Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Choroby skórne bywają bardzo kosztowne i trudne, wymagające długotrwałego leczenia, więc może być potrzeba sporo pieniążków, nie wspomne juz o oczku biedaczka....

[SIZE="5"]BUDA PILNIE POTRZEBNA DLA ZGREDKA !

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydaje mnie się, że na wątku Zielonki ktoś oferował budę :cool3:

Znalazłam, to było trzy tygodnie temu :cool3:

_beatka_ napisał(a):
czy pani joanna potrzebuje bud?bo znajoma kolezanki ma dwie po terierach rosyjskich tylko ze trzebaby sie nimi zajac, co prawda sa ocieplone styropianem ale jedna nie ma zrobionego dachu a na drgi trzeba narzucic pape.
dowiedzcie sie prosze bo jak p.joannie sie nie przydadza to napisze na forum moze jakies schronisko je wezmie;)

Wysłałam PW do Beatki

Posted

[quote name='paros']Wydaje mnie się, że na wątku Zielonki ktoś oferował budę :cool3:

Znalazłam, to było trzy tygodnie temu :cool3:

Wysłałam PW do Beatki[/quote]
Paros, jesteś nieoceniona. Szukałem tego wątku, ale byłaś szybsza:loveu:

Posted

[quote name='ziuta-23']Paros jak z budą, czy Beatka odpisała........:roll:[/quote]

Beatka odpisała, że we wtorek będzie widziała się z tą koleżanką :roll: wcześniej nie jest to możliwe, bo nie ma do niej kontaktu :cool3:

Posted

Ok, jak nie będzie miała budy to wtedy pomyśle nad jakimiś deskami i styropianem........i będziemy zbijać z KWL sami :eviltong:
Mam nadzieje Krzysiu, ze nie masz nic przeciwko iż wkręcam Cię w robienie budy dla Zgredka :p
Tylko najpierw musze pomyśleć skąd dechy itp wziąźć.....jak mi się nie uda to się załamie :placz:............albo sąsiadowi ukradne :evil_lol: u niego stoi wielkkkkaaaa buda a On psiaka nie ma, pytałam go kiedyś czy odsprzeda mi bude i powiedział, że tak (chciałam mieć właśnie na taki przypadek jak ten ze Zgredkiem).
Jutro pójde jak będzie i się skromnie :cool3: przypomne, niby ta buda jest do małej renowacji ale napewno się przyda.........mam nadzieje, że sąsiad nie zmienił zdania :mad:

Posted

Poluje dzisiaj od rana na sąsiada :evil_lol: ale nie przyjechał na działke.....może go deszcz wystraszył.
Hmm....o ile dobrze pamiętam to mam w domu jakieś palety, musze zapytać familii....KWL czy deski z palet by się nadały :cool3:
Nawet jak Beatka miałaby bude to może warto się spotkać i spróbować coś sklecić z tych desek.......napewno przydadzą się budy.
Gwoździ nie mam :placz:

Posted

Są budy :multi: :multi: Beatka przysłała SMS-a z nr tel. koleżanki a ja do niej dzwoniłam ;)

Są dwie budy,:lol: podwójne drewno ocieplane styropianem, duże (dla czarnego terriera rosyjskiego) i bardzo ciężkie (drewno waży:cool3: ). Jedna z bud ma w gorszym stanie dach. Budy nie są rozbieralne.

Jedyny problem to wyniesienie budy z posesji. :cool3: Budy są porządne, ciepłe i bardzo ciężkie. Nie da się ich wynieść przez furtkę (budy są duże), tylko trzeba przenieść nad ogrodzeniem (1.5 m wysokości). Tak były też tu wnoszone. Do "wyciśnięcia budy" na taką wysokość potrzeba czterech mężczyzn. No i na przyczepkę pewnie wejdzie jedna buda na raz :cool3:
Budy są w Pruszkowie.

Wydaje mnie się, że trzeba zagospodarować obie budy. :lol:

Posted

:sweetCyb: superrr......Zgredek będzie miał bude....super.
Tylko teraz mi Jolu napisz czy ktoś z Was zawiezie bude do Kasi do Nasielska??
Ania u której jest Barmiś mieszka w Pruszkowie więc moge z nią pogadać czy jedzie do Kasi to by wzieła bude przy okazji.
Ale to sobie uzgodnijcie między sobą (KWL, Przyjaciel_Koni) i jak coś dajcie znać.....zadzwonie do Ani i pogadam.

Posted

już się odzywam:cool3:przez tą sesję w ogóle nie ma czasu na czytanie wątków na dogo:shake:
tylko teraz jak zrobicie z transportem tych bud?trzeba mieć odpowiedni samochód, no i tych 4 mężczyzn ;):evil_lol:

Posted

Czy te dwie budy idą do Kasi do Nasielska??
Ania, która nam załatwiła ten tymczas u Kasi ma duży samochód, mieszka w Pruszkowie, więc może z nią się dogadać :roll:

Posted

Jestem po przerwie, a tu takie sensacyjne wieści! Rozmawiałam już z Anią-przewiezie budę (lub budy) jak tylko dotrze do Warszawy ( jest "wyjechana") to skontaktuje się z Wami w tej sprawie. Ja mogę dorzucić 1 sztukę chłopa w celu dźwigania bud jeśli nikt się nie znajdzie na miejscu.
Dziękuje wszystkim pięknie :loveu:

Posted

Ja też postaram się dorzucić jakiegoś chłopa :evil_lol: ale w godzinach wieczornych tylko nam pasuje :roll:

Kasiu napisz co u Zgredka....:loveu:

Posted

Już jestem wrócona...

Nie ma problemu - jeśli budy są duże to pewnie muszę zabrać przyczepę - ale to też nie jest problem. Proszę o wymiary bud, żebym mogła zdecydować.
Ja też upoluję jakiegoś chłopa - to kiedy ?

Posted

podalam paros nr tel do pani Asi, budy są bardzo duże bo byly przeznaczone dla terierów rosyjskich, ale ile dokladnie mają to nie wiem:roll:
trzeba by zadzwonić i się dopytać

Posted

kosmatypl napisał(a):
Już jestem wrócona...

Nie ma problemu - jeśli budy są duże to pewnie muszę zabrać przyczepę - ale to też nie jest problem. Proszę o wymiary bud, żebym mogła zdecydować.
Ja też upoluję jakiegoś chłopa - to kiedy ?

Aniu, myśle abyś Ty przejęła dalej działanie. Budy są w Pruszkowie a Ty tam mieszkasz :lol: Może zdzwonimy się to powiem co i jak ja to widzę?? :roll:
Proponuje aby zabrać od razu obie budy. Jedną do Ciebie (chwilowo) i drugą do Kasi. Budy są solidne, duże i podobno na przyczepkę wchodzi jedna buda. Czyli trzeba pierwszą budę zawieźć do Ciebie a drugą do Kasi. Wtedy w dowolnym czasie tę budę od siebie będziesz mogła przewieźć do Kasi :lol:
No i potrzeba czterech Herkulesów :evil_lol: Może panowie niech już zaczną trochę ćwiczyć "wyciskanie" :evil_lol:

Posted

Zgredzo cosik wcale nie obrasta :shake: Na łysym nie ma nawet kawałka włoska. Jak tak będzie na zimę to kiepsko. Za to poczuł się mocniejszy i broni swojej miski zajadle, powarkując i bełkocząc coś pod nosem. Ambitnie rzucił się nawet na 5-kilogramowego Rambika i powalił go na ziemię. Rambik specjalnie się nie przejął wziąwszy pod uwagę brak zębów atakującego. Zgredzio powiedział, że z silniejszymi przeciwnikami da sobie na razie spokój ;)

Posted

koci-świat napisał(a):
Zgredzo cosik wcale nie obrasta :shake: Na łysym nie ma nawet kawałka włoska. Jak tak będzie na zimę to kiepsko. Za to poczuł się mocniejszy i broni swojej miski zajadle, powarkując i bełkocząc coś pod nosem. Ambitnie rzucił się nawet na 5-kilogramowego Rambika i powalił go na ziemię. Rambik specjalnie się nie przejął wziąwszy pod uwagę brak zębów atakującego. Zgredzio powiedział, że z silniejszymi przeciwnikami da sobie na razie spokój ;)

Nie głupi ten Zgredzio