Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Był telefon, ale niestety odmówiłam... Pani bardzo sympatyczna, wszystko okej, poza jednym: Kama musiałaby być w domu sama codziennie po 10h. A to dla niej zdecydowanie za długo. :(

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamie bardzo przydałby się jakiś odważny, zrównoważony pies w nowym domu. Kiedy Kajko wpada w odwiedziny Kama staje się zupełnie innym psem. Biega, wariuje, szaleje i przede wszystkim przestaje przejmować się tym, czego normalnie się boi. Moja Michigan to już staruszka, raczej niechętna do zabaw i ganiania, ale przy niej Kamyk czuję się pewniej. Dla kogoś zapsionego wprowadzenie jej do stada/innego psa nie powinno stanowić większego problemu, bo sunia ładnie komunikuje się z psami. U mnie lekkie spięcia miała na początku z moją Michi, ale były to dosłownie 3-4 sytuacje (przy szykowaniu jedzenia albo chwile przed spacerem), ale było to ewidentnie rozładowanie emocji. Teraz już nie ma problemu z żadnymi psami, na spacerach bardzo ładnie się z nimi wita. :)

I ostatnio mamy mały postęp :) Kama zobaczyła, że rzucane przedmioty wcale nie są takie straszne jak jej się do tej pory wydawało i nawet można za nimi pobiec, wziąć je w paszczę i albo pogryźć, albo z nimi ganiać po lesie (nie jest jeszcze na etapie przynoszenia, nawet za smaczki :P ). Zabawkami nadal się nie interesuje, ale rzucone patyki i szyszki są super. Oczywiście najfajniejszym zajęciem jest szukanie smaczków, które rozrzucam, ale u Kamy nic nie konkuruje z jedzeniem :)

Posted

Wpłaty między 28-09-201421-10-2014:

październik'14    deklaracje stałe  agat21                06-10-2014  10,00 zł

Agnieszka103    09-10-2014  10,00 zł

ASTRA126        15-10-2014  10,00 zł

dorota1               02-10-2014  10,00 zł

madziak25          07-10-2014  5,00 zł

memory              30-09-2014  10,00 zł

mk999                10-10-2014  20,00 zł

Roland_De         01-10-2014  25,00 zł

Sara2011           06-10-2014  10,00 zł

Razem                                   110,00 zł

listopad'14          deklaracja stała  memory             30-09-2014  10,00 zł

Razem                                   10,00 zł

grudzień'14         deklaracja stała  memory             30-09-2014  10,00 zł

Razem                                   10,00 zł

Do całkowitego rozliczenia (post 15) uwzględniam również wcześniej pominiętą wpłatę Agnieszka103 z 29-07-2014 (10,00 zł) ---> bardzo przepraszam za tę pomyłkę!

Tym samym saldo wynosi 448,00 zł.

Posted

Podliczyłyśmy z ruttą, że Kamie w grudniu braknie na DT (zakładając, że wszyscy deklarowicze wpłacą). Trzeba suni znaleźć dom przed świętami...

• 2 weeks later...
Posted

Oj, to niedobrze. I jeszcze cisza się na wątku zrobiła :( Wysłałam Kamie deklarację za dwa miesiące (listopad i grudzień). Może jakiś bazarek by się przydał?

Posted

bazarek bylby mile widziany

Byłby na wagę złota. 

Proszę o sprawdzenie, co z moją wpłatą. Nie ma jej ujętej w rozliczeniach, a pieniądze na pewno poszły z mojego konta 24.10

Lida, bo ja rozliczenie mam do 21 października zaktualizowane :oops:  Sprawdziłam na koncie - jest Twoja wpłata. Wpiszę jutro pozostałe wpłaty. 

Oj, to niedobrze. I jeszcze cisza się na wątku zrobiła :( Wysłałam Kamie deklarację za dwa miesiące (listopad i grudzień). Może jakiś bazarek by się przydał?

Tak, cichutko u Kamulki. 

Bazarek bardzo by pomógł.

Posted

Kama miała dziś sesję zdjęciową. Przyznam, ze była to jedna z trudniejszych moich modelek. Ale daliśmy radę, duuuuuużo smaczków oraz danie Kamie duuuuuuużo czasu zanim zaczęliśmy robić zdjęcia, trochę pomogły jej się rozluźnić. Efekty już wkrótce. :)

Posted

są takie psy, które nie cierpią zdjęć.

Ciekawa jestem jak Kamusia wygląda .

Kama bała się lampy błyskowej, której niestety musieliśmy użyć, bo sesja odbyła się około 20:00-23:00.  ;)

Jeszcze raz serdecznie dziękuję Isiaczekk za transport Kamy z dosłownie drugiego końca Warszawy.

A Kama wygląda mega dobrze, bez porównania do kondycji w przytulisku. Już nie ma śladu "zapadniętego kręgosłupa", ma piękną, błyszczącą sierść, a ząbki ma śliczne, jak u młodziaka. Postaram się dziś wkleić zdjęcia.

Posted

Na zewnątrz zimno, mokro i źle, ale Kama nie musi się tym już martwić :)

[URL=http://s1094.photobucket.com/user/isiaczekkk/media/Zdj1190cie2103_zpsadced05b.jpg.html]Zdj1190cie2103_zpsadced05b.jpg[/URL]

[URL=http://s1094.photobucket.com/user/isiaczekkk/media/Zdj1190cie2093_zpsb32a9d4a.jpg.html]Zdj1190cie2093_zpsb32a9d4a.jpg[/URL]

[URL=http://s1094.photobucket.com/user/isiaczekkk/media/Zdj1190cie2090_zps1d98d97d.jpg.html]Zdj1190cie2090_zps1d98d97d.jpg[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Okej, ze sporym poślizgiem, ale wstawiam zdjęcia. Najpiękniejsze nie są, ale niestety to i tak sukces, że coś się udało zrobić - Kama się bardzo stresowała.

facebook_js7h0065_by_frecklydog-d89fp5e.

facebook_js7h0067_by_frecklydog-d89fp5f.

facebook_js7h0052_by_frecklydog-d89fp5b.

facebook_js7h0047_by_frecklydog-d89fp58.

facebook_js7h0045_by_frecklydog-d89fp57.

rutta, jak wyglądają finanse Kamy?

Posted

17 listopada zrobiłam Kamie ogłoszenia:

[url=http://olx.pl/oferta/kama-przyjaciolka-wszystkich-stworzen-CID103-ID7QJ0B.html]KAMA[/URL]

na: 

olx.pl, alegratka.pl, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl

Teraz powymieniam jej fotki - te ostatnie są bardzo fajne :)

Posted

piękna modelka na pięknych zdjęciach.

W tych dniach wymodzę bazarek na nią.

Byłoby cudownie, bo wydaje mi się, że już na ten miesiąc brakło pieniędzy...

17 listopada zrobiłam Kamie ogłoszenia:

KAMA

na: 

olx.pl, alegratka.pl, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl

Teraz powymieniam jej fotki - te ostatnie są bardzo fajne :)

Dziękuję! Ogłoszenia bardzo się przydadzą!

Zdjęcia są fantastyczne, nic tylko zakochać się w suni :)

Mam nadzieję, że ktoś się w końcu zakocha :)