pucka69 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 był juz projekt - wtedy - załozenia fundacji - koło lipca rzecz sie działa ... no własnie tak przypuszczałąm olimpio. ale przeciez juz nie da sie "cofnąć czasu" zebysmy byli uwzglednieni w projekcie labo - tym bardziej ze nie mamy hm ... "osobowości prawnej" czy jak to sie tam nazywa... elurin jestes tam ? Quote
invictus hilaritas Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 o stowarzyszeniu juz kiedys rozmawialismy.. nawet byly podjete pierwsze kroki w tym celu.. i umilklo jakos ;) Quote
Hala Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 A ja sięboję, że jak będziemy za dużo mieszać, to zablokuję wydawanie świń Quote
OlimpiaK Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [B]pucka[/B] to zalezy czy swinki ktore dostajemy caly czas sa z tego samego doswiadczenia. Moze jesli by sie im zaproponowalo taka pomoc (im chyba tez by bylo na reke wydac swinki, bo uspione musza zutylizowac a to dodatkowe koszta) to moze przy kolejnym doswiadczeniu zapisaliby ze trafia do nas. Tylko faktycznie to stowarzyszenie trzebaby bylo zmontowac - mozna popytac jak to bylo z SPK (Stowarzyszenie pomocy krolikom) i SPS (stowarzyszenie przyjaciol szczurow), w sensie jak oni to zalatwiali itp. Moze by pomogli. Quote
Neigh Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ehem, ehem........to ja się na chwilkę wtrącę pomiedzy dyskusje o stowarzyszeniu. Jakoże na razie kotów na tymczas brać nie mogę.......mogę się "przebranżowić" na tymczas dla prosiąt. Tylko a. bardzo proszę o ew. wcześniejsze informacje - w domu mam jedynie jedzenie dla naszego królika b. klatki w domu nie mam........mogę wziąć starą królika, która robi za dom, jak królik ma wychodne i z moją córką do babci jedzie......Znaczy się klatka u babci jest. c. ja na wsi mieszkam..... także jakoś by trzeba transport ustalić, ale naturalnie jak się komuś do mnie chce dojechać:-) zapraszam O i tyle:-) Quote
invictus hilaritas Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 a ile proskow na tymczas mozesz wziasc? Quote
pucka69 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [B]olimpio[/B] - no mozna. ja juz w lipcu pisałam - że uważam, ze na to za wczesnie, ze jest nas jeszcze za mało - ale ze jak dojdziecie do wniosku ze zakładamy to ja sie oczywiscie dostosuje. i nadal to podtrzymuję.Tylko zeby załozyc stowarzyszenie - to trzeba sobie po urzedach pobiegac. Ja nie dam rady - pracuje w dzikich godzinach 10-19, mieszkam na Ursynowie pracuje w Śródmiesciu - warszawiacy wiedza jakie to odległosci ... ja tak trochę marudze - ale tak naprawde wczesniej czy pozniej i tak takie stowarzyszenie trzeba by załozyc. sps napewno by pomogło - a ja by nie chciałon, to ich zaszantażuję ze nie przywiozę im szczurków z poznania do warszawy ;) ;) ;) Quote
Elurin Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Jestem, ale tylko na chwilę. No, stowarzyszenie to był nie chwaląc się mój pomysł...:oops: Faktem jest, że coś mało osób się zgłosiło, potrzeba chyba 15-tu, a było mniej niż 10. Ja sądzę, że pora na taką organizację, ale musimy się zebrać do tzw. kupy (bo kupa jak wiadomo brzydko pachnie i nikt jej nie rusza:evil_lol:). Wtedy byśmy mieli znacznie szersze możliwości działania. Neigh - ile świń możesz wziąć? Ja zapewniam transport, mogę dowieźć jutro ok. 15-16 (zależy, gdzie) albo w niedzielę, rano lub późnym popołudniem. Klatkę 60-kę mogę dostarczyć. A nawet dwie. Baffi - świnki odbieram ok. 14-tej, możemy się jakoś ok. 15 umówić. Pucka - jeśli weźmiesz jednego prośka, to proponuję wspólną wycieczkę do tego weta. Quote
pucka69 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 ja sie zgadzam z hala zeby za bardzo nie mieszac. pamietacie co sie stalo ze zrodlem z ktorego jest helka? no wlasnie - reszta, ta co nie pamięta -moze sie domyslić :( Halu - Twoje swinki ublizaly sobie caly wieczor ;) potem robiły tzw "taczki" - domyśl sie o co chodzi;) a potem biegały dookoła domku w pędzie wskakiwały i zeskakiwały z hamaka - i biegły dalej. Chciałam im zdjęcie zrobić ale skubańce były zbyt szybkie ;) Jedno mi się udało: [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/alusia1.jpg[/IMG] Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 [quote name='invictus hilaritas']a ile proskow na tymczas mozesz wziasc?[/quote] Na początek to myślę, że nie więcej niż dwie. Takie mamy rozmiary klatki......no i jakoś muszę nowych lokatorów psychicznie ogarnąć:-) Jeśli to możliwe to prosiłabym o takie "proste przypadki" - ostatnia świnka miała na imię Dyzma, była facetem, no i odeszła jak miałam 20 lat.........a to hmmm było jakiś czas temu:p Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 [quote name='Elurin']Jestem, ale tylko na chwilę. No, stowarzyszenie to był nie chwaląc się mój pomysł...:oops: Faktem jest, że coś mało osób się zgłosiło, potrzeba chyba 15-tu, a było mniej niż 10. Ja sądzę, że pora na taką organizację, ale musimy się zebrać do tzw. kupy (bo kupa jak wiadomo brzydko pachnie i nikt jej nie rusza:evil_lol:). Wtedy byśmy mieli znacznie szersze możliwości działania. Neigh - ile świń możesz wziąć? Ja zapewniam transport, mogę dowieźć jutro ok. 15-16 (zależy, gdzie) albo w niedzielę, rano lub późnym popołudniem. Klatkę 60-kę mogę dostarczyć. A nawet dwie. Baffi - świnki odbieram ok. 14-tej, możemy się jakoś ok. 15 umówić. Pucka - jeśli weźmiesz jednego prośka, to proponuję wspólną wycieczkę do tego weta.[/quote] No tak jak napisałam dwie .....tyle spokojnie ogarnę i ba......nawet rozrywki zapewnię. Wolałabym w niedzielę, dziś ( sobota ) mi nową lodówkę przywożą i mam rozkręcone pół kuchni... Mieszkam w okolicach Zegrza........piękna niedzielna wycieczka nad Zalew Zegrzyński:cool3: No a tak poważnie jak nie dasz rady, mogę gdzieś podjechać. Jeśli mogę pożyczyc klatkę, to też na razie poproszę. Po dodatkową musiałabym jechać do mojej mamy. Quote
Bajon Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 [quote name='Elurin']Jestem, ale tylko na chwilę. No, stowarzyszenie to był nie chwaląc się mój pomysł...:oops: Faktem jest, że coś mało osób się zgłosiło, potrzeba chyba 15-tu, a było mniej niż 10. Ja sądzę, że pora na taką organizację, ale musimy się zebrać do tzw. kupy (bo kupa jak wiadomo brzydko pachnie i nikt jej nie rusza:evil_lol:). Wtedy byśmy mieli znacznie szersze możliwości działania. Neigh - ile świń możesz wziąć? Ja zapewniam transport, mogę dowieźć jutro ok. 15-16 (zależy, gdzie) albo w niedzielę, rano lub późnym popołudniem. Klatkę 60-kę mogę dostarczyć. A nawet dwie. Baffi - świnki odbieram ok. 14-tej, możemy się jakoś ok. 15 umówić. Pucka - jeśli weźmiesz jednego prośka, to proponuję wspólną wycieczkę do tego weta.[/quote] Elurin możesz mnie też wpisać jako DT dla jednego prośka, gdyby było ich więcej w przyszłym tygodniu ,to mogę oprócz tych dwóch na DS jeszcze jednego wziąć na tymczas Quote
Marzenuś Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Przedstawiam Wam Ryszarda (miałbyć Koshi ale jakoś do niego nie pasuje) [IMG]http://images28.fotosik.pl/77/019f8d708cf8a548.jpg[/IMG] [IMG]http://images27.fotosik.pl/77/75579353c06abf38.jpg[/IMG] Dzięki Elurin. Jestem Ci bardzo wdzięczna za tak wspaniałego przyjaciela :D Quote
zasadzkas Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Ja mam szczura Rysia. Ryszard Lwie Serce dokładnie ;) Quote
Marzenuś Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 O Agamika, to się fajnie rymuje. Chłopak podjadł sobie troszkę sianka i drzemie teraz. :loveu: jest śliczny Quote
pucka69 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Ryszard - pasuje zdecydowanie lepiej :) co do tymczasów - swinek ktore wzięlismy dzis - bylo ich 6 - Marzenka wzięła 1, ja 2 do Zyta i Zygmunta, 3 wziął Elurin na tymczas - na tydzień - bo później jadą ze mną do Poznania. "moje" są takie: 1. czarno-biały -pyszczek i górna lewa połowa ciała czarna 2. tricolor - na czubku głowy taka "rozetka" - to podobno ma jakąś naukową nazwę zdujęcia będą jak wroci TZ i powie mi jak zgrać z jego aparatu do kompa Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Czyli jak rozumiem miejsce u mnie nie jest potrzebne? Miałam jechać po jedzonko i takie tam. Ale jak rozumiem nie ma dla kogo, tak?:-) Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Szkooooda.............moje starsze dziecko już zaczęło nade mną pracować, żeby zamienić nasz DT w DS. ......tia........ Quote
pucka69 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 eeee czekaj czekaj - aswinki od aniuś? one tez miały byc zdaje sie dzisiaj? Anius jestes? domek tymczasowy sie zgłasza!!! Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Moja propozycja jest aktualna cały czas. Tylko tak jak pisałam, albo muszę od Was pozyczyć klatkę, albo wiedzieć trochę wcześniej, to sama skombinuję... Quote
pucka69 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Elurin ma klatki i napewno pozyczy. Czekamy na Anius zeby powiedziala czy ma proski i ile Quote
Neigh Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Jak chcesz Pucka, to mogę Ci wysłać mój numer na PW, będzie szybszy kontakt jakby co........ Quote
Kitka20 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 AAAAAAAAA nie wiem czemu ale jak zobaczyłam prośka Marzenki18 to normalnie zwida miałam i Paszczaka widziałam ['] aaaa teraz mi się płakac chcę;(:( Quote
agamika Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 [quote name='Kitka20']AAAAAAAAA nie wiem czemu ale jak zobaczyłam prośka Marzenki18 to normalnie zwida miałam i Paszczaka widziałam ['] aaaa teraz mi się płakac chcę;(:([/quote] :calus: .......... Quote
Recommended Posts