Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='trolka']to białe w oku, to jest to co mu nie pozwala widzieć?[/quote]
Tak , a drugie miał całkiem zaropiałe :shake: Przemywałam mu wodą przegotowaną.
Nie wiedziałam ,czy można zakropić .
Pan powiedział , że uratowałam mu życie . Nawet karmienie psią karmą określił jako prawidłowe :cool3: Mleczko w proszku też dobrze dawałam .
Była ULV , bo nie mogła uwierzyć , ze naprawdę mam dziczka :evil_lol:
Akurat jak Pan przyjechał . Wszystko słyszała . Wcale nie podkradlam go matce . On nie miał najmniejszej szansy na wolności . Pan był tylko trochę zdziwiony , że przytargałam go do domu :lol: Bo jemu malec bardzo sie wyrywał i chciał go gryść :roll:Dobrze , że tak to się skończyło .

Posted

Gratulacje, Bianko! Niesamowita historia, cały dzień dziś śledzę losy puchatego dziczka (może ma coś z rozetki?:))

A w ogóle, patrzcie, jaka strona ratowania świń morskich może się pochwalić tym, że ma na liście uratowaną świnię dziką?

Posted

Hehe, to jeszcze guźca musimy znaleźć!
Bianko - jaki ten warchlaczek mądry, że za Wami poszedł.
Daj mu na imię Homer - też mądry i też niewidomy.

Posted

[quote name='Elurin']Hehe, to jeszcze guźca musimy znaleźć!
Bianko - jaki ten warchlaczek mądry, że za Wami poszedł.
Daj mu na imię Homer - też mądry i też niewidomy.[/quote]

O to to Homer:-) Bardzo ładnie:-)

Posted

[quote name='trolka']uffff.... :loveu:
a określił mniej więcej wiek tego prosiaczka?[/quote]
Tak . 3-4 tygodnie . Chłopaczek ,miał siuraczka :lol:.Homer :loveu: śmierdziuszek . W kojcy trwa dezynfekcja

Posted

[quote name='BIANKA1']Tak . 3-4 tygodnie . Chłopaczek ,miał siuraczka :lol:.Homer :loveu: śmierdziuszek . W kojcy trwa dezynfekcja[/quote]

O jeeeny to dziki się w lutym rodzą??? W życiu nie wiedziałam - myślałam, ze jak się cieplej robi. Proszę bardzo - ile to się na dogo można dowiedzieć.

Posted

Ale mały miał szczęście, że trafił na Biankę! Biedny ślepy pewnie by zginął na wolności.

Z dedykacją specjalnie dla ciotki Bianki, najnowsze zdjęcie Ugryzia (obecnie Grubego), który spędzał u nas Święta:

[IMG]http://images28.fotosik.pl/184/16f54253eed40e74.jpg[/IMG]

Trzeba przyznać, że wyrósł, ale nadal jednak jest mniejszy od Juranda i Stasia. Chyba taki już będzie drobniejszy.

[IMG]http://images34.fotosik.pl/194/5055c5c518b049ec.jpg[/IMG]

Posted

Od wczoraj śledzę z zaciekawieniem historię dziczka i powiem, że jestem pełna podziwu dla Bianki :klacz:
A czy on będzie widział? To jest przejściowe? Czy raczej choroba na stałe? Pewnie jeszcze nie wiadomo? Jeśli choroba, to może mamusia go zostawiła specjalnie właśnie dlatego, że trudno mu się było przemieszczać za zdrowymi?
Eh, niektórzy to mają farta w życiu :multi: że się zgubili koło Bianki domu :multi:

Posted

Ja narazie się nie piszę , bo czekam teraz na te dwie a Allegro.Hala weźmie co prawda jedną, ale i tak nie mam lokalu dla nich.Chyba że w niedzielę coś na flohamrktcie nawet bylejakiego na Tymczas kupię to mogę przechować z dwóch panów.Ale dam jeszcze znać po niedzieli.

Posted

OK, mamy ok. 3 tygodni, ale wolałbym jak najszybciej, bo podobno jeden świń niedomaga, jutro idzie do weta. Ja mam złe doświadczenia z konińskimi wetami, boję się niego. Wydałem tam kiedyś 2 świnki, młodych, zdrowych chłopaków, i po paru miesiącach obaj nie żyli...

Posted

A kiedy będą następne laboświnki? Mi się właśnie zwolniły dwa miejsca, mogę dwie świnki przyjąć. Klatkę mam.

kimero mam prośbę czy mogłabyś mi przesłać jeszcze raz te wizytówki Caviarni? Gdzieś mi wsiąkły, mój mail: [email][email protected][/email]

Jeżeli ktoś inny je ma i może mi przesłać to też będę wdzięczna ^^

Posted

kataryno wiedziałaś, że możesz świniaczki wziąć tylko na 3 tygodnie? Rozumiem, że coś się stało, bo wcześniej byś nas o tym poinformowała, prawda? Mam nadzieję, że szybko zabierzemy od Ciebie świniaczki i wszystko dobrze się skończy :)

Posted

Bajon dzięki za te świnkości mailowe :cool3: Takich nie miałam, ale mi konkretnie chodzi o takie małe wizytówki, które na jednej stronie A4 jest kilka rządków. Mało miejsca zajmują i wszędzie można je przykleić. W każdym razie dzięki :)

Posted

[quote name='seledynek']Bajon dzięki za te świnkości mailowe :cool3: Takich nie miałam, ale mi konkretnie chodzi o takie małe wizytówki, które na jednej stronie A4 jest kilka rządków. Mało miejsca zajmują i wszędzie można je przykleić. W każdym razie dzięki :)[/quote]

Seledynku tam też są takie malutkie do pocięcia ,jak wizytóweczki:p