Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

był juz projekt - wtedy - załozenia fundacji - koło lipca rzecz sie działa ...

no własnie tak przypuszczałąm olimpio. ale przeciez juz nie da sie "cofnąć czasu" zebysmy byli uwzglednieni w projekcie labo - tym bardziej ze nie mamy hm ... "osobowości prawnej" czy jak to sie tam nazywa...
elurin jestes tam ?

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]pucka[/B] to zalezy czy swinki ktore dostajemy caly czas sa z tego samego doswiadczenia. Moze jesli by sie im zaproponowalo taka pomoc (im chyba tez by bylo na reke wydac swinki, bo uspione musza zutylizowac a to dodatkowe koszta) to moze przy kolejnym doswiadczeniu zapisaliby ze trafia do nas. Tylko faktycznie to stowarzyszenie trzebaby bylo zmontowac - mozna popytac jak to bylo z SPK (Stowarzyszenie pomocy krolikom) i SPS (stowarzyszenie przyjaciol szczurow), w sensie jak oni to zalatwiali itp. Moze by pomogli.

Posted

Ehem, ehem........to ja się na chwilkę wtrącę pomiedzy dyskusje o stowarzyszeniu.
Jakoże na razie kotów na tymczas brać nie mogę.......mogę się "przebranżowić" na tymczas dla prosiąt.
Tylko
a. bardzo proszę o ew. wcześniejsze informacje - w domu mam jedynie jedzenie dla naszego królika
b. klatki w domu nie mam........mogę wziąć starą królika, która robi za dom, jak królik ma wychodne i z moją córką do babci jedzie......Znaczy się klatka u babci jest.
c. ja na wsi mieszkam..... także jakoś by trzeba transport ustalić, ale naturalnie jak się komuś do mnie chce dojechać:-) zapraszam

O i tyle:-)

Posted

[B]olimpio[/B] - no mozna. ja juz w lipcu pisałam - że uważam, ze na to za wczesnie, ze jest nas jeszcze za mało - ale ze jak dojdziecie do wniosku ze zakładamy to ja sie oczywiscie dostosuje. i nadal to podtrzymuję.Tylko zeby załozyc stowarzyszenie - to trzeba sobie po urzedach pobiegac. Ja nie dam rady - pracuje w dzikich godzinach 10-19, mieszkam na Ursynowie pracuje w Śródmiesciu - warszawiacy wiedza jakie to odległosci ... ja tak trochę marudze - ale tak naprawde wczesniej czy pozniej i tak takie stowarzyszenie trzeba by załozyc. sps napewno by pomogło - a ja by nie chciałon, to ich zaszantażuję ze nie przywiozę im szczurków z poznania do warszawy ;) ;) ;)

Posted

Jestem, ale tylko na chwilę.
No, stowarzyszenie to był nie chwaląc się mój pomysł...:oops:
Faktem jest, że coś mało osób się zgłosiło, potrzeba chyba 15-tu, a było mniej niż 10. Ja sądzę, że pora na taką organizację, ale musimy się zebrać do tzw. kupy (bo kupa jak wiadomo brzydko pachnie i nikt jej nie rusza:evil_lol:). Wtedy byśmy mieli znacznie szersze możliwości działania.
Neigh - ile świń możesz wziąć? Ja zapewniam transport, mogę dowieźć jutro ok. 15-16 (zależy, gdzie) albo w niedzielę, rano lub późnym popołudniem. Klatkę 60-kę mogę dostarczyć. A nawet dwie.
Baffi - świnki odbieram ok. 14-tej, możemy się jakoś ok. 15 umówić.
Pucka - jeśli weźmiesz jednego prośka, to proponuję wspólną wycieczkę do tego weta.

Posted

ja sie zgadzam z hala zeby za bardzo nie mieszac. pamietacie co sie stalo ze zrodlem z ktorego jest helka? no wlasnie - reszta, ta co nie pamięta -moze sie domyslić :(
Halu - Twoje swinki ublizaly sobie caly wieczor ;) potem robiły tzw "taczki" - domyśl sie o co chodzi;) a potem biegały dookoła domku w pędzie wskakiwały i zeskakiwały z hamaka - i biegły dalej. Chciałam im zdjęcie zrobić ale skubańce były zbyt szybkie ;)
Jedno mi się udało:
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/alusia1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='invictus hilaritas']a ile proskow na tymczas mozesz wziasc?[/quote]

Na początek to myślę, że nie więcej niż dwie. Takie mamy rozmiary klatki......no i jakoś muszę nowych lokatorów psychicznie ogarnąć:-)
Jeśli to możliwe to prosiłabym o takie "proste przypadki" - ostatnia świnka miała na imię Dyzma, była facetem, no i odeszła jak miałam 20 lat.........a to hmmm było jakiś czas temu:p

Posted

[quote name='Elurin']Jestem, ale tylko na chwilę.
Faktem jest, że coś mało osób się zgłosiło, potrzeba chyba 15-tu, a było mniej niż 10. Ja sądzę, że pora na taką organizację, ale musimy się zebrać do tzw. kupy (bo kupa jak wiadomo brzydko pachnie i nikt jej nie rusza:evil_lol:). Wtedy byśmy mieli znacznie szersze możliwości działania.
Neigh - ile świń możesz wziąć? Ja zapewniam transport, mogę dowieźć jutro ok. 15-16 (zależy, gdzie) albo w niedzielę, rano lub późnym popołudniem. Klatkę 60-kę mogę dostarczyć. A nawet dwie.
Pucka - jeśli weźmiesz jednego prośka, to proponuję wspólną wycieczkę do tego weta.[/quote]

No tak jak napisałam dwie .....tyle spokojnie ogarnę i ba......nawet rozrywki zapewnię. Wolałabym w niedzielę, dziś ( sobota ) mi nową lodówkę przywożą i mam rozkręcone pół kuchni...
Mieszkam w okolicach Zegrza........piękna niedzielna wycieczka nad Zalew Zegrzyński:cool3:
No a tak poważnie jak nie dasz rady, mogę gdzieś podjechać. Jeśli mogę pożyczyc klatkę, to też na razie poproszę. Po dodatkową musiałabym jechać do mojej mamy.

Posted

[quote name='Elurin']Jestem, ale tylko na chwilę.
Pucka - jeśli weźmiesz jednego prośka, to proponuję wspólną wycieczkę do tego weta.[/quote]

Elurin możesz mnie też wpisać jako DT dla jednego prośka, gdyby było ich więcej w przyszłym tygodniu ,to mogę oprócz tych dwóch na DS jeszcze jednego wziąć na tymczas

Posted

Przedstawiam Wam Ryszarda (miałbyć Koshi ale jakoś do niego nie pasuje)
[IMG]http://images28.fotosik.pl/77/019f8d708cf8a548.jpg[/IMG]

[IMG]http://images27.fotosik.pl/77/75579353c06abf38.jpg[/IMG]

Dzięki Elurin. Jestem Ci bardzo wdzięczna za tak wspaniałego przyjaciela :D

Posted

Ryszard - pasuje zdecydowanie lepiej :)
co do tymczasów - swinek ktore wzięlismy dzis - bylo ich 6 - Marzenka wzięła 1, ja 2 do Zyta i Zygmunta, 3 wziął Elurin na tymczas - na tydzień - bo później jadą ze mną do Poznania. "moje" są takie:
1. czarno-biały -pyszczek i górna lewa połowa ciała czarna
2. tricolor - na czubku głowy taka "rozetka" - to podobno ma jakąś naukową nazwę

zdujęcia będą jak wroci TZ i powie mi jak zgrać z jego aparatu do kompa

Posted

Moja propozycja jest aktualna cały czas. Tylko tak jak pisałam, albo muszę od Was pozyczyć klatkę, albo wiedzieć trochę wcześniej, to sama skombinuję...

Posted

[quote name='Kitka20']AAAAAAAAA nie wiem czemu ale jak zobaczyłam prośka Marzenki18 to normalnie zwida miałam i Paszczaka widziałam ['] aaaa teraz mi się płakac chcę;(:([/quote]
:calus: ..........