Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm...ja i tak prosze o kciuki jutro :lol:
Mała po jutrzejszej sterylce już całkiem gotowa bedzie do nowego domku - za soba ma odrobaczenia 2 i szczepienie. Tylko gdzie ten domek?? Florida Biba/Figa ma jeszcze allegro? trzeba zmienić opis...

Posted

no chyba nikt nie trzymał kciuków :shake:
Mała dostała głupiego jasia (czy jak to sie zwie?), już przysypiała .....przekładamy na inne miejsce...i krew na podłodze ... DOSTALA CIECZKI!! moze miala juz od wczoraj, ale nie byłam w stanie tego zauważyć..:shake:
Dostała hormon i sterylka dopiero za min. 7 dni może być...
Kurcze...
Wet widział moją zrezygnowaną minę...i sam nas odwiózł z Czestochowy do domu!! Znacie takiego weta na świecie?? Przyjechal do gabinetu na 8 rano ( a otwiera o 10 normalnie) - i jeszcze odwozi niedoszłego pacjenta 18 km.....
Florida wielkie dzięki, że dałaś mi szanse poznać tego Człowieka!!

Posted

Nie mam nic na oku, sama mam 4letnią sunię do wyadoptowania. Ale czasami coś się trafi, więc oferuje zaprzyjaźnione wątki. Ważny jest transport, bo wtedy można oferować pieska na większym terytorium. Ile Biba ma miesięcy?
Ma Allegro i inne ogłoszenia?

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje - ale czasu mało a pracy dużo :-(
Biba ma już chyba rok - niedawno jeszcze gubiła puch szczenięcy (tak to okreslił wet, ale mogłam coś pokićkać w nazewnictwie bo to pare tygodni temu bylo a skleroze już mam :-) )
Transport myślę, że da się zorganizwać w miarę rozsądnych granicach - a i dogomania jest słynna z akcji "na odległość". Moja sunia Delma przyjechała dzięki dogomaniakom aż z sopockiego schroniska!
Florida robi dla małej Allegro a Marchewa dała ogłoszenie na AleGratka.
Niestety domku nadal nie ma ...
A sunia coraz bardziej chce w domu zamieszkać...wpycha się pod brzuchem Delmy, jak tylko drzwi otwieram i potem płacze pod drzwiami, żeby wpuścić..:-(
Z Delmą są na etapie wielkiej miłości - Delma cieczkuje a Biba jeszcze całkiem się nie wyciszyła po podaniu hormonu (dlatego sterylka tak się odwleka..buuu).

Posted

Z tymi małymi pieskami jest ostatnio kłopot. Ja też mam taką małą na tymczasie i na razie cisza. Czy Biba ma jakieś ładne zdjęcia, takie naprawdę pokazowe?
Jeśli nie to trzeba zrobić. Na trawce, zbliżenia pysczka itd. Poogłaszam ją gdzie się da , tylko czy ktoś może mi dać tekst ogłoszeń?

Ogłoszenia w gazecie, ogłoszenia w mieście, ogłoszenia u wetów. Czy wszystko to już zrobiłyście? Trzeba wstawiać małą w dziale przygarnę psa, ale ładne zdjęcia konieczne.

Posted

tak cicho siedzę, bo nie chce zapeszyć......ale........znalazł się DOMEK!!!:multi: :multi: :multi:
Wczoraj wieczorem przyjechali malutką zobaczyć i zakochali się od razu!
W poniedziałek Biba jedzie na sterylkę i już "po" do nowego domku; pojadę z nowymi właścicielami i bedę z nią jeszcze pare godzin, żeby miała kogoś znajomego przy sobie.
Ludzie przesympatyczni, ich suczka odeszła w czerwcu w trakcie sterylizacji :-( - była podobna do Biby, pewnie stąd ta miłość :lol: .
Bedzie mieszkać razem z 16-letnim kotem, więc przetarcie z kotami u mnie się przydało.
To chyba sen....bo dom jest jak marzenie...

Posted

Jutro wielki dzień!!! Kciuki wskazane w każdej ilości!!
Wczoraj domek znalazł mały bury kotek - domek też super!!
To dobre dni...:lol:
Tylko przed chwilką znalazłam kolejnego psa...strasznie chudy, z bliznami... ponoć błąka się od 2 dni w okolicy; kupiłam mu tylko jedzenie..; jutro spróbuje go namierzyć i do schroniska niestety... ja już nie mogę nic przygarnąć:-( Nie powinnam z domu wychodzić....