Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgredzio dojechał kiwając się na workach z kocim żwirkiem. Dopiero w połowie drogi przyszło mu do głowy, że może się położyć :roll:. Jest w całkiem niezłej kondycji-nawet jest w stanie stanąć na tylnych łapach jak na parapecie stoi micha z żarciem. Jednak po dokładniejszym badaniu okazało się, że ma świerzbowca skórnego. Musi dostawać leki jeszcze przez dłuższy czas. Skóra już nie jest podrażniona i Zgredek nie wygryza się do krwi, ale sierści jeszcze nie ma nawet zalążków i nie wiadomo czy będzie. Chyba na drugie oko niedowidzi, bo wlazł w ogromny krzak porzeczek i wyraźnie był zdziwiony skąd to się tu wzięło. Apetyt ma wspaniały-swoje tabletki grzecznie łyka w jedzonku. Za szpital zapłaciłam 560,40. Niestety, na razie bez operacji oczka. Ogromne dziękuję za wsparcie psychiczne i finansowe. Zgredek dalej prosi o pomoc-nie mam już wolnej budy (ostatnią zajęła Sabcia). Narazie chłopak śpi w garażu, ale niezbyt mu się ten pomysł podoba. Komu i na jaki adres mogę wysłać nowe zdjęcia, bo sama nie umiem wkleić?

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli Zgredek nie jest aż takim Zgredkiem skoro potrafi stanąć na dwóch łapkach ;) Miejmy nadzieję, że wkrótce będzie w jeszcze lepszej kondycji :) Na pewno będzie mając taką dobrą opiekę :) I jeszcze trochę a będziemy zmieniać mu imię, bo okaże się, że Zgredek do niego nie pasuje ;) A co do tego świerzbowca- wyleczy się z tego? Jeśli byś mogła, to poproszę fotki na adres: [email protected] :)

Posted

Zgredek okazał się zupełnie bezkonfliktowy w stosunku do innych psów. Macha łysym ogonkiem i cieszy się do wszystkiego co się rusza. Chyba wreszcie jest szczęśliwy-radosny i wesoły. Człapie się za nami na tych krzywych nóżkach i wpada na wszystko bo patrzy się przeważnie w ziemię.

Posted

koci-świat napisał(a):
Zgredek okazał się zupełnie bezkonfliktowy w stosunku do innych psów. Macha łysym ogonkiem i cieszy się do wszystkiego co się rusza. Chyba wreszcie jest szczęśliwy-radosny i wesoły. Człapie się za nami na tych krzywych nóżkach i wpada na wszystko bo patrzy się przeważnie w ziemię.

Kochany starowinek:bigcry:

Posted

Czyli jednak nie jest aż takim Zgredkiem- kolejne informacje zdają się to potwierdzać;) Cieszę się, że psinka jest szczęśliwa :) I tak przy okazji chciałam zapytać- jak tam jego zdrówko?

Posted

Sylwia Gd napisał(a):
Ja też trzymam kciuki i jak widać też jestem nowa, a wszystko zaczęło się od adopcji kocura KUKI - schroniskowego 8-latka. Trzymam kciuki za Zgredka

Miło widzieć nowe twarze. Każda pomoc jest na wagę złota. Witamy:multi:

Posted

Zgredek do dnia dzisiejszego zebrał 930 zl
z tego 560,40 zapłaciłam za szpital -
95 za leki wczoraj ktore starcza mniej więcej na miesiąc

ja sądzę, że te zebrane pieniądze starczą na leczenie skóry do końca (za trzy tygodnie znowu stronghold, leki itd)

O oczku na razie nie myślimy, bo nie ta kondycja....
najgorszy ten brak budy-może ktoś ma do oddania coś używanego?

Posted

koci-świat napisał(a):
Zgredek do dnia dzisiejszego zebrał 930 zl
z tego 560,40 zapłaciłam za szpital -
95 za leki wczoraj ktore starcza mniej więcej na miesiąc

ja sądzę, że te zebrane pieniądze starczą na leczenie skóry do końca (za trzy tygodnie znowu stronghold, leki itd)

O oczku na razie nie myślimy, bo nie ta kondycja....
najgorszy ten brak budy-może ktoś ma do oddania coś używanego?

Rozejrzymy się

Posted

Witaj Zgredku :) Miałam budę, ale oddałam dla psa sąsiadów, bo aż szkoda pisać co ten pies miał zamiast budy :shake: Miejmy nadzieję, że buda dla Zgredka wkrótce się znajdzie