caryca26 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 ja też ale zawartości nie ma :( Musisz zaznaczyć zobacz nową zawartość i tematy , w których uczestniczysz i czas np. ostatni tydzień. Quote
Olena84 Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 A śledzicie? Bo czasem ja zapisuje ale jak nie zaznacze śledzenia to mi sie nie zapisuje... Quote
caryca26 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 A śledzicie? Bo czasem ja zapisuje ale jak nie zaznacze śledzenia to mi sie nie zapisuje... Jak zaznaczam śledzenie to mi się nawet nowa zawartość nie pokazuje :) Co wchodzę to poprostu klikam pokaż nową zawartość i jest. Quote
bakusiowa Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Pomyliłam sie i wysłałam deklarację do Dody. Zaraz napiszę do niej. Quote
dorcia2 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 aktywowałam dla Cejlonka pakiet 30 ogłoszeń, zobaczymy co z tego będzie 1 Quote
bela51 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 aktywowałam dla Cejlonka pakiet 30 ogłoszeń, zobaczymy co z tego będzie Nie jestem optymistka :( Trzeba sie liczyc, ze Cejlon do konca swoich dni bedzie u Kikou. Quote
dorcia2 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Trzeba sie liczyc, ze Cejlon do konca swoich dni bedzie u Kikou. wiem Kochana,że tak może być , najważniejsze, żeby był bezpieczny i zaopiekowany 1 Quote
barb Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 aktywowałam dla Cejlonka pakiet 30 ogłoszeń, zobaczymy co z tego będzie Można prosić o link do jakiegoś ? Quote
bakusiowa Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Bakusiowa nowy awatarek! Wreszcie porządny awatarek. Jest w nim mój Bakuś . 15-go września minie 15 lat odkąd jest u mnie. Wzięłam go spod bloku. 1 Quote
dorcia2 Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Można prosić o link do jakiegoś ? oczywiście Barb http://ogloszenia.naszezwierzaki.eu/o/8215/_Przecudny_starszy_Pan_szuka_kochaj%C4%85cego_odpowiedzialnego_domku Quote
barb Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 oczywiście Barb http://ogloszenia.naszezwierzaki.eu/o/8215/_Przecudny_starszy_Pan_szuka_kochaj%C4%85cego_odpowiedzialnego_domku Bardzo ładny tekst i fotki, szczególnie te z małym piesiem :) Quote
dorcia2 Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Bardzo ładny tekst i fotki, szczególnie te z małym piesiem :) ten mały piesio to Zuzia ślepa starowinka, przyjaciółka Cejlonka , niestety już za TM , która została wyciągnięta ze schroniska na Paluchu w W-wie, jedna z moich deklarowiczek , którą miałam okazję poznać osobiście jeszcze w schronisku ,Zuzia była całe życie gdzieś przy rodzinie a na starość wyrzucona jak stary kapeć ,ale ostatnie miesiące życia spędziła u Kikou kochana i szczęśliwa , płakać mi się chcę jak o niej pomyślę i o tym jak została potraktowana przez człowieka ale takich historii jest nazbyt wiele , niestety...nie wszystkim bidulinkom uda się pomóc , zapewniając im chociaż ostatni etap życia szczęśliwy , wyć się chce Quote
kikou Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Cejlonek się trzyma ale tej wiosny badzo się postarzał, podnosi się z większym trudem niż na poczatku, gorzej chodzi i niechętnie kłapouszek, apetyt ma ciągle dobry ale kiepsko przyswaja mimo że cały czas bierze enzymy trzustkowe do jedzonka.. jest juznaprawdę biedniusi i stareńki... nadal niezwykle pogodny i łagodny... Pani wet mówi że przydałoby się jeszcze ściślejszą dietkę wprowadzić... bo ja wprawdzie bardzo chudo moim starszakom gotuję i często dodaję im intestinala trzustkowego http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/rinti_canine/469889(przy karmieniu wyłącznie tą karmą dużego psiaka worek starcza na ok.miesiąc - 35 dni) ale nie mam go na tyle żeby duże chłopaki mogły wyłącznie tego intestinala jeść, a akurat wszystkie 3 moje duże starszaki mają już trzustki i/lub wątróbki "na agrafce"przydałoby się kupić Cejlonkowi dodatkowy worek i Hmb żeby dalej nie tracił masy mieśniowej nóżek.. Quote
dorcia2 Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 przydałoby się kupić Cejlonkowi dodatkowy worek i Hmb żeby dalej nie tracił masy mieśniowej nóżek.. trzeba kupić , musimy go utrzymać w dobrej formie Kikou, masz jakiegoś dostawcę w przyzwoitych cenach 1 Quote
barb Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 ten mały piesio to Zuzia ślepa starowinka, przyjaciółka Cejlonka , niestety już za TM , która została wyciągnięta ze schroniska na Paluchu w W-wie, jedna z moich deklarowiczek , którą miałam okazję poznać osobiście jeszcze w schronisku ,Zuzia była całe życie gdzieś przy rodzinie a na starość wyrzucona jak stary kapeć ,ale ostatnie miesiące życia spędziła u Kikou kochana i szczęśliwa , płakać mi się chcę jak o niej pomyślę i o tym jak została potraktowana przez człowieka ale takich historii jest nazbyt wiele , niestety...nie wszystkim bidulinkom uda się pomóc , zapewniając im chociaż ostatni etap życia szczęśliwy , wyć się chce Smutne. :( A ja dziś przeczytalam coś takiego - też bardzo smutnego, gdzie pracownocy MOPS-u zmusilisamotną matke z trójką dzieci do oddania ich piesków. http://kobieta.onet.pl/dziecko/starsze-dziecko/mops-damy-wieksze-mieszkanie-ale-oddacie-psy-do-schroniska/l08pj8 Pozwoliłam sobie wkleić u Cejlona bo Olesnica to też dolnośląskie Quote
Hope2 Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 Smutne. :( A ja dziś przeczytalam coś takiego - też bardzo smutnego, gdzie pracownocy MOPS-u zmusilisamotną matke z trójką dzieci do oddania ich piesków. http://kobieta.onet.pl/dziecko/starsze-dziecko/mops-damy-wieksze-mieszkanie-ale-oddacie-psy-do-schroniska/l08pj8 Pozwoliłam sobie wkleić u Cejlona bo Olesnica to też dolnośląskie województwo obok, rodzina z 5 dzieci nie dostanie wyremontowanego mieszkania z c.o i łazienką (tak, dla tej rodziny to luksus, bo mieszkają w juz sprzedanym domu, który wynajmowali od b.właściciela), bo...ma psa! bo z psem moga dostać tylko ruderkę. To znaczy wyremontowane mogą jak obiecają trzymać psa na łańcuchu na podwórku, w mieszkaniu nie wolno, bo ok 4 letni pies może coś zniszczyć ( w sensie kafelki). Pies mikrus wielorasowy. Namawiam właścicielkę do nagłośnienia debilnego wymysłu urzędnika (jednego!) pana być i nie być w kwestii mieszkaniowej. Quote
barb Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 województwo obok, rodzina z 5 dzieci nie dostanie wyremontowanego mieszkania z c.o i łazienką (tak, dla tej rodziny to luksus, bo mieszkają w juz sprzedanym domu, który wynajmowali od b.właściciela), bo...ma psa! bo z psem moga dostać tylko ruderkę. To znaczy wyremontowane mogą jak obiecają trzymać psa na łańcuchu na podwórku, w mieszkaniu nie wolno, bo ok 4 letni pies może coś zniszczyć ( w sensie kafelki). Pies mikrus wielorasowy. Namawiam właścicielkę do nagłośnienia debilnego wymysłu urzędnika (jednego!) pana być i nie być w kwestii mieszkaniowej. Trzeba nagłaśniać takie przypadki, koniecznie. Quote
dorcia2 Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Kochani, rozmawiałam z Kasią i Cejlonek niestety jest chory :( wczoraj zasłabł i nie chciał jeść , dzisiaj jest po wizycie u lekarza : Cejlonek ma ostrą infekcję i gorączkę , dostał antybiotyk na 5 dni i kroplówkę na 3 dni +leki przeciwzapalne , po lekach temperatura obniżyła się , okazało się , że w jądrze ma guzka, lekarz powiedział, iż guzy takie bywają złośliwe i niestety dają bardzo szybko przerzuty, a ta infekcja to może być niestety zapowiedzią najgorszego , mam nadzieję, że Cejlonek pokona infekcję a wtedy trzeba będzie natychmiast sunąć guza , to jego jedyna szansa oby tylko nie miał przerzutów :( nadchodzące dni będą trudne i rozstrzygną jakie będą rokowania ufam, że wyjdzie z tego wpłynęła stała od Cioci Mdk8 - 5 zł 25/06 ślicznie dziękuję w imieniu Cejlonka i od dorci2- 20zł nie udało mi się z powodu zapchanych skrzynek wysłać nowego numeru konta do Cioć: Sziry, Koelki i Tofikowej i być może wpłaty od nich pójdą do Dody, Ciocia Bakusiowa się pomyliła i wpłaciła na stare konto Cejlonka, jak Doda wróci to napiszę do niej prośbę o rozliczenie (może już wtedy będzie wiadomo czyje deklaracje poszły do niej) przelałam 29/06 200zł opłatę czerwcową za domek Cejlonka + 70,00 - za dzisiejszą wizytę u Weta ( fakturę Kikou wstawi później ) zaraz uzupełnię rozliczenie trzymajcie Kochani kciuki za naszego cudnego Kłapouszka Quote
Alla Chrzanowska Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Kciuki zaciśnięte mocno, mocno - walcz Kochany! Quote
bakusiowa Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Poszła deklaracja za czerwiec. Makabra jakaś z komunikacją. 50 wiadomości raz dwa pozapycha skrzynkę. Nawet można tego nie zauważyć. A Ty Cejlonku nie strasz cioteczek i wracaj szybko do zdrowia. Quote
bela51 Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Zajrzałam, a tu takie smutne wiesci :( Nie daj sie Piesku Kochany !!! Trzymam kciuki ! Quote
Recommended Posts