Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Cześć Wam :multi::multi:

w końcu mogę spokojnie oglądnąć zdjęcia zaległe :multi::multi:
chociaż nie wiem czy tak do końca spokojnie bo mi tu busy jeżdżą :angryy:

ale Zuzkowa jak zwykle śliczna :loveu:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[CENTER][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]cześć wredoto To ja!
[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_4_20.gif[/IMG][/COLOR][/FONT]
[/B]
[FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B] Ale się Zuza rozciągła :crazyeye:
[url]http://www.pyo.3d.pl/zuza/2008_zuza_0310.jpg[/url][/B]
[/COLOR][/FONT][/CENTER]

Posted

[COLOR=DarkRed][B]Zuzkowata wpadłam na odwiedzinki , bo już dogo hula
widziałm Zuzke....................:razz::razz::razz:

ale wiesz..................okres bożonarodzeniowy juś się skończył...................... aty masz jeszcze janiołki:cool3::cool3::cool3:
[/B][/COLOR]

Posted

Cześć Zuzkowe :multi:

[url]http://www.pyo.3d.pl/zuza/2008_zuza_0304.jpg[/url] słooodkie :loveu:

[url]http://www.pyo.3d.pl/zuza/2008_zuza_0321.jpg[/url] Zuzka już sie przyzwyczaiła do halti? Nie buntuje sie? :lol: ;)

Buziaki kochane :loveu: miłego dnia!

Posted

[COLOR=Purple][B]Witajcie Kochani!! :B-fly::multi:
tak sobie zajrzałam, co by bry dzień powiedzieć...:loveu:
i o naszej gadzinie opowiedzieć...

Zuzka przechodzi młodzieńczy bunt :mdleje::placz:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=Purple]mam z nią utrapienie od soboty... dzień w dzień coś nowego... :grab:
w "skrócie" :razz::
w sobotę i niedzielę:
- nie słuchała - wcale!!!
- urwała się z halti i spierniczyła hen hen daleko (ja zdarłam gardło przez to... w ogóle nie dała zapiąć się na smycz.. uuu.. długooo baaardzo długoo...:mdleje:)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]- spróbowała qpy wątpliwej konsystencji :placz: czyjś oddany gdzieś na trawnik (przetworzony już!) posiłek też spróbowała :-?:ekmm::tard: :placz: - a jak mówiłam, że nie wolno, to spierniczyła:placz: (uciekła mi pod same tory kolejowe - serce mi waliło jak cholera, bo się bałam, że durne bydlę przeleci przez tory i ją pociąg potrąci) - wszystkie moje metody zwabienia jej nie działały...:shake: więc... od wczoraj chodzimy tylko na linie spacerować... nie puszczę małpy luzem, nawet nie ma mowy:-?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]- rzuca się i szarpie na smyczy.... w efekcie popsuła halti!! zerwała sprzączkę od regulacji za uszami:placz:a przy tym, jak próbowałam ją złapać za obrożę, to się ze mną siłowała... normalnie łapami mi rękę przytrzymywała, żebym jej nie złapała i nie chciała odpuścić! i jeszcze dziobem na mnie kłapała! :angryy: nawet raz warknęła:crazyeye: mojej wściekłości chyba opisywać nie trzeba :angryy: (w domu to na nią panuję... ale na dworzu... masakra...) - teraz chodziłyśmy 2 dni tylko na obroży... Zuzka ciągnie niemożliwie!!! waży ze 40 kilo chyba... a czuję, jakby 50 ważyła :-o wczoraj wpadłam na pomysł i jakoś zintegrowałam halti z obrożą... bo na samej obroży spacer jest koszmarem! ostatnio mnie przez pół trawnika małpa przeciągnęła:wallbash: no i... jest[/COLOR][/B] [COLOR=Purple][B]postanowione [/B][/COLOR]- [B][COLOR=Purple]Zuzka dostanie kolczatkę - wczoraj przymierzała kolczatkę sąsiada boksera... sąsiadka nawet mi porad udzieliła, jaką kupić, żeby była dobra dla psa i że taka, jak oni mają na pewno krzywdy nie zrobi, a ujarzmi temperament Zuzki (bo francą jest niemiłosierną ostatnio! nie odpuści! jej musi być na wierzchu.... i "walczy" o to do upadłego)

- a w poniedziałek jak została sama, to wciągnęła sobie do klatki swój ręcznik (leżał na klatce, od jakiegoś czasu... ale widać za długo) - i rozwaliła go w drobny mak:mdleje: strzępy ręcznika ścielały się gęsto :-?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]- aa... jeszcze wczoraj... przy klatce stoją zapakowane dwa worki karmy, owinięte folią... jakoś... nie wiem jak :shake: :crazyeye: zdarła część folii... wciągnęła do klatki, rozwaliła na strzępy i.. część chyba zjadła.. w efekcie.. zwymiotowała w klatce - po prostu bosko! co dzień nowa atrakcja... ciekawe, co dziś odpierniczy :-?

Ruda mnie "pocieszyła", że jej znajomych suka też odwala numery - też ma 11 m-cy... a po szkoleniu jest!! i podobno jej nie poznają, tak jej odbija :-o
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='sota36'][URL]http://www.pyo.3d.pl/zuza/2008_zuza_0324.jpg[/URL] my tez mamy taki halterek karuskowy! Tylko , ze meski - czarny:)[/quote]
[B][COLOR=Purple]noo... a my już właśnie nie mamy:roll:
znaczy się mamy, ale popsuty:roll:[/COLOR][/B]

[quote name='apple'][CENTER][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]cześć wredoto To ja!
[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_4_20.gif[/IMG][/COLOR][/FONT]
[/B]
[/CENTER]
[/quote]
[B][COLOR=Purple] witaj gadzino:diabloti: miło, że tęskniłaś :evil_lol:
[/COLOR][/B]
[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]Zuzkowata wpadłam na odwiedzinki , bo już dogo hula
widziałm Zuzke....................:razz::razz::razz:

ale wiesz..................okres bożonarodzeniowy juś się skończył...................... aty masz jeszcze janiołki:cool3::cool3::cool3:
[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple] hehe...:evil_lol:
janiołka dostaliśmy od Rudej, jak nas odwiedzała ostatnio :p
i tak go powiesiłam, bo ładny :loveu:

[/COLOR][/B][quote name='agaciaaa']CZuzka już sie przyzwyczaiła do halti? Nie buntuje sie? :lol: ;)
[/quote]
[B][COLOR=Purple] generalnie przyzwyczaiła się i zakładała bez oporów:)
ale teraz to się nie buntuje, bo rozwaliła :evil_lol:
a mój super pomysł integracji halti z obrożą jest taki sobie... trochę się halti zsuwa z kufy... muszę to dopracować... dopóki nie będzie kolczatki

[/COLOR][/B]

[B][COLOR=Purple]noo.. a teraz miłej pracy wszystkim:diabloti: :cool3:
buziaki!! [/COLOR][/B]:loveu:
Posted

[quote name='Imbirka']Basia, zyjesz jeszcze????
wypitowałaś się już?;) a jak tam wczoraj?:razz: nie widziałam Cię:shake:[/quote]
[B][COLOR=Purple]żyć to żyję... ale co to za życie :cool3:
piciory w toku... niestety....
a wczoraj mnie nie widziałaś, bo byłam w studiu 2;)
fajne zajęcia:) ale kuurcze... to bardziej wykańcza, niż zajęcia na sali!:roll: a wydaje się takie lajtowe:cool3:
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Imbirka']no a ja się rozglądałam za Tymi twoimi białymi gatkami i nic... myślałam, ze może w szatni Cię jeszcze dybnę:razz:[/quote]
[B][COLOR=Purple]nie mam białych gatków :eviltong: daltonistko :evil_lol:
to był jasny róż :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a wczoraj akurat byłam w niebieskich:)
my skończyłyśmy o 20stej i myknęłyśmy już do domeczku;)
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]nie mam białych gatków :eviltong: daltonistko :evil_lol:
to był jasny róż :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a wczoraj akurat byłam w niebieskich:)
my skończyłyśmy o 20stej i myknęłyśmy już do domeczku;)
[/COLOR][/B][/quote]
no popatrz, w tym świetle wyglądały jak białe niecałkiem doprane :eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

coś tak szybko zwiała, nie mogłaś na mnie zaczekać ? :razz::razz::razz:

Posted

[COLOR=DarkRed][B]Hej Zuzkowa Basko
ty się tak młodą nie przejmuj............. każde młode dojrzewa i wariactwa wyprawia
(nie powiem co robiła Luśka................ no bo nie)

żarło chowaj gdzieś wysoko albo do szafki co jej Zuza nie otworzy.............
tez Luśka dostała półkolczatkę............. jakby mniej ciągnie, bo jak czuje kolce to się zaczyna drapać.............. myśli że ją swędzi

żwacze jej dawaj wołowe to nie będzie się tak interesować kupskami i innymi śmierdzielami podwórkowymi

i to by było na tyle............. chyba:razz:

trzymaj się
powiem Ci na uszko, że jeszcze będzie pięknie,,,,,,,,,,,
jak Zuzka bedzie około 2 - 3 letnia
:eviltong::eviltong::eviltong:............. bo wtedy mniej więcej psy osiągają dojrzałość psychiczną...........................
trzymam kciuki cobyś jeszcze trochę wytrzymała...............
i nie krzycz na nia jak nie wraca bo nie będzie wogóle wracać............... musisz tak zrobić, żebyś to TY była najbardziej atrakcyjna:razz::razz::razz: dla psa
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Imbirka']no popatrz, w tym świetle wyglądały jak białe niecałkiem doprane :eviltong::evil_lol:
:diabloti:
[B][COLOR=Purple]też Cię kocham gadzino :cool3: :diabloti: :eviltong:[/COLOR][/B]

coś tak szybko zwiała, nie mogłaś na mnie zaczekać ? :razz:[/quote]
[B][COLOR=Purple]ee.. nie... chciałam być raz wcześniej w domecku ;)
w czwartek idziemy na salę... na 19.00 - poczekasz na mnie? :eviltong: :evil_lol:

[/COLOR][/B][quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]Hej Zuzkowa Basko
ty się tak młodą nie przejmuj...... każde młode dojrzewa i wariactwa wyprawia
(nie powiem co robiła Luśka................ no bo nie)
[COLOR=Purple]nie przejmuj, nie przejmuj.. łatwo powiedzieć... :cool3: ja wiem, że dojrzewa.... że głupawki są... no ale to tak ciężko ogarnąć :placz:[/COLOR]

żarło chowaj gdzieś wysoko albo do szafki co jej Zuza nie otworzy........
[COLOR=Purple]żarła to ona nie tyka - próbuje czasem powąchać coś na stole.... ale ma zakaz... jak próbuje, to w pychol ją pacnę... wie, że nie można...[/COLOR]

tez Luśka dostała półkolczatkę............. jakby mniej ciągnie, bo jak czuje kolce to się zaczyna drapać..... myśli że ją swędzi
[COLOR=Purple]mam nadzieję, że i na moją gadzinę podziała:roll: bo już sił mi brak... żeby się z nią szarpać... kiedyś mi rękę wyrwie z barku czy cuś :roll:[/COLOR]

żwacze jej dawaj wołowe to nie będzie się tak interesować kupskami i innymi śmierdzielami podwórkowymi
[COLOR=Purple]a to myślisz, że nie dostaje?? ciągle jakieś świństwa cuchnące jej kupuję :roll: ale to co na dworzu ciekawsze! [/COLOR]

trzymaj się
powiem Ci na uszko, że jeszcze będzie pięknie,,,,,,,,,,,
jak Zuzka bedzie około 2 - 3 letnia
:eviltong::eviltong::eviltong:............. bo wtedy mniej więcej psy osiągają dojrzałość psychiczną..................
[COLOR=Purple]zajebioszczo:cool3: wytrzymam jeszcze?? ten rok-dwa?:mdleje:[/COLOR]
trzymam kciuki cobyś jeszcze trochę wytrzymała...............
i nie krzycz na nia jak nie wraca bo nie będzie wogóle wracać............... musisz tak zrobić, żebyś to TY była najbardziej atrakcyjna:razz::razz::razz: dla psa
[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]no i to jest największy problem... bo na nią nic nie działa :-(
muszę chyba coś poczytać... opracować nowe metody jakieś...
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]ee.. nie... chciałam być raz wcześniej w domecku ;)
w czwartek idziemy na salę... na 19.00 - poczekasz na mnie? :eviltong: :evil_lol:[/COLOR][/B][B][/B][/quote]
a my na 19:35... zobaczymy kto na kogo bedzie czekać ;)

Posted

[quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]Witajcie Kochani!! :B-fly::multi:
tak sobie zajrzałam, co by bry dzień powiedzieć...:loveu:
i o naszej gadzinie opowiedzieć...

Zuzka przechodzi młodzieńczy bunt :mdleje::placz:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=Purple]mam z nią utrapienie od soboty... dzień w dzień coś nowego... :grab:
w "skrócie" :razz::
w sobotę i niedzielę:
- nie słuchała - wcale!!!
- urwała się z halti i spierniczyła hen hen daleko (ja zdarłam gardło przez to... w ogóle nie dała zapiąć się na smycz.. uuu.. długooo baaardzo długoo...:mdleje:)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]- spróbowała qpy wątpliwej konsystencji :placz: czyjś oddany gdzieś na trawnik (przetworzony już!) posiłek też spróbowała :-?:ekmm::tard: :placz: - a jak mówiłam, że nie wolno, to spierniczyła:placz: (uciekła mi pod same tory kolejowe - serce mi waliło jak cholera, bo się bałam, że durne bydlę przeleci przez tory i ją pociąg potrąci) - wszystkie moje metody zwabienia jej nie działały...:shake: więc... od wczoraj chodzimy tylko na linie spacerować... nie puszczę małpy luzem, nawet nie ma mowy:-?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]- rzuca się i szarpie na smyczy.... w efekcie popsuła halti!! zerwała sprzączkę od regulacji za uszami:placz:a przy tym, jak próbowałam ją złapać za obrożę, to się ze mną siłowała... normalnie łapami mi rękę przytrzymywała, żebym jej nie złapała i nie chciała odpuścić! i jeszcze dziobem na mnie kłapała! :angryy: nawet raz warknęła:crazyeye: mojej wściekłości chyba opisywać nie trzeba :angryy: (w domu to na nią panuję... ale na dworzu... masakra...) - teraz chodziłyśmy 2 dni tylko na obroży... Zuzka ciągnie niemożliwie!!! waży ze 40 kilo chyba... a czuję, jakby 50 ważyła :-o wczoraj wpadłam na pomysł i jakoś zintegrowałam halti z obrożą... bo na samej obroży spacer jest koszmarem! ostatnio mnie przez pół trawnika małpa przeciągnęła:wallbash: no i... jest[/COLOR][/B] [COLOR=Purple][B]postanowione [/B][/COLOR]- [B][COLOR=Purple]Zuzka dostanie kolczatkę - wczoraj przymierzała kolczatkę sąsiada boksera... sąsiadka nawet mi porad udzieliła, jaką kupić, żeby była dobra dla psa i że taka, jak oni mają na pewno krzywdy nie zrobi, a ujarzmi temperament Zuzki (bo francą jest niemiłosierną ostatnio! nie odpuści! jej musi być na wierzchu.... i "walczy" o to do upadłego)

- a w poniedziałek jak została sama, to wciągnęła sobie do klatki swój ręcznik (leżał na klatce, od jakiegoś czasu... ale widać za długo) - i rozwaliła go w drobny mak:mdleje: strzępy ręcznika ścielały się gęsto :-?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]- aa... jeszcze wczoraj... przy klatce stoją zapakowane dwa worki karmy, owinięte folią... jakoś... nie wiem jak :shake: :crazyeye: zdarła część folii... wciągnęła do klatki, rozwaliła na strzępy i.. część chyba zjadła.. w efekcie.. zwymiotowała w klatce - po prostu bosko! co dzień nowa atrakcja... ciekawe, co dziś odpierniczy :-?

Ruda mnie "pocieszyła", że jej znajomych suka też odwala numery - też ma 11 m-cy... a po szkoleniu jest!! i podobno jej nie poznają, tak jej odbija :-o
[/COLOR][/B][/quote][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]
Phhhiiii mały miki napisz do mnie na gg to ci powiem co Kronos ostatnio zrobił......jak ci powiem to sie z tych kup bedziesz cieszyć:evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

:cool3:[quote name='apple']
[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Phhhiiii mały miki napisz do mnie na gg to ci powiem co Kronos ostatnio zrobił......jak ci powiem to sie z tych kup bedziesz cieszyć:evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]
A dlaczego nie tu :mad:,
też bym się pośmiała :cool3:.
Jak ktoś che spokojnego niekłopotliwego psa
to jeszcze mam dwie sunie :eviltong:.
Pudel to rasa która jest bardzo posłuszna i nie niszczy,
ja nawet nie mam dla swoich smyczy :lol: