marta1624 Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Haha najważniejszych rzeczy :lol: Ale już skreślam częśč, po co mi tyle śmierdziuchów, a kości niezdrowe :p Quote
nadira Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Wykreśl wszystko a prezent kup sobie :D Ja się ostatnio opamiętałam i stwierdziłam, że kupuję tylko piłeczkę (chociaż nie wiem, po co nam kolejna :/ ) i legowisko (pewnie będzie nieużywane, bo pies kładzie się zawsze koło mnie, ew. pod drzwiami, za którymi zniknęłam :D ) Jak futrzaczki się czują? Dzisiaj pewnie już całkiem dobrze jest? :) Quote
marta1624 Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Już trochę skreślałam, ale dalej za dużo :lol: Ja w sumie też nie wiem po co legowisko, jak Puff sobie powoli miejsce na łóżku robi. Ale przyda się do klatki :) A dzisiaj całkiem spoko, już zabawa :) Zaraz jedziemy na kontrolę :) Quote
*Magda* Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Marta, zamiast legowiska, to stary koc czy inne szmaty do klatki i po kłopocie ;) Quote
Erykowa Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Hej Ja po tym jak Erman zniszczył chyba 3cie legowisko wzięłam stary materac z łózka-taki gabkowy,obszyty i przekroiłam go na 3 części.Pierwsza jakoś szybko zostałą zutulizowana przez niego a druga trzyma się juz kilka miesięcy i dobrze mu służy.A teraz jak chłodno to ,żeby mu nie ciagnęło od podłogi-choc deski sa to lezy na tych 2 częściach-jak księżniczka na ziarnku grochu ;) Ale rozumiem dylemat zakupów ;) Ja mam na liście na już pas marszera-ten co mielismy to raczej juz się nie nadaje do uzytku,smycz z amortyzatorem-na ost.DT rozwaliła się sprzaczka ale też chciała bym mu kupić jakąś zabawkę bo został z jedną.Tyle,że on wszystki zabawki kasuje raz,dwa i sprawdzają się takie lepsze tylko oczywiście w duzym rozmiarze i cena poniżej 60/70zł nie wchodzi w grę :( A tu swięta za pasem Quote
Oscar Patric Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Napisz co wet powiedział na kontroli Quote
marta1624 Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Hejka :) No widzisz Erykowa ciebie też dopadł szał zakupów :) Znalazłam w garażu takie gąbkowe cosik z foteli, spróbuję go obszyć jakoś :) Dzięki dziewczyny za pomysły! A stado w porządku ;) Chłopaki praktycznie zdrowe, Kaja jechała z nami bo coś na żołądku jej siedzi od rana, ale nic groźnego- najprawdopodobniej wczoraj za bardzo pofolgowaliśmy z kościami ;) Quote
kalyna Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Tyle,że on wszystki zabawki kasuje raz,dwa i sprawdzają się takie lepsze tylko oczywiście w duzym rozmiarze i cena poniżej 60/70zł nie wchodzi w grę :( A tu swięta za pase skąd my to znamy :D psu tez się należy prezent na święta ;) to jakie ty przysmaki bierzesz, że takie drogie :O ja coraz bardziej skłaniam się do rezygnacji z mięsa... i tak miałam zamiar kupić ino w całości smakowitości, także chyba sobie odpuścimy... :P za to muszę zrobić sobie zapas karmy i pewnie jakieś zabawki wpadną... i to jak na razie byłoby tyle... :) Quote
mar....ka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 święta, nie wiadomo skąd kasę brać. Shadikowi na mikołaja już kupiłam lateksowego łośka (on lubi takie piszczały, ja nie znoszę). Gorzej z prezentami ludzkimi, mam jednego chrześniaka, drugi będzie ochrzczony w święta (ale na mikołaja już coś muszę kupić), szwagierki córcię, swoich dwójkę dzieci (do tego rodzice maja urodziny w święta) ech.... Quote
*Magda* Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Lateks dla Shadow'a ;) Majoka, Ty świntuchu :D :P Quote
mar....ka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 nic nie poradzę, że on lubi lateksy hehehe pisałam, że ja nie :P 1 Quote
marta1624 Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Haha ale Shadow ma upodobania :lol: Ala- nie że drogie, tylko... Dużo :p Ją wszystko po taniości, ale większe ilości. Ale spoko, już zeszło na 87zł. I skreśliłam puszki (trudno, do stycznia jedziemy doliną Noteci), legowisko (poszukam poduch w garażu), części zabawek (starczy im Chuckit indoor, planetka kusi ale cena odstrasza). A biorę mięsa "tylko" 4kg konia i 1kg na próbę nerek wołowych, obrożę i szele Puffa, smaczki, smycz amortyzowaną plus szarpak z piłką Chuckit (przez DS bo namówili! :p), piłkę Chuckit indoor. I jutro wystawę kilka rzeczy, jeśli z tego mi się uzbiera to najwyżej w coś zainwestuję dodatkowo (chociaż i to przekracza budżet o 100zł i liczę że tata postawi w ramach mojego prezentu :p) Quote
kalyna Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Szalona! Mi chodzą po głowie serca i nerki i głowy łososia... ale czy faktycznie się na nie zdecyduję to pewnie wyjdzie w praniu. O wiele ważniejsza jest dla mnie karma dla Ciapulca... i piłki :D i smaczki rybne... -_- Hahahaha a ja przez ciebie mam koszmary... bo marzą mi się szele z odblaskami dla Ciapka! Ty nie dobra kobieto, pokazałaś te swoje piękne :P Quote
marta1624 Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Przepraszam! Postaram się zrobić dzisiaj więcej zdjęć żeby cię zamęczyć! :p Jakie piłki będziesz brać? Szukam natchnienia :D Quote
*Magda* Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Moja sucz wybrzydza z surową rybą, więc ostatnio, raz na kilka dni, dostawała suchą karmę z rybą ;) A w zeszłym tygodniu kupiłam jej 4kg z koniną :) Muszę jeszcze looknąć z jakimi mięsami jest jeszcze dostępna ta karma, którą czasem podaję ;) Nie jada takich mięs w barf'ie, to chociaż trochę suchych bobków pogryzie :D Co do smaczków, to jak już Torka coś dostaje, to tylko i wyłącznie suszone mięso :) Quote
marta1624 Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 U mnie ryby też nie idą- Kaja woli głodówkę niż zjeść :lol: Dlatego tylko konia wezmę, bo to lubi, a więcej nie mam gdzie schować (chyba że się zima ulokuje na dłużej :)). Co do smaków- najczęściej też suszone daje ;) Ale one uwielbiają kości do gryzienia, to może niezdrowe ale będą miały prezent :) No i jeszcze uszczupliłam budżet o 10zł. Teraz naszczęście się w budżecie :D Tylko do 1 grudnia będę pewnie wymieniać niektóre rzeczy :lol: Quote
kalyna Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Przepraszam! Postaram się zrobić dzisiaj więcej zdjęć żeby cię zamęczyć! :P Jakie piłki będziesz brać? Szukam natchnienia :D noo to dawaj, niech pocierpię, a co! chuckit i hoko. To na pewno a czy coś jeszcze to się zobaczy ;) Planetkę mam, starmarka mam :P także wybitnego parcia na piłki, nie mam ;) Poważnie z tą surową ryba piszecie? nie powiem, bo u nas za pierwszym razem było WTF? ale z każdym kolejnym posiłkiem nie miałam żadnych problemów. Czy też z mrożonymi filetami. Ciap wiadomo, nie dostanie głowy, bo mnie szlag z tym trafiłby, ale Owczary jak mam to dostają. Filety rybne to minimum raz w miesiącu są. A święta idą to i głowy karpia dostaną :P Za to dzik u nas nie jest jadalny, przez żadnego zwierza :P Ja smaków jako takich od dawna nie kupuję. Owczary jako nagrodę dostają suchą karmę Ciapulca. A wszelkie gryzaki to też w szczególności suszone dobroci, ale Ciapie dodatkowo kupuję te: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=9201 na zmianę z tymi: http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/przysmaki_rybne/204227 i te: http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/przysmaki_rybne/204319 Marta toczysz walkę o każdą złotówkę ^^ bo obecnie same suszone to mam dużo wołowiny, trochę wieprzowiny i ciut koniny. Quote
*Magda* Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Alina, dajesz karpia surowego? Nie chce mi się więcej szukać, więc tylko zacytuję część wątku barfowego: "O ile w przypadku rzadkiego podawania ryb zawierających tiaminazę nie jest to za duży problem, o tyle jeżeli pies je surową rybę regularnie, może dojść do groźnej w skutkach awitaminozy. Chyba ze sie podaje dodatkowo wit z grupy B to nie ma sie czym martwic. Ryby zawierające tiaminazę: karp, leszcz, makrela, miętus, mintaj, płoć, śledź, sardela, sum, sandacz Ryby "bezpieczne": łosoś, pstrąg, węgorz, dorsz, okoń, morszczuk, sola, szczupak, flądra" Quote
Oscar Patric Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 oj widzę że nie tylko Ja sama tak psa rozpieszczam ;) Quote
kalyna Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Alina, dajesz karpia surowego? Nie chce mi się więcej szukać, więc tylko zacytuję część wątku barfowego: "O ile w przypadku rzadkiego podawania ryb zawierających tiaminazę nie jest to za duży problem, o tyle jeżeli pies je surową rybę regularnie, może dojść do groźnej w skutkach awitaminozy. Chyba ze sie podaje dodatkowo wit z grupy B to nie ma sie czym martwic. Ryby zawierające tiaminazę: karp, leszcz, makrela, miętus, mintaj, płoć, śledź, sardela, sum, sandacz Ryby "bezpieczne": łosoś, pstrąg, węgorz, dorsz, okoń, morszczuk, sola, szczupak, flądra" Tak, surową głowę :) wiem o tym, ale dzięki :) Ale jak dostaną 2 posiłki w odstępie np. 2 tygodni to na serio nic się im nie stanie, zwłaszcza że kolejny posiłek po rybie będzie wieprzowiną... poza tym można suplementować drożdżami, które są bogate w witaminę B ;) Quote
marta1624 Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Ala poważnie z rybą ;) Jeśli nie jest brzuszkiem z łososia (takie ludzkie, drogie, tata sobie niekiedy kupuje a piesy ociupinkę dostają :D) to niejadalne. Za to dzika jedzą :lol: A co u ciebie wygrywa? Starmark czy planetka? Tak, walczę o wszystko :lol: I już się znośnie zrobiło- 68zł smaki, i "tylko" w 2 sklepach :D No i alpha spirit w toys4dogs :) Mięso wychodzi mi 69zł, więc też nieźle. Ale się waham czy nie dobrać jeszcze z 1kg konia... Magda- też o tym czytałam ;) Aga- uwielbiam obdarowywać psy :D Quote
kalyna Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Ala poważnie z rybą ;) Jeśli nie jest brzuszkiem z łososia (takie ludzkie, drogie, tata sobie niekiedy kupuje a piesy ociupinkę dostają :D) to niejadalne. Za to dzika jedzą A co u ciebie wygrywa? Starmark czy planetka? Tak, walczę o wszystko :lol: I już się znośnie zrobiło- 68zł smaki, i "tylko" w 2 sklepach :D No i alpha spirit w toys4dogs :) Mięso wychodzi mi 69zł, więc też nieźle. Ale się waham czy nie dobrać jeszcze z 1kg konia... brzuszki to tylko Ciap dostaje przy okazji :P Miałam trochę mięsa z kośćmi z dzika to wsio musiałam wyrzucić, bo "my tego żreć nie będziemy" głodówka była 2 dni, to aż się zlitowałam... bo jeśli coś im nie smakuje to opuszczają jeden posiłek, a na drugi wsio jest wciągnięte... w tym przypadku prędzej padłyby z wycieńczenia :lol: Wiadomo, planetka :) i jeśli miałabym kupić tylko jedną z tych dwóch to na pewno byłaby to planetka ;) woow to zaraz nie będziesz wcale robić zakupów z okazji DDD :P Quote
marta1624 Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Jeszcze tak źle nie jest- i tak prawie 360zł wychodzi :p A mam 250 :D Ok, rozważam planetkę... Dzięki :) Quote
marta1624 Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 A propos, nie wiem kiedy co tu dodawałam, to dam kilka fotek :) Jak się powtórzą to przepraszam :) Quote
Recommended Posts