Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj w nocy moja koleżanka z siostrą znalazły malutką przerażoną sunię Ratlerka lub w typie. Sunia jest zadbana, odżywiona lecz jest prawdopodobnie niewidoma :-( Biegała sama przez cały wieczór do późnej nocy po osiedlu KOREA w Świętochłowicach (mamy oczywiście nadzieję że właściciel jej nie wyrzucił tylko się zgubiła lecz jeśli nie :angryy: ).
Ponieważ bardzo zrobiło im się żal suni tymczasowo przygarnęły do domku Suńkę bo inaczej czekała ją pewna śmierć na ulicy :placz: Być może ktoś słyszał, że komuś w tej okolicy zaginęła taka biedula. Jest bardzo wystraszona, zachowuje się jakby ciągle chciała dokądś iść, jest bardzo niespokojna.
Na razie może mieszkać u dziewczyn lecz niestety one mają już psy i jeśli nie znajdzie się właściciel to będzie potrzebny DOM DOCELOWY dla suńki. NIe wyobrazają sobie oddania suni do schroniska ale też nie mogą jej zatrzymać na zawsze.
Wieczorem lub jutro postaramy się wkleić fotkę.
W Świętochłowicach porozwieszane będą jeszcze dziś ogłoszenia z numerem kontaktowym.
BŁAGAMY O POMOC :-( :-( :-(

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest naprawde słodka. Wczoraj jak ją trzymałam na rękach to była bardzo grzeczna. Widać że jest bardzo łagodna i zupełnie zdeozorientowana. Niestety właśnie dowiedziałam sie że tymczas nie bardzo aktualny :placz: , siostra nie może jej trzymać u siebie, a ja też nie mam warunków. Dzisiaj wieczorkiem postaram sie wkleić zdjęcia suni.
Błagam pomóżcie, nie chcę żeby trafiła do schronu .... ona sobie tam nie poradzi :shake:

Posted

Wiek trudno jest mi określić, ale myślę ze ok.8-10 lat będzie miała. Co do innych piesków to reaguje obojętnie, widać że wogóle w niej nie ma agresji. Fotki postaram się wkleić jeszcze dzisiaj gdzieś do 21,00 bo dopiero wróciłam do domu i szybko biegne do siostry je zrobić.

Posted

Wiem. obiecałam zdjęcia do 21,00 :oops: ale sobie nie radze :shake: nigdy nie wklejałam zdjęć, ale ucze się i nie pójde spać dopóki ich nie wkleję !!

Posted

Moze jak jest czas zrbić pare plakatów i choć w lecznicach i marketach rozwiesić - znaleziono psa dać fote i namiary?
Czy sylwi ma gdzie wydrukować?
Czy ktoś zrobi plakacik?
Wrzuccie też info do ogłoszen na stronie waszego miasta w portalu lokalnym

Posted

jak macie mozliwosc wydrukujcie ogloszenia dosc duze np A4 ze zdjeciem suni, rozwiescie tez tam gdzie sunię znalazłyscie
jesli nie została wyrzucona na pewno ktos jej szuka

mozna tez zadzwonic do schroniska z zapytaniem czy nikt takiej suni nie szukał i wywiesic takie ogloszenie przy schronisku
moze tam jej beda szukac

Posted

Napisałam dzisiaj ogłoszenia. Rozwiesiłyśmy z siostrą gdzie się dało z kontaktowym numerem telefonu, poczynając od słupa po mosty i tablice ogłoszeń oraz Przychodnię Weterynaryjną :roll: ..... sama też sie obawiam że to nie jest zaginięcie tylko .... szkoda gadać ..... padło pytanie skąd wiemy że niewidoma ? dokładnie nie wiemy.... ale ma mleczne oczka i kręci się cały czas i obija o przedmioty napotkane na swojej drodze :shake: wyraźnie widać że czuje się niepewnie w nieznanym otoczeniu

Posted

Hej
Wg mnie to ona się komuś zgubiła widać że jest w wieku starczym a taki
pies niestety często traci orientacje w terenie.
Mam nadzieje że szybko odnajdzie swój domek.

Posted

zgubiła mówisz ? ... nie bardzo, bo kto wypuszcza luzem bez kontroli psa w tym wieku i to niedowidzącego ? a do tego gdyby go szukał to on nie biega już tak szybko, mało tego potyka się o wszystko nie znając terenu więc raczej nie trudno odnaleźć.To nie jest kot który wejdzie w "każdą dziurę" i "szukaj wiatru w polu" Obym się myliła ale według mnie ktoś ją przywiózł samochodem na nasze osiedle domków i poprostu wyrzucił :angryy: