ania75 Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 Mija trzeci tydzień pobytu Huzara w PDT: 1) lęk separacyjny – Huzio się zaaklimatyzował, poznał stały rytm życia u Anecik i, o dziwo, już wcale nie protestuje przed czasową rozłąką z człowiekiem. Bardzo się z tego cieszymy, bo zwiększa to szanse na znalezienie domku stałego, 2) lęk burzowy – nie było burzy w ubiegłym tygodniu. Deszczu Huzio nie lubi, więc szybko załatwia swoje potrzeby, po czym ucieka do domku, 3) relacje w stadzie – jak zwykle pozytywne. Bardzo lubi bawić się z Haną i z Tigrą, 4) zdrowie – dopisuje. Wczoraj Huzio pokazał się ze swojej najlepszej strony. Przyjechali Państwo w sprawie małego pieska, z dwójką małych dzieci, jedno, kilku miesięczne (jeszcze na rękach), drugie - dziewczynka ok. 2-letnia. Huzarek – proludzki przylepa, od razu nadstawiał się obcym ludziom do miziania, głasków, położył Pani łepek na kolanach i się przykleił. Anecik jest pod wrażeniem stosunku Huzia do maleńkiej dziewuszki – wyważony i delikatny. Dziewusia wołała „Huział, Huział”, a on powolutku, spokojniutko i rozważnie do niej podchodził i dawał się głaskać. I tak potwierdziliśmy, także po zmianie miejsca, że Huzio jak najbardziej nadaje się do domku z małymi dziećmi. Huzarek pozdrawia wszystkich swoich Przyjaciół 5 Quote
ania75 Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 Dnia 19.08.2017 o 15:29, elik napisał: Aby zwiększyć szanse Huzara na znalezienie dobrego domu, zamówiłam pakiet promowanie z odświeżaniem w promocyjnej cenie 4,49 zł Elu bardzo dziękuję, że pamiętasz i dbasz o naszego Huzia ..... oby tym razem przyniosło mu to szczęście 2 Quote
elik Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017 Wspaniałe wiadomości od Huzara Aniu :) To wielka strata dla potencjalnych opiekunów, że tak wspaniały pies nadal jest bezdomny :( Jak i gdzie go ogłaszać, żeby znaleźć dla niego odpowiedni dom ? Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Pomóżcie Quote
elik Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 Nasza kochana Usiata odświeżyła i promowała ogłoszenia na Gumtree, Katowiczak i Krakusik https://www.gumtree.pl/a-psy-i-szczenieta/katowice/spojrz-prosze-w-bursztynowe-oczy-huzara/1002022764470910480360909 http://www.katowiczak.pl/spojrz-prosze-w-bursztynowe-oczy-huzara-256147 http://www.krakusik.pl/spojrz-prosze-w-bursztynowe-oczy-huzara-345191 Dziękujemy Małgosiu Ile ksiorki do zwrotu ? Quote
kasiainat Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Miałam okazje poznać Huzarka dwa dni temu. Wspaniały psiak:-) 5 Quote
elik Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 1 godzinę temu, kasiainat napisał: Cytat Miałam okazje poznać Huzarka dwa dni temu. Wspaniały psiak:-) Dziękuję za piękne zdjęcia pięknego Huzara. Cytat Miałam okazje poznać Huzarka dwa dni temu. Wspaniały psiak:-) Jak miło przeczytać obiektywną ocenę :) 1 Quote
Usiata Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Ooooo, jaka niespodzianka z samego ranka! Kasiainat, pięknie dziękujemy za fotki kochanego, fajnego Huzia Elik, nie ma tematu kasiorki do zwrotu. I kolejne ogłoszenia dla Huzarka: http://katowice.lento.pl/spojrz-prosze-w-bursztynowe-oczy-huzara,5923739.html http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,156674,aW5kZXgucGhw.html http://alegratka.pl/ogloszenie/spojrz-prosze-w-bursztynowe-oczy-huzara-29007353.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/364967/Spojrz-prosze-w-bursztynowe-oczy-Huzara/#.WZ0sctTyiHs http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Spojrz,-prosze,-w-bursztynowe-oczy-Huzara-id163606.html Niech się dobrze dzieje chłopaczkowi :) 1 Quote
Tyśka) Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Ulala, z takimi zdjęciami chłopak powinien znaleźć DS raz-dwa :) 1 Quote
elik Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 7 godzin temu, Usiata napisał: . . . Elik, nie ma tematu kasiorki do zwrotu. I kolejne ogłoszenia dla Huzarka: . . . Niech się dobrze dzieje chłopaczkowi :) To piękne dzięki Małgoś w imieniu Huzia :) Quote
ania75 Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Jakie piękne zdjęcia - chłopak zadowolony, uśmiechnięty.... dziękujemy bardzo 1 Quote
elik Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Dzisiaj tj. 24.08. na konto Huzara wpłynęła kwota 40,00 zł od ania75 - deklaracja VIII - IX. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
Tyśka) Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 I co u Huzara? Jakiś odzew z ogłoszeń jest? Quote
Usiata Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: I co u Huzara? Jakiś odzew z ogłoszeń jest? Niestety, Tysiu, jeszcze nikt nie zechciał pokochać naszego przytuasa, a Huzio jest takim superowym psiakiem... Quote
Tyśka) Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Pechowiec z niego :( Nie umiem zrozumieć tej ciszy... Quote
Usiata Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Pechowiec z niego :( Nie umiem zrozumieć tej ciszy... Mam nadzieję, że może niedługo coś drgnie, jak już wakacje się skończą, oby... Tysiu, mam do Ciebie prośbę, spróbujmy odczarować tego pecha Huzarka, co? może w wolnej chwili napisałabyś tekst do ogłoszeń dla niego? Puściłabym ogłoszenia z Twoim tekstem, może by zadziałało? 1 Quote
Tyśka) Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Oczywiście mogę napisać, chociaż nie wiem czy uda mi się napisać coś równie ładnego - obecny tekst bardzo mi się podoba ;). Staram się też Huzia podsyłać ludziom, którzy szukają psiaka i wydaje mi się, że może im Huzio podpasować... no ale na razie cisza... 3 Quote
Usiata Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 4 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Oczywiście mogę napisać, chociaż nie wiem czy uda mi się napisać coś równie ładnego - obecny tekst bardzo mi się podoba ;). Spróbujmy, kochana, może po Twoim tekście coś się ruszy, zaiskrzy na monitorach i Huzio zostanie wreszcie wypatrzony ;) piękne dzięki z góry *) 1 Quote
elik Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Wczoraj tj. 29.08. na konto Huzara wpłynęła kwota 50,00 zł od Usiata - deklaracja IX. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Tyśka) Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Ciocie, przepraszam, że tak zwlekam... mam lekki kociokwik. W domu brakuje rąk do pracy, więc znoszę drewno i robię męskie prace w ogrodzie, by odciążyć rodziców, a i kot mi choruje... ale jutro powinno być trochę lżej i przysiądę do opisu. Czy ktoś mógłby mi wypunktować najważniejsze informacje o Huzarku? Będzie mi łatwiej coś stworzyć i opis będzie bardziej rzetelny. Oczywiście informacje mogę dostać tutaj, jak i na PW, ale byłabym za nie bardzo wdzięczna... Wiem, że to trochę wygodnictwo, ale 75 stron to sporo... Quote
elik Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Ciocie, przepraszam, że tak zwlekam... mam lekki kociokwik. W domu brakuje rąk do pracy, więc znoszę drewno i robię męskie prace w ogrodzie, by odciążyć rodziców, a i kot mi choruje... ale jutro powinno być trochę lżej i przysiądę do opisu. Czy ktoś mógłby mi wypunktować najważniejsze informacje o Huzarku? Będzie mi łatwiej coś stworzyć i opis będzie bardziej rzetelny. Oczywiście informacje mogę dostać tutaj, jak i na PW, ale byłabym za nie bardzo wdzięczna... Wiem, że to trochę wygodnictwo, ale 75 stron to sporo... Może aktualne ogłoszenie będzie pomocna :) Spójrz proszę w bursztynowe oczy Huzara i zechciej go poznać. Popatrz, jaki fajny psiak, jak całym sercem kocha ludzi i uwielbia dzieci. Jak uwielbia bawić się piłką i ganiać z innymi psami. Huzio upomina się o pieszczoty, głaskanie, ale też lubi pokazać, jaki jest mądry, posłuszny, jak szybko uczy się nowych komend. Jest dumny z każdej pochwały i jeszcze bardziej stara się być najlepszym psem na ziemi. A wszystko to, bo Huzarek baaardzo marzy o swoim człowieku do kochania. Pomóż Huziowi spełnić jego marzenie, a zyskasz wiernego przyjaciela, który ciebie nigdy nie zawiedzie, a zawsze będzie kochał. Podobnie jak niektóre psy, Huzar boi się dużych, gwałtownych burzy i wówczas szuka wsparcia u opiekuna. Obecnie Huzar przebywa w okolicach Katowic, ma ok. 6 lat, jest wykastrowany, zaszczepiony, waży ok. 30 kg. Obowiązuje umowa adopcyjna oraz wizyta przed adopcyjna. Nie wydajemy psów do budy, na łańcuchy. Może jeszcze coś, ktoś dorzuci :) Quote
elik Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Dzisiaj tj. 1.09.2017 r. na koncie Huzara miały miejsce dwa wydarzenia :) - wpłynęła kwota 50,00 zł od ania68 - deklaracja VIII Bardzo serdecznie dziękujemy - wypłynęła kwota 300,00 zł do D.T. za m-c sierpień 2 Quote
ania75 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Najnowsze wieści od naszego przystojniaka: Huzarek miewa się dobrze, zdrowie dopisuje, już nie jojczy gdy człowiek wychodzi z domku. Do szaleństwa zakochany w piłeczkowaniu. Piłeczki to jest to, co Huzio lubi najbardziej. I tylko domku stałego wciąż nie ma, a to taki kochany pieseł. Trzymajmy kciuki za domek dla Huzarka. 3 Quote
Usiata Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Dnia 1.09.2017 o 23:02, elik napisał: Może aktualne ogłoszenie będzie pomocna :) Spójrz proszę w bursztynowe oczy Huzara i zechciej go poznać. Popatrz, jaki fajny psiak, jak całym sercem kocha ludzi i uwielbia dzieci. Jak uwielbia bawić się piłką i ganiać z innymi psami. Huzio upomina się o pieszczoty, głaskanie, ale też lubi pokazać, jaki jest mądry, posłuszny, jak szybko uczy się nowych komend. Jest dumny z każdej pochwały i jeszcze bardziej stara się być najlepszym psem na ziemi. A wszystko to, bo Huzarek baaardzo marzy o swoim człowieku do kochania. Pomóż Huziowi spełnić jego marzenie, a zyskasz wiernego przyjaciela, który ciebie nigdy nie zawiedzie, a zawsze będzie kochał. Podobnie jak niektóre psy, Huzar boi się dużych, gwałtownych burzy i wówczas szuka wsparcia u opiekuna. Obecnie Huzar przebywa w okolicach Katowic, ma ok. 6 lat, jest wykastrowany, zaszczepiony, waży ok. 30 kg. Obowiązuje umowa adopcyjna oraz wizyta przed adopcyjna. Nie wydajemy psów do budy, na łańcuchy. Może jeszcze coś, ktoś dorzuci :) Tysiu, warto podkreślić jeszcze, że Huzio jest, cyt. za Anią75, "zakochany w piłeczkowaniu", potrafi poszczekiwać i domagać się rzucania piłeczek, krótko mówiąc, urodzony czworonożny piłkarz z niego :D 3 Quote
Tyśka) Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 Niestety, wymodziłam na tę chwilkę tylko coś takiego... Postaram się napisać coś lepszego ;) Gdyby dzisiaj kręcili „Lassie wróć” z pewnością na owczarka wzięliby Huzara. Bo Huzar to pies na medal: w wierności spokojnie mógłby konkurować z Lassie, a z komisarzem Alexem podać sobie łapki w inteligencji. Bo Huzar to przemądry psiak: za piłeczkę zrobi dosłownie wszystko, praca z nim jest czystą przyjemnością. Nic więc dziwnego, że podstawy posłuszeństwa pojął w mig i dobrze wie, jak powinien zachowywać się cywilizowany pies, zresztą Huzar uwielbia zadowalać swojego Opiekuna. Huzar bardzo lubi współpracować z człowiekiem, więc w odpowiednich rękach będzie naprawdę rewelacyjnym przyjacielem. Dla niego największym szczęściem jest spędzać aktywnie czas ze swoją Rodziną: bo Huzar to również prorodzinny i bardzo towarzyski psiak, który kocha zarówno Ludzi Dużych, jak i Małych, a życie w odosobnieniu nie jest dla niego. Nawet, gdy dzieje się coś złego, np. na dworze szaleje przerażająca burza, Huzar szuka oparcia w Swoim człowieku: bo on dobrze wie, że człowiek jest mądry i można zawsze na nim polegać. To taki pies „do tańca i do różańca”, nieważne co ma robić, ważne że może coś robić ze swoim człowiekiem: czy to tropienie, czy wędrówka w góry, czy powtarzanie i nauka nowych komend. A po aktywnym dniu najchętniej położy się w nogach Opiekuna i razem z Nim będzie oglądał TV, i od czasu do czasu otrzymywał „głaski”, pieszczoty i pochwały – bo to pies spragniony miłości, któremu nigdy nie jest dość "miziania". Jak przystało na psa z manierami, Huzar również umie dogadać się ze swoimi pobratymcami, nie wszczyna awantur. Spokojnie może mieszkać w domu, gdzie jest już jeden czworonóg, bo lubi bawić się z psiakami. Obecnie Huzar przebywa w Domu Tymczasowym i z utęsknieniem wypatruje swojego Człowieka, z którym mógłby robić te wszystkie świetne rzeczy, które robi człowiek ze swoim psem. A przede wszystkim czeka na Kogoś, kto go będzie kochał równie mocno, jak on jest w stanie pokochać człowieka. Huzar posiada aktualną książeczkę zdrowia, jest również wykastrowany. Ma dopiero 6lat, jest średniej wielkości i rozkochuje w sobie wszystkich mądrym, pięknym spojrzeniem. Jeśli chcesz wpatrywać się w te mądre oczka na co dzień, które non stop będą zdradzały, jak mocno kocha Cię ten niesamowity pies, zadzwoń! XXX 1 Quote
elik Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 Dzisiaj tj. 6.09.2017 r. na koncie Huzara pojawiły się dwie deklaracje: - 25,00 zł od Anna Gr. - deklaracja IX - 25,00 zł od Nuncek - deklaracja IX Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
Recommended Posts