marta1624 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 No to faktycznie miałaś szczęście :) Ta porcja to coś koło 550g, dzisiaj już tylko smaczki dostanie na spacerze ;) Cały czas na diecie :) A i byłam na zakupach, w Auchanie była karma butchers w promocji, na smaczki wzięłam :) Quote
rashelek Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Marta, wzięłaś na smaczki całe te 10kg? :lol: A jak dieta, są już jakieś efekty? Micza na wiosnę też będzie musiala zrzucić, ale nie dużo, może z kilogram ;) No i ja, i A. Tylko Poczwar trzyma linię :lol: Ogólnie po użytkowaniu stwierdzam, że te moje szelki ratuje tylko i wyłącznie kolor. O wiele bardziej jestem zadowolona z julków A czemu, nie pasuje Ci ten krój Y? Czemu Julki lepsze? :) Ja się zastanawiałam nad Y, ale stwierdziłam, że chcę coś sprawdzonego i wygodnego, więc zostałam przy norwegach. Jak będą za małe to wymienię na Y :P Quote
kalyna Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 A czemu, nie pasuje Ci ten krój Y? Czemu Julki lepsze? :)Ja się zastanawiałam nad Y, ale stwierdziłam, że chcę coś sprawdzonego i wygodnego, więc zostałam przy norwegach. Jak będą za małe to wymienię na Y :P Julki są z obu stron regulowane i nic się nie przekręca. Normalne norwegi też mi się nie podobają :P Ta odstająca rączka bardzo mnie razi i to kółko latające po niej, łuuu nerwicy nabawiłabym się :P Choć patrząc na hurtty norwegi a Y, to i tak Y są lepsze, wg mnie ;) O ile przeżyłabym odstającą rączkę przy Owczarach, tak u Ciapy nie ma opcji. Taki mam skrzywiony pogląd :lol: Quote
marta1624 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Tak, całe 10kg na smaczki: D Plus ostatnio kupiłam 15kg Boscha, i mam jakieś 7kg lukullusa :D Ale te dwie to jako smaczki i karma dla małego :) Jak o szelki chodzi... Ja ostatnio zauważyłam że szelki hurtty norweskie które mam mają bardzo nisko pasek, co w ogóle nie przeszkadza, ale... Bardzo nisko wychodzi zatrzask. I Kajka jak idzie to łokciem uderza w klips. W tych Y znowu denerwuje zakładanie, ale nic nie uraża :) Więc teraz używam tych Y i norwegów z DS, one się dobrze układają ;) Quote
Guest TyŚka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Hej :) A ja właśnie uwielbiam norwegi, choć mam chętkę na pasowe juliusy :p Quote
marta1624 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Hej Ty :) To razem będziemy na julki zbierać :D Angina dziękować :) Quote
rashelek Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Rączka w norwegach jest wygodna, nawet przy małym psie. Chociaż mnie z początku też denerwowała ;) A te Y mam wrażenie, że włażą psom w pachy, ale może tylko mi się wydaje. A przez to, że pasek w norwegach jest nisko nie wzięłam 90tki (przód miałaby idealny), bo pewnie by Micza ten pasek miała na łapach już :P To oni będą jedli go przez cały rok :lol: Masz urodziny? Co się nie chwalisz? :P Wszystkiego naj! Quote
angineuuka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 a nie pamiętam czy ma dzisiaj, strzelałam :D najwyżej byłam pierwsza :D Quote
kalyna Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Rączka w norwegach jest wygodna, nawet przy małym psie. Chociaż mnie z początku też denerwowała ;) A te Y mam wrażenie, że włażą psom w pachy, ale może tylko mi się wydaje. A przez to, że pasek w norwegach jest nisko nie wzięłam 90tki (przód miałaby idealny), bo pewnie by Micza ten pasek miała na łapach już :P mi po prostu to się nie podoba. Jak jest długi przód to nic w pachy nie wchodzi :P no rozmiarówka mnie poraża w norwegach :lol: Quote
*Magda* Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 a nie pamiętam czy ma dzisiaj, strzelałam :D najwyżej byłam pierwsza :D Nie byłaś pierwsza, bo ja przed 12 wysłałam Marcie sms'ka z życzeniami :P Quote
marta1624 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Ok, po kolei :) Marta dzięki :) I fakt, też mam wrażenie po niektórych zdjęciach że wchodzą w pachy, ale to chyba kwestia rozmiaru :) Angina tak dzisiaj, i byłaś pierwsza na dogo :) Madzia ty byłaś pierwszą sms em z osób z dogo:) Ala fakt, rozmiarówka do kitu :) Mam nadzieję że te moje będą ok :) Quote
marta1624 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 No to teraz się pożalę: Wyszłam dzisiaj z Kajką na spacer, jesteśmy na blokach. Spotkałam panią z onem Aleksem, doszedł pan z Aro, a na końcu pani z Cyrusem kundelkiem. I właśnie pani od Cyrusa opowiedziała nam historię z wczoraj- jak szła z psem to zaatakował ją poczwar, wielki, doskoczył do Cyrusa, przyglebił, nie chciał puścić. Jakimś cudem po kopniaku udało się za smycz wyciągnąć Cyrusa spod niego i szybko na ręce, dobrze że tamten nie skoczył na panią... Policja powiadomiona, szukają właściciela (ale go nie odłapali), wszyscy boją się wychodzić na dwór... A tu wracając po zabawie psów widzę go niedaleko klatki. Dobrze że moja to suka to odpuścił, poleciał dalej, policja powiadomiona gdzie go widziałam, podobno mają już właściciela. A dopiero załatwiliśmy sprawę z astem, a tu onek... Nigdy nie było tak niebezpiecznie u nas jak teraz :/ Quote
łamAga Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Nawet spokojnie z psem pospacerowac nie możecie ;( Quote
marta1624 Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Z astem bardzo dobrze- pies jest wyprowadzany na smyczy nawet na swojej posesji :) Więc wszyscy bezpiecznie przechodzą, nikt się nie boi, zwłaszcza że się okazało że to pies innego znajomego, tylko on złamał nogę i odbierze go po gipsie i jakiejkolwiek rehabilitacji :) Ale nie ma się do czego doczepić, łazi w kolcach, na smyczy, za posesję nie wyprowadzany :) Aga no właśnie beznadziejnie :( Ja chodzę z Kajką i jdej nic nie robi, ale jakbym szła z Luckiem... Nigdy w naszej mieścinie nie zdarzało się nic podobnego, a teraz jakiś nawał... No, raz był incydent z 2 astami co uciekły i psa zagryzły, ale to 3 lata temu było. Quote
Aleksa. Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Oj, spóźnione najlepsze życzenia :loveu: Quote
marta1624 Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Hejka :) Dzięki Ola :) No my po spacerku, byliśmy z panem z Szagim, potem panią z seterem Riko i potem doszedł czarny, duży kundelek :) Teraz Kajka śpi :D A i byliśmy w sklepie po mięso :) Quote
*Magda* Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Mięsko dla psiaków czy dla rodzinki? :P Quote
marta1624 Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Oczywiście że dla psiaków :p Poszłam z Kajką i zapomniałam skrzydełka wziąć, ale jutro dokupię :) Madzia pewnie już pytałam, ale skleroza... Pisałaś kiedyś (chyba :p) że Torze dajesz wszystko, bez wykrawania :) a kości co są z udek mogę podać bez przeszkód? Do tej pory je wykrawałam, ale dzisiaj przyjechała Majka od babci (jest ciągle u mnie :D) i psy mi wykradły te wykrojone kości, pogryzły bez problemu, nie połykały .. Może ja to niepotrzebnie wyrzucam? Quote
marta1624 Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 http://demotywatory.pl/4456457/Spalem-sobie-na-twojej-ulubionej-poduszce Hihi :D Quote
angineuuka Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Wybuchla to wybuchła, po co drazyc temat :D Quote
marta1624 Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Dobrze ze moje nie wybuchają :D Quote
Recommended Posts