agata-air Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 wygodniej niz u kotki:) rana identyczna tylko sunia ma mniejsze sznase na rozerwanie brzucha bo nie skacze:) tak wiec nie jest to jakis specjalny problem. Quote
Magdziak Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 hmmm...ja i tak prosze o kciuki jutro :lol: Mała po jutrzejszej sterylce już całkiem gotowa bedzie do nowego domku - za soba ma odrobaczenia 2 i szczepienie. Tylko gdzie ten domek?? Florida Biba/Figa ma jeszcze allegro? trzeba zmienić opis... Quote
Magdziak Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 no chyba nikt nie trzymał kciuków :shake: Mała dostała głupiego jasia (czy jak to sie zwie?), już przysypiała .....przekładamy na inne miejsce...i krew na podłodze ... DOSTALA CIECZKI!! moze miala juz od wczoraj, ale nie byłam w stanie tego zauważyć..:shake: Dostała hormon i sterylka dopiero za min. 7 dni może być... Kurcze... Wet widział moją zrezygnowaną minę...i sam nas odwiózł z Czestochowy do domu!! Znacie takiego weta na świecie?? Przyjechal do gabinetu na 8 rano ( a otwiera o 10 normalnie) - i jeszcze odwozi niedoszłego pacjenta 18 km..... Florida wielkie dzięki, że dałaś mi szanse poznać tego Człowieka!! Quote
florida_blue Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Magdziak napisał(a): Florida wielkie dzięki, że dałaś mi szanse poznać tego Człowieka!! Proszę bardzo :) Quote
agata-air Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Biba idz ty zesz juz do tego swojego domu bo przeciez on tam gdzies czeka wlasnie na ciebie... Quote
Agata69 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Chciałabym spytać gdzie właściwie jest Biba i czy jest możliwość dowozu pieska do ew.domku;.. Quote
Magdziak Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Agata69 - a masz coś na oku?? Biba jest koło Częstochowy, w Olsztynie (nie ten na Mazurach tylko mała wioska.....agata-air, coś o tym wie....:eviltong: ) Quote
Agata69 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Nie mam nic na oku, sama mam 4letnią sunię do wyadoptowania. Ale czasami coś się trafi, więc oferuje zaprzyjaźnione wątki. Ważny jest transport, bo wtedy można oferować pieska na większym terytorium. Ile Biba ma miesięcy? Ma Allegro i inne ogłoszenia? Quote
agata-air Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 NO tak tak wiem cos o olsztynie pod czestochowa<hahaha> Biba do domu Quote
Magdziak Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje - ale czasu mało a pracy dużo :-( Biba ma już chyba rok - niedawno jeszcze gubiła puch szczenięcy (tak to okreslił wet, ale mogłam coś pokićkać w nazewnictwie bo to pare tygodni temu bylo a skleroze już mam :-) ) Transport myślę, że da się zorganizwać w miarę rozsądnych granicach - a i dogomania jest słynna z akcji "na odległość". Moja sunia Delma przyjechała dzięki dogomaniakom aż z sopockiego schroniska! Florida robi dla małej Allegro a Marchewa dała ogłoszenie na AleGratka. Niestety domku nadal nie ma ... A sunia coraz bardziej chce w domu zamieszkać...wpycha się pod brzuchem Delmy, jak tylko drzwi otwieram i potem płacze pod drzwiami, żeby wpuścić..:-( Z Delmą są na etapie wielkiej miłości - Delma cieczkuje a Biba jeszcze całkiem się nie wyciszyła po podaniu hormonu (dlatego sterylka tak się odwleka..buuu). Quote
Agata69 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Z tymi małymi pieskami jest ostatnio kłopot. Ja też mam taką małą na tymczasie i na razie cisza. Czy Biba ma jakieś ładne zdjęcia, takie naprawdę pokazowe? Jeśli nie to trzeba zrobić. Na trawce, zbliżenia pysczka itd. Poogłaszam ją gdzie się da , tylko czy ktoś może mi dać tekst ogłoszeń? Ogłoszenia w gazecie, ogłoszenia w mieście, ogłoszenia u wetów. Czy wszystko to już zrobiłyście? Trzeba wstawiać małą w dziale przygarnę psa, ale ładne zdjęcia konieczne. Quote
Magdziak Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 tak cicho siedzę, bo nie chce zapeszyć......ale........znalazł się DOMEK!!!:multi: :multi: :multi: Wczoraj wieczorem przyjechali malutką zobaczyć i zakochali się od razu! W poniedziałek Biba jedzie na sterylkę i już "po" do nowego domku; pojadę z nowymi właścicielami i bedę z nią jeszcze pare godzin, żeby miała kogoś znajomego przy sobie. Ludzie przesympatyczni, ich suczka odeszła w czerwcu w trakcie sterylizacji :-( - była podobna do Biby, pewnie stąd ta miłość :lol: . Bedzie mieszkać razem z 16-letnim kotem, więc przetarcie z kotami u mnie się przydało. To chyba sen....bo dom jest jak marzenie... Quote
bumerang Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Boże jak się cieszę - :multi::multi::multi::multi: oby była szczęśliwa i kochana :loveu::loveu: Quote
Matusz Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
agata-air Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 ja ma do powiedzenia tylko tyle: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Quote
Magdziak Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Podałam namiary na dogomanię przyszłym Wspaniałym Właścicielom - może napisza jak malutka u nich w domu juz będzie :lol: Quote
florida_blue Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 jak dobrze, ze ona ma wreszcie dom.... :) Madziu, zrobiłas dla niej tyle dobrego :) i Piotr też - jestescie superrrr :loveu: Quote
agata-air Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 moja ulubiona podgryzaczka wreszcie ma swoich ludzi:) to teraz madziu mozesz ze spokojniejszym sercem wyruszyc na urlop:) Quote
Magdziak Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 Jutro wielki dzień!!! Kciuki wskazane w każdej ilości!! Wczoraj domek znalazł mały bury kotek - domek też super!! To dobre dni...:lol: Tylko przed chwilką znalazłam kolejnego psa...strasznie chudy, z bliznami... ponoć błąka się od 2 dni w okolicy; kupiłam mu tylko jedzenie..; jutro spróbuje go namierzyć i do schroniska niestety... ja już nie mogę nic przygarnąć:-( Nie powinnam z domu wychodzić.... Quote
Recommended Posts