Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem o co chodzi...:shake: od piątku potencjalny domek milczy - a dziś chciał Bibę zabrać.....
brak mi dziś już sił
Do września Biba musi znaleźć dom - ja wyjeżdżam na wakacje, których nie miałam od 4 lat. Kotami już ma kto się zająć, Delmą też - nie mam co z Bibą począć...

Posted

Magdziak napisał(a):
Nie wiem o co chodzi...:shake: od piątku potencjalny domek milczy - a dziś chciał Bibę zabrać.....
..

kto chciał ja zabrac ten domek co o nia pytał bo cos tu nie jarze ????

Posted

hmmm - chyba nie wszystko stracone, domek dziś odpisał :multi: . Może w niedzielę bedzie szansa na odwiedzinki Rodzinki :multi: :multi:

- ten domek miał dzisiaj przyjechać.

Moze nie pisze dzis logicznie - przepraszam - dzis odeszlo kocie, o ktore zycie walczylam i nie potrafie sie pozbierac..

Posted

Biba bardzo potrzebuje człowieka...może mieć towarzystwo innego psiaka, bo Delmuche molestuje do zabawy nieustannie.
A Delmucha ma tego serdecznie dość....

Posted

Ja już nie wiem co robić...
Mała u nas tylko JEST...po prostu mieszka w ogrodzie i sama organizuje sobie czas -im dłużej u mnie będzie tym dla niej gorzej...
Dziś patrzyłam jak się wygłupia - sama wytargała sobie plastikową butelkę z worka (segregujemy plastiki i nie raz musze sprzatać po Bibie - uwielbia plastikowe butelki po wodzie mineralnej) - i "mordowania" butelki nie było konca, naszczekała na butelke, zrobiła kilka fikołków odstraszających i obiegła dom 4 razy!!! Trwało to dobre 15 minut ...a potem wykopala sobie dolek w ogrodzie i zadowolona wytarzala sie w ziemi...
Jest strasznie kochana i wesola.. u mnie sama calymi dniami......i musi dom do wrzesnia znalezc...

Posted

Dzisiaj chcialam zrobic - ale jestem techniczne zero - mój TZ poustawial jakies funkcje w aparacie i mimo moich usilnych prób ...aparat nie chce słuchac i juz
ech.....
jest źle bardzo dla Biby ....że zostaje u mnie - i to jest serio niestety; nie mam zielonego pojęcia dlaczego ona nas tak kocha.

Posted

Jak to nie wiesz za co Was tak kocha?? Za okazaną dobroć ,za dom ,za papu, za garaż z własnym posłankiem,za pdwórko którego pilnuje z oddaniem ,za Delmę której może po dziecinnemu i bez konsekwencji podokuczać itd. Właśnie za to Was Biba kocha.....

Posted

Ech bieda z tą Bibą...wczoraj wyjechałam ok. 13 - wróciłam dopiero przed 4 raną - Biba oczywiście pilnowała podwórka...czekała aż wrócimy i zmokła jak sto diabłów (nie wiem czy nie pomieszałam przysłów swoim zwyczajem).
Po szaleńczym przywitaniu nas - strasznie chciała wcisnąć się do domu :-( ; zwineła sie w kłębuszek pod drzwiami i nie chciała wyjść :-( Wzięłam ją na ręce i zaniosłam do garażu na jej posłanko - nie moge jej wpuszczać do domu :shake:
..........................

Posted

Jutro Bibę zawoże do Czewy na szczepienia - dzieki uprzejmości Kasi z miau :loveu: (mała nie umie chodzić na smyczy, więc musiałabym ją na rękach nosić i autobusem 40 minut...). ZA 10 dni od szczepienia sterylizacja i malutka gotowa do nowego domku :-)
Dzisiaj trochę strachu sie najdłam - wychodził od nas z podwórka Pan, który remontuje u nas taras ....i wypuścił Bibę - nie zauważył, że sie wymkneła.
Zorientowalam się jakieś 15 minut poźniej, że Biby nie ma !! Na rower i szukam - na szczęście nie była daleko - na przedłużeniu naszej ulicy siedziała pod -podobną do naszej- bramą.....jak zobaczyłam jej wystraszoną mordzie w trawie i zawołałam po imieniu (wie, że się nazywa Biba :evil_lol: )....to wpadła w szaleńczą radość i pędem poleciała za mną do "domku" .