Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kejciu']No to teraz tylko domek i z głowy :)[/QUOTE]

Żeby się tylko znalazł jakiś...
Lunka umówiona na sterylkę w czwartek. Niestety w związku z tym prawdopodobnie nie będę mogła wziąć udziału w dogo-spotkaniu potem mogę nie zdążyć do lecznicy na czas:roll: Ale mam nadzieję, że następnym razem się uda:)

I mam bardzo radosną wiadomość. Nie wiem czy pamiętacie znalezionego przeze mnie psiaka, który trafił do schronu w Nowy Dworze? Dzisiaj się dowiedziałam, że psiak już we własnym domku!:multi::multi:
Strasznie się cieszę, bo nie dawało mi spokoju, że chłopak siedzi w schronie:)

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już po wszystkim:) Przy okazji Pan doktor wyrwał Lunce mleczne kły, które nie chciały wypaść (czego nie wliczył do rachunku:Rose:) Na jutro dostałyśmy tabletkę przeciwbólową. Zapłaciłam za wszystko 270zł.
[IMG]http://imageshack.us/a/img534/350/2pnr.jpg[/IMG]
Lunka jest biedna, przez całą drogę do domu cichutko płakała. Teraz leży sobie w klatce, w której czuje się bezpieczne i inne psy jej nie nagabują i przysypia. I ciągle popłakuje:-(

A jak udało się spotkanie towarzyskie?;)

Posted

Krzywdę dziecku okropny Doktor zrobił... Taki on już jest ;) Udało się wytrzymać do rana z tabletką?
Spotkanie jak zwykle fajowe - następne po 20 stycznia - rezerwować terminy! :)

Posted

Lunka czuje się zdecydowanie lepiej:)
Szwem się specjalnie nie interesuje więc na szczęście uniknęłyśmy zakładania na noc kołnierza. Rano wyszła do ogródka, załatwiła się, przebiegła, potem zjadła śniadanie a teraz śpi. Tabletkę podałam rano:) Bałam się, że nie będzie się chciała ruszać w tym ubranku ale na szczęście nie ma z tym problemu.
I muszę napisać, że jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak Doktor robi sterylkę. Widziałam w życiu trochę suk po sterylizacji ale nigdy nie widziałam tak małego nacięcia - Lunka ma 1 (słownie jeden) szew a nacięcie jest szerokości mojego małego palca:crazyeye:
Lunka w ubranku:
[IMG]http://imageshack.us/a/img844/6725/gfaf.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img163/5706/lbhw.jpg[/IMG]

Posted

O, widzę, że lecznica lansuje nowy wzór kiecuszki posterylkowej ;) Do tej pory troczki były białe, a teraz chyba są czarne, tak? Czy po prostu białe się schowały w czarnych Lunkowych kłaczkach?

Brawo Lunka - siku, śniadanie - książkowo się goisz! :)

Kiedyś pytałam Doktora jak można macicę z przyległościami wyciągnąć przez taki mały otworek, skoro nawet palec trudno tam zmieścić (szczególnie Doktorowy palec;)). A on mi na to, że sobie sporządzili specjalny instrument w tym celu, coś na kształt szydełka :) Nawet po aborcyjnych sterylizacjach szew nie jest dłuższy niż 5 cm - cuda i czary! :) Kotki mają jeszcze mniejsze ranki, ale ich sterylizacje najczęściej robi dr Marta ;)

Posted (edited)

Tak, sukienka ma czarne troczki i "rękawki";)
Problem wycinania i wydobywania macicy przez tak mały otwór też mnie nurtował;) Ale proszę, potrzeba matką wynalazku:D

Edit
Zapomniałam zapytać. Czy któraś z Was dawała może psiakom karmę Brit Premium? Pytam bo będę musiała za chwilę kupić Lniastej karmę a Brit ma przystępną cenę i sprzedają go (tego dla małych psów) w workach po 8kg. Ale ja go nigdy nie kupowałam więc zawsze warto wypytać:)

Edited by Marysia O.
Posted

[quote name='Nutusia']Krzywdę dziecku okropny Doktor zrobił... Taki on już jest ;) Udało się wytrzymać do rana z tabletką?
Spotkanie jak zwykle fajowe - następne po 20 stycznia - rezerwować terminy! :)[/QUOTE]
No jak to?! Przeciez ma byc jeszcze przed Nowym Rokiem na Bankowym! Mazowszanka mi obiecywala:placz:

Posted

[quote name='malagos']Ja często kupuję Brit premium, jest dobra i niedroga![/QUOTE]

[quote name='Mazowszanka2']Ja też kupuję, w zooplusie.[/QUOTE]

Dzięki za pomoc:)
W takim razie zamówię tego Brita.
Lunka ma się już całkiem dobrze, gdyby nie "kiecka" to nikt by się nie domyślił, że jest po sterylce;)

Posted

Dzięki Kasiu, ale ja już od jakiegoś czasu nie używam tych podkładów (nie zużyłam nawet tamtych poprzednich) ponieważ Luna zamiast się na nich załatwiać to rwała je na strzępy i oprócz kałuży musiałam sprzątać podarte podkłady;)

Posted

[quote name='Mazowszanka2']A ja sama Ci nie wystarczę ? ;)[/QUOTE]

[quote name='Marysia O.']Dogospotkanie bez wszystkich?:mad:[/QUOTE]

No przyjemnosci nigdy dosc! We dwie milo, a w wiekszym gronie jeszcze milej :)

Lunka malutka - zdrowiej szybko!