Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=arial]Lobo. Siedział w swojej klatce. Kiedy betkak pojechała po szczeniaki, o których się dowiedziała przeze mnie, ine psy szczekały, skakały po kratach. On tylko patrzył. Jednak Jego spojrzenie było tak intensywne, że przyciągnęło uwagę.

Szczeniaki... Miały być trzy, ale zostały dwa. I ten pies w klatce obok... Betkak podeszła, a on podał jej łapę. I tak siedział, patrząc w oczy, jakby prosząc.
Nie mogła Go zostawić. Po prostu nie mogła. Kiedy prosiła o niego, gardło ścisnęło się jej prawie do bólu.

Może tak miało być? Chcemy mysleć, że trzeci szczeniak znalazł nowy dom, że nie spotkało Go nic złego... To w końcu dość prawdopodobne, szczenięta "idą" najszybciej. Tymczasem u betkak znalazł się cudowny pies. Z ogromnym sercem, pokładami spokoju i stabilnym umysłem. Wygląda trochę - według słów betkak - na mieszańca [/FONT][FONT=arial] labka i stafforda.
[/FONT][FONT=arial]Jest przytulasty i ufny. Lubi dzieci. Dogadał się z żywiołowym Huzarem a po kilku dniach byli już najlepszymi kumplami.

Betkak zabrała Lobo i sama go hoteluje. Liczymy na to, że ten pies szybko znajdzie nowy dom. Jednak betkak ma na utrzymaniu nie tylko Lobo.
Wzięła na siebie opiekę nad rozbrykanymi szczeniakami, za które policzyła po 1/3 albo i 1/4 standardowej ceny. Ma Bena i Huzara. A za każdego z psiaków liczy mniej, niż zazwyczaj kosztuje hotelowanie. Dlatego kilka dobrych dusz postanowilo Jej pomóc.

A niedawno Lobo znalazł swój prawdziwy DS w Nawojowej niedaleko Nowego Sącza :)

Zdjęcia Lobo:

[/FONT][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-dG5TQGeI50w/Uy7Q5t2uApI/AAAAAAAAAyw/wvtO80TPunY/w1100-h825-no/CAM00083.jpg[/IMG]
[FONT=arial]

[/FONT][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/m0tL4GfiCcK6g6_iGjnkVL7e334wRJnK__qbIiHp98U=w276-h207-p-no[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/Gtrx9XYB9BlJlmBn-cC9nbYOKUSZ8IEDu1W0jhQWUxI=w276-h207-p-no[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/OfEuODMEJtQ5EPSt0-oxGlRor0yE2cH9dqYA6nwaAGk=w270-h202-p-no[/IMG]
[FONT=arial]
Więcej zdjęć w postach #36 i #38

Prosimy o pomoc i deklarcje na utrzymanie tego kochanego psiska.

[/FONT]

Edited by Ayame Nishijima
  • Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pańcia podzwoniła, popisała, poprosiła...i Lobuś będzie miał ogłoszenia dzięki znajomej z UK, która współpracuje z fundacją dla labków. Bardzo dziękujemy

Posted (edited)

Dopiero dzisiaj zaglądnęłam tam gdzie trzeba (Ayame Ty wiesz gdzie ;) ) i znalazłam link do wątku Lobo.
Dlatego rozliczenia dopiero w ósmym poście.

ROZLICZENIA

Deklaracje stałe
..10,00 zł - Ayame Nishijima (nie koniecznie co miesiąc ;) )
....5,00 zł - elik

Deklaracje różne
mdk8.......................wpłata jednorazowa
tobciu......................wpłata jednorazowa - wpłynęło 25,00 zł
Mela Jakimiuk.............wpłata jednorazowa - wpłynęło 100,00 zł
Sarunia-Niunia............na szczepienia - wpłynęło 30,00 zł
Jo37.........................na bazarek nóż kuchenny firmy Schulte - Ufer

Wpłaty
....10,00 zł - Ayame Nishijima deklaracja IV - 7.04.
......5,00 zł - elik deklaracja IV - 7.04.
....50,00 zł - Agnieszka K. - 16.04.
....30,00 zł - Sarunia-Niunia na szczepienia - 18.04.
....25,00 zł - tobciu - 18.04.
..100,00 zł - Mela Jakimiuk - 22.04.
..300,00 zł - meps - 24.04.
===================================
..520,00 zł

Wydatki
.....
9,09 zł – obroża p/pchłom i kleszczom - 10.04.
...300,00 zł - zwrot do meps na polecenie betkak - 29.04.
.....70,00 zł - zwrot za paliwo na wizytę PA na trasie Kraków-DS Lobo-Kraków - 29.04.
========================================================

.379,09 zł

Saldo

....520,00 zł
. - 379,09

==========
...140,91

27.04.2014 roku Lobo opuścił przyjazne progi hoteliku u betkak i pojechał do swojego DOMU :Cool!: Bądź szczęśliwy piesku :loveu:

Decyzją osób odpowiedzialnych za Lobo nie wykorzystane środki finansowe zostały rozdzielone następująco.

100,00 zł - Lucky [url="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245017-Przerażony-z-uszkodzonym-okiem-owczarek-z-mordowni-już-w-swoim-DOMU-)))?p=22208050#post22208050"]z tego[/URL][url="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245017-Przerażony-z-uszkodzonym-okiem-owczarek-z-mordowni-już-w-swoim-DOMU-)))?p=22208050#post22208050"]z wątku[/URL] - 4.06.2014 r.

...7,02 zł - Lucky z wątku j.w. (dodano do kasy po Korkach żeby było 200 zł) - 12.08.2014

.33,89 zł - Chani z tego wątku - 5.12.2014 r.

======

140,91 zł

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim ofiarodawcom

:iloveyou: :Rose: :Rose: :Rose:
:iloveyou:

Edited by elik
Posted

Lobo to piękny i mądry psiak, ale trzeba go karmić. Bardzo prosimy o pomoc w jego utrzymaniu.
Czeka go także ful serwis weterynaryjny, czyli odrobaczanie (już było), szczepienie (już było) i kastracja.

Pomoc w ogłaszaniu także by się przydała.

Posted

Tak pusto tu u Loba, niestety. Miałam kilka telefonów o niego, dzięki ogłoszeniom od labradory.info ale chodziło o rasowego labradora. Rasowy to on nie jest ale serce labkowe ma na 100%

Posted (edited)

[quote name='betkak']...Rasowy to on nie jest ale serce labkowe ma na 100%[/QUOTE]
No i dobrze, bo to najważniejsze.

Edited by elik
Posted

Na to wygląda. Jakoś nie pisałam, za dużo czasu zeszło gdzie indziej.
Deklaruję - z podziękowaniami dla Sąsiadki Ali - prawie pełny wór suchej karmy. (Sąsiadkowa sunia nie może jej jeść, jest straszną alergiczką).
Karma idzie na Lobo, Beata podzieli ją jak uzna za stosowne.

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Na to wygląda. Jakoś nie pisałam, za dużo czasu zeszło gdzie indziej.
Deklaruję - z podziękowaniami dla Sąsiadki Ali - prawie pełny wór suchej karmy. (Sąsiadkowa sunia nie może jej jeść, jest straszną alergiczką).
Karma idzie na Lobo, Beata podzieli ją jak uzna za stosowne.[/QUOTE]

Super :) Dziękujemy sąsiadce Ali :loveu:

Posted

Kolejna dobra wiadomość, mamy pierwszą deklaracje na Lobo. Niewielką, ale od czegoś trzeba zacząć. 10 zł ode mnie. Postaram się żeby było co miesiąc, ale nie chcę obiecywac na 100%, moga zdarzyć mi się przerwy.

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Kolejna dobra wiadomość, mamy pierwszą deklaracje na Lobo. Niewielką, ale od czegoś trzeba zacząć. 10 zł ode mnie. Postaram się żeby było co miesiąc, ale nie chcę obiecywac na 100%, moga zdarzyć mi się przerwy.[/QUOTE]

Notować jako deklaracje ?

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']...Może ktos podąży moim śladem...[/QUOTE]
Skromniutko 5,00 zł, bo mam 2 swoje psiaki w tym jeden do końca swoich dni na lekach + 2 tymczasy. Co prawda tymczasy dostają karmę i inne, ale i tak są wydatki.

Posted

[quote name='ania68']Deklaracji nie mam już z czego dać, ale postaram się w najbliższym czasie wystawić bazarek, choć w części dla Lobo :)[/QUOTE]
To bardzo Cię proszę wystaw ten wisiorek, który dałam na bazarek imienny, a zwyciężczyni nie lubuje się w wisiorkach i pozostawiła go na następny bazarek.
Wysyłką ja się zajmę, ale kasa, jeśli będzie chętny, do Ciebie.

Posted

[quote name='elik']To bardzo Cię proszę wystaw ten wisiorek, który dałam na bazarek imienny, a zwyciężczyni nie lubuje się w wisiorkach i pozostawiła go na następny bazarek.
Wysyłką ja się zajmę, ale kasa, jeśli będzie chętny, do Ciebie.[/QUOTE]

Ok. Będę pamiętać :)