Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam hiciora na dziś- szlam z psami po tatę do pracy, taki dłuższy spacerek. Patrzę, a z bramy wylatuje malutki szczeniaczek, taki z kilo może miał (przecisnął się w szczebelkach furtki). No to zamiast po tatę próbowałam go włożyć na plac, ale uciekał znowu. Lucek go obwąchiwał i chciał gwałcić, Kaja lizała i strofowała, jak przesadzał. No sytuacja do opanowania. Więc poszłam, dzwoniłam, ale nikt nie otwierał. No to myślę- pochodze po ulicy, bo co z tym małym zrobię. I nagle wychodzi pan z żoną, tacy starsi, z sąsiedniego domu. Mijają mnie, pani zajęta rozmową na telefonie, nawet nie patrzy na mnoie. Pan z lekka wypity, i śmieje się że on też ma szczeniaka, 4 tygodniowego, i że brakuje mi smyczy. Na to ja że to nie mój pies, tylko państwa z tamtej bramy. Na to on- aha :D I patrzę, pani skończyła rozmawiać, otwiera bramkę i wchodzi stamtąd co ten szczylek wyleciał. Potem patrzy na plac, na mnie, i krzyczy- ty, stary! To nasz pies! :D A mnie szczena opadła :evil_lol:

Edited by marta1624
Posted

[quote name='marta1624']Mam hiciora na dziś- szlam z psami po tetę do pracy, taki dłuższy spacerek. Patrzę, a z bramy wylatuje malutki szczeniaczek, taki z kilo może miał (przecisnął się w szczebelkach furtki). No to zamiast po tatę próbowałam go włożyć na plac, ale uciekał znowu. Lucek go obwąchiwał i chciał gwałcić, Kaja lizała i strofowała, jak przesadzał. No sytuacja do opanowania. Więc poszłam, dzwoniłam, ale nikt nie otwierał. No to myślę- pochodzenia po ulicy, bo co z tym małym zrobię. I nagle wychodzi pan z żoną, tacy starsi, z sąsiedniego domu. Mijają mnie, pani zajęta rozmową na telefonie, nawet nie patrzy na mnoie. Pan z lekka wypity, i śmieje się że on też ma szczeniaka, 4 tygodniowego, i że brakuje mi smyczy. Na to ja że to nie mój pies, tylko państwa z tamtej bramy. Na to on- aha :D I patrzę, pani skończyła rozmawiać, otwiera bramkę i wchodzi stamtąd co ten szczylek wyleciał. Potem patrzy na plac, na mnie, i krzyczy- ty, stary! To nasz pies! :D A mnie szczena opadła :evil_lol:[/QUOTE]

buahahahahahhahahahahahaha :roflt::roflt::roflt::roflt:jebłam :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']ja też ich nie czytałam , ale na strychu leży cały karton harlekinów :evil_lol:[/QUOTE]

to tak jak u mnie :evil_lol:
a oddać na makulaturę szkoda :lol:

a DS robi dobre i trwałe smycze? bo chcąc, nie chcąc to oba Owczary muszą mieć smycze, ale żeby też majątku nie kosztowały... :roll:
Za to Ciap ma 4 swoje smycze plus czasem pożyczamy do Owczarów, jak mi się szukać nie chce :siara:

Posted

[quote name='marta1624']Ale pan niezły- dosyć że psa nie poznał,to jeszcze się nie kapnął jak mówiłam z czy jego domu jest :D A piesek to Czesio :D[/QUOTE]

Musiał być nieźle wcięty :evil_lol:

[quote name='kalyna']to tak jak u mnie :evil_lol:
a oddać na makulaturę szkoda :lol:

[/QUOTE]

Mi tam by szkoda nie było bo one tutaj już były jak dom kupiliśmy , ale komu by sie chciało to znosić ze strychu :evil_lol:

Posted

To po kolei- Alina, nie są twarde. Może są różne taśmy, a w razie czego możesz poprosić o podwójną taśmę. Ja mam pojedynczą, jest miękka, ale ja i tak wolę takie plecione "w kółko".

Aga no wcięty był, ale w rozmowie jakoś kontaktował więc się nie spodziewałam że aż tak :D

Ty$- tak z prodoga. Ponoć nieraz są z nimi problemy, ale za 180zł z przesyłka rozmiaru 70 nie znalazłam, a tam w promocji (brałam tą na cały grzbiet, nie tą krótką). Ostatnio posiłkowałyśmy się ręcznikiem, ale co chwilę spadał. A moja niedotykalska myślałam że sama będzie zrzucać, bo nie lubi być zabudowana- o dziwo ręcznik przyjęła, widać było ulgę. Mam nadzieję że kamizelka też się sprawdzi ;)

Posted

No właśnie ozzikowcy żalą się, że ostatnio sa straszne problemy z prodogiem. Trzymam kciuki, byś ich nie miała. Ja chyba za rok się na kamizelkę skuszę.

Posted

Widzę że nie tylko ja na forum ozikowym czytam :D

No właśnie nie polecali prodoga ostatnio. Ja pisałam tam o kaganiec, to odpowiedzi były szybko. Ale zobaczymy jak będzie z zamówieniem. Te kamizelki są tam najtańsze, a część ludzi ich poleca, to zaryzykowałam ;) Najwyżej będę pisać na fb :D

Posted

Hehehhe... no czyta się, jakieś forum trzeba. Wyrzekłam się haszczych, więc ozzikowe mi zostało :D
W sumie też się zastanawiałam czy nie zaryzykować. NO, ale mnie teraz nie stać :p

Posted

No ja już miałam uciekające jajo w koszyku, ale zobaczyłam w promocji kamizelkę. I przemyslałam co bardziej przyda się psu- wyszło że kamizelka ;) Tylko trzeba było zaskórniaki ruszyć :D No i jak rodzice się dowiedzą że znowu zamówione, to będzie.... :siara:

Posted

[quote name='marta1624']Nie jestem zalogowana- tylko podczytuję ciekawe tematy ;)[/QUOTE]
Rozumiem. Wspomniałaś coś wcześniej o temacie kagańca no i sama sobie wysunęłam wnioski, że pewnie masz konto ;D

Posted

A do mnie jakoś te kamizelki nie przemawiają... Jak psu może być chłodniej, kiedy ma na sobie dodatkowy płaszcz? :P Pewnie jakbym pomacała na żywo to bym zrozumiała ich przekaz :lol:

Posted

Alina strasznie ciężki :D Pomijając że kamizelka 3x droższa :D

Ty$ o kagańcu chodziło mi o to, że jak kupowałam w prodogu to szybko mi odpisywali. Ale i tak kupiłam gdzie indziej :D

Marta ja się zachęciłam opiniami ludzi (w tym np Marty od DS). Ona ma dla Bolsa, teraz ma kupić Aresowi. I na Labkowym/ozikowym polecają ;) Jak dojdzie to zdam relację ;) Ogólnie to mało na necie można poczytać, no ale próbujemy ;)

Posted

[quote name='marta1624']Nie fochaj się :loveu: Kto ci tak dobrze łóżko nagrzeje?:D[/QUOTE]

Ostatnio coś zimne jest jak idę spać o 0:30 :mad:

[quote name='Ty$ka']Alez się podlizujesz Magdzie :p
[/QUOTE]

No :evil_lol:

[quote name='marta1624']No a jak, muszę się podlizywać bo Magda bardzo mi pomogła ;)
[/QUOTE]

Już nie przesadzaj ;)

[quote name='dOgLoV']ja też ich nie czytałam , ale na strychu leży cały karton harlekinów :evil_lol:[/QUOTE]

Harlekiny to badziewie, tego się nie da czytać :shake:

[quote name='kalyna']
a DS robi dobre i trwałe smycze? bo chcąc, nie chcąc to oba Owczary muszą mieć smycze, ale żeby też majątku nie kosztowały... :roll:
Za to Ciap ma 4 swoje smycze plus czasem pożyczamy do Owczarów, jak mi się szukać nie chce :siara:[/QUOTE]

Alina, napisz do Marty to może Ci zrobi jakąś super mocną smycz, taką jakąś mocniej plecioną itp. ;)
Bo jakbyś zobaczyła na jakim "sznureczku" od DS prowadzę Torę, to podejrzewam, że Ciapek byłby na takim prowadzany, a nie owczary :D

Posted

[quote name='Talia']A jakiej firmy tą kamizelkę chcesz? Chyba przeoczyłam.[/QUOTE]

Hurtta :D

Aaaa chyba, że mówiłaś o prodogu, nie zrozumiałam Cię :lol:

Marta, mnie też kiedyś nie przekonywały, ale ludzie mówią, że faktycznie psom jest lżej;)