Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też mi go żal :(.
Od Bafi wieści nie mam i wierzę, że brak wiadomości = dobra wiadomość. Jesli ktoś sam nie chce dzwonić do mnie - nie narzucam się (choćbym chciała ;)). Jak napisałaś na wątku Alutki - Bafi była i nadal (w jakimś sensie) jest[B] moim [/B]psem.
Mamy od DS zaproszenie na wizytę [B]poadopcyjną[/B] w cieplejszej porze roku. Nie omieszkamy z tego zaproszenia skorzystać :)

• Replies 620
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Narzucać się to nie, ale jakoś... zanęcić do choć zdanka o Bafi - czemu nie? ;)[/QUOTE]

Czyli - zadzwonić - bo "zachęcić' wysyłając np "fluidy";) - nie potrafię :). No, chyba że DS podczytuje dogo - wtedy - "sprowokowani" zadzwonią sami. Wiele razy mówiłam, żeby w przypadku jakichkolwiek trudności - dzwonili do mnie - chętnie pomogę. Nie dzwonią? = trudności nie ma(ufam)

Pozostaje mi czekać do cieplejszej pory roku i zobaczenia Bafulca naocznie :).
Maxowy domek, też podejmuje niezależne decyzje i nawet nie jest nadmiernie chętny do przesyłania fotek :shake:
. Cóż, taki (pewnie) bywa los DT:evil_lol:

Posted

Oj, los DT czasem nie do pozazdroszczenia jest! Np. wtedy, gdy wysyłasz maila albo smsa z pytaniem czy wszystko OK i nie dostajesz odpowiedzi. Ja od razu przerabiam wszelkie najczarniejsze scenariusze wtedy :(
Zachęć nie dzwoniąc, ale wysyłając sms wyrażającego nadzieję, że brak wiadomości = dobra wiadomość ;)

Posted

Zadzwon Krysiu,to nie jest narzucanie sie.Masz prawo dowiadywac sie o psa,ktorym sie tak troskliwie zajmowalas.Poza tym z doswiadczenia wiem,ze czesto te domki nie wiedza,ze to Nas interesuje.

Posted

[quote name='yumanji']Zadzwon Krysiu,to nie jest narzucanie sie.Masz prawo dowiadywac sie o psa,ktorym sie tak troskliwie zajmowalas.Poza tym z doswiadczenia wiem,ze [B]czesto te domki nie wiedza,ze to Nas interesuje[/B].[/QUOTE]

Wiesz, że o tym nie pomyślałam? No, teraz - pomyślę :)

Posted

[quote name='konfirm13']Wiesz, że o tym nie pomyślałam? No, teraz - pomyślę :)[/QUOTE]
Ja mam Pania z Wwy,ktora dwa lata temu w wakacje wyadoptowala psa,zadzwonilam z pol roku temu z pytaniem,jak uroslo,jak wyglada i Pani Justyna byla b zdumiona,ze my jestesmy ciekawi tych zdjec ,no i teraz nadrabia.Bardzo nadrabia:evil_lol:ale to mile widziec psiaka zgarnietego z ulicy w domowych pieleszach,albo na spacerach na Szczesliwicach z innymi psiorami.

Posted (edited)

Bo czasami też tym ludziom może się wydawać, że my się pozbyliśmy kłopotu, zrobiliśmy wielkie ufff i dalej nas los psa nie interesuje, bo... pomagamy innemu ;)

Skoro już się wymądralowałam, to jeszcze sobie pozwolę zaprosić na Piąty Regał książkowy:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251527-PIĄTY-Regał-z-książkami-na-Nuśkę-i-BDT-Kwiaciarenki-do-17-03-godz-21?p=21944160#post21944160[/url]

Edited by Nutusia
Posted

[quote name='Nutusia']Bo czasami też tym ludziom może się wydawać, że my się pozbyliśmy kłopotu, zrobiliśmy wielkie ufff i dalej nas los psa nie interesuje, bo... pomagamy innemu ;)

Skoro już się wymądralowałam, to jeszcze sobie pozwolę zaprosić na Piąty Regał książkowy:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251527-PIĄTY-Regał-z-książkami-na-Nuśkę-i-BDT-Kwiaciarenki-do-17-03-godz-21?p=21944160#post21944160[/URL][/QUOTE]

Dokladnie tak ,jak napisalas.

Posted

[quote name='Mattilu']No i co? Zebralas sie juz?[/QUOTE]

Zebrałam i zadzwoniłam. Było "zajęte" i Pani oddzwoniła. Wszystko jest OK - Państwo raz jeszcze dziękują za psa :). Jedyny kłopot , to podrażnione oczka u Bafi. Powiedziałam, że trudno gdybać(inna karma, "wiosenna" alergia, infekcja) i.....lepiej iśc do weta. Państwo przyznali mi rację.

• 3 weeks later...
Posted

Zebrałam sie na odwage i zadzwoniłam do pańciostwa Bafi. Rozmawiałam z Panem Mężem - akurat był z psicą na spacerze. Wszystko wspaniale.

Pies jest idealna(wiedziałam :)). I Dzieci I Państwo, nieustannie nim=nią zachwyceni. Pan zapytał retorycznie, jak ktoś mógł takiego wspaniałego psa wyrzucić? no, bo w ogóle, nie należy psów wyrzucać - człowiek jest za niego odpowiedzialny, jak już go ma! Ale - [B]takiego psa?[/B] Jak to było możliwe?

Strasznie się cieszę :loveu: i zaraz o tej miłej rozmowie, poinformowałam P.T. Panie Opiekunki, które też bardzo się ucieszyły.
A teraz - Was informuję :)

Posted

Brawo za odwagę i dzięki za wieści cud-miód-i-malina :)
A jeśli chodzi o retoryczne pytania, to przy 99,9% moich tymczasów mogłoby paść identyczne i też pozostałoby bez odpowiedzi...

Posted

A ta sunia-szczenior, którą widziałam wczoraj w Makowie przy Zalewie, nadal się błąka po Makowie? Śliczna, czarna z białym kołnierzem, tak z 7 miesięcy, szła za dziećmi do szkoły, potem leżała na trawniku....

Posted

Nie wiem :(. Ode mnie, to dosyc daleko - mieszkam "na drugim końcu" MM.
Wiem o niej? o nim? tylko tyle, co od Ciebie, malagosku :(. A z Twojego biura, nikt nie wie, czyj to może być psiaczek? W dodatku, zaraz zaczniemy sezon działkowy (= beznetowy), domeczek malutki, potem przyjedzie wnuk.....
Tymczasować mogę tylko mieszkając w miasteczku, czyli w "chłodnych porach roku "(net i "spokojna" głowa, normalne warunki). Jak biedaka zobaczę, to tylko się zestresuję, a - nie pomogę:(.
Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł - mogę się włączyć w akcję np łapania.