Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]przeczytałam relację:multi: ....cieszkam i gratuluje :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]och.... a masz pojęcie Aluś, jaka ja jestem szczęśliwa?? :loveu:[/COLOR][/B] :multi:

[quote name='teqquila'][B][COLOR=Green]Witaneczko widzialam obrozke hyhy gustowny kolorek :evil_lol:[/COLOR][/B][/quote]
[B][COLOR=Purple]no coo? :eviltong: czerwony... dla dziewczyny! :loveu: były też niebieskie... ale to dla chłopaków :cool3:

[/COLOR][/B][quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ale Zuza ma śliczne czerwone halti...ja też zdecydowałam że będę musiała Salsę ozdobić w taki namordnik bo na spacerach już nie wytrzymuje z nią...potrafi tak szarpnąć że przez dwa kolejne dni ręka mnie boli :roll:
Moja mama powiedziała że dopóki ona nie przestanie tak szarpać to nie będzie jej zabierała na dwór rano przed pracą żebym mogła sobie jeszcze ciut pospać dłużej.

Fajnie że Zuzka znów ładnie się zachowała i nie nabrudziła w klatce :multi::multi:

zasługuje na porządne wymizianie ode mnie :) :loveu::loveu::loveu:
[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]ojj.. powiem Ci, że Agatka miała rację!! nawet nie sądziłam, jak to pomaga w wychowaniu psa!
teraz i sama mogę polecić! :p
ja też już z Zuzką nie miałam siły, cierpliwości... ona tak potrafi ciągnąć, szarpać się... masakra! ręce w łokciach i barkach mnie już bolały... że nie wspomnę o dłoniach, od trzymania smyczy z całej siły (parę razy się zdarzyło, że miałam tak słabe dłonie, palce... że kurna soku w kartonie nie mogłem odkręcić!)
naprawdę... jestem po wrażeniem działania halti!
Zuzka owszem... próbowała parę razy szarpnąć... ale.. dzięki halti... nawet tego nie poczułam:)
rewelka Żonkilko, naprawdę!:multi:
i powiem Ci, że halti wcale nie jest drogie - znaczy to, co my kupiliśmy.. bo są też takie halti Gentle Leader - ale to ze 3 razy droższe... (jak patrzyłam to było w instrukcją i pierwszą smyczą do tego... a po co mi to? instrukcję ściągnęłam z netu, smycz mam... więc szkoda kasy... a że droższe... nie znaczy, że zdziała cuda w minutę:cool3:)

gadzina wymiziana! :loveu: ;)

[/COLOR][/B][quote name='evaxon']:multi:hejjj
ho ho ho ale panna ma sliczne "ubranka":evil_lol::loveu:[/quote]
[B][COLOR=Purple]hej Efffciku:)
pięknie się prezentuje, prawda?:loveu:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202']
[B][COLOR=Purple]hej Efffciku:)
pięknie się prezentuje, prawda?:loveu:[/COLOR][/B][/quote]
piknie piknie tylko smycz trza tera czerwona kupic:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]poczytałam....
i wiesz.. zaczynam zastanawiać sie nad halti........ bo jak to bydle 60kilowe (Z OGONEM :diabloti::eviltong:) szarpie to masakra... czasem ma to dobre strony, o np. nie ma mnie kto zaholować do mehanika- podepne Klocka i heja...... :evil_lol::evil_lol:

dawa linka gdzie kupowałaś... ino że ten mój czarnuch nie daje se nic na ryjok założyć :mad::mad: NIE i basta :angryy:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[COLOR=DarkRed][B]Hej Bacha:diabloti:
cieszę się z postępów Zuz i twoich:diabloti::diabloti:
halti nie na wszystkie działa...........................................np. na Luske .NIE:-([/B][/COLOR]

Posted

[quote name='evaxon']witam sie z rana:loveu::loveu::loveu::evil_lol:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]tak tak...kto rano wstaje:hmmmm: ....................ten leje jak z cebra :eviltong:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='teqquila'][B][COLOR=Green]

KLockowa nie ciesz sie na Klocka nie podziala :evil_lol:[/COLOR][/B][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]noooo... jest taka opcja :roll::roll: ale spróbować nie zaszkodzi.. ino on potrzebuje rozmiar jak na kunia... są takie?? :razz::razz:
Barbara.. dawa mie tu tego linka kaj sie takie kupuje :cool1:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Hej Basiu :multi::multi:

Jeśli Ty sobie tak chwalisz halti to ja coś czuje że u mnie także się sprawdzi...jak będę miała przypływ kasy to wyruszam na poszukiwanie ślicznego dla mojej ślicznej :) :loveu:

Buziaki :loveu::loveu:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja']:evil_lol:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol:...cześć Basiu :grins:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[COLOR=Purple][B]cześć Alutku :oops: :cool3:[/B][/COLOR]

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]poczytałam....
i wiesz.. zaczynam zastanawiać sie nad halti........ bo jak to bydle 60kilowe (Z OGONEM :diabloti::eviltong:) szarpie to masakra... czasem ma to dobre strony, o np. nie ma mnie kto zaholować do mehanika- podepne Klocka i heja...... :evil_lol::evil_lol:
[COLOR=Purple]no widzę, że Tyśkowa gadzina o ogonie już wici rozpuściła:mad: :evil_lol:
Tyśkowaaa - gadzinoooo!! :eviltong: [/COLOR]:diabloti:

[COLOR=Purple]a zimą Klocuś na sankach Cię nie ciągnie?:cool3: spróbuj... to by niezłe było:evil_lol:
on Cię wciąga pod górkę, a potem Cię popycha z górki, co byś szybciej leciała na dół :evil_lol: :diabloti:
a rozmiary halti różne różniaste są:razz: na Twoje bydlęcie też się znajdzie:)
[/COLOR]

dawa linka gdzie kupowałaś... ino że ten mój czarnuch nie daje se nic na ryjok założyć :mad::mad: NIE i basta :angryy:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]k[/COLOR][COLOR=Purple]upowalam w Karusku - pewnie są tańsze sklepy... ale akurat to nasze halti nie było drogie - wygląda to tak:
[url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1377&action=prod[/url]
(kliknij też w obrazek;) )
[/COLOR][/B][B][COLOR=Purple](Zuzka ma rozmiar 4, za uszami ma jakieś 48 cm a to jest do 50 cm niby, ale jeszcze jest luz - najwazniejsze, żeby na pysku nie było za luźne - ja sobie zadzwoniłam do sklepu i mi podali na jaki obwód kufy to pasuje:))[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]jest jeszcze takie, ale drogie
[url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=2997&action=prod[/url]
(a instrukcję można ściągnąć z sieci;) jakby co, to ja mam:) i smycz pewnie też Ci nie jest potrzebna)

Zuzka w miarę akceptuje halti... może dlatego, że to w stylu kagańca materiałowego - a ona tylko taki zdzierży... zabudowany odpada!
może i Klocek się przekona...? za smaczki?:eviltong: za... szynkę? :roll: :diabloti:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]Hej Bacha:diabloti:
cieszę się z postępów Zuz i twoich:diabloti::diabloti:
halti nie na wszystkie działa...........................................np. na Luske .NIE:-([/B][/COLOR][/quote]
[COLOR=Purple][B]helołłłł:)
z moich... postępów?:roll: u mnie to dziś nerwica postąpiła:mad: :diabloti:

no i niestety... sielanka się kurna skończyła!
Zuzka po 2 dniach bycia aniołem... zamieniła się w masakratora!! :angryy: :placz:
durna małpa... rozwaliła dzisiaj swoją piękną matę klateczkową :placz:
aż mi szkoda (maty! nie Zuzki...) :placz: tyle pieniędzy wydaliśmy, żeby gadzina miała miękko w dupsko! :splat:ale podłe niewdzięczne bydlę nie zasługuje na tyle dobroci :shake: :placz:
rozwaliła expres z boku... w środku było takie coś a la karimata... rozwaliła 1/3... podarła na strzępy... jeszcze się pewnie tego najadła i zwymiotowała :-? dobrze, że poszycie maty z mocnego materiału i aż tak bardzo nie ucierpiało...
poproszę tatę, może wymieni expres i będzie się to nadawać do użytku... tylko nie wiem, co do środka teraz włożę:niewiem:
tak pomyślałam... że może pójdę do jakiego sklepu z wykładzinami... pewnie mają jakieś resztki, czy coś... może znajdzie się jakiś tani skrawek dla naszej diablicy :roll:

dobrze chociaż, że oczko już ładne:) maść pomogła:)
i na spacerze całkiem nieźle w halti chodzi... a ja nie wpadam w poślizg;)
no i... ani wczoraj ani dziś nie zlała się na dywan! :multi:

ech.... ale maty i tak mi szkoda... :placz:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='teqquila'][B][COLOR=Green]nie etam tylko ta czkawke dostalas ciekawe po czym :evil_lol::evil_lol:
[/COLOR][/B][COLOR=Green][COLOR=Purple][B]się nie interesaj za zbytnio po czym :eviltong:
będziesz taka ciekawska to Cię pająki za obraz wciągną :diabloti:[/B]

[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=Green]KLockowa nie ciesz sie na Klocka nie podziala :evil_lol:[/COLOR][/B][/quote]
[B][COLOR=Purple]Klockowa na pewno w tym momencie poczuła ulgę :cool3: :diabloti:

[/COLOR][/B][quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]tak tak...kto rano wstaje:hmmmm: ....................ten leje jak z cebra :eviltong:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]eee.. nie nie... to wszystko nie taaaak!! :eviltong:
kto rano wstaje... ten się g...no wyśpi! :evil_lol:

[/COLOR][/B][quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol: mam omamy...Effa ...wyprzedziłam twoje myśli i czyny :roflt:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]a otatów nie masz? :eviltong:

[/COLOR][/B][quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]noooo... jest taka opcja :roll::roll: ale spróbować nie zaszkodzi.. ino on potrzebuje rozmiar jak na kunia... są takie?? :razz::razz:
Barbara.. dawa mie tu tego linka kaj sie takie kupuje :cool1:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[COLOR=Purple][B]no cóż Ty do mnie tak oficjalnie Magdaleno Ż.? :cool3: :diabloti:
wsjo Ci już napisałam powyżej;)
rozmiary dla kuni także istnieją ;)

[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Hej Basiu :multi::multi:

Jeśli Ty sobie tak chwalisz halti to ja coś czuje że u mnie także się sprawdzi...jak będę miała przypływ kasy to wyruszam na poszukiwanie ślicznego dla mojej ślicznej :) :loveu:

Buziaki :loveu::loveu:
[/B][/FONT][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]heej żonkilko:loveu:
aż takiego dużego przypływu kasy nie potrzebujesz;) to co my mamy, naprawdę nie jest drogie... zamawialiśmy przez net, bo braliśmy też inne rzeczy, ale w jakimś sklepie pewnie wyjdzie taniej, bo bez kosztów przesyłki... no chyba, że znajdziesz tańszy sklep w necie:)

kolorki są róóóżne...;) na pewno znajdziesz śliczne halti :loveu:
my dla Zuzanki obróżki kupujemy zawsze czerwone;) więc i halti takie wybraliśmy:)

całusy!! :loveu:

p.s. napisałabyś mi na PW swoje gg? :oops: :loveu:

[/COLOR][/B][quote name='evaxon']witam sie z rana:loveu::loveu::loveu::evil_lol:[/quote]
[B][COLOR=Purple]z czegooooooo?? :crazyeye: :evil_lol: :diabloti:
boooszz... Effffaaa... to Ty... wampirzycą jesteś! :smhair2: :nerwy:
skoro o tak "wczesnej" porze się budzisz :vamp:
tylko nie kąsaj... nie kąsaj w aortę! :stop::diabloti:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='teqquila'][B][COLOR=Green]Klockowa to dla inteligentnych psow sie nie sprawdza :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/COLOR][/B][/quote]
[B][COLOR=Purple]ooo... "pocieszycielka" przybyła :cool3: :evil_lol:
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]heej żonkilko:loveu:
aż takiego dużego przypływu kasy nie potrzebujesz;) to co my mamy, naprawdę nie jest drogie... zamawialiśmy przez net, bo braliśmy też inne rzeczy, ale w jakimś sklepie pewnie wyjdzie taniej, bo bez kosztów przesyłki... no chyba, że znajdziesz tańszy sklep w necie:)

kolorki są róóóżne...;) na pewno znajdziesz śliczne halti :loveu:
my dla Zuzanki obróżki kupujemy zawsze czerwone;) więc i halti takie wybraliśmy:)

całusy!! :loveu:

p.s. napisałabyś mi na PW swoje gg? :oops: :loveu:

[/COLOR][/B][/quote]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Ja poszperam w sklepach za halti a w internecie znalazłam jakieś nie drogie ale wkurza mnie to że widać tylko opakowanie a nie sam produkt, a ja wole pomacać i tak chyba jestem tradycjonalistką jeśli chodzi o takie rzeczy. Jeśli jednak w sklepie wyskoczą mi z jakąś ceną z nieba to wtedy poszukam głębiej w internecie :)
W każdym bądź razie postanowione że Salsa będzie miała halti :) :multi:

PS. napisałabyś ;) :evil_lol:
[/B][/FONT][/COLOR]