Ziutka Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Bardzo skuteczne na kleszcze jest scudo! Działa też na ludzi, nie wniesiesz kleszcza do domu nawet bo dziala w promieniu 15 metrów :) Quote
Nutusia Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Googlując scudo wyskakuje... fiat albo środek na owady, o którym koniarze piszą, że działa do godziny - zapodasz linka z opisem tego produktu?... Quote
Ziutka Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 [quote name='Nutusia']Googlując scudo wyskakuje... fiat albo środek na owady, o którym koniarze piszą, że działa do godziny - zapodasz linka z opisem tego produktu?...[/QUOTE] Prosze :) [url]http://dogzone.iai-shop.com/product-pol-15-ELEKTRONICZNE-URZADZENIE-DO-ODSTRASZANIA-KLESZCZY-I-PCHEL.html[/url] jeszcze wczoraj były na allegro, ale widzę, ze już sprzedane... Quote
Nutusia Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 O kurczę, czego to ludzie nie wymyślą?... A że sprzedane, to się nie dziwię - przy takiej inwazji tego ścierwa :( Musiałabym kupić co najmniej 4 - dla moich 3 wychodzących psów plus dla siebie. Jaka była cena w przybliżeniu? Quote
Kejciu Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 [quote name='Nutusia']O kurczę, czego to ludzie nie wymyślą?... A że sprzedane, to się nie dziwię - przy takiej inwazji tego ścierwa :( Musiałabym kupić co najmniej 4 - dla moich 3 wychodzących psów plus dla siebie. Jaka była cena w przybliżeniu?[/QUOTE] z tego co kojarzę a gdzieś na to trafiłam to pomiędzy 50-60zł sztuka ale pewna nie jestem Quote
Nutusia Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Sporo... Ewentualnie można się przymierzyć do jednego urządzenia i chodzić w zwartej kolumnie :) Quote
Ziutka Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Nutuś, na allegro kosztowało 50zł. Ty nie musisz mieć dla siebie :) bo psiaki biegaja przecież blisko domu a to nie wlezie na psie do chałupy, nawet na psa nie wejdzie bo odstrasza ultradzwiekami. Mysle, ze dla psiaków tylko mozna kupić i chyba nie dla kazdego nawet :) Quote
Nutusia Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 U nas w ogrodzie tego draństwa nie ma. Na spacerach łapią, bo gdy tylko zejdą z asfaltu - wszędzie wysoka (przygnieciona) trawa i chaszcze, w dodatku z lekka podmokłe :( Quote
Ziutka Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Dobranoc Wieruszko :) miłego dnia Ci jutro życze :) Quote
Nutusia Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Słoneczko wciąż nam świeci - będzie dobrze - to domkowe też w końcu zaświeci... Quote
Kejciu Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 [quote name='Nutusia']Słoneczko wciąż nam świeci - będzie dobrze - to domkowe też w końcu zaświeci...[/QUOTE] niech tak będzie :):):) Quote
bric-a-brac Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 [quote name='Ziutka']Prosze :) [URL]http://dogzone.iai-shop.com/product-pol-15-ELEKTRONICZNE-URZADZENIE-DO-ODSTRASZANIA-KLESZCZY-I-PCHEL.html[/URL] jeszcze wczoraj były na allegro, ale widzę, ze już sprzedane...[/QUOTE] Pierwszy raz widzę to cudo. Z tego co piszą pod tym linkiem, działa nie w promieniu 15m, a na powierzchni 15m2, czyli niecały kwadrat 4x4. Ziutka, masz to przetestwoane na własnym kawałku ogrodu? U mnie na działce nawet na trawniku są już kleszcze... masakra... Quote
Ziutka Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 [quote name='bric-a-brac']Pierwszy raz widzę to cudo. Z tego co piszą pod tym linkiem, działa nie w promieniu 15m, a na powierzchni 15m2, czyli niecały kwadrat 4x4. Ziutka, masz to przetestwoane na własnym kawałku ogrodu? U mnie na działce nawet na trawniku są już kleszcze... masakra...[/QUOTE] Tak :) z czystym sumieniem polecam :) znajoma ma 3 psy i 3 koty i działa też rewelacyjnie :) Z tymi metrami mogłam coś pomylić - jak to ja :D U mnie też chodzą po trawie koło domu... masakra jakaś ! Teraz nie mam psa od 4 miesięcy ale kupuje dla siebie :) Quote
Kejciu Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 [quote name='Mattilu']A czy Wierka lubi dzieci?[/QUOTE] Uwielbia dzieci :) na którymś z filmiku było widać jak pięknie zachowywała się w stosunku Dziecka z rodziny Dexterki - prosiła o głaski była bardzo delikatna :) Quote
Ziutka Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ahhh..... :) jutro bedzie słoneczny dzień mam nadzieje :) Quote
Mattilu Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ziutka, slyszalas? Wierka lubi dzieci!:loveu: Quote
Nutusia Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Dziś dzień taki słoneczno-chmurzasty, ale jutro będzie SŁONECZNY na pewno ;) Quote
Ziutka Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 [quote name='Nutusia']Dziś dzień taki słoneczno-chmurzasty, ale jutro będzie SŁONECZNY na pewno ;)[/QUOTE] Jutro napewno zaświeci MEGA słońce dla Wierki :loveu: Quote
Kejciu Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 [quote name='Ziutka']Jutro napewno zaświeci MEGA słońce dla Wierki :loveu:[/QUOTE] Pogoda ma być super :) więc Słoneczko przybywaj! od rana dla Wierki!!!!! :) Quote
Ziutka Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 [quote name='kejciu']Pogoda ma być super :) więc Słoneczko przybywaj! od rana dla Wierki!!!!! :)[/QUOTE] Ciekawe czy zawita do nas to słoneczko... ? :) Quote
Nutusia Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Gdyby nie dotarło - ogrzejemy się przy tym opolskim :) Quote
Recommended Posts