Marysia R. Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 [quote name='kejciu']No to teraz tylko domek i z głowy :)[/QUOTE] Żeby się tylko znalazł jakiś... Lunka umówiona na sterylkę w czwartek. Niestety w związku z tym prawdopodobnie nie będę mogła wziąć udziału w dogo-spotkaniu potem mogę nie zdążyć do lecznicy na czas:roll: Ale mam nadzieję, że następnym razem się uda:) I mam bardzo radosną wiadomość. Nie wiem czy pamiętacie znalezionego przeze mnie psiaka, który trafił do schronu w Nowy Dworze? Dzisiaj się dowiedziałam, że psiak już we własnym domku!:multi::multi: Strasznie się cieszę, bo nie dawało mi spokoju, że chłopak siedzi w schronie:) Quote
Nutusia Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Ale fajnie! :) W ramach "zadośćuczynienia" za utratę czwartkowego spotkania, zapraszam do się, jak już Ciocia Amiga z Niuśką przyjadą ;) Quote
Marysia R. Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 Dziękuję za zaproszenie:lol: Quote
Marysia R. Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 [quote name='Mattilu']To bede kciuki trzymac w czwartek![/QUOTE] Dziękuję:lol: Jedziemy na 19.00 Quote
Marysia R. Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Już po wszystkim:) Przy okazji Pan doktor wyrwał Lunce mleczne kły, które nie chciały wypaść (czego nie wliczył do rachunku:Rose:) Na jutro dostałyśmy tabletkę przeciwbólową. Zapłaciłam za wszystko 270zł. [IMG]http://imageshack.us/a/img534/350/2pnr.jpg[/IMG] Lunka jest biedna, przez całą drogę do domu cichutko płakała. Teraz leży sobie w klatce, w której czuje się bezpieczne i inne psy jej nie nagabują i przysypia. I ciągle popłakuje:-( A jak udało się spotkanie towarzyskie?;) Quote
Kejciu Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Lunka będzie dobrze - szybko wracaj do zdrówka - najgorsze już za Tobą - teraz będzie już tylko lepiej! Quote
Nutusia Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Krzywdę dziecku okropny Doktor zrobił... Taki on już jest ;) Udało się wytrzymać do rana z tabletką? Spotkanie jak zwykle fajowe - następne po 20 stycznia - rezerwować terminy! :) Quote
Marysia R. Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 Lunka czuje się zdecydowanie lepiej:) Szwem się specjalnie nie interesuje więc na szczęście uniknęłyśmy zakładania na noc kołnierza. Rano wyszła do ogródka, załatwiła się, przebiegła, potem zjadła śniadanie a teraz śpi. Tabletkę podałam rano:) Bałam się, że nie będzie się chciała ruszać w tym ubranku ale na szczęście nie ma z tym problemu. I muszę napisać, że jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak Doktor robi sterylkę. Widziałam w życiu trochę suk po sterylizacji ale nigdy nie widziałam tak małego nacięcia - Lunka ma 1 (słownie jeden) szew a nacięcie jest szerokości mojego małego palca:crazyeye: Lunka w ubranku: [IMG]http://imageshack.us/a/img844/6725/gfaf.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img163/5706/lbhw.jpg[/IMG] Quote
Nutusia Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 O, widzę, że lecznica lansuje nowy wzór kiecuszki posterylkowej ;) Do tej pory troczki były białe, a teraz chyba są czarne, tak? Czy po prostu białe się schowały w czarnych Lunkowych kłaczkach? Brawo Lunka - siku, śniadanie - książkowo się goisz! :) Kiedyś pytałam Doktora jak można macicę z przyległościami wyciągnąć przez taki mały otworek, skoro nawet palec trudno tam zmieścić (szczególnie Doktorowy palec;)). A on mi na to, że sobie sporządzili specjalny instrument w tym celu, coś na kształt szydełka :) Nawet po aborcyjnych sterylizacjach szew nie jest dłuższy niż 5 cm - cuda i czary! :) Kotki mają jeszcze mniejsze ranki, ale ich sterylizacje najczęściej robi dr Marta ;) Quote
Marysia R. Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 (edited) Tak, sukienka ma czarne troczki i "rękawki";) Problem wycinania i wydobywania macicy przez tak mały otwór też mnie nurtował;) Ale proszę, potrzeba matką wynalazku:D Edit Zapomniałam zapytać. Czy któraś z Was dawała może psiakom karmę Brit Premium? Pytam bo będę musiała za chwilę kupić Lniastej karmę a Brit ma przystępną cenę i sprzedają go (tego dla małych psów) w workach po 8kg. Ale ja go nigdy nie kupowałam więc zawsze warto wypytać:) Edited December 13, 2013 by Marysia O. Quote
malagos Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Ja często kupuję Brit premium, jest dobra i niedroga! Quote
Mattilu Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='Nutusia']Krzywdę dziecku okropny Doktor zrobił... Taki on już jest ;) Udało się wytrzymać do rana z tabletką? Spotkanie jak zwykle fajowe - następne po 20 stycznia - rezerwować terminy! :)[/QUOTE] No jak to?! Przeciez ma byc jeszcze przed Nowym Rokiem na Bankowym! Mazowszanka mi obiecywala:placz: Quote
Mazowszanka13 Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='malagos']Ja często kupuję Brit premium, jest dobra i niedroga![/QUOTE] Ja też kupuję, w zooplusie. Quote
Marysia R. Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 [quote name='malagos']Ja często kupuję Brit premium, jest dobra i niedroga![/QUOTE] [quote name='Mazowszanka2']Ja też kupuję, w zooplusie.[/QUOTE] Dzięki za pomoc:) W takim razie zamówię tego Brita. Lunka ma się już całkiem dobrze, gdyby nie "kiecka" to nikt by się nie domyślił, że jest po sterylce;) Quote
Kejciu Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Maryś nie wiem czy potrzebujesz dla Lunki jeszcze te podkłady z Rossmana - ale są na promocji po 9,99zł jakby co mogę jutro kupić bo będę na Mieście Quote
Marysia R. Posted December 14, 2013 Author Posted December 14, 2013 Dzięki Kasiu, ale ja już od jakiegoś czasu nie używam tych podkładów (nie zużyłam nawet tamtych poprzednich) ponieważ Luna zamiast się na nich załatwiać to rwała je na strzępy i oprócz kałuży musiałam sprzątać podarte podkłady;) Quote
Mazowszanka13 Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 [quote name='Mattilu']No jak to?! Przeciez ma byc jeszcze przed Nowym Rokiem na Bankowym! Mazowszanka mi obiecywala:placz:[/QUOTE] A ja sama Ci nie wystarczę ? ;) Quote
Marysia R. Posted December 14, 2013 Author Posted December 14, 2013 [quote name='Mazowszanka2']A ja sama Ci nie wystarczę ? ;)[/QUOTE] Dogospotkanie bez wszystkich?:mad: Quote
Kejciu Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Zaglądam w deszczową sobotę do Lunki :) Quote
Mattilu Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Mazowszanka2']A ja sama Ci nie wystarczę ? ;)[/QUOTE] [quote name='Marysia O.']Dogospotkanie bez wszystkich?:mad:[/QUOTE] No przyjemnosci nigdy dosc! We dwie milo, a w wiekszym gronie jeszcze milej :) Lunka malutka - zdrowiej szybko! Quote
Recommended Posts