Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wykreśl wszystko a prezent kup sobie :D

Ja się ostatnio opamiętałam i stwierdziłam, że kupuję tylko piłeczkę (chociaż nie wiem, po co nam kolejna :/ ) i legowisko (pewnie będzie nieużywane, bo pies kładzie się zawsze koło mnie, ew. pod drzwiami, za którymi zniknęłam :D )

Jak futrzaczki się czują? Dzisiaj pewnie już całkiem dobrze jest? :)

Posted

Już trochę skreślałam, ale dalej za dużo :lol:

Ja w sumie też nie wiem po co legowisko, jak Puff sobie powoli miejsce na łóżku robi. Ale przyda się do klatki :)

A dzisiaj całkiem spoko, już zabawa :) Zaraz jedziemy na kontrolę :)

Posted

Hej

Ja po tym jak Erman zniszczył chyba 3cie legowisko wzięłam stary materac z łózka-taki gabkowy,obszyty i przekroiłam go na 3 części.Pierwsza jakoś szybko zostałą zutulizowana przez niego a druga trzyma się juz kilka miesięcy i dobrze mu służy.A teraz jak chłodno to ,żeby mu nie ciagnęło od podłogi-choc deski sa to lezy na tych 2 częściach-jak księżniczka na ziarnku grochu ;)

Ale rozumiem dylemat zakupów ;) Ja mam na liście na już pas marszera-ten co mielismy to raczej juz się nie nadaje do uzytku,smycz z amortyzatorem-na ost.DT rozwaliła się sprzaczka ale też chciała bym mu kupić jakąś zabawkę bo został z jedną.Tyle,że on wszystki zabawki kasuje raz,dwa i sprawdzają się takie lepsze tylko oczywiście w duzym rozmiarze i cena poniżej 60/70zł nie wchodzi w grę :( A tu swięta za pasem

Posted

Hejka :)

No widzisz Erykowa ciebie też dopadł szał zakupów :) Znalazłam w garażu takie gąbkowe cosik z foteli, spróbuję go obszyć jakoś :) Dzięki dziewczyny za pomysły!

A stado w porządku ;) Chłopaki praktycznie zdrowe, Kaja jechała z nami bo coś na żołądku jej siedzi od rana, ale nic groźnego- najprawdopodobniej wczoraj za bardzo pofolgowaliśmy z kościami ;)

Posted

Tyle,że on wszystki zabawki kasuje raz,dwa i sprawdzają się takie lepsze tylko oczywiście w duzym rozmiarze i cena poniżej 60/70zł nie wchodzi w grę :( A tu swięta za pase

skąd my to znamy :D

psu tez się należy prezent na święta ;)

to jakie ty przysmaki bierzesz, że takie drogie :O

ja coraz bardziej skłaniam się do rezygnacji z mięsa... i tak miałam zamiar kupić ino w całości smakowitości, także chyba sobie odpuścimy... :P za to muszę zrobić sobie zapas karmy i pewnie jakieś zabawki wpadną... i to jak na razie byłoby tyle... :)

Posted

święta, nie wiadomo skąd kasę brać. Shadikowi na mikołaja już kupiłam lateksowego łośka (on lubi takie piszczały, ja nie znoszę). Gorzej z prezentami ludzkimi, mam jednego chrześniaka, drugi będzie ochrzczony w święta (ale na mikołaja już coś muszę kupić), szwagierki córcię, swoich dwójkę dzieci (do tego rodzice maja urodziny w święta) ech....

Posted

Haha ale Shadow ma upodobania :lol:

Ala- nie że drogie, tylko... Dużo :p Ją wszystko po taniości, ale większe ilości. Ale spoko, już zeszło na 87zł. I skreśliłam puszki (trudno, do stycznia jedziemy doliną Noteci), legowisko (poszukam poduch w garażu), części zabawek (starczy im Chuckit indoor, planetka kusi ale cena odstrasza). A biorę mięsa "tylko" 4kg konia i 1kg na próbę nerek wołowych, obrożę i szele Puffa, smaczki, smycz amortyzowaną plus szarpak z piłką Chuckit (przez DS bo namówili! :p), piłkę Chuckit indoor. I jutro wystawę kilka rzeczy, jeśli z tego mi się uzbiera to najwyżej w coś zainwestuję dodatkowo (chociaż i to przekracza budżet o 100zł i liczę że tata postawi w ramach mojego prezentu :p)

Posted

Szalona!

Mi chodzą po głowie serca i nerki i głowy łososia... ale czy faktycznie się na nie zdecyduję to pewnie wyjdzie w praniu.

O wiele ważniejsza jest dla mnie karma dla Ciapulca... i piłki :D i smaczki rybne... -_-

Hahahaha a ja przez ciebie mam koszmary... bo marzą mi się szele z odblaskami dla Ciapka! Ty nie dobra kobieto, pokazałaś te swoje piękne :P

Posted

Moja sucz wybrzydza z surową rybą, więc ostatnio, raz na kilka dni, dostawała suchą karmę z rybą ;)

A w zeszłym tygodniu kupiłam jej 4kg z koniną :) Muszę jeszcze looknąć z jakimi mięsami jest jeszcze dostępna ta karma, którą czasem podaję ;)

Nie jada takich mięs w barf'ie, to chociaż trochę suchych bobków pogryzie :D

Co do smaczków, to jak już Torka coś dostaje, to tylko i wyłącznie suszone mięso :)

Posted

U mnie ryby też nie idą- Kaja woli głodówkę niż zjeść :lol:
Dlatego tylko konia wezmę, bo to lubi, a więcej nie mam gdzie schować (chyba że się zima ulokuje na dłużej :)).
Co do smaków- najczęściej też suszone daje ;) Ale one uwielbiają kości do gryzienia, to może niezdrowe ale będą miały prezent :)

No i jeszcze uszczupliłam budżet o 10zł. Teraz naszczęście się w budżecie :D Tylko do 1 grudnia będę pewnie wymieniać niektóre rzeczy :lol:

Posted

Przepraszam! Postaram się zrobić dzisiaj więcej zdjęć żeby cię zamęczyć! :P

Jakie piłki będziesz brać? Szukam natchnienia :D

noo to dawaj, niech pocierpię, a co!

chuckit i hoko. To na pewno a czy coś jeszcze to się zobaczy ;)

Planetkę mam, starmarka mam :P także wybitnego parcia na piłki, nie mam ;)

Poważnie z tą surową ryba piszecie? nie powiem, bo u nas za pierwszym razem było WTF? ale z każdym kolejnym posiłkiem nie miałam żadnych problemów. Czy też z mrożonymi filetami. Ciap wiadomo, nie dostanie głowy, bo mnie szlag z tym trafiłby, ale Owczary jak mam to dostają. Filety rybne to minimum raz w miesiącu są. A święta idą to i głowy karpia dostaną :P Za to dzik u nas nie jest jadalny, przez żadnego zwierza :P

Ja smaków jako takich od dawna nie kupuję. Owczary jako nagrodę dostają suchą karmę Ciapulca. A wszelkie gryzaki to też w szczególności suszone dobroci, ale Ciapie dodatkowo kupuję te: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=9201 na zmianę z tymi: http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/przysmaki_rybne/204227 i te: http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/przysmaki_rybne/204319

Marta toczysz walkę o każdą złotówkę ^^

bo obecnie same suszone to mam dużo wołowiny, trochę wieprzowiny i ciut koniny.

Posted

Alina, dajesz karpia surowego?

Nie chce mi się więcej szukać, więc tylko zacytuję część wątku barfowego:

"O ile w przypadku rzadkiego podawania ryb zawierających tiaminazę nie jest to za duży problem, o tyle jeżeli pies je surową rybę regularnie, może dojść do groźnej w skutkach awitaminozy.
Chyba ze sie podaje dodatkowo wit z grupy B to nie ma sie czym martwic.
Ryby zawierające tiaminazę: karp, leszcz, makrela, miętus, mintaj, płoć, śledź, sardela, sum, sandacz
Ryby "bezpieczne": łosoś, pstrąg, węgorz, dorsz, okoń, morszczuk, sola, szczupak, flądra
"

Posted

Alina, dajesz karpia surowego?

Nie chce mi się więcej szukać, więc tylko zacytuję część wątku barfowego:

"O ile w przypadku rzadkiego podawania ryb zawierających tiaminazę nie jest to za duży problem, o tyle jeżeli pies je surową rybę regularnie, może dojść do groźnej w skutkach awitaminozy.
Chyba ze sie podaje dodatkowo wit z grupy B to nie ma sie czym martwic.
Ryby zawierające tiaminazę: karp, leszcz, makrela, miętus, mintaj, płoć, śledź, sardela, sum, sandacz
Ryby "bezpieczne": łosoś, pstrąg, węgorz, dorsz, okoń, morszczuk, sola, szczupak, flądra
"

Tak, surową głowę :)

wiem o tym, ale dzięki :)

Ale jak dostaną 2 posiłki w odstępie np. 2 tygodni to na serio nic się im nie stanie, zwłaszcza że kolejny posiłek po rybie będzie wieprzowiną... poza tym można suplementować drożdżami, które są bogate w witaminę B ;)

Posted

Ala poważnie z rybą ;) Jeśli nie jest brzuszkiem z łososia (takie ludzkie, drogie, tata sobie niekiedy kupuje a piesy ociupinkę dostają :D) to niejadalne. Za to dzika jedzą :lol:

A co u ciebie wygrywa? Starmark czy planetka?

Tak, walczę o wszystko :lol: I już się znośnie zrobiło- 68zł smaki, i "tylko" w 2 sklepach :D No i alpha spirit w toys4dogs :) Mięso wychodzi mi 69zł, więc też nieźle. Ale się waham czy nie dobrać jeszcze z 1kg konia...

Magda- też o tym czytałam ;)

Aga- uwielbiam obdarowywać psy :D

Posted

Ala poważnie z rybą ;) Jeśli nie jest brzuszkiem z łososia (takie ludzkie, drogie, tata sobie niekiedy kupuje a piesy ociupinkę dostają :D) to niejadalne. Za to dzika jedzą

A co u ciebie wygrywa? Starmark czy planetka?

Tak, walczę o wszystko :lol: I już się znośnie zrobiło- 68zł smaki, i "tylko" w 2 sklepach :D No i alpha spirit w toys4dogs :) Mięso wychodzi mi 69zł, więc też nieźle. Ale się waham czy nie dobrać jeszcze z 1kg konia...

brzuszki to tylko Ciap dostaje przy okazji :P

Miałam trochę mięsa z kośćmi z dzika to wsio musiałam wyrzucić, bo "my tego żreć nie będziemy" głodówka była 2 dni, to aż się zlitowałam...  bo jeśli coś im nie smakuje to opuszczają jeden posiłek, a na drugi wsio jest wciągnięte... w tym przypadku prędzej padłyby z wycieńczenia :lol:

Wiadomo, planetka :)

i jeśli miałabym kupić tylko jedną z tych dwóch to na pewno byłaby to planetka ;)

woow to zaraz nie będziesz wcale robić zakupów z okazji DDD :P