pokona strach i zaufa rodzince

Kciuki bardzo się przydadzą, nie chcę czarnowidzieć, ale niestety nie jestem optymistką ...

Posted

Behawioryście różnie sobie liczą... czasem sporo... :( ale to sprawa indywidualna...
Jeśli mają fb, to mogę podesłać jeszcze grupę behawiorystów. Czasem tam są bardzo trafne porady, z tym że, radzenie przez internet to jak wróżenie z fusów...

Posted
9 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Behawioryście różnie sobie liczą... czasem sporo... :( ale to sprawa indywidualna...
Jeśli mają fb, to mogę podesłać jeszcze grupę behawiorystów. Czasem tam są bardzo trafne porady, z tym że, radzenie przez internet to jak wróżenie z fusów...

Pewnie mają , córka to młoda dziewczyna, poproszę.

Posted
34 minuty temu, ala123 napisał:

Dzwoniłam do Pani Olimpii w sprawie pomocy ds Bojki, ale na razie bez skutku. Napisałam też e-maila, czekam na odpowiedź. Mam nadzieję,że uda się pomóc.

Miejmy nadzieję, że odpowie bo na fb była 15 godzin temu.

Posted
Dnia 7.11.2017 o 10:26, bakusiowa napisał:

Miejmy nadzieję, że odpowie bo na fb była 15 godzin temu.

Do tej pory cisza :(

W telefonie włącza się poczta głosowa, że jest na urlopie do 15 września, a teraz jest już listopad.

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z ds Bojki. Jest chyba trochę lepiej: m.in. suczka zaczyna merdać ogonkiem...,ale do kota :)

Zawsze to coś :)

Poza tym już chyba 4 dni nie zrobiła kupy w domu, a raz  zdarzyło się,że dziewczyna po powrocie z pracy zastała rodziców siedzących na kanapie, a w środku Bojkę :)

Nie jest jednak całkiem różowo, bo np.sunia w nocy urządza koncerty, domaga się wypuszczenia na zewnątrz, a wypuszczona śpi pod okapem budki, bojąc się wejść do środka.

Boi się też nadal nagłych ruchów, gestów wyciągniętej ręki w jej stronę itp.

Natomiast w głosie dziewczyny wyczułam więcej optymizmu i to jest najbardziej pocieszające. Kciuki nadal potrzebne.

Posted

ala123  zakończyłam bazarek i mam 200 zł dla Twoich/naszych podopiecznych - wpłacić na Twoje konto? będę potrzebowała potwierdzenia że pieniądze wpłynęły żeby rozliczyć bazarek (potwierdzenie tutaj i na wątku bazarkowym)

Posted
13 godzin temu, bakusiowa napisał:

Co z behawiorystą?

Nie mogę si e nadal dodzwonić, nie ma też odpowiedzi na fb ani na maila. Czekam, być może jest na urlopie do 15 listopada, a nie września.

Cytat

sharka

ala123  zakończyłam bazarek i mam 200 zł dla Twoich/naszych podopiecznych - wpłacić na Twoje konto? będę potrzebowała potwierdzenia że pieniądze wpłynęły żeby rozliczyć bazarek (potwierdzenie tutaj i na wątku bazarkowym)

Dziękuję bardzo :) Jeżeli pieniądze mają być przeznaczone na dług u Murki, to może od razu przelej na jej konto?

Cytat

Tyś(ka)

Może zawalczą o Bojkę... oby...
A feromony albo KalmAid może by pomogły w walce z lękami?

Bardzo czekają na większe postępy w socjalizacji, ale mam wrażenie,że już się przyzwyczaili do jej zachowania i zechcą zawalczyć :)

Jeżeli chodzi o feromony to nie pomyślałam wcześniej, ale już napisałam do dziewczyny o możliwości ich zastosowania.

Posted
2 godziny temu, sharka napisał:

Kaska z bazarku w drodze do Murki :)

Dziękuję bardzo za pomoc :)

Pora też podziękować za wpłaty na moje konto, które przeznaczyłam na dług kotów w lecznicy:

Olena84 20zł wpłata 26.10.2017(cegiełka z bazarku słonikowego); sharka 30zł wpłata 02.11.2017; Alla Chrzanowska 28zł wpłata 02.11.2017: LocaiBenio 30zł wpłata 14.11.2017

Dziękuję bardzo !!!!!

Wpłaciłam w Przychodni Royal Vet kwotę 146zł (dołożyłam 38zł dla równego rachunku), dzięki czemu dług zmniejszył się do kwoty 950zł.

stan na dzień 26.10.2017 : 1226zł -130zł = 1096zł

stan na dzień dzisiejszy: 1096zł-146zł = 950zł

5a0ae18c1074f_paragon14_11.thumb.jpg.96d97dd48e684f5ed6c047710597e779.jpg