Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rico rzucił się na Piotrka przy próbie zabrania miski, żeby nalać wodę. Na szczęście nie użarł go, bo Piotrek zdążył drzwiczkami od kenela go przyblokować i zamknąć w środku. Rico rzucał się na klatkę, szarpał zębami, warczał, ujadał i długo nie mógł się uspokoić. Nie było mnie wtedy w domu, gdy wróciłam był już spokojny, bez problemu pozwolił mi się wyciągnąć z kenela i zabrać na spacer.
Dziś rano pierwszy raz od tej akcji Piotrek wyszedł z nim na spacer pod moim okiem - wszystko było ok.

Kaganiec pozwala już sobie nasadzić na pysk, jeszcze nie zapinałam go.

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny Rico:-(-zaufał Emiś i boi się zaufać komuś innemu, w dodatku mężczyźnie-pewnie ma złe wspomnienia...:shake: Na szczęście nie użarł TŻ-a, ale było blisko, a poza tym nerwowo i nieprzyjemnie.

Posted

Panna Marple napisał(a):
Biedny Rico:-(-zaufał Emiś i boi się zaufać komuś innemu, w dodatku mężczyźnie-pewnie ma złe wspomnienia...:shake: Na szczęście nie użarł TŻ-a, ale było blisko, a poza tym nerwowo i nieprzyjemnie.

Emilka widzi to tak, że bronił swojego terenu i michy.
Murzynek - Rico nie jest agresywnym psem - w sensie, że atakuje bo chce ugryźć, on tylko w swoim języku mówi "zostaw mnie i mój dobytek w spokoju. bo ja się boję".
Masz rację, że częściej te złe psie wspomnienia wiążą się z mężczyznami.
Mamy nadzieję, że czas, mądrość i cierpliwość Emilki dadzą owoce (już dają).

Posted

Jestem przekonana, że dadzą, bo już dają i że to była jednorazowa akcja.
To wszystko ze strachu a może coś mu się przypomniało i dlatego tak zareagował.

Posted

Podczytuje tu sobie czasem wiesci o Waszym Rico ( jakos ten" Murzynek" nie moze mi przejsc przez gardło )
Biedaczysko z niego, znerwicowany, łapka boli, same nieszczęscia:-(
Załuje, ze nie moge go wspomoc jakims grosikiem, ale walcze z nieustanna zapascia finansowa "moich" Onków.

Posted

Belciu, wiemy jak jest, kasy mało a bid dużo.
Bazarkujemy na Murzynka, jakoś musimy dać radę.
A za zaglądanie i kibicowanie też jesteśmy bardzo wdzięczne:)
Przeszedł biedak swoje, ale wyjdzie jeszcze na prostą

Posted

bela51 napisał(a):
Podczytuje tu sobie czasem wiesci o Waszym Rico ( jakos ten" Murzynek" nie moze mi przejsc przez gardło )
Biedaczysko z niego, znerwicowany, łapka boli, same nieszczęscia:-(
Załuje, ze nie moge go wspomoc jakims grosikiem, ale walcze z nieustanna zapascia finansowa "moich" Onków.

Belciu najważniejsze, że jesteś z nami :)

Posted

Elu, RTG odebrałam, dzięki wielkie!

Próbuję umówić zabieg, ale "telefon nie odpowiada, prosimy zadzwonić później" :/ Będę próbować dalej.

Posted

Emiś napisał(a):
Elu, RTG odebrałam, dzięki wielkie!

Próbuję umówić zabieg, ale "telefon nie odpowiada, prosimy zadzwonić później" :/ Będę próbować dalej.

Emilko i jak, udało się ?

Panna Marple napisał(a):
Rico bogatszy;) o 50zł-przelew w drodze:lol:

Aniu :loveu::loveu::loveu: Bardzo bardzo dziękujemy :multi::multi:

Posted

Tak, jesteśmy umówieni na wtorek na 12. Koszt zabiegu po zniżce dla bezdomniaków to ok. 600zł Na pewno nie będzie to całkowity koszt, bo dojdzie paliwo i nie wiem, czy za kolejne gipsowania nie będzie dodatkowej opłaty.

Posted

Panna Marple napisał(a):
Rico bogatszy;) o 50zł-przelew w drodze:lol:

Aniołku Ty nasz kochany:loveu::loveu::loveu:

Dzięki Emilko za wiadomość ;)
Rico jeszcze nie wie co go czeka, ale najważniejsze że ta łapka po operacji już nie będzie go bolała.

Posted

Emiś napisał(a):
Tak, jesteśmy umówieni na wtorek na 12. Koszt zabiegu po zniżce dla bezdomniaków to ok. 600zł Na pewno nie będzie to całkowity koszt, bo dojdzie paliwo i nie wiem, czy za kolejne gipsowania nie będzie dodatkowej opłaty.

Dzięki Emilko:)
Liczymy się z dodatkowymi opłatami.