Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj byłem z wizytą u suń, które jak widać czują się dobrze :)

Kluskę można czesać codziennie, a i tak coś jej tam wyłazi :)

Opis wizyty zamieszczę pewnie jutro bo teraz tylko tak na szybko wrzucam fotki.

wmgh34.jpg

212fgp5.jpg

14jymhf.jpg

2zfluma.jpg

n1cxms.jpg

Posted

Obiecałem kilka informacji :)

Zapomniałem pytać o wagę suń. Jak widać kilogramów im nie brakuje, ale obawiam się, że jakaś dieta je czeka. Z resztą już mieszkańcy domu wiedzą by ich nie dokarmiać, ale różnie z tym bywa bo jak odmówić? ;) A one się czują syte na tyle, że swoją suchą karmę jedzą tylko gdy są głodne, a nie zawsze gdy tylko jest nasypane. Wyjątkiem są kocie miski, które zawsze musza być przez sunie sprawdzone i  chociaż oblizane :) Suche jest traktowane jako dodatek bo głównie dostają makaron z dodatkami lub inne domowe jedzenie.

Stały się pełnoprawnymi mieszkankami domu :) Pewnie z powodu przebywania z różnymi ludźmi bez przerwy, Pandi stała się bardzo otwarta i choć widziała mnie dopiero po raz trzeci to sama do mnie podchodziła :) Wózka inwalidzkiego też się nie boi, jak widać. W ogóle w trakcie robienia zdjęć brama była otwarta, a Pandi ani myślała by gdzieś iść w długą ;) Trzymała się blisko nas bez żadnego wołania. Niestety z Kluską takie numery nie przechodzą bo to powsinoga i musiała być cały czas na smyczy. 

Sunie wyglądają na szczęśliwe i myślę, że takie są :) 

Nie wiem co tu mogę dodać. Jeśli macie jakieś pytania to proszę zadawać. Jeśli nie znam odpowiedzi to podpytam :)

Posted

witajcie dziewczyny:) jako ksiegowa Klusi i Pandi biję się w piersi! mam nowe wpłaty, dzisiaj zrobiłam przelew Ani za czynsz:), ale rozliczenia nie zrobiłam na wątku! postaram się szybciutko to uzupełnić!!! od czasu jak urodziła mi się wnusia co piątek jeździmy do Lublina! do ZOSI:) :) a w niedzielę jak wróciłam okazało sie, że nie mam internetu! nie wiem co jest! muszę to zgłosić!, ale postaram się nawet w pracy nanieść bieżące wpływy i wydatki! Rozmawiałam z Anią musi iść z Klusią do weterynarza! Jej zęby są okropne /albo usuwanie żębów, albo kamień!!! / i trzeba powtórzyć morfologię!!!! 

Posted

Aa i dziękuję za komplementy odnośnie zdjęć choć to głównie i tak zasługa zwierzaków :)

No tak, zęby Kluski wyglądają źle i moim zdaniem coś na pewno jest do wyrwania :(

Posted

dzisiaj rozmawiałam z Anią :) jutro ma się wybrać z Klusią do weta  i o wszystko wypyta:) powiedziała mi również, że Kluseczka ma podawany preparat na stawy a Jej kondycja jest OK! jak będę znała szczegóły to napiszę :)

Posted

KLUSIA dzisiaj została odrobaczona, Pandusia zresztą też, za 10 dni Ania powtórzy i  ma być umówiona  na zabieg czyszczenia ząbków, może trzeba będzie coś usunąć? trzeba zrobić morfologię i szykować ją do narkozy! wstępnie koszty wet. określiła na 100,- zł. Co o tym myślicie? 

Posted

wczoraj rozmawiałam z Anią ! na 9.04. br. godz. 9.00 Klusia ma umówiona wizytę: porządek z ząbkami, może usuwanie! może być narkoza a przy okazji Pani doktor zrobi nam badanie krwi, które należało powtórzyć! a jeszcze musimy kupić dziewczynom preparaty na kleszcze! Ania ma dać znać o kosztach! na dziś wiem, że ponad 100,- zł. ale ile dokładnie nie wiem.

Klusia z Pandusią pięknie dziękują swoim cioteczkom za wsparcie finansowe - deklaracje miesięczne! życzą wszystkim zdrowych, pogodnych i rodzinnych świąt oczywiście nie może zabraknąć smacznego jajka!

Dziewczyny, przepraszam, że sama zdecydowałam, ale napisałam wcześniej na wątku i nikt się nie odezwał, więc pozwoliłam sobie wspólnie z Anią zdecydować. Oczywiście Ania zajmie się dowozem w ramach opieki nad dziewczynami. Ogólnie muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona, mam super kontakt z Anią ona kiedyś pracowała w laboratorium i b. dobrze wie co trzeba zrobić!! Sama widzi potrzeby i je zgłasza:):) Dziewczyny nasze nie mogły lepiej trafić! Poprosiłam Anię, żeby wzięła od Pani doktor chociaż kartkę z wypisaną listą zabiegów - co było robione i koszty.