Neigh Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Strasznie mi jest przykro. I z powodów kłopotów Seledynka.....no i z powodu samych świnek. Biedne maluchy......czy nigdy się nie skończą te badania na zwierzętach? Quote
agamika Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Znakazłam teraz takie ogłoszenie [url]http://krakow.gumtree.pl/krakow/73/16668373.html[/url] Quote
seledynek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Neigh myślę, że skoro ludzie wyrządzają krzywdę innym ludziom to tym bardziej będą krzywdzić zwierzęta. Nie martw się, tym zwierzaczkom, którym możemy pomóc - ratujemy. A tym co się nie udało to teraz odpoczywają tam na górze. Ja np. z chęcią jakimś kotkom bym pomogłam. Sama mam dwie kocice, ale jedną musiałam zawieźć do brata. Mama już nie wytrzymywała kłótni między siostrami... I ostała mi się kocica, która ma jakiś uraz neurologiczny i ni z tego i owego gryzie albo pchyka. Trochę żal, że mój najukochańszy kot daleko, ale jej tam wygodniej. Sama na 2pokojowym mieszkanku i nie jest przepędzaną przez tą rozhisteryzowaną kocicę :P Teraz właśnie siedzi mi na kolankach i tylko czekam, aż mnie podrapie albo co ;) Mimo to nadal jest kochana :loveu: I jak ja mam wziąć nawet na tymczas innego kota jak ona chodzi za mną jak cień i jest nawet zazdrosna o świnki tymczasowe? :P Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 [quote name='Neigh'] Biedne maluchy......czy nigdy się nie skończą te badania na zwierzętach?[/quote] tu jest napisane że doświadczenia na zwierzętach się mają skończyć w marcu 2009: [B]Kosmetyki: koniec testów na zwierzętach[/B] [URL]http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33187,4715214.html[/URL] z [URL="http://www.gazeta.pl"]www.gazeta.pl[/URL] Ciekawe jak będzie w praktyce:roll: Leki pewnie będą testować, ale to na mniejszą skalę niż kosmetyki. Quote
seledynek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Z uwagi na to, że kończą mi się pieniążki to prosiłabym o małą pomoc :oops: Zaczyna mi brakować żwirku do klatek i sianka ZUZALI. Jeżeli ktoś mógłby mi te rzeczy kupić i przywieźć to byłabym bardzo wdzięczna :Rose: Quote
ronja Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 seledynku, u mnie strasznie krucho z kasą - mogę ci jedynie przywieźć 1 pigwę i sianko - ale dopiero w czwartek wieczorem na pw podaj mi adres Quote
pucka69 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 myślę, że ze skarpety gryzoniowej mozna wziąć pieniądze. Elurin? co sądzisz o tym? Tylko apeluję o branie faktur na afn. Po raz kolejny przypominam, ze chętnie pożyczę pieniądze. A moze ktos mógłby wczesniej? Ja nie mam siły jechac na Bemowo. Chyba ze w połowie drogi? Gdzieś na metrze? Seledynku? Quote
Elurin Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Zgadzam się na naruszenie skarpety. Seledynku - a może na razie pożyczysz kasę od Pucki? Quote
pucka69 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 to zaden problem, naprawdę. juz siadam i przelewam. daj tylko konto. jutro będą pieniądze na Twoim koncie. albo Twoich rodziców. a może nie możesz nosic ciężkich rzeczy? czy coś takiego? może tez o to chodzi? ciesze się ,że swinki sie goją Quote
Ayia Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Hihi zobaczcie to: [url]http://cgi.ebay.de/Hund-Katze-Sofa-Couch-Bett-TOP_W0QQitemZ110200276480QQihZ001QQcategoryZ66770QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem[/url] Quote
seledynek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 To prawda, że nie powinnam nosić ciężkich rzeczy i tego nie robię. Chłopak mi przywozi ;) Pucko w takim razie wyślę Ci na maila mój nr konta. Ale jak Ci potem mam oddać? Wysłałam na onet.eu Quote
Karena Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Kolejne ogłoszenie z cavia.pl: [url]http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?f=4&t=1443[/url] Quote
seledynek Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Dziękuję Pucko za pieniążki, już dotarły na moje konto :Rose: W animalii pojawił się w końcu Pinio :multi: A przez to, że od lat tam kupuję jestem na wyskim poziomie jeśli chodzi o rabaty dla stałego klienta i Pinio 35 litrów dla mnie kosztuje 40,03 zł :cool3: Do tego zamówiłam sianko i ziele owsa. A za 5 zł kurier mi to przywiezie i nie będę musiała targać. Dzięki wszystkim za wsparcie i pomoc, bez was bym sobie nie poradziła :calus: Świnki czują się lepiej. Już wszystko same jedzą. Piją też. Oby tak dalej. Quote
kimera Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Trochę mnie zaniepokoił fakt, że Pinio jest produkowany z trocin z drzew iglastych - sosna i świerk. Czy przypadkiem nie ma żywicznego zapachu? Czy wiadomo coś o procesie produkcji - materiał nieobrobiony, czy suszony komorowo? Jeśli to ostatnie, to byłby jeszcze do przyjęcia, bo w tym procesie ulatniają się szkodliwe substancje - fenole, ale w zasadzie nie wolno dawać świnkom morskim (ani innym gryzoniom i królikom) żadnej ściółki z drzew iglastych. Zawarte w żywicznych olejkach aromatycznych fenole, szczególnie w połączeniu ze składnikami moczu, działają drażniąco na układ oddechowy. Ponadto szkodzą na wątrobę. Najgorszy jest cedr, ale i sosna może być niebezpieczna. Quote
seledynek Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Tak to prawda co mówisz Kimero, ale wszystkie granulaty ekologiczne (Pinio, Pigwa, Cat's Dream) jest wyprodukowane ze świerku i sosny. Żeby było fajniej to większość trocin też i co tutaj zrobić? Pinio akurat się nie pyli, jedynie te 'wałczeki' rozpadają się pod wpływem wilgoci i wtedy wpadają głębiej, wgłąb jeszcze całych 'wałeczków'. Również nie pachnie to sosną/świerkiem jak np. olejek eteryczny jak wlejesz kilka kropli do wanny ;) A świnki właśnie przy trocinach częściej mają problemy z układem oddechowym, bo pyli im się to do noska. W każdym razie każda rzecz ma plusy i minusy. Quote
Neigh Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 A ja tak z głupia frant zapytam........nikt nie chce stukniętego kota, który włazi do klatki i siedzi razem ze świniorami? Co dziwniejsze te ostatnie sobie nic z niej nie robią.........Myszy to ona już łowić nie będzie. Królik ją olewa, świnki też, łazi sobie całą czwórka zgodnie po jednmym pokoju.... Moze komuś by sie przydał do kolekcji czarny kot o imieniu Kawa - zagorzała wielbicielka gryzoni? Quote
jade Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 hehe pokazuj jak sobie siedzi z nimi:evil_lol: też Ci się kot trafił. Quote
agamika Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 :shake: wcale nie taki wyjątkowy koot :eviltong: mój ciągle włazi do klatki pustej tymczasowej , bo do zajętej przez świnki sie boi .... tak , mój kot boi się swinek /// :roll: jak świnki biegają po pokoju, to trzyma sie od nich zdala, jak czasem Gucia go wypatrzy i do niego poleci , to kot wieje na stół , lub inne meble . [QUOTE] Znakazłam teraz takie ogłoszenie [URL]http://krakow.gumtree.pl/krakow/73/16668373.html[/URL][/QUOTE] zacytuje sana siebie ... mam pisać coś do gościa ? np pytanie kiedy wyjezdza itd ? szkoda zeby sama poszła do kogoś ... i juz całe zycie była sama Quote
Neigh Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 No jasne ze jak mozesz to napisz..........zwykle na jedną dziewczynkę to jest popyt Quote
pucka69 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 to napewno dziewczyna? czy to wynika z ogłoszenia napewno? może spytaj, agamiko .Podoba mi sie ze Świnka Morska napisano z dużej litery;) Quote
agamika Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 a nie, o to mam zamiar spytać ( o płec) , jakos tak z przyzwyczajenia uzyłam żeńskiej formy . Tylko nie bardzo wiem co pisać ? ale cos wymodze zaraz ;) no, mi tez to sie spodobało ;) Quote
agamika Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Napisałam meila ... i mam nadzieje, ze gościu nie bedzie ze mnie boków ze smiechu zrywał ... no ale zobaczymy... w kazdym razie na wszelki wypadek go ostrzegłam przed terrarystami:evil_lol: Quote
kimera Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Na forum Cavies jest ogłoszenie, że poszukiwany jest dobry dom dla siedmiomiesięcznej świnki skinny, samicy o bardzo silnie dominującym charakterze. W ocenie właścicielki odpada próba połączenia jej z inną samicą. Skinny, w dodatku o takim charakterku, to świnka wybitnie dla znawcy. Dotychczasowa właścicielka chciałaby, aby trafiła "na kolana", a nie do hodowli. [url]http://www.forum.infopolonia.pl/ccp_forum/viewtopic.php?t=1143[/url] Quote
invictus hilaritas Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 tak swinka to kopytko Agnieszki , ona musi byc sama badz moze byc polaczona z malutka swinka czyt 4 tyg.. Quote
Recommended Posts