Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania68']Salibinko, aż się popłakałam po przeczytaniu tego wpisu. Dziękuję :)

Pomidorcia też jest z Olkusza? Nie wiedziałam. Podczytuję wątek Fenomenka i widziałam ją na zdjęciach :)
No, cudne są te nasze olkuszaki :loveu:

edit: wiemy jak wygląda Senuś i Pomidorcia, to pozwolę sobie wstawić moją Figę :loveu:

Śliczna jest Twoja Figa i widać od razu, że to klasyczny przypadek - jak to bardzo trafnie ujęła w pojęcie jotpeg :) - Przytuliiii Lepczycy :)

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='jotpeg']a wiecie, że Przytulia Lepczyca to roślina? ale u nas w rodzinie tak się mawia...

Fajne :)

Roślinna nomenklatura jest bardzo ciekawa i... pasuje nam tu jak ulał :).
Wobec tego Senuś mógłby być też np. Języczką Pomarańczową, chociaż właściwie Różową, ale co tam, pomińmy drobiazgi ;) :)
Okaz w sam raz :) Kwitnie momentalnie na widok smaczka :)

O tttaak ;):

Edited by salibinka
Posted

[quote name='salibinka']Śliczna jest Twoja Figa i widać od razu, że to klasyczny przypadek - jak to bardzo trafnie ujęła w pojęcie jotpeg :) - Przytuliiii Lepczycy :)[/QUOTE]

Dokładnie tak :) Przytulia Lepczyca :loveu:

[quote name='jotpeg']a wiecie, że [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Przytulia"]Przytulia Lepczyca[/URL] to roślina? ale u nas w rodzinie tak się mawia...[/QUOTE]

Bardzo podoba mi się to określenie :) Super :)

[quote name='salibinka']Fajne :)

Roślinna nomenklatura jest bardzo ciekawa i... pasuje nam tu jak ulał :).
Wobec tego Senuś mógłby być też np. Języczką Pomarańczową, chociaż właściwie Różową, ale co tam, pomińmy drobiazgi ;) :)
Okaz w sam raz :) Kwitnie momentalnie na widok smaczka :)

O tttaak ;):

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/tnmIzcZPMeTWn03T04Y4ApSFv_riNCb-TQqRvZoQhAA=w820-h567[/IMG][/QUOTE]

Jaki piękny, mały języczek :loveu:

Posted

[quote name='ania68']
Jaki piękny, mały języczek :loveu:[/QUOTE]

Mniejszy ;)
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-SznXg1Yu3T0/U-tPez5zZWI/AAAAAAAAKyE/w-F32FTlTsQ/w819-h567-no/DSC_1976.JPG[/IMG]

I zupełnie malutki ;)
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-YyU4pnMoJC4/U-tPhaAbFxI/AAAAAAAAKyM/cMis_yfaldk/w820-h567-no/DSC_1975.JPG[/IMG]

• 4 weeks later...
Posted

To bardzo miłe, że zajrzałyście :).
Senuś to towarzysz i na grzyby ;) i do wszystkiego :) - no, może poza atrakcjami typowo wodnymi, bo te Senuś traktuje jako akurat wątpliwej jakości ;).
Bardzo miło z nim wędrować. Senuś nie lubi wówczas tylko, jak stado się rozprasza. Przy nim nigdy nie zostanę w tyle ;).

Posted

jotpeg napisał(a):
Senek to teraz zupełnie inny psiak; w oczach ma pewność siebie i radość życia. Brawo!!! :loveu:

Prawda? :) A jak mu lat ubyło :) Teraz wygląda jak młodzieniaszek :)

terra napisał(a):
Senuś, pies na grzyby ? :)
Cudny psiaczek :)

Grzyb chyba niejadalny, ale grzyb :)

salibinka napisał(a):
To bardzo miłe, że zajrzałyście :).
Senuś to towarzysz i na grzyby ;) i do wszystkiego :) - no, może poza atrakcjami typowo wodnymi, bo te Senuś traktuje jako akurat wątpliwej jakości ;).
Bardzo miło z nim wędrować. Senuś nie lubi wówczas tylko, jak stado się rozprasza. Przy nim nigdy nie zostanę w tyle ;).

Zawsze będę tu zaglądać. Senuś będąc jeszcze w Ol. spędzał mi sen z powiek. Tyle razy zamierzałam się go wziąć i zawsze nie wychodziło. Jestem Ci niezmiernie wdzięczna Salibinko :calus:

Posted

grzyb wygląda na kanię - są tacy (ja nie), co to uwielbiają, smażą w bułce jak schabowe, jedzą i żyją :cool1:
a najbardziej mi się podoba zdjęcia "fruwającego" Senusia z łapkami w górze :loveu:

Posted

jotpeg napisał(a):
grzyb wygląda na kanię - są tacy (ja nie), co to uwielbiają, smażą w bułce jak schabowe, jedzą i żyją :cool1:
a najbardziej mi się podoba zdjęcia "fruwającego" Senusia z łapkami w górze :loveu:

Kanie uwielbiam :) Ale ten grzyb wg mnie bardziej podobny jest do muchomora plamistego. oczywiście mogę się mylić ;)

Posted

Grzyb został tam, gdzie sobie stał :).

(Lubię podziwiać, ale się nie znam, więc bez wsparcia merytorycznego skupiamy się z Senusiem raczej na jedyneczkach w kongu i badylkach a analizę tożsamości grzybowej pozostawiamy na okazję wycieczek z naszym znawcą ;))

Jakie piękne, wyremontowane dogo :mdrmed: