Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewa gonzales']Czyli zbieramy kochana na hotelik u Dekstereczki? :multi::multi: to ja musze wyczynic baz baz jakowys przecie :bye:[/QUOTE]

Zbieramy,zbieramy ;)
I wiadome że liczę na Ciebie i i Twoje cudne serducho :loveu:

Posted (edited)

[quote name='Ajula']Tylko nie do Krzysztofa Cieślewicza! On się uważa za wielkiego miłośnika zwierząt i wierzę, że ma dobre intencje, ale u niego to nie jest miejsce dla starszego chorowitego psa! Wiem bo widziałam.[/QUOTE]

Mam podobne zdanie !!!
Dlatego cieszę się bardzo, że Toluś pojedzie jednak do dexterki :happy1:
Myślę, że możecie zgłosić chłopaka do SKARPETY OWCZARKOWEJ, przegłosujemy udzielenie wsparcia na dobry początek
Powinno się udać :cool3:

Edited by DONnka
Posted

[quote name='wiewoira']tak daleko bo nie mamy możliwości częstych odwiedzin psiurków no i jej samej ;)
Jednak ponoć na lato pole namiotowe u niej zaprasza to zjawimy sie na dłużej hahah [/QUOTE]

z tym namiotem to o mnie też pamiętaj, bo sie oberwiesz :mad::diabloti:

to Tolo jest w Bielsko Bialej??
Jak uzbieraja sie deklaracje dla Fileta to wyciagam go i wioze do dexterki, może Tolo tez zabiorę ?? I Ciebie... jeśli sie wepchniesz . . .

Posted

wyczyniam bazarus [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250678-tworze-dla-starowinki-cudnego-Tolunia-zapraszam-zajrzyjcie-sercem-wesprzyjcie-r?p=21826941#post21826941[/URL]

:buzi:dla dziadziunia przecudnego :buzi: jeszcze nie gotowy

Posted

[quote name='Doda_']z tym namiotem to o mnie też pamiętaj, bo sie oberwiesz :mad::diabloti:

to Tolo jest w Bielsko Bialej??
Jak uzbieraja sie deklaracje dla Fileta to kwyciagam go i wioze do dexterki, może Tolo tez zabiorę ?? I Ciebie... jeśli sie wepchniesz . . .[/QUOTE]

Tak,Tolo w bielskim schronie a z transportem do dextrki to sie mozemy dogadac ja sie wcisne nawet w bagażnik hihi a jak co to zawsze mozemy jechac nasza 7oosobowka,psiaki beda mialy wygode a wtedy transport taniej wyjdzie ;)

[quote name='ewa gonzales']wyczyniam bazarus [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250678-tworze-dla-starowinki-cudnego-Tolunia-zapraszam-zajrzyjcie-sercem-wesprzyjcie-r?p=21826941#post21826941[/URL]

:buzi:dla dziadziunia przecudnego :buzi: jeszcze nie gotowy[/QUOTE]

Ewuniu Twoje serce jest wielkie a Ty cudowna kobieta :buzi:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250678-Ratuneczkowy-dla-dziadzia-Tolunia-od-31-01-8-02-g22-oo?p=21826941#post21826941[/URL] :multi::multi:gotowy:multi:dodallam wiewiorenko Twoja ksiazke :bye: :bye:

Posted

No i podglądnęłam... Do kosztów hotelu trzeba będzie doliczyć kastrację, chyba że przyciśnie się weta na miejscu...
Biuro totalnie postawiło sobie kreskę na Tolku...

Posted

[quote name='ewunian']No i podglądnęłam... Do kosztów hotelu trzeba będzie doliczyć kastrację, chyba że przyciśnie się weta na miejscu...
Biuro totalnie postawiło sobie kreskę na Tolku...[/QUOTE]
Nie dawajcie proszę Tolka na kastrację schroniskową. Pokryję koszty kastracji.

Posted

[quote name='Cantadorra']Nie dawajcie proszę Tolka na kastrację schroniskową. Pokryję koszty kastracji.[/QUOTE]

Ja dziś będę u mojego weta który też ma wgląd w schron i jak sie go prosi to zawsze sprawdzi i powie.Przynajmniej jak ja go proszę to to robi :evil_lol:

Posted

W schronie i tak raczej wywaliliby to co zostało z jajek, a tu trzeba jednak wysłać wycinki do badań, nie wiadomo co to za cholerstwo w nim siedzi...

Posted

[quote name='ewunian']W schronie i tak raczej wywaliliby to co zostało z jajek, a tu trzeba jednak wysłać wycinki do badań, nie wiadomo co to za cholerstwo w nim siedzi...[/QUOTE]
masz rację

Posted

a może najpierw byśmy miśkowatemu Tolusiowi ufundowały pełne badania?

ja wiem, że to powinno zrobić schronisko, ale powiedzmy że tę wersję już omówiliśmy :razz:

ja miałam dostęp do fajnego weta, który współpracował z TOZem w Gliwicach, jak szłam do niego z jakimś mało kasiastym psem, to pobierał krwi ciut więcej i zaczynał od podstawowych badań, a jeśli coś mu się nie podobało to robił następne, dzięki temu nie ryzykowaliśmy kosztami i w razie czego można też było robić pełniejszą diagnostykę
największy problem moczu nałapać, ale myślę, że na te badania mogłybyśmy się zrzucić, to można robić już, niezależnie od deklaracji, przynajmniej będziemy wiedzieć na czym sznupol stoi

co Wy na to?
nie mam dużo i powinnam zacisnąć pasa, ale na zachętę wrzucam do Tolusia skarbonki jednorazową dychę na poczet badań

Posted

Dziś nie dałam rady napaść weta bo poczekalnia mu pękała w szwach a sami mieliśmy trudny orzech do zgryzienia przy pomocy znajomemu i jego psu :(
Jutro mam nadzieję że nie bedzie takiego tłoku i zapytam co i za ile by zrobił,jeśłi chodzi o wycięcie jajeczek to wszystko fajnie tylko on po za biegu nie może trafic do schronu bo tam nie bedą pilnować czy wszystko z nim dobrze a w boksie po zabiegu... nie widzę tego :(
Ja myślałam żeby zrobić mu tu już podstawowe bad [morfologię i biochem] a wycięcie zostawic już jak bedzie u Dxterki bo tam go Magdzia doglądnie i przypilnuje.
Nazbierane pieniążki przeznaczymy na hotelik i na badania myślę że się uzbiera.
Na pewno będę prosić o pomoc Skarpetę Owczarkową i Talcott i jeśli pomogą to bardzo zasili konto chłopaka.

Posted

[quote name='wiewoira']Zbieramy,zbieramy ;)
I wiadome że liczę na Ciebie i i Twoje cudne serducho :loveu:[/QUOTE]

DOnko na pewno poproszę o pomoc,na razie jednak muszę dogadać sprawę weta i Dxterka ma nam się określić cenowo.Jak bedziemy mieli to już dograne do bedziemy działać dalej i prosić o pomoc gdzie tylko się da :)
Dzięki za poparcie ;)

Posted

[quote name='Cantadorra'][B]Nie dawajcie proszę Tolka na kastrację schroniskową.[/B] Pokryję koszty kastracji.[/QUOTE]

Przyłączam się do prośby Cantadorry
Na kastrację jest czas, najpierw zróbcie podstawowe badania i niech jedzie do dexterki

[quote name='wiewoira']DONko na pewno poproszę o pomoc,na razie jednak muszę dogadać sprawę weta i Dxterka ma nam się określić cenowo.Jak bedziemy mieli to już dograne do bedziemy działać dalej i prosić o pomoc gdzie tylko się da :)
Dzięki za poparcie ;)[/QUOTE]

A zatem czekamy na Was na wątku SKARPETY ;)