Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj ciocia florida odwiedziła madzie :)
przyniosła karpatkę - Bura wyżebrała kawałek :

błękitny sie bawi:

burasek do adopcji

wyrywamy sie :diabloti:

i ewakuacja :diabloti:

niebieski w tym czasie dorwał sie do karpatki:

pokusa była ogromna :

i BIBA !!!!

z Delmą

Posted

Gdyby domek tylko ją wypatrzył....:shake:
Ja dziś odnotowałam kolejny "sukces" z Bibą !!:
przed chwilką poszłam Bibe zamknąć (bo zimno i może padać w nocy) - szukałam w ogrodzie i nic...a że z pełną michą łaziłam, więc postanowiłam michę najpierw zanieść do garażu i dopiero psinke wyszukać...zapalam światło...a tu Biba na kocyku smacznie sobie śpi!! Jezu jak się cieszę!! bo strasznie na sercu mi leżało, że jak pada lub zimno to chowała się w krzakach lub w gruzowisku w byłej stajence..
ale garaż i tak zamknęłam na noc - bo zimno się zrobiło

Posted

Bibunia wskakuj - jest śliczna i szybko sie uczy - wet ocenił ja ostatnio na 11 - 12 miesiecy; mleczaków nie zgubiła (nie wiedziałam, że tak może być...) - bedą usunięte przy sterylizacji.
Biba baaardzo pilnie prosi o domek!! do września mało czasu zostało, a ja nie mam co z nią zrobić....
Biba jest bardzo mądrą psinką - wszystkiego sie nauczy - tylko domek jest potrzebny kochający i wyrozumiały, i mający czas dla niej ..
PROSZĘ!!

Posted

..i 7 kg...do stróżowania - ponoc w nocy, jak jest już zamknięta w garażu - wyczuje każdy ruch za płotem i szczeka. Wiem z relacji sąsiadów - bo ja śpię jak zabita...i nic nie słyszę....

Posted

Mała dziś od rana markotna - nic nie zjadła...chowa się po krzakach...ech... a ja jutro nie moge jej zabrać do weta - jutro 2 kontenery z kotami już wiozę; Tygrys od wczoraj nic nie je i smutny, Kurdupel/Ubot coraz bardziej kuleje na łapkę (chyba jakieś fatum :-(). O ile Kurdupel nie jest pilny - wet już go oglądał wcześniej, jest wesoły i nie widać, żeby go ta łapka bolała przy zabawie; ale kuleje coraz bardziej :-( Tygryś niestety bardziej mnie niepokoi...to kot, który zawsze pierwszy przy talerzu....niestety przez moje zaniedbanie jeszcze nie był szczepiony...bardzo się boję o niego....
Biba! Jak ty się znowu pochorujesz to ja pójde pod śmietnik i się załamię. Bardzo prosze o kciuki za Bibe - oby ozdrowiała, i jutro ładnie zjadła michę bo oszaleję..
i za Tygrynia...mam złe przeczucia...tfu tfu

Posted

uff...w nocy Biba zjadła miche, którą jej zostawiłam :multi:
Nie wiadomo, co z Tygryniem - ani prześwietlenia, ani pobierania krwi nie można zrobić...bo nawet lekkiej narkozy może nie przeżyć...Oby po dzisiejszych lekach wrócił mu apetyt..

Posted

a Biba już całkiem rozumie, że garaż to jej domek - sama pakuje się na kocyk...nie wiem czy się cieszyć czy płakać....bo Biba nie może u mnie zostać :-(...

Posted

Na piątek umówiona sterylka......brrr - już się boję; z kocicami mam doświadczenie, ale 7 kg psinki?? I tylko garaż do dyspozycji - jutro wysprzatam jak się da, żeby rana posterylkowa się nie brudzila (w miarę możliwości, bo tam beton a nie kafelki; kocyk wypiorę - serio nie wiem jak to wygląda u suni):shake: