brazowa1 Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 za piewrszym razem nie reagowal na koty,ale byl zbyt rozproszony,jeszcze druga proba.... Quote
agata51 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Dinku, skoro jesteś psem skałą i w dodatku bez uczuć, to i na koty nie będziesz reagować! Dobra nasza! Quote
brazowa1 Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 [quote name='akucha']A z ta kobieta masz kontakt?[/quote] z Pania (zreszta szalenie sympatyczna),jestesmy z stałym kontakcie. Dzis druga proba-on sie zachowuje jakby nie widzial kotow i jakby byl pozbawiony instynktu pogoni,kot mu wieje przed nosem,a on nic.Co prawda w domu moze nagle koty zobaczyc,ale to ,co pokazuje w schronisku-rokuje dobrze. Wzruszyl mnie-nie dal sie zlapac mojej koleżance,ale mi pozwolil sobie załozyc smycz i bardzo grzecznie ze mna wyszedl.Czyli troche mnie lubi,a na pewno darzy jakims tam zaufaniem.Umie podawac łape. Poczesalam,zrobilam kilka fotek. [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/241/d37e74414e46032e.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/242/1e8c457ea4666671.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/242/6a96ae741b020bb2.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/311/f82917867ccb7d59.jpg[/IMG][/URL] Quote
ponka1 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Śliczny Dino, jak mu się ładnie sierść błyszczy. Quote
brazowa1 Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 ma gatunkowo swietna siersc, z nieduza iloscia podszerstka,efekt wyczesania jest natychmiastowy.Chodzenie na smyczy-rewelacja.Tylko gdyby sie jeszcze ucieszyl i nie mial tego wgapiania sie przed siebie :shake: Quote
Zosia4 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 O rany - ależ to piękny pies. A w kochającym domu to będzie cudo. Quote
BasiaD Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Dinko-ślicznochu hopaj po domek! Trzymam kciukay z całych sił... Quote
agata51 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Jaki piękny Dino! Brązowa, zobaczysz, on się jeszcze ucieszy - i to jak! A wgapiony będzie, owszem, ale w swoją Panią. A pustkę spojrzenia wypełni bezmiar miłości. Zobaczysz. Quote
agata51 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Dino, nie wierzę w żadną skałę i brak uczuć. Chodź, pójdziemy na spacer - jak najdalej od tych krat. Quote
akucha Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ostatnie, to najpiekniejsze fotki Dina!!!! A do ogloszeń takich nie miałyśmy :placz: On jest piękny, ale ma wypisane na pysku cierpienie... Mam nadzieję, że to się niedlugo zmieni. Jej, jak ja trzymam kciuki za ten weekend!!!!!!!!!!!! Quote
brazowa1 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 a jak ja trzymam kciuki.....tak bym chciala. Quote
Jagoda1 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Jaki to piękny pies, ile mądrości, ale i smutku na jego siwiejącym pyszczku... Quote
Anna222 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Czesc Cioteczki! Pamietacie Fione? Zanim ja zabieralam tez obawialam sie, jak pogodzi sie z kotem w moim domu. Moj kot to egoista, byl przyzwyczajony, ze to on jest w domu najwazniejszy. Jak przyjechalismy do domu, to bylo najpierw mruczenie z obu stron i przez dwa pierwsze dni musielismy uwazac na oba zwierzaki. Ale to bylo tylko przez te pierwsze dwa dni. Teraz nie ma wprawdzie wielkiej milosci ale jest mnostwo wzajemnego respektu - z obu stron! Pies zjada swoja porcje szybciej a potem grzecznie staje za kotem i czeka - a kot je i je - bez konca. Pamietacie, Fiona nie machala ogonem, jak byla w schronisku. A teraz? Ten pies tanczy, jak wracamy do domu, nadstawia lepek do glaskania i trzeba to natychmiast zrobic. Potem sprawdza siatke na zakupy - beszczelnie przy nas i kieruje sie do kuchni, gdzie wspolnie rozapakowujemy kupione rzeczy. Nie wiem dokladnie, jakie przezycia ma za soba Fiona - ale ona tez miala kiedys dom, bo jest dobrze wychowana - to sie widzi. W schronisku wyskakiwala, kiedy ktos przyszedl, szczekala owszem ale zaraz chowala sie spowrotem w budzie. Teraz jest jej wszedzie pelno w domu. Tak bedzie i z Dino! Ten pies odnajdzie sie natychmiast w przyszlym domu i bedzie normalnym, wiernym domowym psem. Owczarki odznaczaja sie szczegolna wiernoscia. Wiem, bo mialam przedtem owczarka - suczke. A psy wziete ze schroniska so wierne podwojnie! Pozdrawiam! Ania Quote
brazowa1 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 i oby tak bylo!! pamietam-Fiona byla bardzo niesmiała w schronisku. Quote
agata51 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Tak właśnie będzie! Prawda, Dinku? Masz ochotę na spacer z ciotką? Quote
agata51 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Nawet jak nie masz i tak cię zabiorę. Kotów nie widziałam, ale są jeże! Quote
brazowa1 Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 kolejna proba z Dino-podejscie do kropka,ktory własnie sie mył.Zero reakcji,kot nawet nahyczal,bo bylismy 20 cm od niego,zadnego ruchu w strone kota,odwrocona glowa. Dino zna komende łapa,siad,leżec.Wykonuje jak automat,bez zadnych emocji,ale najwazniejsze,ze coś tam do niego dociera. Quote
agata51 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Wszystko do niego dotrze, ale w kochającym domku. On sobie przypomni, co to znaczy kochać człowieka. Dino, wierzę, że ci się uda. Quote
zula131 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Dino, wyjeżdżam. Do zobaczenia jutro w Sopocie ;) Quote
brazowa1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Zula!!!!!Boze,niech wszystko bedzie dobrze. Teraz to ja mam takiego nerwa,ze hej. Quote
brazowa1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Pani jest w drodze,własnie rozmawiałysmy.Długa droga przed nimi,mam nadzieje,ze bezpiecznie dotra do Trojmiasta. Quote
Recommended Posts