Karena Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 pucka - słuszne spostrzeżenie, jak Staś :lol: Rozetek przepiękny, zresztą każdy na swój sposób ładny. nr 5 ma ciekawe ułożenie kolorów. Biedaki takie przestraszone, nie wiedzą, że z piekła trafili do raju :evil_lol: Quote
Ayia Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Seledynek, mozliwe ze kimera wezmie tez i moja swinke do Łodzi.. bedzie taka mozliwosc aby swiniaki pojechaly razem? :razz: Quote
trolka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 nr 5 to zupelnie jak moj Maślana wygląda :)... ale nie... :P mój jest ładniejszy :evil_lol: Quote
seledynek Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='Ayia']Seledynek, mozliwe ze kimera wezmie tez i moja swinke do Łodzi.. bedzie taka mozliwosc aby swiniaki pojechaly razem? :razz:[/quote] Jasne, ale kiedy kimera jedzie do Łodzi? Nie wiem czy będę miała czas jej podrzucić. Quote
pucka69 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 to zasadzkas jedzie. do skierniewic ;) niech kimera napisze - to bardzo skomplikowane .... Quote
seledynek Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 A ja zapomniałam się pochwalić, że wczoraj w piątek o 18.45 nasza kochana Chmurcia urodziła śliczne dwa urwisy :] I się okazało, że tatusiem musiała być rozetka. Mamy małe dwie rozetki :P Na razie nie chcemy ich stresować, ale jak zrobię zdjęcia to wam wkleję. Śliczne małe kuleczki <=) Hamaczek nie był centrum zainteresowania świnek, więc wymyśliłam, że wsadzę tam ziele owsa. Rzuciły się na niego i jak się spodziewałam hamak baaardzo im się spodobał i mam nadzieję, że teraz nie będą się o niego kłócić. Obecnie to trochę wygląda tak, że jak jedna siedzi w hamaku i doznaje luksusu to druga siedzi obok niej na pięterku i patrzy aż tamta zejdzie :P Jakaś normalnie kolejka się zrobiła ;) Dlatego jak Korenia uszyje kolejną partię to ja zamawiam jeden :) Quote
pucka69 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 i nic nie mówiłaś :) ja też chcę hamak - korenia wie, który:) Quote
invictus hilaritas Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 nieladnie tak nie chwalic sie malymi kluseczkami :) zostawiacie sobie male czy beda one szukac domku? Quote
seledynek Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Jeszcze nie wiemy jaka to płeć. Jeżeli to będą dziewczynki to zostaną z mamą i "ciotkami". Jeżeli chłopcy to żeby nie oddawać członków rodziny ja ich przygarnę :) Quote
bebebe1 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 [quote name='seledynek']A ja zapomniałam się pochwalić, że wczoraj w piątek o 18.45 nasza kochana Chmurcia urodziła śliczne dwa urwisy [/quote] No jak można zapomnieć :crazyeye: o czymś takim :lol: Mizianko dla Chrumci, a potem dla kuleczek. Quote
Elurin Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Seledynku - gratuluję przychówku! Laboświnki śliczne - jak zwykle:lol: Moim zdaniem rozetka jest po prostu odważniejsza - w każdej grupce była jedna taka świnka. AnK - jesli jest różnica wieku i wielkości, to Aramis powinien bez problemu podporządkować sobie nowego. Mam właśnie jazdy z moimi łobuzami. Wypuściłem całą czwórkę i Batman usiłuje dominować wszystkich. Właśnie pobił się z Bercikiem...Z utęsknieniem czekam na ustabilizowanie się hierarchii... Na razie trzech chłopaków mieszka w połączonych klatkach 100 i 120, tylko Batman osobno, ze względu na agresję. Quote
bona_46 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Seledynku gratulacje:loveu: mnie z całej gromadki laboświnek najbardziej podoba się Arnoldzik i nie rozumiem dlaczego się ostał jedyny z poprzedniej dostawy:shake: ma piękne umaszczenie agouti i jest słodki:multi: Quote
seledynek Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Też uważam, że jest słodziutki, szczególnie z tą małą czarną plamką na białym nosku :loveu: Naprawdę widzę u niego poprawę. Wcześniej jak ktoś był w pokoju, albo nie daj Boże stał nad jego klatką to chował się bardzo głęboko do domku, a teraz nawet wystawia ryjek, żeby zobaczyć co się dzieje. Zrobił to nawet wczoraj jak obca osoba pochylała się nad jego klatką. Jestem z niego bardzo dumna :p Dzieci Małgosi wybrali nr 4 trikolorka z czarną główką. Czarna świnka nr 2 ciągle do wzięcia ;) Quote
kimera Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Co jedna "mysza" to słodsza. Mam dograny już transport ze Skierniewic od zasadzkas do Łodzi. Mogę zabrać laboświnkę dla Ayi i klatkę dla AgiK. Quote
pucka69 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 O! to super. Teraz tylko ktoś musi odebrać świnkę z Tarchomina i przechować aż Zasadzkas będzie mogła ja wziąć. Świnki zlabo są przecudne. Nazwijmy je jakoś. Ten z białą twarzą na 3 zdjęciu zostł nazwany Gotfrydem. Quote
Hala Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Nie mogęsięnapatrzeć na nr 2 i 3! Są pięęękne. Oczywiście każda świneczka ma coś w sobie ale te....ehhh..serce mocniej zabiło. :loveu: Quote
Ayia Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 [quote name='kimera']Co jedna "mysza" to słodsza. Mam dograny już transport ze Skierniewic od zasadzkas do Łodzi. Mogę zabrać laboświnkę dla Ayi i klatkę dla AgiK.[/quote] Oby sie udalo moja swinke tez zabrac to bylo by swietnie! :razz: cioteczki mam problem ze slepakiem :-( nie chce mi jesc wogle owocow ani warzyw :-( je tylko suchy pokarm i chlebek, za zielonym tez nie przepada za bardzo :-( co mam robic? :placz: Quote
zasadzkas Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 zasadzkas już poodpisywała na prv ;) Świnka z klatką, ale przewoożona będzie w pudełku, co? Żeby się nie zaziębiła i nie zmarła ze strachu. Zwykłe pudełko od butów będzie dobre, to tylko godzinka, w cieplutkim pociągu. Mogę wziąć transporterek, jakby co. Klatka dla AgiK naszykowana w piwnicy ;) Quote
pucka69 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 trawy, mlecza - nie lubił? ogórka też nie? buraczek? rzodkiew biała? brukselka? cykoria? papryka? Quote
bona_46 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 za chwilę jadę na Tarchomin po świnka dla Kimery:lol: a co z drugim świnkiem? wybrany? czy Zasadzkas też go zabiera? to będzie klatka i dwie świnki, dasz sobie radę? mam oba prosiaki dostarczyć na dworzec? nie wiadomo czy się zgodzą w jenym pudełu? może potrzebny kontenerek? wtedy można rozdzielić tekturką:cool3: ja jadę a zainteresowani niech ustalają co dalej Quote
Elurin Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Pucka - tak, 3 świneczki w 220 z 2 półkami, 1 domkiem i 1 hamaczkiem. Evelin - nie rozdzielam, z reguły starcie jest tak krótkie, że nie zdążę zareagować. Łapię Batmana dopiero, kiedy gania za długo kolegów. Benio, biedak, jest gnojony przez wszystkich pozostałych. Melinuje się pod komodą, żeby go wyjąć, muszę wyjmować dolną szufladę. Bida straszna z niego teraz...Jak hierarchia wróci, to i on będzie spokojniejszy. Seledynku - proponuję nr 5 - Renald. Quote
Recommended Posts