salibinka Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 [quote name='ania68']Salibinko, aż się popłakałam po przeczytaniu tego wpisu. Dziękuję :) Pomidorcia też jest z Olkusza? Nie wiedziałam. Podczytuję wątek Fenomenka i widziałam ją na zdjęciach :) No, cudne są te nasze olkuszaki :loveu: edit: wiemy jak wygląda Senuś i Pomidorcia, to pozwolę sobie wstawić moją Figę :loveu: Śliczna jest Twoja Figa i widać od razu, że to klasyczny przypadek - jak to bardzo trafnie ujęła w pojęcie jotpeg :) - Przytuliiii Lepczycy :) Quote
jotpeg Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 a wiecie, że Przytulia Lepczyca to roślina? ale u nas w rodzinie tak się mawia... Quote
salibinka Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 (edited) [quote name='jotpeg']a wiecie, że Przytulia Lepczyca to roślina? ale u nas w rodzinie tak się mawia... Fajne :) Roślinna nomenklatura jest bardzo ciekawa i... pasuje nam tu jak ulał :). Wobec tego Senuś mógłby być też np. Języczką Pomarańczową, chociaż właściwie Różową, ale co tam, pomińmy drobiazgi ;) :) Okaz w sam raz :) Kwitnie momentalnie na widok smaczka :) O tttaak ;): Edited August 13, 2014 by salibinka Quote
ania68 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='salibinka']Śliczna jest Twoja Figa i widać od razu, że to klasyczny przypadek - jak to bardzo trafnie ujęła w pojęcie jotpeg :) - Przytuliiii Lepczycy :)[/QUOTE] Dokładnie tak :) Przytulia Lepczyca :loveu: [quote name='jotpeg']a wiecie, że [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Przytulia"]Przytulia Lepczyca[/URL] to roślina? ale u nas w rodzinie tak się mawia...[/QUOTE] Bardzo podoba mi się to określenie :) Super :) [quote name='salibinka']Fajne :) Roślinna nomenklatura jest bardzo ciekawa i... pasuje nam tu jak ulał :). Wobec tego Senuś mógłby być też np. Języczką Pomarańczową, chociaż właściwie Różową, ale co tam, pomińmy drobiazgi ;) :) Okaz w sam raz :) Kwitnie momentalnie na widok smaczka :) O tttaak ;): [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/tnmIzcZPMeTWn03T04Y4ApSFv_riNCb-TQqRvZoQhAA=w820-h567[/IMG][/QUOTE] Jaki piękny, mały języczek :loveu: Quote
salibinka Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 [quote name='ania68'] Jaki piękny, mały języczek :loveu:[/QUOTE] Mniejszy ;) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-SznXg1Yu3T0/U-tPez5zZWI/AAAAAAAAKyE/w-F32FTlTsQ/w819-h567-no/DSC_1976.JPG[/IMG] I zupełnie malutki ;) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-YyU4pnMoJC4/U-tPhaAbFxI/AAAAAAAAKyM/cMis_yfaldk/w820-h567-no/DSC_1975.JPG[/IMG] Quote
salibinka Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 Senusiowe pożegnanie lata i powitanie jesieni: Quote
jotpeg Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Senek to teraz zupełnie inny psiak; w oczach ma pewność siebie i radość życia. Brawo!!! :loveu: Quote
terra Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Senuś, pies na grzyby ? :) Cudny psiaczek :) Quote
salibinka Posted September 9, 2014 Author Posted September 9, 2014 To bardzo miłe, że zajrzałyście :). Senuś to towarzysz i na grzyby ;) i do wszystkiego :) - no, może poza atrakcjami typowo wodnymi, bo te Senuś traktuje jako akurat wątpliwej jakości ;). Bardzo miło z nim wędrować. Senuś nie lubi wówczas tylko, jak stado się rozprasza. Przy nim nigdy nie zostanę w tyle ;). Quote
ania68 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 jotpeg napisał(a):Senek to teraz zupełnie inny psiak; w oczach ma pewność siebie i radość życia. Brawo!!! :loveu: Prawda? :) A jak mu lat ubyło :) Teraz wygląda jak młodzieniaszek :) terra napisał(a):Senuś, pies na grzyby ? :) Cudny psiaczek :) Grzyb chyba niejadalny, ale grzyb :) salibinka napisał(a):To bardzo miłe, że zajrzałyście :). Senuś to towarzysz i na grzyby ;) i do wszystkiego :) - no, może poza atrakcjami typowo wodnymi, bo te Senuś traktuje jako akurat wątpliwej jakości ;). Bardzo miło z nim wędrować. Senuś nie lubi wówczas tylko, jak stado się rozprasza. Przy nim nigdy nie zostanę w tyle ;). Zawsze będę tu zaglądać. Senuś będąc jeszcze w Ol. spędzał mi sen z powiek. Tyle razy zamierzałam się go wziąć i zawsze nie wychodziło. Jestem Ci niezmiernie wdzięczna Salibinko :calus: Quote
jotpeg Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 grzyb wygląda na kanię - są tacy (ja nie), co to uwielbiają, smażą w bułce jak schabowe, jedzą i żyją :cool1: a najbardziej mi się podoba zdjęcia "fruwającego" Senusia z łapkami w górze :loveu: Quote
ania68 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 jotpeg napisał(a):grzyb wygląda na kanię - są tacy (ja nie), co to uwielbiają, smażą w bułce jak schabowe, jedzą i żyją :cool1: a najbardziej mi się podoba zdjęcia "fruwającego" Senusia z łapkami w górze :loveu: Kanie uwielbiam :) Ale ten grzyb wg mnie bardziej podobny jest do muchomora plamistego. oczywiście mogę się mylić ;) Quote
salibinka Posted September 12, 2014 Author Posted September 12, 2014 Grzyb został tam, gdzie sobie stał :). (Lubię podziwiać, ale się nie znam, więc bez wsparcia merytorycznego skupiamy się z Senusiem raczej na jedyneczkach w kongu i badylkach a analizę tożsamości grzybowej pozostawiamy na okazję wycieczek z naszym znawcą ;)) Jakie piękne, wyremontowane dogo :mdrmed: Quote
Recommended Posts