Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agaciaaa napisał(a):
Basiu, nic dziś nie piszesz.. czy to znaczy, że dzisiaj znowu Zuza była grzeczna? :)

Agatko... no jak nie piszę... :cool3: dopiero co pisałam:)

a poza tym... obrabiałam fotki;) co by wam powstawiać:)

Zuzka - tak - dziś znowu była grzeczna!!:multi: :loveu: noo.. praaawie... ale przymknęłam oko ;) skubnęła z listwy drewnianej parę wiórków... :roll: tak.. z 5 może...
ale to nic w porównaniu z pogromem w tamtym tygodniu :) więc udałam, że nie widzę :cool3:
oczywiście było nalane... ale poza tym, to wszystko git :p mała się pieńkiem bawiła, bo było trochę trocin :evil_lol:

byłyśmy też na dłuuugim spacerku.. bo wyjątkowo ciepło i słonecznie było po południu, Zuzka się wyszalała... :evil_lol: ale ona jest potrzaskana wariatka... ona nie biega normalnie na łąkach :cool3: ona skacze jak... zając... jak.. kozica!! hehe.. takie hopsaaa hopsaaaa.. susy takie daje... :evil_lol: :lol: musimy w weekend porobić fotki - śmisznie to wygląda :p

Alicjarydzewska napisał(a):
[FONT=Arial]:razz:...przyszłam po cichutku wieczorkiem zajrzeć czy Zuzka juz spi .....;)[/FONT]

witaj Alusiu wieczorna... :loveu:
Zuzka jeszcze nie śpi... i już śpi...;) drzemie sobie po długim spacerze i dobrym jedzonku... ale jeszcze brykamy na wieczorne sikanko ;)

oglądaj fotki kochana;) właśnie powstawiałam :p

Posted

byłyśmy z Zuzką na spacerku właśnie...
nieebo piękneee.. pełno gwiazd... :loveu: jutro ładna pogoda będzie :p
ale zimno, jak pierun... brrrrr :roll: straaaszny jest ziąb o tej porze :shock:
dobrze, że Zuzkowa szybko zrobiła, co miała zrobić... i nie skostniałam całkiem :roll:

A TERAZ... MÓWIMY WSZYSTKIM DOBRAAANOC :)
Nie chcecie oglądać naszych dzisiejszych fotek :shake: to nieee
:obrazic: :eviltong:

:bye:

Posted

[FONT=Arial]:multi::multi::multi:poogladalam nadmorskie wakacyjne foteczki ....../tęskno mi za morzem .....lubiam bardzo :razz:

dzień doberek :multi::multi::multi::multi::multi:
[/FONT]

Posted

Cześć :multi::multi: Zuzolce ;)
Wolę Zuzole ... Wolę Zuzole
:siara::siara::siara::siara: :evil_lol::evil_lol: :multi::multi:
ale śpiewająco się zrobiło :)

[FONT=Arial]:multi::multi::multi:poogladalam nadmorskie wakacyjne foteczki ....../tęskno mi za morzem .....lubiam bardzo :razz:

dzień doberek :multi::multi::multi::multi::multi:
[/FONT]

jestem w stanie się zamienić z kimś ... kawałek lasu i fajnego jeziorka za trójmiejskie morze :) :evil_lol: myślę że to uczciwa zamiana byłaby :)

Posted

czeeeeść Ciotki!! witanko Wam wszystkim :p
no dopiero mogę zjeść śniadanie (a w pracy od 7.00)... ale masakra dzisiaj.... taki zapieprz, że szkoda słów...:-? ciągle ktoś przyłazi, coś chce, jeszcze zebranie miałam... jeszcze a to kogoś zwolnię a to zatrudnię...
nic tylko się rozbiegnąć i... :wallbash: :evil_lol:

ale aaale... kobiiitkii.... jakie ja mam dziś dobrości :cool3: szefostwo miało wczoraj jakąś imprę i są w lodówce węęędliny... rolaaada taka dobra mięsna :sabber: śledziki, ogóreczki... mniam mniaaaam:eviltong: i owoce różnee!! ja stąd dzisiaj chyba nie wyjdę :eviltong: :diabloti:

aaale... to nie koniec jeszcze!! mamy tu salę bankietową...:cool3: i siedziałam sobie na zebraniu.... a tu zapaaachy takie lecą.... ludzie wynajęli salę i robią wesele na 150 osób!! pachnie kapustka, mięska różne.. i w rodzynkach... i kurczaczki faszerowaneee
:eating: , pieczareeczki.... o boziuuuniuuuu.... mhhhmm.... :facelick: a ja na tym zebraniu taka głodna siedziałam... myślałam, że normalnie rzucę się zaraz na te gary z żarciem :evil_lol: tak szczuli tymi zapachami, że o matko!! to niehumanitarnee!! :mad: :cool3:

Posted

Oooo.. jednak ktoś oglądał wczorajsze foteczki :p :multi:

madzia i medor napisał(a):
śliczne fotki:p
A oprócz tego zimno:roll:

dziękujemy:loveu:
oj no... gorąco może i nie jest... ale łaaadnie za to bardzo:)

agaciaaa napisał(a):
Ale świetne fotki!
http://www.pyo.3d.pl/zuza/zuza_649.jpg widoczek jak z pocztówki :crazyeye: :loveu:
Zachody przepiekne!!!!
Ciesze sie, że Zuzka grzeczna :loveu: przyzwyczaiła sie już pewnie :) i oby tak zostało!!!

hej Agatko:)
ten zachód słońca (bo to jeden i ten sam;) ) to jeszcze nic... potem będą fotki innego zachoodu... moje Kochanie walnęło takie foty, że mi szczena normalnie opadła.. ooo.. tak... :eek2:
a Zuzce mam nadzieję, że nie przejdzie ta dobroć... i nie będzie tydzień robić demolkę, a potem tydzień być kochaną :roll:

a w ogóle... Zuzce musimy zakupić kolczatkę... tak to w miarę się słucha... ale na smyczy ciągnie jak głupia! o.. tak za nią lecę...
:painting:
a jak chcę, żeby szła przy nodze, to jest masakra... wszystko ją interesuje, ma w doopie, co do niej mówię...
:roll: już mnie całe palce bolą od ściskania smyczy z całej siły, żeby tą naszą małpę utrzymać :placz:
jak się ją luzem puści, też głupawicy dostaje... jak się ją woła to tak maarnie przychodzi... no ale powiedzmy, że mam sposoby i jakoś ją zawsze zwabię:)
ech... koniecznie szkolenie i to jak najszybciej.. bo to ziółko takie rośnie, że masakra:cool3:
uch.. ma szczęście ta nasza małpa :cool3: bo gdybym nie kochała, to już bym dawno wypatroszyła - jak to mówiła Klocusiowa Madzialena :eviltong: :evil_lol:

Posted

Cześć Basiu :) to ja czekam na te powalające fotki zachodu!!! ;)

A co do kolczatki... może pomyśl o halti.. moja małpa też czasem strasznie ciągnęła, jak jej coś odbiło :shake: kupiłam jej halti, najpierw przyzwyczajałam itp. I już byłyśmy na kilku spacerkach i mówie Ci- o niebo lepiej!! Troche jeszcze jej to przeszkadza, ale przyzwyczai się. Pomyśl o tym, bo kolczatka to wiesz.. sprawia ból. Ja to jestem kolczatkom przeciwna. Naprawde polecam halti, chociaż jeszcze mam z tym niewiele doświadczenia. Ale już widze że jest lepiej! Trzeba tylko troche cierpliwości, żeby sie pies przyzwyczaił, a potem już jest tylko lepiej :)

Posted

jonQuilla napisał(a):
Jedno jest pewne...Zuzka perfekcyjnie opanowała robienie niewinnej mordki, oczy jak Kicia ze shreka :loveu::loveu:
bardzo fajne zdjęcia zachodu słońca nad wodą i nie tylko zresztą :) http://www.pyo.3d.pl/zuza/zuza_673.jpg
ślimol też dobry :cool3::cool3: :evil_lol:

witaj żonkilko:)
o taak... mina jest pierwsza klasa!:diabloti:

jonQuilla napisał(a):
Cześć :multi::multi: Zuzolce ;)
Wolę Zuzole ... Wolę Zuzole
:siara::siara::siara: :evil_lol: :multi:
ale śpiewająco się zrobiło :)

jestem w stanie się zamienić z kimś ... kawałek lasu i fajnego jeziorka za trójmiejskie morze :) :evil_lol: myślę że to uczciwa zamiana byłaby :)

heheeee.. żonkilkowa... Ty krejzolkooo!! :roflt:
dzięęęęki za tą piękną piosnkę :B-fly::B-fly::B-fly:
aż se zatańczę :cunao::cunao::cunao:

jak już będziesz miała to jeziorko... :cool3: będziesz mnie zapraszać na kajak i na żaglówkę? :p bo ja uwieeeelbiam :loveu:

Posted

zuzolandia napisał(a):
http://www.pyo.3d.pl/zuza/zuza_658.jpg
GIGANTYCZNA STOPA !:evil_lol::evil_lol:
JAK DUZOOO FAJNYCH FOTECZEK !!!!
ECHHH TE MORZE....AZ ZAL DOOOPKE SCISKA :evil_lol:
JAK SIE JE TZN FOTKI OGLADA :evil_lol:

hehe... panna wielka stopa;)

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Witam z rana :loveu:
http://www.pyo.3d.pl/zuza/zuza_638.jpg
No ja nie mogę, to spojrzenie... :loveu:
Widoczki też super ;)

a ja Was witam z popołudnia :evil_lol: Gizmusie:loveu:

dzień doberek :multi::multi::multi:
[/FONT]

dzień doberek :p
oj Aaluuu... no przecie trza było nam rzeknąć słowko:cool3: byśmy Cię zabrali ;) :p

AgusiaTerierka napisał(a):
Udała Ci się Zuzka, widoczki również...:razz:

dziękujemy :modla::p

evaxon napisał(a):
witam Zuzki:loveu::loveu:

czeeeść Ewuniu :multi:
madziorna napisał(a):
Pańcia Zuzki ma dzisiaj dużo roboty i pewnie dlatego nic nie pisze... Ale jesteśmy cierpliwi, prawda? ;-)

ano... dlatego właśnie:cool3: teraz wreszcie trochę spokojniej...:)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Cześć Basiu :) to ja czekam na te powalające fotki zachodu!!! ;)

A co do kolczatki... może pomyśl o halti.. moja małpa też czasem strasznie ciągnęła, jak jej coś odbiło :shake: kupiłam jej halti, najpierw przyzwyczajałam itp. I już byłyśmy na kilku spacerkach i mówie Ci- o niebo lepiej!! Troche jeszcze jej to przeszkadza, ale przyzwyczai się. Pomyśl o tym, bo kolczatka to wiesz.. sprawia ból. Ja to jestem kolczatkom przeciwna. Naprawde polecam halti, chociaż jeszcze mam z tym niewiele doświadczenia. Ale już widze że jest lepiej! Trzeba tylko troche cierpliwości, żeby sie pies przyzwyczaił, a potem już jest tylko lepiej :)

yyy.. a co to jest to halti? :roll: bo ja nie znaju... :roll:

a co do kolczatek... też mi się to nie podoba... ale różne opinie słyszałam... podobno to nie boli... nie wiem, co lepsze...
ktoś doradzi?

bo Zuzka jest niemożliwa na smyczy! przecież jak jej z 10 kilko przybędzie, to ja będę szorować gębą po chodniku, jak mnie wywali i pociągnie za sobą :crazyeye:

Posted

basia2202 napisał(a):
yyy.. a co to jest to halti? :roll: bo ja nie znaju... :roll:

a co do kolczatek... też mi się to nie podoba... ale różne opinie słyszałam... podobno to nie boli... nie wiem, co lepsze...
ktoś doradzi?

bo Zuzka jest niemożliwa na smyczy! przecież jak jej z 10 kilko przybędzie, to ja będę szorować gębą po chodniku, jak mnie wywali i pociągnie za sobą :crazyeye:

Basiu, halti to taka obroża uzdowa, zakładana na pysk psa. Jak pies ciągnie, to pysk idzie mu na bok.. zresztą co ja tu bede gadać po swojemu, poczytaj sobie, np tu http://allegro.pl/item243408445_obroza_halti_kantar_kantarek_3rd_pole.html
Nie wiem czy można tak linki podawać.. no ale może mnie nie zbanują :evil_lol:

A kolczatka jak niby działa, skoro niby nie boli? Ja tam jestem przeciwna i tyle. Ręce mi już bolały od tej paskudy, więc postanowiłam wypróbować halti i jestem jak narazie bardzo zadowolona.

Posted

evaxon napisał(a):
kolczatka boli:roll: chyba ze jest dla jamnikow :grin:

moze łancuszek zaciskowy :cool3:
albo paralizator:grin:

paralizator?? :crazyeye: Efffcia... chcesz zabić mego piesa?? :crazyeye:

Posted

basia2202 napisał(a):

a w ogóle... Zuzce musimy zakupić kolczatkę... tak to w miarę się słucha... ale na smyczy ciągnie jak głupia! o.. tak za nią lecę...
:painting:
a jak chcę, żeby szła przy nodze, to jest masakra... wszystko ją interesuje, ma w doopie, co do niej mówię...
:roll: już mnie całe palce bolą od ściskania smyczy z całej siły, żeby tą naszą małpę utrzymać :placz:
jak się ją luzem puści, też głupawicy dostaje... jak się ją woła to tak maarnie przychodzi... no ale powiedzmy, że mam sposoby i jakoś ją zawsze zwabię:)
ech... koniecznie szkolenie i to jak najszybciej.. bo to ziółko takie rośnie, że masakra:cool3:

Nie, proszę , nie kupujcie jej kolczatki... To jest ostateczność! Jak chcesz ją ładnie nauczyć chodzić na smyczy to zabieraj na spacerki duużo smakołykow i jakąś zabawkę może. To jeszcze szczeniak, napewno kolczatka jej nie pomoże.
No i zgadzam się - szkolenie jak najszybciej!;)

Posted

nie mogło być normalnie cały tydzień!!!!!:angryy:
nie mogłoooo!!!:pissed:

Zuzka dziś normalnie przeszła samą siebie!!:evil:
[SIZE=2]w domu było w miarę ok... a i owszem (nasikane tylko, trochę drewna z pieńka, ogólnie ok)... za to później.... :stormy-sad:

[SIZE=2]
poszłyśmy na spacer na łąki... Zuzka ładnie się bawiła, biegała za patykami, poszalała trochę.. i.. rzuciłam jej któryś raz patyka, a ona nie wraca... myślałam, że coś wącha... ale nieeeeeeeeeeeee!!!!!!:angryy:
coś zaczęła żreć... zaczęłam ją wołać (dość daleko była...) i przyleciała....
[SIZE=2]ryj cały w gównie!! :wallbash: no nawpieprzała się gówna!!:bad-word::madgo:
chciałam ją złapać, to poleciała znowu... musiałam ją ganiać po łąkach... i znowu poleciała żreć to kupsko! :placz:
no myślałam po prostu, że ją rozwalę w powietrzu, wyrwę flaki i wypcham trawskiem! :chainsaw: co za szatański pomiot jeden...
:placz:

cuchnęła tak, że myślałam, że się porzygam! usyfiona... łapy... cały przód i ta morda w rzadkiej (chyba ludzkiej) kupie! obrzydlistwo...
a ona jeszcze się oblizywała... :placz: :tard: oczywiście przed dupę dostała... wiem.. nie powinnam... ale za to, że poleciała tam drugi raz żreć to świństwo, to mnie wyprowadziła z równowagi
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]:chainsaw:
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]jeszcze czuję ten smród... i chyba mi niedobrze:placz:
chyba będę dziś rzygać, dopóki będę miała czym :placz: :angryy:

jechało od niej gorzej niż z kibla... niż z szamba nawet, co to nie było z tydzień opróżniane!
matko.. co za syf!!
prowadziłam ją do domu na odległość, żeby mi się w spodnie nie wytarła...
niech mi Pan Bóg da siły i cierpliwości, bo ja kiedyś ją uszkodzę! :angryy::lmaa: :placz:

oczywiście musiałam ją całą wykąpać, bo chyba bym wymiotowała dalej niż widzę, gdybym nie zmyła z niej tego smrodu! szorowałam, aż wydawało mi się, że już nie czuć (choć z ryja jeszcze jej wali)
wszystko jej wyszorowałam... pysk obesrany, łapska, wszystko... musiałam założyć gumowe rękawice, którymi myję kibel, bo inaczej bym się do niej nie dotknęła :no-no-no:
:tard:

w wannie się z nią naszarpałam... z całej siły musiałam ją trzymać, tak się wyrywała... kręgosłup mnie nawala... tyle czasu w zgiętej pozycji...:placz: dłonie mam całe obolałe... następnym razem chyba już nie dam rady sama jej wykąpać...:shake:

po kąpieli pieprzło ją w mózg i zaczęła hulać jak dziki narowisty koń...
:pissed: no już nie miałam siły... musiałam ją wziąć na smycz, bo by chyba wszystko naokoło porozwalała... i przetrzymać ją na legowisku, żeby poleżała i się uspokoiła (w ogóle się nie słuchała! jak w amoku się zachowywała!) w końcu zasnęła...

jeszcze muszę się wykąpać i zdezynfekować wannę...:placz:najlepiej ze 3 razy zdezynfekować...
padnę za chwilę na pysk... taka jestem już umodowana...
więc... wybaczcie, ale fotów dziś nie będzie...:shake:

a z Zuzką nie gadam! w ogóle jej dziś oglądać nie chcę...
i normalnie chyba do Bożego Narodzenia niech nawet nie próbuje mnie całować! :angryy:

brak mi sił...:placz:

P.S. a Rumen tabsy dostaje.. i nic jej to nie pomaga :placz: