Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to ja mialam okazje zobaczyc Stiviego na zywo;) sliczny chlopak ,grzeczny, a w autku czysciutko zadnych rewolucji nike bylo :)
zrobilam fotke przez szybke ale slabo wyszla zeby wstawic na dogo..zapl. Panu za transport i pojechali.
Halabajowka sory ze musialas zmienic plany przez ten transport ale tak wyszlo nagle i szkoda byloby nie skorzystac.
fakturki niestety nie bedzie za ten transport.
Mortes ja swoje dekl nadplacone przekazujwe na ta sunie co podalas wyzej..a tak wogole Stivi widze ze bogaty chlopak jest;) :)
czekamy na wiesci jak juz dojedzie.

Posted

No właśnie próbujemy ogarnąć z Iza deklaracje i wpłaty ;) i wychodzi ze kasiasty gość z niego ;)

Iza wymyśliła jak zrobimy żeby było na transport z tej kasy.

Ano musialam i nawet mi sie od mamy dostało bo nie przyjechałam na czas a byłyśmy umówione....ups, najważniej ze pojechał :)

Posted

Wiecie co sytuacja jest głupia bo zostało dużo pieniędzy dla Stiwa nikt nie spodziewał się chyba ze psiak pójdzie tak szybko do domu, jak w ogóle...

Bardzo przepraszam ze nie mogę ich zwrócić... jest taki pomysł żeby to co zostało przekazać na innego psiaka... tu moje pytanie czy nadpłatę możemy podzielić po połowie na Kasje i Ignasia (nie ma chłopak żadnej deklaracji a tez jest niewidomy :-( ???

Bardzo proszę o wypowiedzenie się wszystkich wpłacających. Fundacja ma stale jakieś wydatki... kojce się psuja, budy się obgryzają ;) na pewno pieniądze zostaną wykorzystane dla poprawy życia zwierząt, ale nie są to moje fundusze wiec nie chce nimi sama dysponować.

Posted

ja wpłacałam tylko swoje deklaracje po 10 zł, więc moje pieniązki na pewno są już wykorzystane, ale jeśli się mam wypowiedzieć, to ja ze swojej strony nie widzę problemu :)

Posted

Mam króciutkie wieści od Stiwusia :
Stiwi jak na razie jest trochę zdezorientowany , ale szybko sie uczy ... słucha głosu pani i juz tak nie dyszy jak prze pierwsze minuty . Stiwi chętnie poszedł z Pania na spacer . Szedł grzecznie . Sunia pani na dzień dobry trochę zburczała Stiwusia ale on na razie nie reaguje na nia . Pani cały czas ma ich na oku i dużo do Stiwiego mówi . Jutro wieczorem mam dzwonic po nowe mam nadzieje że juz mniej stresujące wieści ...

Posted (edited)

Zapomniałam na śmierć z tego tempa....Stiwi przy ogonie ma wycięta sierść bo robi mu się tam takie zgrubienie i wet mu siagal płyn z tego, bo mu się to co jakiś czas zbiera.

Edited by Hałabajówka
Posted

Niedobrze :-(
Nie mam pojęcia jak temu zaradzić. Nie znam się na kotach.
Napisz coś więcej, może ktoś mądrzejszy coś doradzi. Oby sytuacja unormowała się, to dopiero drugi dzień.

Posted

[IMG]http://s22.postimg.org/41v8vmn41/amazonsrebrny2.jpg[/IMG][COLOR=#000000] [/COLOR]
[CENTER][COLOR=#000000][SIZE=6][FONT=book antiqua][I][COLOR=#800080][B]S[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]e[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]r[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]d[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]e[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]c[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]z[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]n[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]i[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]e[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B] z[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]p[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]r[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]s[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]z[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]m [/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]n[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a [/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]b[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]z[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]r[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]e[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]k[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B] d[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]l[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a [/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]G[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]i[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]z[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]m[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]u[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]s[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]i[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B],[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B] N[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]j [/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]i[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B] r[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]e[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]s[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]z[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]t[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]y [/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]B[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]i[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]a[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]ł[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]o[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]g[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]o[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]n[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]k[/B][/COLOR][COLOR=#696969][B]ó[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]w[/B][/COLOR][COLOR=#800080][B]: [/B][/COLOR][COLOR=#696969][B])

[/B][/COLOR][/I][/FONT][/SIZE][SIZE=5][B][I][FONT=book antiqua][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250365-dla-Gizma-i-Naj-robi-si%C4%99-jeszcze"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250365-dla-Gizma-i-Naj-robi-się-jeszcze[/COLOR][/URL][/FONT][/I][/B][/SIZE][/COLOR][/CENTER]
[RIGHT][COLOR=#000000][IMG]http://s22.postimg.org/dl4xp3am9/amazonaksamitfiolet1.jpg[/IMG][/COLOR][/RIGHT]

Posted

[quote name='gluchypies']Ja też się zgadzam na przekazanie pieniędzy wymienionym wyżej psiakom. W rozliczeniu nie ma ujętych późniejszych wpłat, ale ja wpłacałam za luty i marzec moją stałą.[/QUOTE]

Strona wcześniej są wypisane wszystkie wpłaty, sprawdź proszę czy nie pominęłam.

Posted

[quote name='Mortes']Niestety Stiwi nie zachowuje sie najlepiej :( Pani załamana ...Stiwi poluje na jej koty... Nie wiem co robić ????:([/QUOTE]
O matko:-(!!! Nie wiem co doradzić: mój Felunio uwielbia gonić naszą kotkę, ale tylko wtedy kiedy ona biegnie. Jak kot siedzi, to Felunia nie kręci. A poza tym on jest biegaczem, ale nie kotożercą i nie ma złych zamiarów. Z tego, co wiem, to należy stopniowo odczulać, czyli nagradzać spokojne zachowanie wobec kota-wpierw w pewnej odległości, tak aby kot był bezpieczny, a potem coraz bliżej

Posted

Tez o tym pomyślałam...tyle ze Stiwi nie widzi kota z odległości to nie skojarzy ze to nagroda za brak reakcji... Na moje koty nie reagował ale one są w większości pol dzikie i siedzą poza zasięgiem psa.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Strona wcześniej są wypisane wszystkie wpłaty, sprawdź proszę czy nie pominęłam.[/QUOTE]

Nie zauważyłam tego postu, przepraszam. Wszystko się zgadza.

Posted

Mortes poluje czy goni koty?
Moje psy często gonią swoje koty, ale nie w celach konsumpcyjnych.
Może Stivi chce się zapoznać i dlatego je goni. Czy jest szansa, żeby koty zajmowały wyższy poziom (parapety, szafki)?

Posted

U mnie jest tak samo i istotne znaczenie ma fakt w jakim celu Stiwi to robi/czy to tylko gonienie i chęć dopadnięcia, żeby poznać, obwąchać, oślinić i tyle, czy niestety chodzi o mordercze zamiary

Posted

Po dzisiejszej rozmowie Hałabajówki z panią dowiedziałam się że Stiwi tak ogólnie zachowuje się bez zarzutu tylko te koty...:( Pani nawet odgrodziła wejście na góre domu żeby Stiwi był tylko na dole ale Stiwi podobno jak poczuje kota taranuje wszystko :(
I jak pani stwierdziła to jest tak na poważnie polowanie na kota :(

Posted

Ucieszyłam się,i zaraz zmartwiłam,no jest problem,nie wiem na jak długo Pani starczy cierpliwości,mam doświadczenia w kontaktach kocio-psich,ale ja zostawiam wszystko czasowi,przede wszystkim-koty to cwaniaki,szybko sie połapią,jak radzić sobie z psem,na początek-dobrze byłoby wstawić takie bramki - barierki antydzieciowe,kot przeskoczy,a pies raczej nie wyważy ich,koty będą miały swoją strefę bezpieczeństwa.Koty Hałabajówki wchodziły w psie towarzystwo,tamte pewnie nie przywykły do bycia zwierzyną łowną,bokserka była z nimi zaprzyjażniona,na pewno są zestresowane,ale w miarę upływu czasu powinno się ułożyć,oby tylko Pani starczyło cierpliwości na ten pierwszy okres.Trzymajmy kciuki.
Już chciałam zakrzyknąć,że moja deklaracja przechodzi na Babcię Kasję,ale te koty...:shake:

Posted

Zadeklarowałam dla Stiviego wpłatę co miesiąc 10 zł, i to tyle mnie tu ktoś widział............

Bardzo sie cieszę, ze psiak znalazł dom, szczegó[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]lnie, ze jemu było nieco trudniej........

Podeślijcie dziewczyny wątki tych dwóch psiaków, dla których mają iść pieniądze.[/COLOR][/SIZE][/FONT]